Spowolnienie gry

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika Ranczo52, 27 marca 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. "MODy" nie twierdzą że wszyscy mają zawalone komputery ale niektórzy gracze faktycznie nie pamiętają o czyszczeniu, ciasteczkach itp. Tak staramy się pomóc graczom ale nie zawsze można coś przeskoczyć i nie rozumiem czasami jednego co za problem jest napisać do Pomocy Technicznej przecież to tylko 2-5 minut i sprawę można przyspieszyć, ale lepiej wszystkie żale wylewać na Moderatorów prawda ???

2. BIAŁANOC

BIAŁANOC Mistrz forum

Kleopatro zaprzeczacie sami sobie,ileż to było Waszych próśb żeby nie pisać do pomocy
    bo dużo graczy zgłaszało problem z grą
    nie wymienię imiennie czynnego Moda który na moje zapytanie odpisał cytuję"u mnie farma śmiga,wyczyść ciasteczka,dosłownie za 10 minut ten sam Mod pisze,że wystąpił błąd masowy i włączono konserwy/korespondencja zachowana/
    coś tu nie gra,prawda?

3. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

BIAŁANOC,nie zaprzeczamy sami sobie,tylko sytuacje są różne i w różnych sytuacjach zalecane są różne kroki.Kiedy problem zgłasza jeden Gracz,za kilka godzin drugi i trzeci,to pierwszymi krokami jakie są zalecane jest czyszczenie ciasteczek,itd...to standardowe zabiegi.Kiedy te zabiegi nie przynoszą pozytywnych efektów,a kolejni Gracze zgłaszają na forum podobne problemy,My to przekazujemy odpowiednim osobom,ale żeby sprawdzić co się dzieje na kontach zgłaszających Graczy,to nie ma innego sposobu niż zgłoszenie się z tym problemem do PT,dlatego też tam Gracze są kierowani.W PT konta zostają sprawdzone i wtedy można stwierdzić gdzie leży przyczyna problemów.Jeśli przyczyna jest już znana i przekazana do działu technicznego zajmującego się usuwaniem problemów technicznych leżących po stronie gry,wtedy kolejne zgłoszenia nie są już potrzebne i Gracze są proszeni o nie pisanie w tej sprawie do PT.Taka jest kolejność w razie występowania jakichkolwiek problemów w grze.

4. sunshinex

sunshinex Czeladnik forum

byly sytuacje kiedy gracze normalnie zglaszali problem ( przez forum) i bylo to brane pod uwage nawet z prosba od was zeby juz nie pisac do PT bo problem zostal juz zgloszony wyzej, to dlaczego teraz wyreczacie sie PT skoro problem nie dotyczy jednostki (jednego gracza) tylko kilku i macie to w nosie ?
    jednym slowem NIE SLUCHACIE nas tylko wiecznie klepiecie jedna i ta sama regulke: poradnik, ciasteczka bla bla bla i sadzicie ze to pomoze

i dalej nie wiem po co jest Community Manager na tej grze :|

marysiad8 i BIAŁANOC lubią to.
  5. antop22

antop22 Forumowy żółtodziób

U mnie gra chodzi bardzo wolno wszystko wyczyszczone komputer przeskanowany i tylko na jednej przeglądarce bo na drugiej nie mogę sie zalogować,chyba przestane grać bo tak dalej nie może być,a to wszystko po młynie niech naprawią jak zepsuli.

6. joziopuszek

joziopuszek Czeladnik forum

Co jest gra chodzi bardzo wolno,wczoraj to aż wyłączłam komputer i nic nie posiałam,bo nie szło,jestem do tyłu i jak tu zrobić even.Zróbcie coś z tym.

7. yvonnege_

yvonnege_ Weteran forum

Kleopatra, a pisałaś kiedyś do PT ?xDxDxD A co do ciasteczek, robię to sporadycznie może 2-3 razy jak gram 4 lata, więc nie pisz, że to trzeba robić ciągle, bo to nieprawda ! Komputer sam sobie z tym radzi. Faktem jest jednak, że u Was zawsze wszystko chodzi dobrze, tylko gracze mają problemy. A w temacie u mnie nagle wczoraj wszystko wróciło do normy, bez grzebania w komputerze.

8. Luśka_Paciaciakowa

Luśka_Paciaciakowa Okazjonalny autor

Dołączam się do farmerów.....gra muli .......kombajnem nie idzie zbierać .......Wszystkie porady podane przez MODa zrobione i nic nie chce szybciej chodzić............

9. Tak pisałam do Pomocy Technicznej przed podjęciem się roli moderowania tego forum i teraz jestem takim samym graczem jak wszyscy inni, więc kontakt z PT nie jest mi obcy:)
    Nie napisałam że wszystkim proponuję ciągłe i codzienne czyszczenie ciasteczek bo tak nie jest, cytat z mojego wcześniejszego postu "ale niektórzy gracze faktycznie nie pamiętają o czyszczeniu, ciasteczkach itp". U mnie też nie wszystko zawsze chodzi bez problemu też mi ostatnio gra przymulała ale zastosowałam się do jak to już kiedyś ujęłam "znienawidzonego przez graczy poradnika". Bardzo mnie cieszy że Ty nie musisz tego robić prawie wcale bo ja niestety czyszczę bardzo często czasami codziennie niestety i nie wiem od czego to zależy nie jestem informatykiem :)

10. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Zależy to od wydajności serwera.
    Może on obsłużyć określoną liczbę połączeń jednocześnie. Gdy liczba użytkowników jest o wiele za duża, wtedy serwer nie wyrabia i gra muli. Pomóc tu może tylko zwiększenie przepustowości serwera. Doskonale to widać przy rozpoczynaniu eventów, zwłaszcza w ciągu pierwszej doby. Zdarza się to również po za eventami i żadne czyszczenie ciasteczek tu nie pomoże, gdy serwer się zluzuje wszystko wraca do normy. Nic innego jak tylko kasa. Serwery też trzeba opłacać.

MOD_Kleopatra lubi to.
  11. BIAŁANOC

BIAŁANOC Mistrz forum

nic nie będę pisała z litości
    hlnrys napisał o wydajności serwera,no to Kleopatro po czyjej winie leży przyczyna?
    każesz pisać graczom do pomocy ,a przecież na wydajność serwerów pomoc techniczna
    chyba nie ma wpływu
    ręce opadają

Mojabonanza lubi to.
  12. BIAŁANOC nie musisz się litować mam mocną osobowość zniosę wszystko :)

Może hinrys ma rację i mam wielki szacunek do Waszej wiedzy i często z niej korzystam. Uwierz mi że my przkazujemy odpowiednim osobom wszystko co się dzieje złego ale co z tego skoro trzeba to sprawdzić na kontach a taką możliwość ma tylko Pomoc Techniczna :)

13. marysiad8

marysiad8 Książę forum

Mam pytanie
    Skoro już wiadomo ze to nie problem jednego gracza dlaczego MOD dalej trwa w swoim uporze i każe pisać do PT?? Bo nie rozumie po co jest MOD skoro i tak nic nie robi tylko denerwuje??
    może zamiast podpowiadać jak pisałam wcześniej idiotyczne porady i traktować nas jak przygłupów którzy nie wiedza co zrobić zajmie się problemem?? KTORY TRWA JUZ KILKA DNI !!!!! A wykrzykniki będa i tak !!!!!

sunshinex lubi to.
  14. e.klosowiak0747

e.klosowiak0747 Forumowy żółtodziób

Jak mam odzyskać grzebienie? Skandal Ja robię pielęgnację wąsów - wskakują mi kukułki i po grzebieniach!! Skandal! Macie to w nosie

Za to biorą forsę !!!! Nic nie robić a się należy !!!

Twoje posty połączyłam, na przyszłość jak chcesz coś dopisać to użyj opcji edytuj

MOD_Kleopatra

Ostatnio edytowane przez moderatora: 29 marca 2015
  15. e.klosowiak0747 w ...TYM ... wątku już zadałeś to pytanie i otrzymałeś odpowiedz

marysiad8 prosimy o pisanie do Pomocy Technicznej bo same nasze zgłoszenia nic nie dają trzeba sprawdzić konta. A tak na marginesie jak ja Cię tak bardzo denerwuję z tym wysyłaniem do PT to mi przykro naprawdę bo ja mam dystans do wszystkiego co dzieje się na tym forum i w grze i nie biorę nic do siebie i wszystkich graczy lubię i taktuję jednakowo i nawet nie pamiętam kto mi coś przykrego powiedział a moderatorem jestem 2,5 roku :)

16. [Zosia]

[Zosia] Moguł forum

U mnie gra muli nie mogę przechodzić na inne pola,w tej chwili nawet zagród nie mogę postawić ,kwiatek się kręci kilka minut i owieczki stoją .Mam dosyć wszystko czyściłam ,nawet zainstalowałam nową przeglądarkę i nic.Myśle o porzuceniu gry bo dalej nie mam nerwów.

17. BA_Salsa

BA_Salsa Guest

18. sunshinex

sunshinex Czeladnik forum

a moje pytanie dalej pozostaje bez odpowiedzi, po co jest Community Manager na tej grze, oczywiscie poza tlumaczeniem tekstu od producenta gry? on nie moze dzialac w naszym imieniu skoro problem dotyczy sporego grona POLSKICH graczy ?

19. BA_Salsa

BA_Salsa Guest

Witam :) Nie jestem Community Managerem więc nie wiem dokładnie jakie pełni On obowiązki. Domyślam się, że ma ich sporo. Jednak wiem na pewno, że jest osobą nadzorującą wszystkie fora polskiej społeczności gier BP, oraz która przekazuje sugestie, błędy, propozycje, zażalenia Graczy do Centrali. Dotyczy to forum jak i gry. Tak więc jak najbardziej działa w imieniu polskiej społeczności. Jednak należy pamiętać, że gier BP jest kilka, a jest tylko jeden ICM (International Community Manager) czyli CM odpowiadający za polską społeczność).
    Są sprawy, które mogą być załatwione poprzez bezpośredni kontakt ekipy forum/PT z Centralą. Takimi sprawami są np. problemy techniczne z grą. I po to są pewne procedury, zasady, którymi się kierujemy. Z pozycji forum nie jesteśmy w stanie określić, czy problem w grze wynika z winy gry, czy np. sprzętu czy łącza internetowego Użytkownika. Natomiast PT posiada narzędzia pozwalające na sprawdzenie konta w grze. Następnie kiedy PT stwierdzi występowanie błędu, zgłasza to do Centrali. Nie możemy niekiedy bez "dowodów" zgłosić błędu w grze, tym bardziej, że nie wszystkich Graczy on dotyczy. Dlatego tak prosimy o Wasz kontakt z PT. Takie nas obowiązują procedury.

20. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

MOD_Salsa

Skorzystam z okazji i dorzucę pytanie. Czy to ICM (CM ?) dokonuje tłumaczeń i dostarcza Wam gotowe treści do zamieszczenia w OO ?

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.