Start eventu

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika juras, 1 marca 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. juras

juras Weteran forum

Zacząłem event z opóźnieniem i na początek wypadło mi na mrocznej sporo wypadajek. Event zgodnie z oo odbywa się na wszystkich polach łącznie z "mroczną", dlatego ze zdziwieniem przeczytałem, że Wielu Graczy zebrało roślinki przed rozpoczęciem eventu, niestety opóźnienie eventu nie jest powodem do rekompensaty.
    Moje pytanie brzmi; jak technicznie możliwe było wejście do strefy pełni księżyca, przed rozpoczęciem eventu?

2. NASTKA.BURAN

NASTKA.BURAN Generał forum

No właśnie, a ja od 2 miesięcy szukam dziury w płocie i się nie da,nawet zerknąć / do strefy pełni/

3. melody28

melody28 Wielki mistrz forum

chodzi o to :oops: że strefa pełnii została otworzona o równej 14, jednak nie był włączony event o porządkach. Jak się dopiero później okazało były to dwa osobne wydarzenia. Gracze którzy zebrali rośliny zaraz po 14 nie dostali wypadajek a event o porządkach został włączony o 14;15 i dopiero po tym event się prawdziwie zaczął (pojawiło się 10 sztuk roślinki do rozsadu i zaczęły wypadać antyduchomaty). W ten sposób sporo osób zebrało strefę pełnii przed startem eventu -.-

4. juras

juras Weteran forum

Możesz mi jeszcze powiedzieć, po co strefa pełni została włączona wcześniej?

NASTKA.BURAN i malinarp lubią to.
  5. yvonnege_

yvonnege_ Hrabia forum

Chyba tylko po to, żeby gracze musieli dokupić wypadajki... Ja sprawdziłam był zegar to zebrałam plony ze strefy pełni i 0 wypadajek!!! Na zagranicznych forach było info, że są 2 ewenty i mają 2 zegary, więc o pomyłkę ze zbiorem trudniej.

malinarp i maryla51 lubią to.
  6. maryla51

maryla51 Czeladnik forum

Dwa eventy? to dlaczego wypadajki nie leciały, jeśli event w strefie pełni się zaczął?

yvonnege_, juras oraz malinarp lubią to.
  7. TL_Mouse

TL_Mouse Guest

melody28, dziękuję za pomoc, czy autor ma jeszcze jakieś pytanie w temacie?

8. juras

juras Weteran forum

Tak, mam pytanie, to które zadałem na początku, bo tymczasem nie dostałem odpowiedzi.
    Przypomnę; jak technicznie możliwe było wejście do strefy pełni księżyca, przed rozpoczęciem eventu?
    Chciałbym się dowiedzieć, czy pojawienie się w zegarze "pełni", było równoznaczne z możliwością rozpoczęcia gry w tej części eventu?
    Dotychczasowe odpowiedzi sugerowały, że tak nie jest. Żebym był dobrze zrozumiany; rozumie, że są okoliczności które uniemożliwiły punktualne rozpoczęcie zabawy, to ma prawo się zdarzyć, ale nie rozumie, po co kwadrans wcześniej udostępniono strefę pełni?

9. TL_Mouse

TL_Mouse Guest

juras, aktywacja eventu, a włączenie strefy Pełni Księżyca to dwie różne rzeczy, jak widać okazało się możliwe, gdyż Strefa aktywna była w grze o 14:00, a event z przyczyn technicznych kwadrans później, a zgodnie z zapisem w poradniku: Strefa Pełni będzie aktywna przez cały okres trwania eventu.

10. est-orka

est-orka Fanatyk forum

Dzień dobry :)
    Mam pytanie odnośnie powyższej wypowiedzi:
    - skoro Pełnia Księżyca i event to dwie różne rzeczy, to dlaczego do tej pory nie ma na naszym forum oficjalnego info o Pełni, ani w kalendarzu [​IMG] ...ani w dzisiejszych eventach [​IMG]

Nie wspominając już braku OO o rozpoczęciu Pełni. Oficjalnego ogłoszenia, którego zabrakło tylko na naszym forum, bo na wszystkich innych takie info o pełni się pojawiło razem z info o evencie wiosennym.

I nie wspominając już o braku w FAQ do eventu sposobu w jaki można przejść do eventu.

Zdanie z poradnika "Strefa Pełni będzie aktywna przez cały okres trwania eventu.", które od wczoraj cytujecie jak również to zdanie z poradnika "Do planszy eventowej przejdziemy poprzez okno newsów, zegar eventowy bądź plac przed spółdzielnią." ...... jasno wskazuje na to, że pojawienie się zegara w pasku było słusznie zrozumiane przez graczy jako rozpoczęcie eventu.

Nie twierdzę, że brak tych informacji na naszym forum to była jedyna przyczyna zebrania mrocznych roślin przed startem eventu "wiosennego", a tym samym strata wypadajek ..... bo pewnie i tak ktoś pośpieszyłby się ze zbiorem.
    Ale na pewno w znacznym stopniu, zamieszczenie poprawnych wszystkich informacji, ograniczyłoby straty w wypadajkach.

Może dobrze byłoby, zamiast odwracać "kota ogonem" i wykazywać, że to gracze źle zrozumieli wszystko.... napisać po prostu "przepraszamy".

11. juras

juras Weteran forum

TL_Mouse, Bardzo dziękuję za odpowiedź, która nie jest dla mnie niespodzianką. Zrozumiałem z tego tylko tyle, że można zrobić event, nie wchodząc do strefy Pełni Księżyca, bo event i "pełnia", to dwie różne rzeczy.
    Pozdrawiam

12. TL_Mouse

TL_Mouse Guest

est-orka, dziękuję za sugestie.
    juras, jednak się da wykonać event nie odwiedzając Strefy Pełni Księzyca - można kupić antyduchomaty za FL w Galerii Handlowej.
    Powodzenia w evencie, rozumiem, że wyjaśnione i do zamknięcia?

13. litkajestem

litkajestem Moguł forum

czyli, reasumujac, pelnia i event 2 rozne rzeczy, a ja sie z tym nie zgadzam, bo skoro wypadajki ze strefy mrocznej biora udzial w evencie to dla mnie jest oczywiste ze ktos nawalil, palec schowalam bo mi jaki gryzon paznokiec napocznie, nasuwa sie za tem pytanie /logiczne/ kto i czemu, ale watpie czy doczekamy sie odpowiedzi, czemu sie wcale nie dziwie, bo slowo przepraszam jest bardzo ciezkie;)

14. TL_Mouse

TL_Mouse Guest

przypomnę, że wątek pytań, to nie wątek dyskusyjny :)

15. [Zosia]

[Zosia] Moguł forum

Ja też zebrałam wcześniej i jestem wściekła ,bo zero wypadajek z pełni.

16. juras

juras Weteran forum

Tak, tak, oczywiście do zamknięcia , i dziękuję za tak miłe życzenia i już pędzę kupować antyduchomaty....;) a wiesz TL-Mouse, dopiero teraz zrozumiałem sens wcześniejszego startu pełni....straszny ze mnie tępak.

17. TL_Mouse

TL_Mouse Guest

dziękuję i zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.