Opinie Studium w serze

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika BA_Marion, 25 lutego 2026.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. kudlaty147

kudlaty147 Wszystkowiedząca wyrocznia

tez odpoczywam az dwa tygodnie

2. oset53

oset53 Chodząca legenda forum

Na chwilę obecną nie mam zamiaru robić tego eventu tym bardziej że ta mini gra jest nie dla mnie.
    nie mam zamiaru się gimnastykować i denerwować z powodu eventu.
    Robiącym życzę powodzenia, pozdrawiam wszystkich.

3. Yabolek

Yabolek Weteran forum

Śledztwo w sprawie gwiezdnych talarów 8)

Zakładając że zbieramy 60gt począwszy od 1 dnia ewentu, bez skracaczy na które sa potrzebne zaje-chore ilości wylotek z zagród i warsztatów,
    Uzbieramy 14*60=840 gt
    Po odjęciu 560gt na pnącze zostanie 280 na inne szaleństwa zakupowe.

Chyba że taśmy policyjne będą lecieć z kurników xD
    Trza będzie kurniki przetestować w trakcie rozsiewu.

4. {Monia}

{Monia} Fanatyk forum

Przekonałeś mnie, idę na hamak i nadganiam spóldzielnie.

5. ShaGGy778

ShaGGy778 Hrabia forum

Idzie poprawa pogody, a więc hamaki jak najbardziej wskazane. 8) Również jestem na "nie" i jeżeli nie zajdą jakieś istotne zmiany to czeka mnie 2-tygodniowa przerwa. 8)
    Jak dla mnie to kiepski pomysł z tym łączeniem kilku mechanik w jednym evencie... ogólnie bywa trudno i zawile, a co dopiero jak nałoży się kilka rzeczy. Tym bardziej, że jest w tym wymagająca mechanika z wielkich łowów. No nie, po prostu nie. ;)
    Gdyby tego było mało, to mam jeszcze jedno "ale". Dopiero dziś kończy się event z ropuchami, bardzo kosztowny biorąc pod uwagę SP i jutro startuje kolejny, w którym znowu wypadałoby to super papu wykorzystać. Jednak podziękuję. ;)

6. Kala

Kala Mistrz forum

Na pewno zacznę z rozsiewaniem roślin, co będzie później to zobaczymy. Event wydaje się baaardzo trudny..

7. dariodiablo

dariodiablo Komisarz forum

Nie mam motywacji dla przebudowy farmy. Ani itemy , ani pnącze ,no może jakby po prawej stronie było do wygrania jakieś drzewko nawozowe lub florenowe może...Na dzień dzisiejszy:[​IMG]

Ostatnie edytowanie: 25 lutego 2026
  8. bogusiak80

bogusiak80 Chodząca legenda forum

Zastanawiałam się ale po przeanalizowaniu stanu paszy po ostatnich opryskach -r-e-z-y-g-n-u-j-ę z eventu.Na początku nagrody wydawały mi się atrakcyjne,ale po rozłożeniu eventu na czynniki pierwsze jest on czasochłonny,zasobożerny wręcz nieopłacalny do ilości zużytych środków.BP musi przemyśleć czym zaimponować Nam w nagrodach w celu pozbycia się cennych dóbr ze stodoły a w ostateczności przekładając to na realna kasę zaprosić;):p do zakupu koszyków eventowych.

9. twardy81

twardy81 Wyjątkowy talent

Robię itemy mocne

10. Daisy44

Daisy44 Półbóstwo forum

Nie mam czasu ani kombajnu na tyle żeby robic. Kombinowane mechaniki nie dla mnie.

11. Karakuliambro

Karakuliambro Komisarz forum

Dziwne te ewenty ostatnio. Każdy ewent to misz-masz wszystkiego, co się tylko da upchnąć w ramy jednego ewentu; w efekcie jest nie jeden, a kilka w jednym. Jak AI w tym BP tak szaleje, to niech sama sobie robi wymyślone przez siebie ewenty. Mogła tu dorzucić jeszcze grę w kości i łowienie rybek.
    Nawet nie chce mi się tego głębiej rozkminiać, bo na pierwszy rzut oka widać, że ewent pożre więcej zasobów niż da korzyści. Nowych Opryskiwaczy nie przybywa a liczba ładunków topnieje, bo BP wymyśla, co by tu zrobić, aby gracze jak najszybciej je zużyli.

12. Yabolek

Yabolek Weteran forum

Postawiłem magazyny + drzewa 20 godz, a na drugim polu drzewa 20tki z nakładkami xxl, dla rozeznania.
    Jeszcze kontrolnie jutro dam magazyny z kurnikami, kto wie? A nóż.

Zobaczymy co i ile z tego wyleci i czy warto w to brnąć dalej. Pnącze niby tylko +1 do drzew co drugi dzień, ale kusi, zwłaszcza dla nawozowców:p

13. antonina-farmerska

antonina-farmerska Chodząca legenda forum

Mącą coraz bardziej ,zamiast zachęcić odrzuca mnie samo czytanie poradnika.Ja dorzuciłabym jeszcze mroki i wylotki z Alp,żebyśmy spędzili upojne 16 /24 .Hamaczkuję:)Wynalazki zróbie sobie sami tfórcy8)

14. Matisiek200

Matisiek200 Stały bywalec

Strasznie przekombinowali z tymi wypadajkami. O ile podział na wypadajkę z upraw (sadza) i drzew (lupy) zawsze był, i nie stanowiło to problemu. To dodanie kolejnej rzeczy, która jest ograniczona do samych zagród/warsztacików to duży strzał w kolano.:oops: Póki co same drzewa postawione "na próbę". Jeśli przyjdzie mi sięgać po zagrody i będzie wymagać to zbyt dużego nakładu czasowego i pilnowania zbiorów to lepiej odpocząć na hamaczku :inlove:.

15. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

Z tym ,,Popełniono najcięższe z przestępstw !,, w pełni się zgadzam , bo rzeczywiście popełniono i...
    tym niedorzecznym wymogiem taśm do produkcji akt, farmerów do zabawy zniechęcono
    Nie dość że do zadań w ,,Warsztaciku,, potrzeba jej
    to jeszcze po 50 sztuk na jedne akta ... czyli do sensownego skrócenia 6-ciu automatów... o_O
    -----------------------
    .... no w tym zdenerwowaniu to źle policzyłam, bo do skrócenia tylko jednego automatu z GT (by móc go zebrać 2 razy dziennie) potrzeba 5 x 50 = 250 taśm to na skrócenie wszystkich 6 wychodzi : 6 x 250 = 1500 (???):eek:... nie no nie wierzę, bo to wręcz ,,chore,, ilości
    - chyba że znowu źle liczę więc niech mnie ktoś poprawi

--------------------------
    ... no chyba jakaś sztuczna inteligencja cały ten ewent potworzyła -.- bo człowiek to by się zastanowił czy farmerzy będą w stanie sprostać wymaganiom
    a nawet gdyby, to czy zechcą się trudzić dla takich nagród jakie tutaj oferują ...
    - no mnie się nie chce tego trudu podejmować
    a jeśli już bym się zdecydowała to ewentualnie tylko na ... współpracę z inspektorem Gąślombo i mogę mu pomóc ,,Warsztacik,, spenetrować (a i to nie cały bo w niektóre miejsca nawet nie warto zaglądać ) zatem idę drzewami obydwie łąki obsadzić a w piątek z rana zmienię je na zagrody i odpalę opryski - w warsztaciku są 2 automaty z GT i 1 z ,,kartami,, - zobaczę ile i na co uda mi się z nich uzbierać przez te niemal dwa tygodnie :music:

Ostatnie edytowanie: 25 lutego 2026
  16. kaska860

kaska860 Wszystkowiedząca wyrocznia

Poustawiam menażerie, manufaktury i ogrody dendrologiczne, ewentualnie też nawozowce, ale na pewno nie ściągnę wszystkich itemów z pól, kiedy to szykują się dni Sąsiada :p. Grzechem byłoby nie skorzystać w pełni z bonusu.
    W przerwie posieję badyla tylko na rozruch. Jak się da to postaram się "krótsze" itemy ściągać i siać po trochu. Zobaczę jeszcze jak bonusy z koła polecą, ale na pewno zacznę z obsuwą czasową.

17. matig234

matig234 Okazjonalny autor

Dziękuję-odpocznę.

18. gangrion

gangrion Mieszkaniec forum

Jak nie zmienią wymagań co do produkcji w młynie to szybko dużo osób da sobie spokój z tym eventem.

Kreda z drzew i oazy bez problemu, a taśma z warsztatów i zagród, które zajmują 44 pola ? - Tutaj może być niemiła niespodzianka.

19. Yabolek

Yabolek Weteran forum

Dobrze wychodzi. Nawet gdyby kurniki dawałyby wylotkę na zbiór, to trzeba 17 zbiorów x 88 na dobę (1496).
    A żeby było fajniej, to w dobę, nawet turbo młynem nie ukręcicie tyle paszy dla kuraków.

Nie wiem kto to wymyślił, ale brawo dla odklejeńca co to zatwierdził.

20. grania.

grania. Baron forum

Siedzę i myślę - robić nie robić i chyba nie robić, Realny ogródek wzywa. Papryka, pomidorki i seler posiane. Teraz jeszcze por i cebulka. Ciepło się robi, szkody mrozowe trzeba ocenić i ponaprawiać. Jedyne co to pnącze z tym +1 dla drzew kusi, ale w sumie bez niego też się obejdzie

hiacynta i Marzenakruczek lubią to.