stare konto

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika karforjg, 30 sierpnia 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. karforjg

karforjg Czeladnik forum

witam. mam pytanie dotyczące starego konta. założone zostało kilka lat temu ale nie pamiętam nicku ani hasła:( Przy logowaniu użyłam opcji "zapomniałam hasła" a następnie "zapomniałam swojej nazwy użytkownika". wyskoczył komunikat żeby za kilka minut sprawdzić skrzynkę pocztową bo zostaną wysłane nazwy użytkownika jakie są zapisane na dany e mail, ale od dłuższego czasu nic się nie pojawiło w skrzynce a w skrzynce ze spamem też nic nie ma. co robić? jakieś rady??

2. GoskaK

GoskaK Ekspert forum

Czekać, hmmm, napisać ponownie -odpowiedz nadawcy.
    (jest niedziela, mogą pracować wolniej)
    Pozdrawiam i życzę powodzenia :))

3. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

GoskaK, dziękuję za pomoc.

Resetowanie danych dostępowych odbywa się automatycznie. Podstawowymi warunkami jest znajomość adresu e-mailowego przypisanego do konta, dostęp do niego i jego wcześniejsze potwierdzenie. Jeśli nie są one spełnione, operacja nie może zostać przeprowadzona.

karforjg, czy masz jeszcze jakieś pytanie ?

4. karforjg

karforjg Czeladnik forum

no właśnie nie jestem pewna czy stare konto a mianowicie mail został potwierdzony... załozyłam nowe konto na ten sam mail i potwierdziłam ale to pewnie bez znaczenia?

5. SMOD_Atena

Niestety teraz potwierdzony e-mail na nowym koncie nie ma żadnego wpływu na stare konto i jeśli na nim e-mail nie był potwierdzony to danych niestety nie odzyskasz. Potwierdzenie adresu e-mailowego przypisanego do konta to podstawa.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie ?

6. karforjg

karforjg Czeladnik forum

kurcze a jeszcze jedno. czy to stare konto zostało usuniete? czy jesli sobie przypomne hasło i login to odzyskam konto?

7. SMOD_Atena

Trudno powiedzieć czy zostało usunięte. Teoretycznie po 28 dniach nielogowania się na konto, może ono zostać usunięte, ale z moich obserwacji wynika że wielu Graczy po długiej przerwie wraca i ma aktywne konto, więc i Twoje może jeszcze istnieć. Tak że próbuj dalej , może akurat przypomnisz sobie te dane dostępowe, a może masz je gdzieś zapisane?
    Niestety ja nie mam żadnych możliwości aby Ci pomóc.

Czy chciałabyś jeszcze o coś zapytać?

8. karforjg

karforjg Czeladnik forum

mój chłopak zrobił test - zmieniliśmy adres email na "nowy", zastępujac go adresem w domenie onet.pl i na ten adres automatycznie generowana wiadomosc doszła w mgnieniu oka. Niestety, w trakcie weryfikacji zostala wygenerowana druga wiadomosc na stary adres (buziaczek.pl), a ta już nigdy do mnie nie dotarła.

Powtorzylismy proces. Na adres email w domenie onet.pl wiadomosci docieraja od razu, na buziaczek.pl w ogole.
    Problem w tym, ze obie domeny to aliasy tego samego adresu email.

Moj chlopak wysnul teorie, ze Panstwa serwer ignoruje domene buziaczek.pl, do ktorego przypisane jest moje stare konto.

czy to wogole możliwe?

Na forum nie piszemy post pod postem. Używaj opcji Edytuj.
    Posty połączyłam.
    BA_Czerwona

Ostatnio edytowane przez moderatora: 30 sierpnia 2015
  9. BA_Czerwona

BA_Czerwona Board Administrator Team Farmerama PL

Hm... a jak zmieniliście adres, skoro konieczne jest potwierdzenie na starym i nowym adresie? To wiadomości docierają na buziaczkowego maila czy nie?
    Poza tym, jak pisała SMOD_Atena konieczne jest potwierdzenie maila, więc być może na Twoim starym koncie nie zostało to zrobione. Po długiej nieaktywności konto mogło też zostać usunięte.

10. karforjg

karforjg Czeladnik forum

mowa tutaj o wiadomosci z pierwszego kroku weryfikacji nowego adresu.

wiadomosc z drugiego kroku weryfikacji nigdy do nas nie dotarla, pomimo dwoch prob.

Wyglada wiec na to, ze konto nigdy nie zostalo potwierdzone, albo zostalo usuniete (nie logowalam sie przez kilka lat) poniewaz automatycznie generowane wiadomosci bez problemu docieraja na nowo zalozone konto w domenie buziaczek.pl.

Dziekuje za cala pomoc, zycze milego dnia.

11. KaBeUK

KaBeUK Analityk forum

Coś musi w tym być, że po długiej przerwie maile nie docierają na przypisany adres. Mam ten sam problem. Chciałam zmienić hasło na starym koncie (którego nie używałam jakieś 2 lata!) i mail nie dotarł a adres miałam na 100% potwierdzony, bo w skrzynce mam stare maile od BP.

12. SMOD_Atena

Też tak myślę, że właśnie adresu e-mail przypisanego do starego konta nie miałaś potwierdzonego.
    A skoro nie masz już pytań, to również miłego dnia życzę i temat zamykam.

KaBeUK, jeśli jesteś pewna że adres e-mail miałaś na 100% potwierdzony to może spróbuj jeszcze raz, sprawdź przy tym folder SPAM i/lub dodaj w swojej skrzynce pocztowej poniższe adresy do białej listy [przeciwieństwo znanej czarnej listy] oraz książki adresowej w skrzynce pocztowej:
    • news.bigpoint.com
    • email.bigpoint.com
    • news.farmerama.com
    • email.farmerama.com
    Być może to w czymś pomoże, jeśli nie to napisz proszę zgłoszenie do PT.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.