Opinie Studium w serze

Discussion in 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' started by BA_Marion, Feb 25, 2026.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
  1. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

No do obiadu...
    leżymy :D
    Po obiedzie wyprowadzą nas na spacer
    co prawda przypiętych do takiego krokodylka
    ale to tylko dlatego że spacernik ogrodzony jedynie żywopłotem więc co niektórzy mogliby ... się na tym spacerze zgubić xD:cry:xD
    Wieczór też nam może czymś urozmaicą :p
    a że ...
    dodatkowy ,,pawilon,, dobudowują to znaczy że powsadzanych będzie więcej :music:dobrze że wcześniej dałam się wsadzić , bo w tym nowym oddziale widzę większy rygor będzie i hamakowanie na gołych deskach xD:cry:a w dodatku bez łazienki w pobliżu ...
    -----------------
    A tak już poważnie i bardziej w temacie to ja też nie pędzę za PD , ani też to nie nagrody motywują mnie do robienia, ale sama zabawa - im ciekawsza i fajniejsza tym chętniej w niej uczestniczę , ale ten wymóg , który tu nam dano (ilość wypadajek i to jeszcze z zagród) dość mocno mnie zniechęcił mimo że bez problemu mogę użyć oprysków ( mam ich na tyle i paszy też odpowiedni zapas) .
    Te wymogi są już coraz bliżej granicy absurdu i w końcu dojdzie do tego, że w ewentach jedyną ,,korzyścią,, będzie poświęcenie czasu i zasobów tylko po to by się tydzień czy dwa narobić i natracić (wejściówek... bonusów... nawozów itp.) i do tego jeszcze nerwów sobie napsuć...
    A jak na tym ma zabawa polegać , to równie dobrze mogę sobie na tym hamaku posiedzieć i nic nie zyskać , ale też nie stracić ( szczególnie tych nerwów)

2. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

3. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Na początek zastrzeżenie: tak to widzi BigPoint, nie ja osobiście xD

No niestety pilnowanie automatów trochę się rozwlecze w czasie i na to raczej nie ma proszka ;)

Aż tyle koszyczków w tym moim (totalnie abstrakcyjnym) planie to przede wszystkim startowy zapas kredy i tej nieszczęsnej taśmy.
    Ale przyjrzałam się dokładniej tym labiryntom i tak sobie myślę, że mądrzej byłoby jednak zacząć od zwierzątek, jednosekundowych rzecz jasna.
    Zwierzątka zapewniają duży zapas taśmy... niestety również kupki, którą trzeba by magazynować na targu (co wiąże się ze stratą prowizji).
    I dopiero po zwierzątkach wchodzi badyl podlewany czym się da oraz zmagazynowaną kupką.
    Kredy trzeba znacznie mniej, jakoś te drzewa dadzą radę.

No i właśnie na to liczy firma.
    Ciekawe co im z tego wyjdzie ;)

Też tak uważam. Taśma to jednoznaczna info dla farmerów, że czas uruchomić opryskiwacze... a jak ktoś nie ma paszy dla zwierzątek, to są przecież rozmaite możliwości (przynoszące zyski firmie).

Po pierwsze, wielokrotnie sprawdzone: kupa nie jest brzydkim słowem (podobnie zresztą jak pupa, ale pupy tu nie widzę).
    Jeśli w międzyczasie coś się zmieniło, to zaraz Władza przyjdzie i posprząta 8)

Po drugie: w tym evencie to ja bym nie liczyła na astronomiczną kasę z kupki.
    Jednosekundowce ;)

Podpisuję się pod tym wszystkimi czterema łapami oraz ogonem.
    Tylko jedno: grasz, żeby się pobawić. Fajnie. Ale... na czym w tej bolesnej nudzie mogłaby polegać "zabawa"...?
    Serio pytam xD

No patrzcie państwo, drobne ustępstwa.
    A co z taśmą...? 8)xD

4. renia111979

renia111979 Mistrz forum

no to coś zmieni na pewno, póki co brykam zaraz do pracy z nadzieją, że mądre głowy rozkminią ilości potrzebne do eventu 8) mój mózg jakiś czas urlopuje :oops:

wio3, vannkama and bogusiak80 like this.
  5. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

zzizzie likes this.
  6. SiljeArgrimsdotter

SiljeArgrimsdotter Mistrz forum

Ja nie twierdzę, że słowo kupa jest złe, ale bardziej podoba mi się taka qpa niż taka kupa xD

7. abask

abask Fanatyk forum

No ale zadania z lewej strony zamiast 60 jest 90.... No rzeczywiście zmiana na lepsze

Moja niechęć do eventu z 70% wzrosła od wczoraj do 90%
    czekam na zbiór o 14-tej ( jak gra nie padnie) i zobaczę czy dorzucę jeszcze te 10% ale wszystko na to wskazuje, że robić nie będę.

8. oset53

oset53 Chodząca legenda forum

Ja osobiście w sprawie tego eventu zdania nie zmienię . To nie dla mnie, szkoda mojego
    wysiłku bo to szukanie absolutnie mi nie idzie a na domiar złego czekam na nowe okulary
    bo w tych które obecnie mam to próżny mój trud. Tylko raz zrobiłam "wielkie łowy" i to mi
    wystarczy na długie lata. Dobrej zabawy życzę robiącym event.

abask, dariodiablo and bogusiak80 like this.
  9. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

Jeśli komuś zależy głównie na pnączu, to zasadniczo można się obyć bez minigier. Wystarczy nazbierać wystarczająco dużo Gwiezdnych talarów, żeby starczyło na kupno zarówno pnącza, jak i itemów niezbędnych do jego uruchomienia.
    A jak już się będzie zbierać te talarki, to chyba nic nie stoi na przeszkodzie w zbieraniu również kart z odciskami łap. Do postępu wystarczy zacząć grę i od razu zamknąć ją krzyżykiem. Punktów się nie zdobędzie, nagród z listy po prawej stronie nie będzie, ale nagrody z lewej strony się zdobędzie:)
    Sama jestem w totalnej rozsypce i jeszcze nie wiem co zrobię. Dobrze, że event trwa 2 tygodnie. Myślę, że zdążę się ogarnąć xD

10. zzizzie

To się bodajże nazywa niedosłuch wybiórczy, tony wysokie (pisk przerażenia) oraz niskie (grzmot oburzenia) nie docierają do firmowego ucha.
    Jak wygodnie 8)xD

Żeby było w temacie: eventu nie robię 8)
    Zdziwko, nie...? xD

11. ania12355

ania12355 Chodząca legenda forum

To teraz ile tego badyla , kredy i czegoś tam jeszcze.
    Poradnik czytałam i głowa mi pęka....
    Jakoś tak fajnie mi na kanapie.
    Hamak mi nie odpowiada.

12. gangrion

gangrion Mieszkaniec forum

Z gruszek poleciało 140 kredy, z warsztatów po 1 taśmie - w sumie jak obniżyli czas z 20 do 10 godzin to taśmę można wykorzystać przede wszystkim na odblokowanie pół i nie marnować w młynie. Ale nowe koło dało 120 florenów :):):)

13. .dorotka01.

.dorotka01. Cesarz forum

mi nowe koło dało trzy skrzynie neonowych zagród sieję nową roślinę zrobię dla pnącza

wio3 and gangrion like this.
  14. Sookie

Sookie Chodząca legenda forum

Zuzka dla mnie gra w tę grę to forma odskoczni i forma zabawy. Ciebie bawi pisanie na forum i już . Bez robienia eventów siania marchewki i innych hodowli. I ok To subiektywizm -każdy patrzy na świat z punku swojego interesu i pozycji Jeden widzi 6 drugi 9

15. abask

abask Fanatyk forum

160 kredy i 9 taśm hahaha :)

Z nowości na kole dostałam 3 x skrzynie z neonowymi zagrodami. Po otwarciu motylarnia, kameleon i chlew.

16. $-$farmer$-$

$-$farmer$-$ Młodszy ekspert

Robię. Co zrobię to moje, koło mnie zmotywowało bo dało 120 Florków.

mysza199710 and wio3 like this.
  17. zzizzie

Jasne, napisałam że rozumiem.
    Po prostu taki dwutygodniowy przekombinowany event wydaje mi się nudny.
    Ale ja ogólnie preferuję krótki dystans, odwalić i pójść sobie.
    Między innymi dlatego nie robię eventów, bo niewątpliwie dopłacałabym do firmy jak szalona, żeby skrócić mękę ;)

18. dorro007

dorro007 Hrabia forum

Gdzie najlepiej użyć pierwszego klucza?

wio3 likes this.
  19. Yabolek

Yabolek Weteran forum

372 kredy z 2 pól
    Patrzę na nowe koło, hmm, najgorsza nagroda to żarówka - dostałem żarówkę:wuerg:
    Posadziłem żółte indyki, zobaczymy ile z nich wycisnę. Kurniki w magazynie za 15 min.

Odilia and bogusiak80 like this.
  20. abask

abask Fanatyk forum

\
    No to masz świetnie bo ja z dwóch pól zaledwie 160 kredy a drzewa najdłużej rosnące.

Yabolek likes this.