Spowolniona gra

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika kasia9911, 10 marca 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Sylwiaaa_92

Sylwiaaa_92 Młodszy ekspert

Mam to samo, gram na Firefox tzn. chyba powinnam napisać grałam, bo to co teraz dzieje się z farmą to porażka i na pewno graniem tego nazwać nie można. Również nie dam sobie wmówić, że to wina mojego komputera, bo na jaką inną stronę bym weszła to nie ma żadnych problemów wszystko płynnie śmiga.

czarsa lubi to.
  2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

czarsa, programiści wiedzą, że występują problemy i starają się je wyeliminować.

Spróbuj proszę w międzyczasie grać na Mozilli Firefox z AFP 20.0.0.306

Sylwiaaa_92, jaką masz wersję AFP ?

3. Sylwiaaa_92

Mam 20.0.0.306 nie aktualizowałam nowszej wersji a i tak wszystko się zacina. Gram prawie 5 lat i nigdy tak źle nie było.

bazyl2211 i czarsa lubią to.
  4. SMOD_Atena

Sylwiaaa_92, spróbuj może jeszcze wyczyścić pamięć komputera jakimś programem czyszczącym typu CCleaner czy Advanced SystemCare. Być może to pozytywnie wpłynie na działanie całego systemu, w tym gry.

5. czarsa

czarsa Baron forum

Dziękuję Ateno...tak zrobiłam kilka dni temu...co nie załatwia problemu....ale uzbrajam się w cierpliwość i mam nadzieję że programiści pracują w weekendy.
    Pozdrawiam...cierpliwości życzę wszystkim, którzy mają problemy z płynnością gry..

aleksandra, MamiKar oraz bazyl2211 lubią to.
  6. maria170449

maria170449 Czeladnik forum

u mnie też bardzo źle działa gra a młyn w ogóle nie działa i myślę , że niewiele da moja cierpliwość skoro nie mogę niczego zrobić we młynie naprawa błędu też nie pomoże
    próbowałam na różnych przeglądarkach i wszędzie to samo

bazyl2211 lubi to.
  7. SMOD_Atena

maria170449, czy ciasteczka flashowe masz wyczyszczone i jaką wersję AFP posiadasz ?

8. Sylwiaaa_92

Dziękuję ale czyszczenie pamięci komputera to raczej nie jest rozwiązanie na to co dzieje się teraz z farmą. Tak jak mówiłam problem nie leży u mnie tylko po przeciwnej stronie. Tylko jeśli programiści wezmą się do roboty mogą coś tu zdziałać. Pozostaje czekać i liczyć, że gra szybko wróci do "normalności", bo nie wyobrażam sobie robić eventu gdzie trzeb dużo siać w takich warunkach jakie są teraz. :)

MamiKar i bazyl2211 lubią to.
  9. SMOD_Atena

Sylwiaaa_92, gra ma swoje wymagania sprzętowe, więc oprócz tego że strona techniczna gry powinna działać prawidłowo, to Gracz również musi te wymagania sprzętowe spełnić. A w sytuacjach kiedy coś dzieje się z grą to tym bardziej sprzęt Gracza powinien być maksymalnie wyczyszczony, przeglądarka i wtyczka AFP odpowiednio zaktualizowana tak aby ze strony Gracza nic dodatkowo negatywnie nie wpływało na grę.

10. aleksandra

aleksandra Cesarz forum

u mnie dziś,,, jest chyba lepiej,,tfu tfu,,coby nie zapeszyć

11. Sylwiaaa_92

Oczywiście gra ma swoje wymagania, ale gram prawie 5 lat może na forum się nie udzielam, ale to nie znaczy, że nie obserwuję. Nigdy nie miałam takiego problemu, nigdy nie bawiłam się w żadne czyszczenie pamięci komputera itp. a gra działała. Patrząc na skale problemu wątpię żeby wszyscy gracze mieli coś ze sprzętem więc powiedzmy sobie wprost to z grą coś jest nie tak. I nie w każdym przypadku zadziała "złota" rada czyszczenia pamięci czy czegokolwiek. Pozostaje tylko czekać.

hlnrys lubi to.
  12. SMOD_Atena

A bierzesz pod uwagę fakt, że gra się "rozrasta" , co jakiś czas jest dodawane coś nowego, a co za tym idzie więcej danych gry musi zostać zapisane w pamięci naszej przeglądarki i podręcznej naszego komputera ? To co było 5 lat temu nie ma porównania z tym co jest w grze dzisiaj. I nie napisałam, że "wszyscy Gracze mają coś ze sprzętem" tylko, że : " ...w sytuacjach kiedy coś dzieje się z grą to tym bardziej sprzęt Gracza powinien być maksymalnie wyczyszczony, przeglądarka i wtyczka AFP odpowiednio zaktualizowana tak aby ze strony Gracza nic dodatkowo negatywnie nie wpływało na grę."

alekar lubi to.
  13. -hpierzga-

-hpierzga- Forumowy żółtodziób

afp zaktualizowana ,ciasteczka wyczyszczone a gra dalej nie działa jak należy,z innymi grami nie mam problemu,zróbcie coś bo mi już odechciewa się farmeramy a szkoda moich 5-ciu lat gry ,liczę że szybko wróci gra do normalnego rytmu

Sylwiaaa_92 lubi to.
  14. Sylwiaaa_92

Oczywiście wprost tutaj nic nie napisałaś, ale sugerujesz, że problem jest z moim laptopem i nie bierzesz pod uwagę, że niestety, ale nie masz racji. Poza tym spójrz na skalę problemu ile osób tutaj o tym pisze, a ile jest takich którzy się nie udzielają a problem ich również dotyczy. I tak jest różnica pomiędzy grą sprzed 5 lat a tym co jest teraz, ale nie powiesz mi że gra zmieniła się diametralnie w ciągu 2, 3 czy nawet 6 miesięcy?

15. SMOD_Atena

Sylwiaaa_92, ja biorę wszystko pod uwagę i skoro jest Oficjalne Ogłoszenie, w którym napisano - cytuję :

"Zgłaszacie nam, iż gra jest spowolniona, zacina się.
    Powodem tego jest wejście aktualizacji Adobe Flash Player, aktualnie najnowsza wersja to 21.0.0.182. W celu poprawienia płynności gry na chwilę obecną proponujemy Graczom mającym problemy zainstalowanie poprzedniej wersji, tj. 20.0.0.306

Zostało to przekazane informatykom i niebawem zostanie usprawnione."

to chyba jasne jest, że po stronie gry występują problemy, o których zresztą informatycy wiedzą, starają się je wyeliminować i ja nie twierdzę, że to problem po stronie Graczy. Jeszcze raz powtórzę, to co napisałam już dwa razy : " ..w sytuacjach kiedy coś dzieje się z grą to tym bardziej sprzęt Gracza powinien być maksymalnie wyczyszczony, przeglądarka i wtyczka AFP odpowiednio zaktualizowana tak aby ze strony Gracza nic dodatkowo negatywnie nie wpływało na grę."
    Na tym bardzo proszę zakończmy tę wymianę zdań, ponieważ nikomu ona w niczym nie pomoże i dział ten do dyskusji nie służy. Jak sama napisałaś, czekajmy cierpliwie na usprawnienie gry przez odpowiednie osoby.

16. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

Sorki ,ze sie wtrace do dyskusji na temat wtyczki i problemu z gra ale w niemieckim OO jest trohe inaczej napisane..
    cytat
    Die Aktuelle Flashplayerversion 21.0.0.182 hat einen Fehler, der bei einigen Usern die Probleme hervorruft. Von unserer Seite aus können wir im Moment wenig machen, das Problem ist bereits bei Adobe gemeldet und wird vermutlich mit der nächsten Version dann behoben sein.
    tlumaczenie..
    aktualna wersja 21..... posiada pewien blad ktory,u niektorych graczy jest przyczyna problemow.w obecnej chwili nie mozemy zbyt duzo zrobic,problem zostal juz zgloszony adobe(tworca wtyczki) i prawdopodobnie w raz z nowa wersja zostanie on usuniety

http://de.bigpoint.com/farmerama/board/index.php?threads/probleme-mit-langsamer-farm.42418/

myszulka i hlnrys lubią to.
  17. MOD_Kirito

MOD_Kirito Guest

Witaj,

Warto pamiętać że często na każdą sytuacje można opisać na wiele różnych sposobów. Tutaj jest różnica w tłumaczeniu, jednak sens jest ten sam. Czyli niestety występują błędy związane z najnowszą wersją AFP, które zostały przekazane do naprawy(do programistów zajmujących się grą). Zapraszam Cię do polskiego ogłoszenia Spowolniona gra (kliknięcie na napis spowoduje przeniesienie do odpowiedniego poradnika).

18. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

ten sam sens?
    nasze...
    Zostało to przekazane informatykom i niebawem zostanie usprawnione."
    niemieckie...
    .w obecnej chwili nie mozemy zbyt duzo zrobic,,,

Sylwiaaa_92 lubi to.
  19. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Tak, programiści wiedzą, ale czy coś poradzą ?
    Po przeczytaniu postu Norbijasa zajrzałem do Anglików.
    Oni również piszą o błędzie wtyczki i wysłaniu ticketów do Adobe. Liczą na usunięcie błędu w następnej aktualizacji wtyczki.
    Czy w świetle tych informacji programiści BP są w stanie coś zrobić ?
    Czy niestety jesteśmy skazani na błędne działanie gry do momentu, aż Adobe wypuści łatkę ?

myszulka i -norbijas- lubią to.
  20. MOD_Kirito

MOD_Kirito Guest

Tak nadal ma to ten sam sens, gdyż możemy tylko czekać na naprawę błędu. Możesz to różnie interpretować, to też twoje prawo. Tutaj muszę Ci przypomnieć że moderatorzy for BP wszystkich wersji językowych nie są programistami. Opiekujemy się tylko forum oraz Polską społecznością. Więc nie zależnie jak to nazwiemy wszyscy w tym przypadku możemy przekazać informacje programistom gry. Więc nie zależnie jak to nazwiemy sens jest ten sam.

Niestety nie jestem wstanie na to odpowiedzieć. Powodem jest sam fakt, że nie zaliczam się do grona programistów i nie wiem jakie mają oni możliwości. Nie jestem również z zawodu programistom więc powiem szczerze, że nawet nie wiem jak taka naprawa mogła by wyglądać. Zdaje sobie jednak sprawę że gra składa się z wielu linijek kodu(zaryzykuje i napisze z setek), jeśli jest szansa na naprawę musi ona chwilę potrwać.

Tutaj tylko warto przypomnieć że w przeszłości gry już zdarzały się podobne sytuacje po wprowadzaniu nowych wersji AFP. Jednak po naprawach wszystko działało poprawnie.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.