Spowolniona gra

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika kasia9911, 10 marca 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. MOD_Kirito

MOD_Kirito Guest

Witaj,

Obecnie faktycznie żadne czyszczenie ciasteczek AFP nie pomoże gdyż problem jest właśnie wtyczka AFP. Wszyscy czekamy na naprawę problemu.

To co opisałaś/łeś sugeruje już problem z łączem internetowym. Jak już w tym temacie pisałem nie można się sugerować iż dostawca nam pisze np. 15Mb/s, gdyż to jest maksymalna prędkość łącza jaką możemy osiągnąć. Zwyczajowo średnia prędkość łącza jest o połowę niższa, oczywiście tutaj trzeba brać pod uwagę wiele zmiennych, takich jak odległości, moc sygnału, rozdzielenie sygnały miedzy komputery i wiele wiele innych. A sprawy się jeszcze bardziej komplikują jak mówimy o internetach mobilnych czy radiowych. Tutaj to jest temat rzeka.

Jeżeli jednak od samego początku masz problemy z grą, to zalecam sprawdzenie łącza oraz wyłączenie wszystkich animacji na grze.

@babula40

Witaj,

Znalazłaś post SMOD_Ateny, który pojawił się na samym początku tych problemów. Wtedy staraliśmy się ustalić źródło problemu, chcąc wyeliminować najprostszy powód zamulania przeglądarki poprosiliśmy o wykonanie poniższych czynności.
    Śledząc dalej temat, znajdziesz informacje o ogłoszeniu w którym przeczytamy że źródłem problemy jest nowa aktualizacja AFP.
    Ogłoszenie : Spowolniona gra

Niestety pozostaje nam czekać na mam nadzieją szybką naprawę.

SMOD_Atena lubi to.
  2. ]nusia[

]nusia[ Czeladnik forum

U mnie ponownie muli , z tego wniosek,że błędy są po stronie gry , nadal nic nie zmieniałam.

3. MOD_Kirito

MOD_Kirito Guest

Zwróć proszę uwagę, że osoby tutaj zgłaszające problem, często zgłaszają różne rzeczy. To co napisała/ał -wiercipiętka-56 sugeruje problem nie tylko z AFP, gdyż według zgłoszenia problem występował przed awarią. Co sugeruje jeszcze inną przyczynę.

Zwróć też proszę uwagę na to, że ogłoszenie: Spowolniona gra
    mówi nam wyraźnie że problem nie jest bezpośrednio po stronie graczy a jest związany z wtyczką AFP. Więc pisanie gra nadal u mnie nie działa jest wydaje mi się zbędne. Sugerowane rozwiązania przez innych graczy są rozwiązaniami doraźnymi, skupiającymi się tak naprawdę na starszych wersjach AFP. Jednak ich stosowanie zależy od graczy.

Czekamy cierpliwie na naprawę tego problemu.

4. -wiercipiętka-56

-wiercipiętka-56 Zaawansowany

Opowiadanie o czyszczeniu ciasteczek i innych zabiegów to bzdura, zrobiłem eksperyment a mianowicie grałem a kilku komp. i na różnych sieciach internetowych i wszędzie to samo, więc nie wmawiajcie wszystkim że to wina sprzętu, ciasteczek czy sieci internetowej

bazyl2211 lubi to.
  5. MOD_Kirito

MOD_Kirito Guest

Obecnie co byś nie zrobił/a nic nie pomoże gdyż mamy ogólny problem z wtyczką AFP. Doraźnym rozwiązaniem jest oczywiście starsza wersja wtyczki albo przeglądarka która korzysta z wbudowanej starszej wersji wtyczki.
    Czyszczenie ciasteczek to nie jest mit jak to opisujesz. Jednak nie mam zamiaru na siłę Cię przekonywać jak wygląda zapychanie danymi wtyczek czy też komputera. Z własnego doświadczenia wiem że w 80% przypadków, to rozwiązuje problem. I nie mówię tego jako moderator a jako gracz. Gdyż przeczyszczenie AFP nie raz nie dwa skutkowało przywróceniem sprawności gry jak i ogólnej sprawności przeglądarki. Polecam poszukać informacji w internecie, na ten temat :)

Obecnie mamy problem z grą, co nie jest ukrywane.
    Jednak twój opis problemu sugeruje iż występował ona znacznie wcześniej, gdy graczom gra chodziła normalnie. Wybacz jednak sam ten fakt bardzo dobitnie świadczy że problem nie leży tylko po stronie gry a również gdzieś po twojej stronie. W innym przypadku u wszystkich graczy powinno to mieć miejsce.

Obecnie ponieważ mamy problem po stronie gry a dokładnie po stronie AFP która jest głównym wsparciem gry obserwujemy te same objawy u wielu graczy. To właśnie świadczy o ogólnej awarii, której przyczyny trzeba najpierw ustalić. Jeżeli problem dzieje się tylko u jednej osoby jest to wskazówka że źle się dzieje z łączem albo z połączeniem. Jeżeli rzecz dzieje się u kilku osób może być problem z konkretnym dostawcą internetowym.

Jednak tutaj jest to wszystko gdybanie gdyż mamy ogólną awarie i nie odsiejemy jej skutków od wadliwego działania łącza.
    Najlepiej poczekać aż zakończą się problemy z wtyczką AFP, wtedy proponuje wrócić do tego tematu.

Warto też wspomnieć, że nikt z nas nie ma kryształowej kuli aby ustalić problem z góry. Bez dobrej woli gracza nic się nie zrobi z tym dalej.

6. arabela123

arabela123 Forumowy żółtodziób

u mnie tez sie tnie nie ma jak pracowac

7. LIDEMAN

LIDEMAN Ekspert forum

mam ten sam problem gra chodzi wolno ale jakos daje rade klikac gdyby nie pomocnicy i pakiet premium bylo by ciezko

8. ogrodnik

ogrodnik Forumowy żółtodziób

Jest niedziela wieczór, a u mnie gra nie działa od piątku. Zróbcie coś z tym!

anak19, gosiarysiak oraz bazyl2211 lubią to.
  9. MOD_Cookie*

MOD_Cookie* Guest

Witajcie :)
    Tak jak moi poprzednicy już Wam przekazali, występuje problem z płynnym działaniem gry. Winę za to ponosi najnowsza aktualizacja wtyczki AFP, więc zalecany jest powrót do jej poprzedniej wersji, czyli tej o numerze 20.0.0.306.
    Zapoznajcie się proszę z Ogłoszeniem: >>klik<<

10. LIDEMAN

LIDEMAN Ekspert forum

samo zainstalowanie starej wersji flasha nic nie da trzeba wylaczyc autoupdate flasha i chrome lub innej przegladarki
    bo tak po sekundzie najnowsza wersja jest z powrotem
    nie pozostaje nic wiecej tylko czekac az producent gry nadazy za adobe z updatem
    dobranoc wszystkim

11. fisiexxx

fisiexxx Zaawansowany

niepotrzebnie tak się denerwowałam, bo widzę że nie tylko ja mam problemy z grą, która ciągle się zacina. Tak się nie da 'pracować"... Od nowa zainstalowałam wtyczkę, usunęłam ciasteczka, ale jeśli to wina gry, mam nadzieję, że szybko naprawią problem.

wszędzie najnowsza wersja....

Twoje posty połączyłam. Jeśli chcesz coś dopisać, to korzystaj proszę z opcji "Edytuj"przy poprzednim swoim poście.
    Proszę zapoznać się z poradnikiem --->KLIK
    Tutaj można poćwiczyć --->Wątek do ćwiczeń

SMOD_Atena.

Ostatnio edytowane przez moderatora: 14 marca 2016
  12. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

13. nela118

nela118 Czeladnik forum

Rozumiem jak był event to gra spowolniona , ale dzisiaj nadal nie można zbierać i dzieją się cuda ...ZRÓBCIE COŚ !!!! znowu programiści szykują coś nowego i tak w koło Macieja ...nie piszcie o ciasteczkach , ponieważ to się dzieje niemalże u wszystkich graczy :( pozdrawiam

anak19, bazyl2211 oraz gosiarysiak lubią to.
  14. MOD_Kirito

MOD_Kirito Guest

Witaj,

Obecnie jak za pewnie wiesz z tego wątku jak i ogłoszenia : Spowolniona gra
    Jest ogólny problem z najnowszą aktualizacją AFP. W tym przypadku czyszczenie ciasteczek zwyczajnie nic nie da :) Zostało to przekazane już do programistów gry, pozostaje nam cierpliwie czekać na naprawę.

nela118 lubi to.
  15. arabela123

arabela123 Forumowy żółtodziób

ludzie zrobcie cos bo naprawde juz nie daje rady nic nie pomaga pozdrawiam

bazyl2211 lubi to.
  16. MOD_Kirito

MOD_Kirito Guest

Niestety nadal wszyscy czekamy na naprawę błędów związanych z wtyczką AFP. Informacje o sytuacji znajdziesz w ogłoszeniu: Spowolniona gra

17. degadon

degadon Czeladnik forum

Od 4 dni gra jest bardzo mocno spowolniona, zawiesza się , nie można grać .Komputer wyczyściłam z ciasteczek , nic nie pomogło .Mam równiez problem z pisaniem wiadomości ,połyka , przestawia i kasuje samowolnie litery .Prosze o interwencję .Pozdrawiam ;)

18. LIDEMAN

LIDEMAN Ekspert forum

degadon, bo nic tu nie pomoże, jedynie to, że producent gry dostosuje swój produkt do wymagań systemu Flash od Adobe :)

19. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Jest jeszcze jedna opcja.
    Może w końcu Adobe zacznie wypuszczać wtyczki pod Farmeramę, tak aby nie było zgrzytów po każdej aktualizacji.
    Bo jak na razie "błąd" wtyczki odczuwalny jest tylko na Farmeramie, inne strony/gry wymagające flasha chodzą bez problemu.

pajo04 i MOD_Cookie* lubią to.
  20. LIDEMAN

LIDEMAN Ekspert forum

Obstawiam, że jeśli by nawet tak zrobili w co wątpię, bo Adobe przy BP to jak Owczarek podhalański przy ratlerku, to i tak w grze będą problemy, ponieważ developerzy gry pewnie nie współpracują z Adobe a jedynie piszą pod konkretną wersję Flash grę :p

hlnrys lubi to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.