Survivor 21: Egypt

Temat na forum 'Archiwum - pozostałe działy' rozpoczęty przez użytkownika kamel98, 26 grudnia 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. kamel98

kamel98 Półbóstwo forum

Reprezentant Chepri: Justyna
    Reprezentant Naunet: Jade
    Reprezentant Hathor: Crystal

X niebieskie - pudła
    Kolorowe X- zatopione statki plemion
    O - niezatopione statki Hathor

A więc, tak jak widać na obrazku:

Hathor wygrywa immunitet!

Chepri, Naunet- widzimy się dziś na radzie plemienia.
    Ktoś zostanie wyeliminowany z gry.

Anja8787 lubi to.
  2. Patryk192000

Patryk192000 Okazjonalny autor

w sumie to jeszcze nie xd

3. kamel98

kamel98 Półbóstwo forum

Rada Plemion Naunet i Chepri
    Dzień 5

Kamel: Chepri, Naunet- witam Was na pierwszej w historii Survivora radzie plemienia, w której uczestniczą dwa różne plemiona!

Kamel: Duncan- można po części uznać, że tworzycie historię Survivor'a! Więc zacznijmy od prostego pytania: Jak ten twist wpływa na grę?

Duncan: Tak. Zdecydowanie jesteśmy historią suriviora. Twist wpływa bardzo dobrze na gre o ile ma się dobry kontakt z innymi graczami nie tylko ze swojego plemienia.

Kamel: I Stachu- czy nie uważasz, że może rozłam na trzy plemiona nastąpił zbyt szybko?

Stachu: Chyba nie, w końcu planowałeś to już przed edycją, 18 osób i 3 plemiona, gdybyś nie zrobił teraz tego rozłamu to pewnie zaburzyłoby całe twoje plany na edycję. Ze strony gracza natomiast sądzę, że takie coś wpływa na nas pozytywnie bo w końcu przez to poznajemy się wzajemnie z każdym, tworzą się międzyplemienne więzi itp.

Kamel: Jade! Jeśli mam przejść do tematu zadania to tylko przy tobie. Jak mogłeś zatopić swój własny statek?

Jade: Ludzie ja serio nie chciałem xD pomyliłem sie na kartce

Django: Ta...jasne

Jade: Django, siedź cicho x D.

Kamel: CHannel- wierzysz Jade'owi, że naprawdę nie chciał zasabotować swojego plemienia?

Channel: Wierzę : ).

Kamel: Brandy- zadanie, w połączeniu z twistem dawało idealne możliwości do manipulacji. Sądzisz, że ktoś mógł przekazać innym drużynom koordynaty swojego plemienia?

Brandy: Czy ja wiem czy do manipulacji... wg mnie nie. Uważam, że nie zostały przekazane koordynaty innym drużynom

Jade: Nigdy nie sabotowałem.

Kamel: Justyna- na początku konkurencji miałaś imponującą serię trafień. Kilka osób z Naunet nie mogło uwierzyć, że trafiłaś w ich statek dwa razy z rzędu! To było szczęście, czy moze faktycznie ktoś ci...pomógł? : D

Justyna: Z tego co wiem to jestem dzieckiem szczęścia : D.

Django: Potwierdzam!

Kamel: No i przejdźmy już bardziej w stronę rady. W końcu ktoś musi dziś odpaść. Amy- ty się dostosowałaś do polecenia zachowania ciszy na konferencji. ALe myślisz, ze fakt nieustannego spamu Django mógł mu zaszkodzić?

Amy: Nie wiem tego : D

Kamel: Django- niektórzy byli dość wyraźnie poirytowani Twoim zachowaniem. Masz coś na swoje usprawiedliwienie? W Survivorze nawet najmniejsze drobnostki mogą doprowadzić do porażki.

Django: Owszem, mam. Musiałem się czymś zająć bo bym się zadrapał na śmierć z powodu wstrętnego uczulenia truskawkami z wczorajszego szampana.

Kamel: Fifi- na pierwszych łączonych radach plemienia istnieje ogromne ryzyko remisu. Sądzisz, że lojalność plemienna jest na tym etapie gry ważna?

Fifi: Oczywiście, że jest to ważne, ale ważniejsza kwestia to zaufanie i trzeba wybrać co pozwoli ci dalej zajść w tej grze

Kamel: Mantrid- czy w sezonie, w którym prowadzący wie jak działają kamienie zaryzykowałbyś stworzenie remisu?

Mantrid: To jakaś aluzja do edycji matiza Remis jest fajny, kto nie kocha kamieni niech pierwszy rzuci we mnie kamieniem.

Kamel: Pablo- nadal trzymając się sojuszy- co sądzisz o idei sojuszu plemiennego. Czy w wypadku takiego twistu jest on korzystny, czy moze tylko utrudnia sytuację. W końcu łatwe rozwiązania kuszą, a przewaga liczebna jednego plemienia nad drugim mże być nie do odrobienia.

Pablo: Wszystkim dawałes takie easy pytania a ja jakieś zapętlone xD Myślę, że w kupie siła, lojalność lojalnością, ale trzeba iść za tłumem.

Kamel: No i punkt kulminacyjny rady... wypada na Fantagiro! Jeśli miałabyś wybrać to co byś wskazała? Zdradę plemienia i łatwiejsze dojście dalej, czy może uparte trzymanie się swojego plemieia i szansę na pewniejszą przyszłość?

Fantagiro: Muszę to przemyśleć i wybrać według mnie najkorzystniejszą opcję z tych dwóch. Każda z nich niesie ze sobą pewne ryzyko, jednak także daje jakieś korzyści. W brew pozorom jest to dosyć trudny wybór.

Kamel: To wszystko na dziś! Czas głosować!

Jade: Chcę użyć HII!

Jade: Ale nie dziś.

Brandy: xD.

Anja8787 lubi to.
  4. Patryk192000

Patryk192000 Okazjonalny autor

teraz blindside wlatuje :p

5. kamel98

kamel98 Półbóstwo forum

Dzień 5

Nikt nie zdecydował się na użycie HII.
    Wszystkie głosy są ważne.

PIERWSZY GŁOS

DRUGI GŁOS

TRZECI GŁOS

3 głosy Django.

CZWARTY GŁOS

PIĄTY GŁOS

SZÓSTY GŁOS

6 głosów Django.

SIÓDMY GŁOS

6 głosów Django, 1 głos Mantrid.

ÓSMY GŁOS

Trzecią osobą wyeliminowaną z Survivor: Egypt jest

DJANGO

Django- twoje plemię przemówiło.
    Czas na Ciebie.

Jak widać łączone rady wcale nie wykluczają jednomyślnego werdyktu!

Anja8787 lubi to.
  6. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Było to do przewidzenia... Ale żeby nawet własne plemię?? Nigdy więcej!! Żegnaj Survivor, żegnaj BB, żegnaj Kamil!! Więcej mnie nie ubłagasz :p

7. kamel98

kamel98 Półbóstwo forum

Zadanie 3: Bogowie

Dzisiaj zmierzycie się z siedmioma zagadkami.
    Odpowiedzią na każdą z nich jest imię jednego z egipskich bogów.
    Zasady konkurencji są bardzo łatwe. Na konferencji plemiennej próbujecie odgadnąć rozwiązania. Gdy już myślicie, że je macie- jedna osoba z plemienia wysyła mi wasz komplet 7 odpowiedzi w prywatnej wiadomości. Ja je sprawdzam i przekazuje wam ile macie poprawnych imion. Pierwsze plemię, które odgadnie wszystkie 7 rozwiązań wygra immunitet!

Przegrani pójdą na łączoną radę plemienia i ktoś zostanie czwartą osobą wyeliminowaną.​

1.W nieruchomym podziemiu żagle bezużyteczne
    Jednak jego łódź i tak płynie bezpieczne.
    Podziemnym Nilem ciągnięty przez węże i demony
    Mijając egipskiego podświata Matrony.

2.Nikt nie wkracza za życia w jego świat.
    Chyba że faktycznie nie jest niczego wart.
    Twarz szakala i autorytet sędziego
    Dowiedzie czyś jest wart życia wiecznego.

3.Patrząc na zwierzęce wzory zachowań
    Z psem nie robiłaby wspólny polowań.
    Potęga lwicy i pustyni piasków
    Zamknięta w łagodności i wdzięku odblasków.

4.Znakiem anch w dłoni
    Rodziny ludu obroni.
    Mądrość, wiedza, uroda niemaleńka
    Egipska Macierz Wielka.

5.Każdy faraon to jego wcielenie
    Tarcza słoneczna jego obronienie.
    Jak ptak sokół po niebie leci.
    Monarchii pilnuje, egipskiej gawiedzi.

6.Podobnie jak u szakala
    śmierć- dziedziną jego.
    Atef na głowie, heka w dłoni
    On człowieka zawistnie nie pogoni.

7.Jednym z czterech żywiołów włada
    Egpiskie wierzenie z krokodylem go w parze układa.
    Dwa pióra, dysk, baranie rogi, w wodzie brodzi
    I już z pewnością wiesz o kogo chodzi.

Anja8787 lubi to.
  8. Crystal00

Crystal00 Forumowy żółtodziób

Nie uwierzycie ale w Egipcie dzisiaj -15 stopni!

9. Duncan1233

Duncan1233 Forumowy żółtodziób

Zaraz wyniki. :D

10. kamel98

kamel98 Półbóstwo forum

Rozwiązania:

1.W nieruchomym podziemiu żagle bezużyteczne
    Jednak jego łódź i tak płynie bezpieczne.
    Podziemnym Nilem ciągnięty przez węże i demony
    Mijając egipskiego podświata Matrony.
    Odp. RA

2.Nikt nie wkracza za życia w jego świat.
    Chyba że faktycznie nie jest niczego wart.
    Twarz szakala i autorytet sędziego
    Dowiedzie czyś jest wart życia wiecznego.
    Odp. ANUBIS

3.Patrząc na zwierzęce wzory zachowań
    Z psem nie robiłaby wspólny polowań.
    Potęga lwicy i pustyni piasków
    Zamknięta w łagodności i wdzięku odblasków.
    Odp. BASTET

4.Znakiem anch w dłoni
    Rodziny ludu obroni.
    Mądrość, wiedza, uroda niemaleńka
    Egipska Macierz Wielka.
    Odp. IZYDA

5.Każdy faraon to jego wcielenie
    Tarcza słoneczna jego obronienie.
    Jak ptak sokół po niebie leci.
    Monarchii pilnuje, egipskiej gawiedzi.
    Odp. HORUS

6.Podobnie jak u szakala
    śmierć- dziedziną jego.
    Atef na głowie, heka w dłoni
    On człowieka zawistnie nie pogoni.
    Odp. OZYRYS

7.Jednym z czterech żywiołów włada
    Egpiskie wierzenie z krokodylem go w parze układa.
    Dwa pióra, dysk, baranie rogi, w wodzie brodzi
    I już z pewnością wiesz o kogo chodzi.
    Odp. SOBEK

Po bardzo wyrównanej walce (wszystkie plemiona odgadły 6 rozwiązań, decydowały
    sekundy) immunitet zdobywa....

HATHOR

Naunet, Chepri- niestety wracacie na radę plemienia i wyeliminujecie kolejną osobę.

Anja8787 lubi to.
  11. SosMenJade

SosMenJade Mieszkaniec forum

Albo jednak nic nie używam xD

12. kamel98

kamel98 Półbóstwo forum

Dzień 7

Kamel: Witam was po raz kolejny na radzie plemienia! Znowu Was! Naunet i Chepri!

Kamel: Brandy jak ci się podoba przebywanie tutaj? Odpreza? Oczyszcza atmosfere? xD

Brandy: Co to już pytanie?

Kamel: To takie luźne zaczęcie!

Brandy: Bardzo mi się podoba przebywanie tutaj Kamilu w tym doborowym towarzystwie

Brandy: Taka odpowiedź cię satysfakcjonuje?

Kamel: W pełni!

Kamel: Mantrid! Ostatnio krzyczałeś, że cię zostawiłem na koniec to masz! W Survivorze żółte plemiona są dość często tymi, które dominują. Jak bardzo frustrujące było to, że Hathor znowu wygrało?

Mantrid: Pierwsi będą ostatnimi i oni też przegrają w końcu I jest to ociupinke frustrujące.

Mantrid: Ale nie przejmuje się tym bo w koncu oni przegrają xDD

Kamel: Amy- chciałabyś w końcu utrzeć nosa żółtym? Na konferencji głównej czasami widać, że już chyba ogarnęła ich zbyt duża pewnośc siebie. : <

Amy: Pewnie żebym chciała, każdy z nas zapewne by chciał

Kamel: Ponadto trzeba zwrócić uwagę na fakt, że Hathor juz dwukrotnie weszło do Piramidy. Amy <nadal, tak>, sądzisz, że któś z nich może się już cieszyć żółtym ukrytym immunitetem?

Brandy: Kamil ty to potrafisz pocieszyć xDDD

Kamel: Trzeba było wygrać!

Amy: Myślę, że jest to dosyć prawdopodobne

Brandy: Nie krzycz na mnie xD

Mantrid: Właśnie.

Brandy: ej Dzięki xD

Mantrid: Kamil daj nam wskazówki. Jestesmy od nich lepsi

Kamel: Fifi, jak wiadomo w tej edycji dobre kontakty z innymi są ogromnie ważne. Każda rada plemienia może się odbyć w dość zmienionym składzie. To oznacza, że ukryte immunitety mogą być jeszcze bardziej pożądane. Dzięki nim można zdobyć sojuszników. Sądzisz, że ktoś z Hathor przekazał komuś wskazówki do HII, aby pozyskać jego lojalność? Wiesz...takie drobne przekupstwo.

Fifi: Chyba nie bo nikt nie chce by ktokolwiek inny zdobył HI

Kamel: Też prawda!

Kamel: Przejdźmy do tematu rady. Justyna- nie było cię na ostatnim zadaniu. Channel- twoja aktywność ostatnio również jest niezbyt dobra. Czy to mogło wpłynąć na Waszą pozycję w grze? Zazwyczaj w internetach na początku eliminuje się nieaktywnych albo nadaktywnych (czyt. trolle).

Justyna: nie wiem. wczoraj tylko mnie nie było (za co przepraszam) . mam nadzieję że nie będzie z tego żadnych konsekwencji

Channel: tak, może mi to zaszkodzić

Mantrid: Pozdrawiamy Django!

Kamel: No właśnie Django! Jade- po wyeliminowaniu Django w uzasadnieniach głosów pojawiło się zdanie mówiace o eksterminacji trolli. Czy bez Django, waszego plemiennego trolla, decyzja o głosowaniu na kogoś innego jest trudniejsza? Trolle w końcu śmierdzą, nikt ich nie chce, ale jeśli trzeba eliminować normalnego gracza to włącza Ci się jakieś sumienie?

Jade: Sumienie włącza się wtedy, kiedy ten ktoś nie miesza tak w grze.

Jade: W tym wypadku jakoś dzisiaj jeszcze było, ale sie zmyło! xD

Kamel: <kamel mąciwoda mode> Ktoś wie o kim mówi Jade i chciałby to powiedzieć na głos?

Jade: ej ja wiem! ja wiem!

Kamel: A powiesz?

Jade: nie. niech to pozostanie niespodzianką

Brandy: jakie dochodzenie x D #kamildetektyw.

Kamel: Jade, jak święty mikołaj. Prawda i tak wyjdzie na jaw!

Jade: no wyjdzie i to dosłownie.

Duncan: Jade myśli że ma kontrole nad całą gra.

Kamel: Miałem już skopiowane pytanie, ale tego nie zosawię!

Mantrid: Nie ma.

Duncan: Ma. Tylko jesteście tego nieświadomi.

Kamel: Jade- kontrolujesz tę grę, czy nie?

Mantrid: buahahahahaha

Jade: Gdybym kontrolował to raczej bym nie kontrolował mówiąc że tak, ponieważ wtedy bym przestał kontrolować, bo jak to powiedział pewien Tywin Lannister "król który mówi że jest Królem nie jest królem". Tak więc nie kontroluje gry, nikt nie kontroluje. W survivor nie gra sie kontrolując.

Brandy: ey no ja czekam na pytanie.

Kamel: Doczekasz się.

Duncan: Jade mi powiedział wprost że głosuje na mnie.

Kamel: Mówienie wprost komuś, że się na kogoś głosuje może przysporzyć dużo wstydu. Jeszce ta osoba nie odpadnie i co wtedy?

Kamel: Duncan, czyli mówisz, że czuje się zagrożony? Próbowałeś coś z tym zrobić, czy się po prostu nie dało? A może liczysz ze ci sie udało?

Duncan: Tak czuje sie zagrożony. Cały dzień dostaje wiadomości o tym że to ja dzisiaj odpadam, ale jeśli ludzie tutaj mają choć troche rozumu to zauważą że moje eliminacja wpłynie dobrze na dalszą część gry pana o nazwie Jade.

Jade: Bo Ci tak powiedziałem? xD

Jade: Napisałem, że głosowanie na Ciebie jest dla mnie najlepsze startegicznie, bo co? Miałem po prostu napisać że Cie nie trawie? Że mnie wkurzasz i nie zwyczajnie tu nie chce? xD

Duncan:Bo taka jest prawda. Kto odważy sie spiskować za plecami tego czlowieka który ma jeszcze coś w zanadrzu?

Jade: jak ninja

Duncan: Tak wolałbym usłyszeć że mnie nie trawisz i że Cie wkurzam ale od Ciebie a nie od osoby trzeciej.

Jade: Myśle, że ludzie dobrze robią nie mówiąc prawdy bo wtedy pozostają niezauważeni, wszyscy wiedzą że ja raczej jestem tankiem niż ninją, wole iśc naprzód, zbierając poo drodze obelgi itp

Justyna: xD

Kamel: Czyli znowu wszystko wraca do Jade'a. Ktoś w dzienniku napisał, że po eliminacji Django zaczną się poważne rady plemienia. Brandy- zaczeły się? Jak to rozumiesz?

Brandy: No w końcu pytanie. Ciężko odpowiedzieć na to, ale może coś w tym jest bo jednak jest nas coraz mniej, kolejna rada z naszymi dwoma plemionami. Wiadomo, każdy się mógł z kimś zżyć, dlatego rady mogę być burzliwe

Kamel: Fantagiro- widząc jak Jade i Duncan teraz odbijają do siebie piłeczki jest dla Ciebie dobre? W końcu ktoś wszedł wcentrum uwagi, a ty mozesz się przemknąć niazauważenie!

Fantagiro:Teraz na pewno przemknę się niezauważenie xd wielkie dzięki:'( wyswiadczyles mi niedźwiedzia przysługę xd

Kamel: Fifi, jakbyś zareagował gdyby ktoś ci powiedział, że cie tu nie chce?

Fifi: Gdyby ktoś mi powiedział, że mnie tu nie chce to bym tą osobę zjechał

Kamel: Duncan- zwróciłeś teraz uwagę na jedną z najciekawszych czesci Survivora. Pytanie "ko się odważy". Jak myslisz, czemu ludzie mają opory by się odważyć?

Kamel: Jade- to są opory, czy po prostu każdy wie, że to sie mu nie opłaci?

Jade: opory to są w Prawie Ohma ziomek :v

Kamel: Pablo- dość burzliwie dzisiaj, co nie? jaka jest tego przyczyna? Wiesz?

Pablo: Burzliwie czy nie, wszyscy chyba wiemy kto odpadnie.

Justyna: ja nie wiem xd

Duncan: moglibyście w końcu zauważyć jak Jade I Pablo trzymają sie razem blisko. [​IMG]

Może to coś więcej?

Kamel: Pablo- czy to coś więcej? Czy po prostu próby ratowania się?

Pablo: jejku. Jakby już wszyscy nie wiedzieli że chodze z Jade'm do klasy.

Duncan: Ja się dowiedziałem o tym ostatni.

Pablo: Równie dobrze Duncun mógł zwórić uwagę na to, że dwie inne osoby z naszego plemienia też chodzą ze sobą do klasy. NO ALE xD

Duncan: Wracając do pytania nie mam pojęcia, mam nadzieje że ludzie tutaj odważa sie spiskowac przeciwko temu Panu. Mi to wygląda że plemie Chepri są pionkami Jade.

Jade: nikt nie jest moim pionkiem.

Kamel: No to może odchodząc teraz trochę od Was. żebyście trochę ochłonęli!
    Stachu czy według ciebie Hathor liczy teraz na eliminację kogoś z Naunet? W końcu wtedy z kimkolwiek by nie poszli na radę, mieliby większość. To w połączeniu z obiema wskazówkami daje niemal pewną pozycję...o ile by się trzymali razem.

Stachu: Według mnie Hathor tylko na to czeka by mieć przewagę z każdym z plemion, wtedy - o ile będą zgdodni - będą mieli przewagę w każdym możliwym przypadku rady. Smutne, ale prawdziwe : (

Kamel: Amy- czy według ciebie Hathor trzymaliby się razem?

Amy: Jest to najbardziej prawdopodobne

Kamel: No i pytanie do wszysktich. Ktoś się czuje dziś pewnie? w 100%?
    To było ostatnie pytanie. Gorąca rada, czas głosować. Macie czas do 21:10 na oddanie głosów.

Mantrid: ja się czuję pewny w 200%

Jade: Jeśli powiem że ja sie czuje pewnie a odpadne to bede fajny?

Ostatnie edytowanie: 3 stycznia 2016
    Anja8787 lubi to.
  13. SosMenJade

Wyniki wyniki!

14. kamel98

kamel98 Półbóstwo forum

Dzień 7

Nikt nie zdecydował się użyć HII.

PIERWSZY GŁOS

DRUGI GŁOS

TRZECI GŁOS

1 głos Duncan, 1 głos Jade, 1 głos Fantagiro

CZWARTY GŁOS

PIĄTY GŁOS

SZÓSTY GŁOS

2 głosy Jade, 2 głosy Duncan, 2 głosy Fanta

SIÓDMY GŁOS

ÓSMY GŁOS

3 głosy Fanta, 3 głosy Duncan, 2 głosy Jade

DZIEWIĄTY GŁOS

DZIESIĄTY GŁOS

Czwartą osobą wyeliminowaną z Survivor: Egypt jest

Duncan- Twoje plemię przemówiło.
    Czas na Ciebie.

Anja8787 lubi to.
  15. SosMenJade

Czyżby twist?

16. Bogini_Selene

Bogini_Selene Forumowy żółtodziób

Tak.
    Pozdrawiam Jeremiasza. : * I Brandy oraz Justynę.

17. SosMenJade

Wiedziałem <3

18. kamel98

kamel98 Półbóstwo forum

Zadanie 4: Hieroglify

Przyjrzyjcie się poniższej tablicy z kilkoma przetłumaczonymi
    symbolami egipskimi.
    (tłum.)

W dzisiejszym zadaniu wszyscy będą brać udział na raz. Na konferencji głównej
    będę Wam po kolei dawał do przetłumaczenia zwroty. Tłumaczeń dokonujecie poprzez
    wybór odpowiednich symboli. Oczywiście nie musicie ich kopiować, wystarczy przepisać w wiadomości podpis znajdujący się pod obrazkiem. Zwroty składają się zwykle z dwóch obrazków (czasami z trzech). Pierwsza osoba, która poda poprawne dopasowanie będzie mogła wybrać dowolną osobę, którą wyeliminuje z zadania. Zgadujecie w każdej rundzie do skutku. Immunitet wygra to plemię, którego reprezentanci wytrwają najdłużej na placu boju.

Podejrzewam, że zasady mogą być mało jasne, dlatego podam Wam teraz obrazowy przykład!

RUNDA 0

Zwrot: Ukryta broń.
    Tłumaczenie: Hidden + weapon

Pierwsza osoba, która by wysłała na konferencji takie tłumaczenie mogła by kogoś wyeliminować z zadania!

Za chwilę zaczynamy! W razie wątpliwości pytania zadawać na konferencji.

Tłumaczenie słów z tablicy pojawi się po zadaniu. (do MODów)

Ostatnie edytowanie: 4 stycznia 2016
  19. SMOD_Casino

SMOD_Casino S-Moderator Team Farmerama PL

20. SosMenJade

To nie fair że odpadłem pierwszy xD