Spowolnienie gry

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika Ranczo52, 27 marca 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Ranczo52

Ranczo52 Młodszy ekspert

Zgłaszam problem dot. płynnego przechodzenia na poszczególne części farmy

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Na chwilę obecną jesteś jedynym Graczem,zgłaszającym spowolnienie gry.W tej sytuacji zapraszam do zapoznania się z poradnikiem i zastosowania się do wskazówek w nim zawartych : >>>KLIK<<<
    Napisz proszę jak już się zastosujesz do wskazówek czy standardowe zabiegi przyniosły pozytywny skutek,czy masz jeszcze jakieś pytania?

3. GoskaK

GoskaK Ekspert forum

U mnie już od wczoraj gra chodzi "jak traktor".
    Uff, trzeba cierpliwości anielskiej. Nie pisałam wcześniej, bo miałam nadzieję, że to tylko nowy młyn się "umiejscawia" na farmie. Oczywiście wszystko czyszczone na bieżąco.:cry:
    "Pociesza" mnie to, że nie tylko u mnie ten problem.

4. SMOD_Atena

GoskaK,młyn to się już raczej "umiejscowił" i nowe dane z eventu też już raczej na wszystkich kontach są zapisane,tak że gra powinna działać prawidłowo.Jeśli jednak u Ciebie gra jest spowolniona,to być może jeszcze nie zaszkodziłoby sprawdzić wersję wtyczki AFP,czy jest aktualna ? Może na innej przeglądarce działałaby szybciej,polecam Firefox,u mnie działa bez zarzutu.Wiem,że to nie jest rozwiązanie,ale jeśli na jednej często występują problemy,to może warto spróbować grać na innej.

GoskaK lubi to.
  5. ania12355

ania12355 Chodząca legenda forum

Ewuniu, faktycznie coś z grą jest nie tak.Na Mozilli chodzi w miarę dobrze. Niewielkie zacięcia z płynnością przy przechodzeniu z łaki na łąke.
    Na Chrome z przechodzeniem gorzej i przy zbiorach ręcznych powiedziałabym,że "tnie"
    Zaczęło się to dziać przy nowym flashu.

6. SMOD_Atena

Aniu,dziękuję za pomoc.
    Być może to wina najnowszej wtyczki.U mnie nie ma "mulenia",ponieważ ja kilka dni temu wróciłam w ramach testu do starszej wersji 16.0.0.305 i co prawda z grą nic złego się nie dzieje,ale co jakiś czas wyrzuca mi jakiś błąd.Tyle że mi to nie przeszkadza,dlatego też nie aktualizuję na razie do najnowszej wersji.Z tego co wiem,to zawsze jak wchodzi nowa wersja AFP,to dobrze jest odczekać kilka dni z aktualizacją,ale jak ktoś ma ustawioną automatyczną aktualizację,no to wtedy musiałby reinstalować wtyczkę,gdyby faktycznie sprawiała jakieś większe problemy.A być może wystarczy tylko często czyścić ciasteczka flashowe i pamięć przeglądarki.Duże znaczenie ma również szybkość połączenia internetowego,zaktualizowany program antywirusowy,obciążenie serwera,programy działające w tle,otwarte aplikacje,komunikatory,strony internetowe czy też sam sprzęt.Tak że na prawidłowe działanie gry,ma wpływ wiele czynników i wszystkie trzeba brać pod uwagę i próbować wszystkich możliwych zabiegów,zaczynając zawsze od tych najprostszych czyli czyszczenia cookies,flashowych i pamięci.

7. ania12355

ania12355 Chodząca legenda forum

Wszystko to wiem,ale niestety nic nie pomaga.Chyba trzeba się uzbroić w cierpliwość i przeczekać:)

GoskaK lubi to.
  8. bartek34-75

bartek34-75 Młodszy ekspert

U mnie tez od wczoraj gra niby gra ale nie śmiga jak 2 dni temu

9. bozenamaria

bozenamaria Forumowy żółtodziób

Co jest z targiem??? Nie mam zbytnio czasu na siedzenie przy kompie i produkowanie nonn stpo paszy i wchodzę na targ by ja kupic ale to jest KATASTROFA Owszem mogę kupic np. pasze dla kur ale chcąc kupic dla np. krolikow musze wyjść z targu i naowo otwierac klikając na "zestawienie " nie powraca Musze zamknąć targ i na nowo o co tu chodzi??

10. SMOD_Atena

Zapraszam do zapoznania się i zastosowania do wskazówek zawartych w tym poradniku : >>>KLIK<<<
    Bardzo proszę koniecznie pamiętać o wyczyszczeniu ciasteczek flashowych.Są to standardowe czynności,jakie należy wykonywać co jakiś czas,aby gra działała poprawnie.

11. Mateusz

Mateusz Ambasador forum

gra jest spowolniona zgłoście wyżej mam ciastka wyczyszczone i tak dalej

12. BA_Chris

BA_Chris Guest

Mateusz bardzo proszę napisz zgłoszenie do Pomocy Technicznej, gdzie Twoje konto zostanie sprawdzone, jeśli okaże się, że nie działa tak jak należy i jest to wina gry, będziemy mogli to wówczas zgłosić dalej. Dziękuję. :)

13. _Dark_73

_Dark_73 Czeladnik forum

Witam .
    Od wczorajszego wieczoru moge grac tylko na glownej lace , jesli chce przejsc na bahamy lub na dzika lake lub na lesna polane kreci mi sie tylko kwiatek. Robilam, juz cuda ...efekt taki sam , nie moge zebrac roslin z pozostalych pol. I jak tu wykonac zadanie ? Czas zakonczyc chyba z ta gra , ma coraz wiecej bledow, nie ma sensu tracic nerwow na bubel.

14. MOD_Cookie*

MOD_Cookie* Guest

Spróbuj przelogować się lub skorzystać z innej przeglądarki. Zapoznaj się również z poradnikiem, który podała SMOD_Atena: >>Gdy gra nie działa<<. Zawarte w nim wskazówki powinny pomóc w upłynnieniu działania gry. Jeśli jednak sytuacja się nie zmieni, skontaktuj się proszę z Pomocą Techniczną, gdzie Twoje konto zostanie sprawdzone.

15. Peonia

Peonia Wyjątkowy talent

Niestety i u mnie muli, gra reaguje bardzo, bardzo wolno, ale plusem jest, ze reaguje i nie jest az tak tragicznie jak ostatnio. Wtedy, po zgloszeniu na forum problemu z "muleniem" gry przez kilku graczy, gra zaczela smigac.

16. onkapinka

onkapinka Nadzorca forum

U mnie tez masakrycznie jest...nie mozna przejsc z laki na lake, laduje sie strasznie dlugo,dodam , ze wczoraj instalowalam nowa wtyczke flesza, ciasteczka wyczyszczone...i nic nie pomaga. Probowalam tez innych przegladarek...muli jak mulilo .

17. MOD_Cookie*

MOD_Cookie* Guest

Jeśli wcześniejsze porady nie przynoszą poprawy w działaniu gry, pozostaje kontakt z Pomocą Techniczną. Z pozycji Forum niestety nie mam możliwości sprawdzenia co dzieje się na Waszych Farmach.

18. Reni141070

Reni141070 Forumowy żółtodziób

u mnie jak obsiewam pola to "w ciemno" zdąże obsiać całą łąkę a dopiero po minucie widzę ofekt czyli obsiane pole i tak samo z każdą rzeczą. zróbcie coś bo nie idzie grać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

19. SMOD_Atena

Reni141070 ażeby stwierdzić,że wina leży po stronie gry i zgłosić to do działu technicznego,to najpierw Gracze muszą zastosować wszystkie czynności z tego poradnika : >>>KLIK<<<
    Jeśli po zastosowaniu się do wskazówek,gra nadal nie działa prawidłowo,wtedy bardzo proszę skontaktować się z Pomocą Techniczną.

20. yvonnege_

yvonnege_ Weteran forum

Poprzedni watek został już zamknięty, a ja chciałam dodać, że również nie mogę się zalogować do gry ! Z góry dziękuję za standardowe porady, bo one nic nie wnoszą. Coś się zacięło i nie można wejść na farmę.
    Udało się po kilkunastu minutach dopiero.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.