Opinie Studium w serze

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika BA_Marion, 25 lutego 2026.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. klonek68

klonek68 Generał forum

Wszystkie okienka w misjach zbrodni otwarte xD teraz tylko pilnować kart i żetonów. W śledztwie lewa strona poziom 54 a prawa 69. Tak mi się wydaje że lewą to zrobię bez kłopotu ale z prawą już gorzej ,niektóre przedmioty trzeba kliknąć w odpowiednie miejsce aby zostały zaliczone ;) a czas i punkty uciekają.Powodzenia

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Ja miałam na start wszędzie drzewa te najdłużej dojrzewające, później zostawiłam kilkadziesiąt tych 20-godz. (grusza, orzech) ale ta kreda tak średnio wypadała i dostukałam z oazy (wypada z każdej hodowli).

3. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

Lecę ku pnączu

przekombinowany ale fajny :p

najtańsza prosta łatwa edycja do zgarnięcia pnącza z itemami [​IMG]

reszta podobnie jak w poprzednich edycjach z utrudnieniem
    na całość za ilość punktów
    2 łąki - 34.927 szt. mimozy

plus wylotki z drzew i zagród

gówna nagroda skrzynia warsztatowa fiu fiu [​IMG]
    xD:cry:xD
    strasznie warto :pxD

porównanie wymagań i nagród z poprzednich edycji tryb 158 punktów
    wielkie łowy

kwietnia 20252/57528/31312skrzynia piccolo
    listopada 20252/58 562 /31773skrzynia piccolo
    luty 20262/ 34.927/? skrzynia warsztatowa

eh nie radzę sobie z tabelkami :oops::oops::sleepy:

moje osiągnięcia od wczoraj 110 GT wieczorem kolejne

4. Karakuliambro

Karakuliambro Komisarz forum

Ja idę po linii najmniejszego oporu. Pnącze wykupione, dwa itemy z gierek, trzeci wykupiony za GT. Pnącze czeka na najbliższy zbiór drzewek. Wejściówki i GT zbieram mniej lub bardziej regularnie, z przewagą mniej. Myślę, że lewą stronę da się skończyć bez zbiorów z zegarkiem w ręku.

5. kate0321

kate0321 Okazjonalny autor

Witam wszystkich czy ma moze ktos obrazki wielkie lowy ale zeby dzialaly na Anglie ?bo niestety te co sa to nie sa dostepne w tym kraju tak pisze

wioletta.66, wio3 oraz Aisha1969 lubią to.
  6. kitaliska

kitaliska Czeladnik forum

To gra obliczona na kupowanie koszyków i to tych dużych, bo małe i średnie nic nie dają. Może dla graczy niemieckich to nie są wielkie pieniądze, ale ładować w grę za koszyk po trzy stówki realnej kasy, to gruba przesada. Nie bardzo widzę możliwość zrobienia gry, bo pracować też trzeba. Nie każdy może w pracy zajmować się eventami. To naprawdę przestaje być rozrywka. Zaczynam być mocna zła. Bo teoretyczne fajna gra, ale nie do zrobienia dla normalnego gracza, którego nie stać na ładowanie w grę własnej kasy. Ciekawi mnie tylko, po jakiego biesa te wszystkie gwiazdki, banany, a nawet florki skoro nie mozna się nimi wspomagać podczas eventów. W każdym razie podczas takich jak ten. Kpina, że jedno pole ma służyć do drzew i zagród, w dodatku i tak nie daje wystarczających ilości wypadajek. Skoro są one potrzebne i w labiryncie i do młyna. Masakra...... Pozdrawiam :)

7. Karakuliambro

Da się zrobić i bez koszyków. W życiu nie kupiłam i nie kupiłabym najmniejszego koszyka. Ale jak kto chce zrobić wszystko i szybko, to koszyki przydatne. Tylko po co? Po prawej stronie gierki nie ma nic atrakcyjnego, co uzasadniałoby zakup koszyka. Zbiór z automatów co 10 i 20 godzin nie jest zbyt absorbujący.

8. hiacynta

hiacynta Chodząca legenda forum

I to okropnego lenia, przesyt ;) Trzymam kciuki za sąsiada

Aisha1969 i Yabolek lubią to.
  9. Anneloes

Anneloes Koneser forum

Były obawy, ale ostatecznie poszło szybko i przyjemnie a 100% na kole (i to dwa razy) jeszcze przyspieszyło sprawę. Pnącze czeka na ostatni item i voila :)
    PS. Tak naprawdę przyszłam się tylko pochwalić, że z pikolaka wyskoczyło drzewko florenowe. Możecie oficjalnie zazdrościć :D:p;)

10. bogusiania

bogusiania Hrabia forum

Miałam nie robić, bo nie lubię dwutygodniowych tasiemców. Ale zaczęłam, bo zależy mi na pnączu. W dodatku od biura, więc sieję i sieję bez końca, żeby dojść do wytrycha. Niby z koła z imprezowych wyskoczył bonus do zbiorów na 24 h i drugi na 6 h, ale to i tak kropla w morzu potrzeb. Może jutro dotrę do warsztaciku i do pudełek z GT. Lewą stronę powinno się udać zrobić w całości, na prawej stronie mi nie zależy, bo jestem słaba w szukaniu przedmiotów. Zawsze kilku brakuje mi do końca przed czasem. Powodzenia dla wszystkich :)

Ostatnie edytowanie: 3 marca 2026
  11. Miśka84

Miśka84 Stary wyjadacz

cześć
    Proszę powiedzcie co dodać, żeby:
    1. szybciej i więcej było produktów z warsztacików
    2. szybciej i więcej było zwierząt z zagród - te 1s

Aisha1969 lubi to.
  12. Mobilis_A075

Mobilis_A075 Wielki mistrz forum

Rano będzie już po labiryntach. Oby do cyklicznych GT i wejściówek na różnice. Robię oszczędną metodą, omijam jedną neonową żarówkę, szczęśliwą monetę, TSy, oraz inne niedziałające ekskluzywne ściemy. Za GT kupiłem parowe bilety i żałuję, bo wpadł jakiś śmieciowy item dający 4000 pd co 20h :(. Mogłem zebrać na pikolaka, na którego teraz zbieram, pnącze mnie nie interesuje. Od teraz pikolaki zbieram, jak zbiorę ich dużo to wystawię, bo pojedyńczo wpada śmietnik typu bajkowe źródło, kumpel, czy parasol

bogusiania, AngelGina oraz Aisha1969 lubią to.
  13. Karakuliambro

Jeżeli robisz zagrody 1 s. to szybciej już się nie da. Trzeba mieć kilkadziesiąt tysięcy paszy, najlepiej dla wrzosówek, duuużo imprezowych wejściówek i szczęścia na kole, własnych bonusów, dużo kosiarzy trawy oraz innych itemów dających więcej zwierza z zagrody. Oraz uruchomić 5 szt. itemów Opryskiwacz z +, z których każdy skraca czas o 20%. Liczba ładunków w tym itemie starcza na 15 razy.
    Warsztaciki najlepiej wystawiać w czasie gdy jest miniewent Szybkie Zagrody. Użyć bonusu 100% dla warsztatów a w złote sloty włożyć odpowiednie produkty rzemiosła, jakie u każdego plączą się w pasku. Warsztaty najlepiej różowe lub neony, o ile są. Są pnącza i itemy dające + 1 z warsztaciku.

14. Kala

Kala Mistrz forum

Może ktoś podrzucić link do plansz: Targ Szarotek, Miejsce kempingowe, Ogródek kawiarniany?

wio3 i Aisha1969 lubią to.
  15. kitaliska

kitaliska Czeladnik forum

Czy koś z graczy wie, w jaki sposób zdobyć tak zwane kanapki z serem, które umożliwiają zdobycie większej ilości punktów w mini grze? Jakoś nie mogę dotrzeć do tej informacji w żadnej oficjalnej instrukcji. Będę wdzięczna. :)

Aisha1969 lubi to.
  16. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

W każdym z dwóch pomieszczeń na planszy Miejsce zbrodni (Biuro i Warsztacik) jest do zdobycia po jednej kanapce z serem. Wszystkie informacje znajdziesz w poradniku: Studium w serze.

Aisha1969 i wio3 lubią to.
  17. twardy81

twardy81 Wyjątkowy talent

Finito, lewa strona skończona, pozostaje kilka dni na zabawę

18. wio3

wio3 Aktywny autor

Lewa 15 , P 57

151 post , strona 8

Twoje posty połączyłam. Jeśli chcesz coś dopisać, to korzystaj proszę z opcji "Edytuj" przy poprzednim swoim poście.
    Proszę zapoznać się z poradnikiem --->KLIK
    Tutaj można poćwiczyć --->Wątek do ćwiczeń

SMOD_Atena

nikolabln i Aisha1969 lubią to.
  19. Kala

Kala Mistrz forum

Dzięki

Aisha1969 i wio3 lubią to.
  20. nikolabln

nikolabln Chodząca legenda forum

Lewa strona zrobiona w całości zostało do wykupienia z drugiego kompletu 2 itemy czyli event do zrobienia.Powodzenia wszystkim życzę.