Szklarnia.

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika fkamil, 3 października 2019.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. fkamil

fkamil Komandor forum

Dzień dobry farmerzy.

Mam pytanie odnośnie ulepszania roślin w szklarni.
    Potrzebuję bardzo dużej ilości desek aby móc rozbudować menażerię. Problem w tym, że lecą one baaardzo bardzo wolno. Postanowiłem ulepszy roślinki które mają szansę, jak widzę 10% większą, na wypadajkę 1x deska. Pierwsza roślina która ma takie ulepszenie to rabarbar, kolejna to truskawki, orchidea, chmiel itd. Różnią się one jak wiemy czasem wzrostu jak i poziomem. Czy w tych przypadkach mniejszy poziom roślinki ma wpływ na częstotliwość wypadania w tym przypadku desek? Jeśli zależy mi na szybszym zebraniu tych przedmiotów to powinienem siać najwyższą możliwą roślinkę która ma ulepszenie z deskami?

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

fkamil witaj.

Zgodnie z zasadami wypadania przedmiotów (w tym desek) to większa szansa jest, że wypadną z roślin/drzew czy zagród/fabryk o dłuższym czasie wzrostu. Tak więc jeśli planujesz zdobyć uszlachetnienie z bonusem dla desek to warto wybrać jednak roślinę o dłuższym czasie wzrostu.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

fkamil lubi to.
  3. fkamil

fkamil Komandor forum

Bardzo dziękuję za pomoc, nie mam więcej pytań.
    Życzę miłego dnia. Zamykamy :).

4. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Bardzo proszę, wzajemnie miłego dnia życzę i zamykamy.

fkamil lubi to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.