Spowolnienie gry

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika Ranczo52, 27 marca 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Jacenty70

Jacenty70 Młodszy ekspert

win wgrałem od nowa i żadnej poprawy nie ma.procesor na tej grze dochodzi do 80% a było 20%-30%

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Nie jestem niestety fachowcem i nie znam się zbytnio na parametrach,itd...niemniej jednak wydaje mi się,że u Ciebie to użycie procesora jest za duże.U mnie przy otwartej farmie i kilku stronach forum użycie procesora dochodzi do 20-30 %,przy samej farmie 10-15% maks.
    Być może dlatego,że wszystkie animacje i dźwięki w grze mam zawsze wyłączone,bo to według mnie najbardziej obciąża procesor.

3. Jacenty70

Jacenty70 Młodszy ekspert

procesor AMD Athlon(tm) Dual Core Processor 5200B 2.70 GHz taki mam chyba wystarczający?

4. SMOD_Atena

Tak,jak wspomniałam wyżej nie znam się na parametrach technicznych sprzętu i być może że Twój procesor jest super wydajny.Niemniej jednak wydaje mi się niemożliwe,żeby gra np...u mnie używała 10-15 % procesora,a u Ciebie 80 %.Może komputer wymaga wyczyszczenia,czy też ta pasta,która jest na procku kwalifikuje się do uzupełnienia albo wymiany.Nie mam pojęcia,być może ściągasz w tle jakąś muzykę czy filmy czy jakieś inne programy pracują w tle.Naprawdę ciężko ocenić sytuację na odległość.A może przyda się ten poradnik,aktualizacja czy reinstalacja wtyczki AFP przyniesie jakąś poprawę : >>>KLIK<<<

5. SMOD_Atena

Autor tematu już od dawna nie udziela się w swoim temacie,inni Gracze również żadnych podobnych problemów nie zgłaszają,więc temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.