stary klon

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika zosia1953, 22 listopada 2019.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. zosia1953

zosia1953 Stały bywalec

chciałam zebrać liście starego klonu a drzewo po naciśnięciu znikło a liścia nie ma to jak mam nazbierać tak duzo liści coś tu nie gra proszę o pomoc

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

zosia1953 liście ze starych klonów można zbierać natychmiast po ustawieniu lub w drugim czy trzecim etapie wzrostu. W zależności od etapu otrzymasz liść zielony, złoty lub czerwony a drzewo zniknie (zbiór jest jednorazowy):

Więcej informacji znajdziesz w poradniku: "Urlop pomocników".

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

3. zosia1953

zosia1953 Stały bywalec

pierwsze drzewo po ustawieniu nacisłam i znikło ale liscia nie było tym razem tak samo drzewo znikło liscia nie ma

4. SMOD_Atena

Zbiór liścia następuje po kliknięciu ikony Stodoły przy drzewie a drzewo znika, jeśli zebrałaś od razu po ustawieniu to powinnaś otrzymać zielony liść klonowy. Jeśli usunęłaś drzewo przed zbiorem to powinno wrócić do inwentarza.
    Gdzie sprawdzasz stan liści i tam ich nie ma?

5. zosia1953

zosia1953 Stały bywalec

jak wchodzę na ewent zeby dać to powinno pisać ile mam a nic nie mam drzewo nie wróciło

6. SMOD_Atena

zosia1953 liście wyświetlą się tylko przy zadaniach 2-6 czyli tam gdzie są wymagane lub w Stodole/zakładka Inne. Czy możesz dołączyć zrzut ekranu z widocznym zadaniem, które chcesz wykonać?

7. zosia1953

zosia1953 Stały bywalec

czyli jak zrobię dolny pasek to wszystko się pokaże dzięki za wszystko już nie mam czasu można zamykać miłego dnia

8. Bilonge

Bilonge Wszystkowiedząca wyrocznia

Jeśli skasowałas drzewo to powinno być w zakładce drzewa, w inwentarzu. Poszukaj pod literka k i wystaw ponownie

9. SMOD_Atena

Do zadania z dolnego paska czyli 1. oddajemy żołędziki, które produkujemy w młynie, w zamian otrzymujemy między innymi stare klony. Wykonanie zadania 1. odblokowuje zadanie 7 - możemy je powtarzać. Niezależnie od tych zadań możemy wykonywać zadania w środkowej części planszy czyli zadanie: 2, 3, 4, 5, 6 - tam oddajemy liście o określonej wartości.

Miłego dnia życzę i na życzenie temat zamykam.

Bilonge dziękuję za pomoc.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.