super pola

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika foremka., 1 listopada 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. foremka.

foremka. Zaawansowany

czy ktos się orientuje czy z super pól wypada więcej wypadajek niż np z małych pól lub duzych zwykłych.
    Zakładamy że posialiśmy tą samą roślinę na tym samym obszarze.

2. foczunia84

foczunia84 Cesarz forum

Teoretycznie tak,ponieważ zwiększa się czas wzrostu.Przykładem jest tutaj "sławny" kasztanek i uszlachetnienie.Oczywiście,należy pamiętać,że czas dojrzewania na super polu jest znacznie większy,więc przydaje się tutaj w/w i super nawóz,jeśli chce się uzyskać optymalny efekt wypadajkowy.

3. foremka.

foremka. Zaawansowany

bardziej mi chodzi o ten pierwszy zbiór zaraz po rozpoczęciu ewentu. Więc czas nie ma tu znaczenia bo sadzę np dobę przed rozpoczeciem ewentu. Jestem tylko ciekawa czy idzie uzyskać więcej wypadajek z takich pól.

4. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

foczunia84 dziękuję za pomoc.

foremka jeśli sieje się na super polach uszlachetnione rośliny z odpowiednimi bonusami i super nawozem tak że te rośliny dojrzeją w krótkim czasie to na pewno ogólnie zbierzemy więcej "wypadajek" ale jeśli rośliny posiejemy tylko na super polach i podlejemy wodą i zwykłym nawozem to biorąc pod uwagę to że na super polach rośnie 4 x dłużej ogólny wynik zebranych ze zwykłych pól w tym samym czasie może być podobny. To tylko kwestia czasu jakim dysponujesz i czy wolisz/możesz zaglądać na farmę częściej czy co jakiś czas. Ja z super pól korzystam tylko wtedy, kiedy jest taka konieczność i oczywiście z użyciem wszystkich bonusów do uzyskania 1- sekundowego zbioru.

A jeśli chodzi o pierwszy zbiór to z pewnością z super pól obsianych jakąś długorosnącą rośliną będzie więcej przedmiotów niż z pól zwykłych ale niekoniecznie z małych, bo tutaj takiej pewności nie mam. Może okazać się, że z małych 202 pól wyleci więcej przedmiotów niż z 44 super pól (nie ma szans na więcej wypadajek z jednego super pola).

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

5. foremka.

foremka. Zaawansowany

nie ma więcej pytań dziękuję za pomoc.

6. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Bardzo proszę i temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.