Opinie Sznur mrówek

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 8 stycznia 2019.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. martajolka81

martajolka81 Ambasador forum

Proponuję, żeby kolejne poradniki były tworzone w formie obrazkowej....;)
    Idzie dobrze a byłoby jeszcze lepiej, gdyby więcej gałęzi wylatywało, ale bez stresu wszystko się nazbiera. Kciuki za mrówki i gałęzie.

2. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Brakuje mi jeszcze 2 189 - 158 mchuo_O Ale tylko 490 gałęzi - to, co za chwilę wypadnie i 255-34=221 mrówek drzewnych:D

Ostatnie edytowanie: 11 stycznia 2019
  3. lolek55

lolek55 Nadzorca forum

Witam, floreny już mam i jeszcze trochę zostało do końca a w drugiej częśći rozpoczynam 6 zadanie ale czekam na gałęzie z drzewek . Trochę czasu się zejdzie:):).

4. alekar

alekar Chodząca legenda forum

Z drzew na wyspie, lesie i wodospadach wypadło tylko 6 gałęzi :(

5. jagoda1953

jagoda1953 Chodząca legenda forum

Oj Zuziu,ale się uśmiałam,ja już stary wyga i ciasteczka do kawy zjadam ahhaha zapraszam też na smaczna kawę , wież gdzie :) A wracając do Eventu.Nie tylko mnie się coś robi,dostałam fotkę od jednej sąsiadki, zbiory zawisły :) To dopiero gratka :) Po przelogowaniu zbierała drugi raz hahahaah Ja osobiście się nie denerwuję,wolę uśmiech,a gram i robię każdy event bo po to gram żeby się bawić.Czasem coś mnie wyprowadzi z równej wagi hahaha,ale ogólnie Hm jak się coś robi , to się już robi.Sąsiad z farmy powiedział(napisał) że jestem gaduła hahahah może i tak.Jak skończę dam znać :)Pozdrawiam

6. Mikasek-

Mikasek- Mistrz forum

Ja stoję na 11 zadanku:p, brak mchu, jak u większości z nas:oops::), 43 mrówki czekają na resztę bractwa8). Niestety gałęzi brak aż 400 szt. :mad: Oprócz anakond same drzewa więc tak sobie myślę...o_O myślę ...:oops:o_O, że trochę słabo leci u mnie -.-;):p

7. martajolka81

martajolka81 Ambasador forum

Wszystkie 3 pola mam w drzewach i leci tak se, może musisz zrobić przemeblowanie?

8. waptur

waptur Okazjonalny autor

Nie wierzę.... Na trzy tajemniczości otrzymane od mrówek z dwóch wyrosły Asyminy :inlove::inlove::inlove: a do tego z dwóch wypadły gałązki! Takie eventy to ja lubię!

9. RWM41

RWM41 Ambasador forum

Gałęzi brak 180. Wyspy całe w drzewach oprócz 3 menażerii

10. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Z całego serca dziękuję za pochylenie się nad moim problemem xD
    Ja tam widziałam takie jakieś lusterko, obrotowe (z drugiej strony powiększenie x 3 albo i razy 5), tylko nie mogłam zrozumieć, po co mrówkom lusterko, i to poza domem.
    Ale teraz rozumiem, że to musi być antena satelitarna (hmm... czy mrówki oglądają może mój ulubiony serial...?), tyle że proponuję połączyć obie sugestie.
    No więc mamy tam mrówcze jajo, z częściowo już wyklutą nogą, trochę wklęsłe (bo puste miejsce po nodze się zapadło), czyli o kształcie talerza satelitarnego. I to jajo robi za domowej produkcji antenę. Znając mrówczą solidarność i tzw ducha wspólnoty nie wątpię, że w chwili, kiedy już za dużo tej mrówki się wykluje, kolejne jajo zastąpi to poprzednie zapewniając ciągłość odbioru tego tam Klanu (to jeszcze żyje, ten Klan...?).
    Z ubolewaniem informuję, że moja wiedza o mrówczych jajach jest dość ułomna, co zapewne widać z tego majaczenia
    8)xD

Uff to dobrze, że się nie zdenerwowałaś za bardzo ;)
    Ale niestety tak to już jest w tej grze, że wszelkie nawet drobne kiksy na poziomie poszczególnych baz danych albo serwera są najbardziej odczuwalne dla osób z zaśmieconym kompem, czyli z tymi ciasteczkami (i nie mam tu na myśli okruszków w klawiaturze, choć one też potrafią bruździć, no, w trochę inny sposób).
    Tak sobie czytam o tych słabo lecących gałęziach i dochodzę do wniosku, że to jest piekielnie sprytny scenariusz eventu.
    Misja "wspomagająca” (dobre sobie) jest tak naprawdę potrzebna tylko po to, żeby zgarnąć to pierwsze mrowisko na pnącze.
    Całą resztę można sobie spokojnie darować, nawet te paczuszki badyla - nie za bardzo przyspieszą eventową mękę, nie przesadzajmy.
    A mrówki – jak widzę – wszystkim pięknie lecą z badylowych zbiorów, więc drugie mrowisko nada się akurat psu na budę.

No ale tak trudno jest odpuścić cokolwiek z eventu, jak już się człowiek za to zabrał, prawda…?
    Skutek: rośnie zużycie i sprzedaż skarpety oraz – w przypadku desperatów – sprzedaż pakiecików tego chrustu na sztuki. I o to chodziło autorom wspomnianego scenariusza.
    W dodatku nikt nie powie, że to przymuszanie do kupna… no, co najwyżej leciutka presja psychologiczna, realne sklepowe promocje są naprawdę znacznie bardziej nachalne.
    Cicha i skromna rada dla wszystkich: a dajcie wy sobie spokój z tym chrustem, na co to komu 8)xD

11. tixwiktor

tixwiktor Aktywny autor

od czego to zależy. mam wszystkie trzy pola w drzewach i brakuje mi 250 gałęzi, a inny piszą że już zakończyli. trochę to dla mnie dziwne. oczywiście stosuje wspomagacze ale i tak dużego efektu nie ma. zaczynam podejrzewa, że i w tej grze jak i w życiu nie ma sprawiedliwości. ktoś ma większe znajomości a ktoś nie. Bo robiąc normalnie to nie da się tak szybko uzyskać gałązek. >:(:(

krasnoludek10 i Mikasek- lubią to.
  12. marmlada

marmlada Fanatyk forum

Ja się tam dopatrzyłam dużego szkła powiększającego i od razu mi się przypomniała taka jedna nieładna "zabawa" z mrówkami... (tak jakoś mi się skojarzyło, choć sama się w to nie bawiłam :p, no i dla mrówek to zdecydowanie nie było zabawne...)

mech rośnie, gałęzie w nadmiarze, to tak jakby kogoś interesowałoxD
    bry

13. talarek1961

talarek1961 Półbóstwo forum

to tylko pogratulować:)
    sama tez sobie dzisiaj rano powystawiałam co tam w pasku drzemało i nie powiem żeby było aż tak cudownie ;) ale kilka xxl-ek wpadło,asyminka jedna i nareszcie upragniona róża pustyni :inlove::inlove::inlove:
    mech kolejny sobie rosnie,florki zebrane,zobaczymy co dalej -wieczorkiem;)

14. kadriaaa

kadriaaa Aktywny autor

Super event . Równe szanse i taka sama ilość pracy by osiągnąć cele.

15. miwi45

miwi45 Weteran forum

Ehhh... Te teorie spiskowe ;)
    Gałęzie to "wypadajki". A na ilość wypadajek mają wpływ zawsze te same czynniki: ilość pucharów na drzewie, ilość JC (na drzewie/na łące), rodzaj (czas wzrostu) i ilość posadzonych drzew, czas zbioru od momentu, gdy drzewo dojrzeje (to twierdzenie akurat nie sprawdzone, a jedynie zastosowałam analogię do wypadajek z pól).
    Mam 2,5 pola obsadzone drzewami i brak 219 gałęzi do końca misji. Czyli podobnie ;)

16. morellaa

morellaa Wszystkowiedząca wyrocznia

Do zakończenia eventu i misji brakuje mi 51 mrówek,146 gałęzi i 1328(minus 150 z misji)mchu.

A swoją drogą to się tak zastanawiam,czy mrówka drzewna to nie powinna aby mieszkać na(w)drzewie,jak sama nazwa wskazuje?Bo te nasze to mają na tym polu specjalnej troski takie nowoczesne,przeszklone mrowisko naziemne i wypadają z pól,a nie z drzew....coś to nie do końca jest tak jak być powinno...8)-.-

17. krasnoludek10

co jesto_O
    Miałem 216 mchu, nic nie oddawałem i nagle 0 sztuko_O

oset53 i Mikasek- lubią to.
  18. jagoda1953

A ja mam obsadzone 3 pola drzew, puchary dawno siedzą na czubku drzewai cio ?? zawsze klopot (ale nie ostatnio) z wypadajkami .... gdyby mi dziś nie,nazwijmy to uciekło 180 tych ślicznych gałązek ,to już by było bliżej końca a tak muszę jeszcze 200 uzbierać, a plecy już bolą od schylania się :)))))

Zuzia radzi zjeść ciasteczka na pocieszenie :)

Twoje posty połączyłam w jeden ponieważ reguły naszego forum nie dopuszczają dodawania kilku postów jeden pod drugim.
    Jeśli chcesz odpowiedzieć na posty kilku Graczy to najpierw wybierz te posty klikając przy każdym "Odpowiedz", następnie napisz w poście swoją treść a na końcu kliknij "Dodaj odpowiedź".

Warto zapoznać się z >>tym poradnikiem<<, a >>TU<< można poćwiczyć.
    MOD_Marion

Ostatnio edytowane przez moderatora: 11 stycznia 2019
  19. krasnoludek10

U mnie wystarczyło odświeżenie strony, ponowne posianie i przejście na chwilę na inną łąkę;)

20. jagoda1953

A mi nie zwrócili tych 180 gałęzi,przepadły a tam gdzieś wyżej jest foto z postępem na pasku i widzę że tam jest widoczne pnącze a u mnie jest ...Kodeks drogowy dla mrówek :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.