Opinie Szalona wyprzedaż podwórkowa

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 10 czerwca 2026.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. d_anulka

d_anulka Nadzorca forum

Miałam nie robić... Bo nie rozumiem poradnika, bo inni odpuszczają... :(
    Ale spróbowałam. Na początku na czuja, później już nawet trochę ogarnęłam, co i gdzie klikać.
    Nie liczyłam tego, co trzeba było oddać ze stodoły.
    Na koniec dostałam meganiespodziankę. Z pikolo wyskoczyło drzewko florenowe :music:
    No i teraz to już żadnego eventu nie odpuszczę 8)

2. skorpion_JM

skorpion_JM Analityk forum

Miałam identyczną sytuację.

kalinamala i michal01096 lubią to.
  3. michal01096

michal01096 Stary wyjadacz

Z tego co widzę z globalnych uda się ukończyć Szopa ale pozostałej trójki bez szans. Można było się tego spodziewać po drzewach i zagrodach (łasica i królik) ale uprawy (krokodyl) też nie da rady wbić globalnego to jestem zaskoczony.

Podsumowując to event słabo wyjaśniony w poradniku (plus błędy w samym poradniku) ale na bazie prób i błędów ujdzie. Nie lubię przekombinowanych eventów jak ten tu.

A i jest błąd z kurczakokiermaszem gdzie po wygraniu głównej nagrody blokuje się dostęp bo cały czas wyskakuje okienko odbioru nagrody które jest puste :wuerg:

Ostatnie edytowanie: 17 czerwca 2026
    Aisha1969 i skorpion_JM lubią to.
  4. Sahar79

Sahar79 Okazjonalny autor

Ja nie jestem zaskoczona, w zadaniach Aligatora często powtarzały się żądania SN i SNZ, nie każdego stać na bieganie po polach i chlapanie cennymi nawozami.
    Kończę event, skoro drugie pnącze Szopa właśnie udało się zdobyć. Aligatorowi dorzuciłam 33tys. punktów, Łasicy 9tys., Królicy 8tys. i Szopowi 22tys. Chyba nieźle jak na taki specyficzny event.

nikolabln i Aisha1969 lubią to.
  5. 53klasa

53klasa Książę forum

Pomóżcie mi zrozumieć, bo tu nic nie działa w tym evencie. Skoro spełniłam 100% na pierwsze pnącze, więc je teoretycznie mam. Ale gdzie? W pnączach go nie ma. Są tylko piłkarskie pnącza.
    Edit. Widzę w spisie nagród łowców, że powinnam mieć oba pnącza, a nie ma. Czy to są te piłkarskie? Jak na nie klikam przerzuca mnie na piłkarskie.

nikolabln i Aisha1969 lubią to.
  6. Kala

Kala Analityk forum

Zejdź na drugą stronę - te zdobyte pnącza tak jakby "spadają" niżej, a na górze zostają niezdobyte.

7. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

Możesz wpisać w wyszukiwarkę na pnączu fragment nazwy gałązek i powinny się pojawić.

nikolabln, Aisha1969 oraz KsiądzxD lubią to.
  8. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

I ja też

i jako że zachęcona radami
    sobie klikałam w zielone i fajne podwórkowe piccolo dało fanty :inlove:
    2 x cylinder 1 uczeń 1 genialny
    przedłużony 1 cylinder o_O:D:D:D:inlove:

i inne nagrody w tym żetony
    do tego 2 pnącza
    juhu [​IMG]

Ostatnie edytowanie: 19 czerwca 2026
  9. murena3

murena3 Forumowy żółtodziób

cześć. Powiedzcie mi czemu nie dostałam pnącza z globala? trzeba ileś procent zrobić czy co?

10. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

Tabelka z Poradnika

a w niej wyszczególniona ilość punktów postępu indywidualnego (jest to suma wszystkich trzech rodzai zleceń) które musimy zdobyć u każdej z postaci by otrzymać jej nagrodę globalną z danego poziomu (oczywiście i globalnie także musi być zdobyta wymagana ilość)
    Jeśli więc u Puszka ze zleceń jedno/dwu/i trzygwiazdkowych masz mniej niż te wymagane 2825 to pnącza nie będzie , a jeśli masz więcej to gałązka na pewno została dopisana , tylko trzeba ją tam w tym pnączowym gąszczu znaleźć :) u mnie była już na pierwszej ,,stronie,, u samej góry, więc obyło się bez szukania .

No i sama widzisz (i wszyscy inni też niech zobaczą) że tu nie trzeba było żadnej filozofii , wiedzy, ani jakichś szczególnych umiejętności - wystarczyło klikać w zielone xD;) a to przecie każdy farmer potrafi, bo już od kolebki...
    znaczy się od chwili postawienia stopy na tej farmerskiej ziemi nas tego uczono :p prowadząc za rękę od rzeżuchy i sałaty do kurnika i jabłonki...
    i w tej zabawie także...

Od kurnika do rzeżuchy
    latały farmerskie zuchy
    Od rzeżuchy znów do sadów
    byle więcej było wkładu...
    Gdy fantazja ich poniosła
    super pasza w kurnik poszła
    kury aż z zachwytu piały
    bo jej lata nie widziały...
    Trzeba było robić duchem
    więc eSeNem tą rzeżuchę
    polał ten i ów w rozpędzie
    ,,Będzie global..? czy nie będzie ?! ,, ...
    U Łasicy nie da rady
    choćby ręcznie zbierać sady
    ale ręcznie nie jest fajnie
    każdy woli na kombajnie
    by zlecenie pyknąć w chwilę
    - a w kolejnym znów ,,Zbierz tyle... ,,
    No a drzewa nie rzeżucha
    choćby dmuchać nań i chuchać
    dawać fiolki i skarpety
    nie obrodzą w mig niestety...
    Nie dziw więc że Global niski
    - o sadowe trza opryski
    do Olimpu modły wznosić
    a nuż da się je wyprosić...
    Równie niski ma Królica
    ale eSPe nie pszenica
    ani żyto... owies... proso...
    złotych jajek też nie zniosą
    po niej kury - ni indyki
    zatem szkoda jej w kurniki

Tylko Puszak zaliczony
    mimo toreb ciągłych braków
    No i super !! niech bogowie
    nas nie mają za pokraków
    co to więcej nie umieją
    ponad to rzeżuchy sianie
    - Lud farmerski jest mocarny
    gdy do boju wspólnie stanie
    zawojuje każdy ewent
    choćby nie wiem jak zawiły...
    a poddadzą się ci jeno
    co nie wierzą w swoje siły .

tak że... no nawet taką ewentową bestyję jak ta tutaj udało nam się zawojować - co prawda nie w pełni , ale... najbogatsze łupy zdobyte :pxD:cry:xD
    a to już duży sukces 8)

Ostatnie edytowanie: 18 czerwca 2026
  11. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

Event przedłużony do jutra do 10-ej, to może uda się globalny zrobić cały. Szkoda gdyby itemów nam nie dopisali.:)

12. lonli

lonli Aktywny autor

Ha ha, event tuż przed końcem został przedłużony o dobę xD Nie robię więcej, krokodylowi i tak wyrobiłam prawie 38tys. punktów, wystarczy. Ale może następnym razem wyliczenia AI przed wypuszczeniem eventu wypadałoby weryfikować.

dantic3, kalinamala oraz Karakuliambro lubią to.
  13. agniecha$

łatwo nie będzie :sleepy:

Ostatnie edytowanie: 18 czerwca 2026
    dantic3 i kalinamala lubią to.
  14. alexander56

alexander56 Generał forum

Jak dla mnie to juz zdobycie chocby Piccolaka w tak krótkim doliczonym czasie graniczyć będzie z cudem , a o itemach nie ma co marzyć :sleepy::p

15. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

Raczej nie da rady - tym bardziej że dwie łąki farmy już pod ten wypiekowy trzeba przeznaczyć , a na samej leśnej za mało miejsca by i drzewka i zagrody i odpowiednią ilość pól pomieścić . Zostaje jeszcze bahama ale... papugi nie kurniki a trzcina nie rzeżucha - tymczasem trzeba by było naprawdę gonić
    ,,z prędkością światła ,, by te ostatnie nagrody (itemy) zgarnąć - wielu farmerów zaś już sobie odpuściło dalszą gonitwę
    ten piccolak u krokodylicy też jeszcze daleko bo około 40 mln. potrzeba na zapełnienie paska, tak że... zdobycie go będzie faktycznie cudem :music:

16. agniecha$

oj tam
    wiesz cuda się zdarzają ;)

myślę że i tak dużo ugrane jest jak na opcje klikaj w zielone :D

kalinamala lubi to.
  17. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

Oczywiście - i tu też się może zdarzyć jakiś mniejszy albo i większy cud :music: jak się bogom będzie chciało go sprawić (lub o ile uznają żeśmy na niego zasłużyli):p
    ja uważam że jak najbardziej zasłużyliśmy już choćby za poradzenie sobie z tym ... ,,ewenementem,, w zleceniach Pusza : czyli poleceniem w drobnym zleceniu u Puszka wykonania drobnego zlecenia u tegoż Puszka - choć akurat u mnie trafiło się to w zleceniach sporych
    no i weź człowieku bądź mądry i ... wejdź do wanny będąc w wannie xDi nie możesz z tej wanny wyjść by móc wejść (bo to że już w niej jesteś się nie liczy ) no a jak nie wejdziesz to i nie wyjdziesz :music:xD:cry:xDwięc nie zostaje ci nic innego jak siedzieć w tej wannie i wołać do Olimpu o pomoc (i to jeszcze w obcym języku , ale nie w łacinie)
    na szczęście ja o tą pomoc nie musiałam wołać bo już coś tam przy tym ,,ewenemencie,, podłubali i wystarczyło użyć kubków z super mocą by... zostać z tej wanny wypuszczonym :p
    no dziś można się z tego pośmiać ale w tych pierwszych dniach nikomu do śmiechu nie było

- a co do ,,ugrania,, też uważam że osiągnęliśmy wiele - a przynajmniej więcej niż można się było spodziewać po pierwszej dobie
    -

18. tamako

tamako Moguł forum

Oj tak było dokładnie zgadzam się nie było łatwo z tym eventem

kalinamala lubi to.
  19. Karakuliambro

Karakuliambro Baron forum

Można coś jeszcze ugrać robiąc ewent z ciastkami, tylko trzeba pamiętać o włączaniu zleceń i zbieraniu ręcznym drzewek i poletek. Trochę to żmudne w przypadku roślin. Na dojście do Piccolo u Koniczynki szanse równe zeru.

kalinamala i ewelia70 lubią to.
  20. nikolabln

nikolabln Chodząca legenda forum

Ja już odpuszczam zmęczyło mnie to ciągłe liczenie i ręczne zbieranie powodzenia walczącym życzę.

Aisha1969, QAtaner77 oraz kalinamala lubią to.