Opinie Sportowe lato 2016

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Salsa, 11 sierpnia 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. tosia

tosia Nadzorca forum

a krówki, rybki czy pieski?;) jak też nie masz, to sprzedaj żabki i kup te potrzebne na event;);) a nuż będziesz chciała go robić:p:p

2. Nutka

Nutka Komandor forum

Witam :).
    Event mimo, że hodowlany zamierzam zrobić bez użycia SP :D. Byłam już na targu i zaopatrzyłam się w gęsi kanadyjskie, bo jak większość tylko z nimi mam problem ;).
    Nie wyliczam przy eventach opłacalności, a oddawanie do eventów gdzie można zwykłych zwierzaków zamiast hodowlanych jest dla mnie zawsze lepsze, bo do hodowli zwykłych nie potrzebuję SP :p. Mam nadzieję, że wyliczenia poprzedników są dobre i podstawowymi zdaniami uda nam się zrobić i global ;).
    Co do kurczaczków, to trzeba pamiętać, że większość jest na 3 poziomie :p, więc nie mają szans robić tego eventu ;).

3. purblanka87

purblanka87 Okazjonalny autor

Spróbuję również :)
    Życzę wszystkim powodzenia !!

tosia i panoramaogrodnicza lubią to.
  4. Dorota1020

Dorota1020 Analityk forum

Ewent robię, jak każdy ostatnio. Nie grałam rok tom "wyposzczona":p.

5. Farmani15

Farmani15 Weteran forum

Witaj Haneczko-miło cię "widzieć":)
    Z taką ilością to poszalejesz:p ale jak już ktoś tu wyliczył 9 mln i event obskoczony po całości nawet na "waciki" zostanie :pxDxDxD
    Nadal zastanawiam się czy robić evenciora-buuuu kolega Leń mnie odwiedził ;):D
    a global-jak w ostatnim -nie ukończony pozostanie:oops::oops::oops:

ross2 i tosia lubią to.
  6. chrumcia91

chrumcia91 Chodząca legenda forum

w moim młynie tylko i wyłącznie superpasza się kręci a na zbieranie gęsi nie mam teraz czasu co chwila bo jestem na urlopie za granicą ;)
    wystarczy mi bez żadnego problemu to co mam, cos tam poklonuje ;) potem reszte sprzedam na targu ;) kasiorki mam troche i tak wiec nie jest to problemem cos tam kupic :p

kupilam wlasnie kanadyjke za 500 tys z kawalkiem ;)
    chyba zaraz oazy zapakuje gesiami-10 na poczatek :p

7. carpathia1

carpathia1 Czeladnik forum

mam wątpliwości czy robić, niby z podstawowych da radę + hodowlane- na spokojnie, ale nagrody marne, pewnie z przyzwyczajenia zrobię, jest trochę czasu na pomyślenie prześpię się i jutro przy kawie pomyślę

Powodzenia

tosia lubi to.
  8. chrumcia91

chrumcia91 Chodząca legenda forum

ostatnio jest ciągłe narzekanie na nagrody :sleepy::sleepy:
    łatwy event to i nagrody jak to mówicie "marne"....
    ja tam nie narzekam...kiedyś byly itemy po 35 PD i cieszyły a teraz co nie dadzą to lament.....

mi sie podoba i robię

9. Waldeusz1

Waldeusz1 Młodszy ekspert

Celem każdego eventu jest wyczyszczenie stodół :)
    gdyż siejąc jakiś badziew eventowy nic de facto nam w stodole nie przybywa a wręcz ubywa
    (np. zlecenia w domku farmerskim) co pośrednio generuje wzrost cen na targu - rzemiosło też potrzebuje towaru.

Odnoszę wrażenie, że taka kumulacja wymagających czasowo (lub towarowo) eventów ma zarówno przeczyścić stodoły
    ale i stan kont.

Nie zapominajmy, że BP kasuje 10% prowizji od obrotu,
    więc im wyższe ceny na targu oraz obrót tym więcej SG ściągają z gry ;)

10. *ewa*

*ewa* Chodząca legenda forum

nocne witaski :D
    ja na chwilę tylko,bo muszę leżeć z nogą na żyrandolu:(
    co do eventu cienko to widzę:(
    sp. mało,zwierzaczków też choć cały czas hoduję,sg. też mało i nie mam czym pohandlować,bo do tego co najlepiej schodzi,czyli chutneya brak mi cebuli i orzechów:(

Ostatnie edytowanie: 11 sierpnia 2016
    ross2, tosia oraz zonaania2122 lubią to.
  11. Waldeusz1

Waldeusz1 Młodszy ekspert

Teraz dobrze schodzą doniczki i produkty z nimi związane - trza być elajstycznym a nie tylko cmj ;)

12. *ewa*

*ewa* Chodząca legenda forum

oooooooooooooo.......
    dzięki za podpowiedź:*
    walentynkowych mam sporo,spróbuję:D
    może zarobię na zwierzaczki do eventu:D

ross2, ma-ter oraz tosia lubią to.
  13. Peonia

Peonia Wyjątkowy talent

No właśnie nie wiem, czy mi się opłaca, ale stać mnie. Kolorowych nie mam, sprzedałam, mogę dorobić, mogę dokupić też sp. Do globalnego też mogłabym coś dorzucić, ale czy warto? Moze lepiej skupic sie wylacznie na handlu?

Anetta41 lubi to.
  14. smerf41

smerf41 Weteran forum

Aby mój post nie został usunięty jako offtop lub nie w temacie - informuję, że oprócz gęsi wszystko zrobię na podstawowych zwierzakach i liczę jak większość z Was ,że uda nam się globalnie zdobyć pnącze:)

Może i napiszę coś czym się narażę....tu i tam:)chociaż nie ukrywam, że kocham tę grę...ale czasem a ostatnio częściej jej nie lubię...eventy powtarzalne....jakieś schematyczne...sianie, sianie, sianie aż do znudzenia....albo takie jak ten - dla graczy stałych z wyższymi poziomami do zrobienia bez problemu....szybko i beznamiętnie, bezadrelinowo, na zwykłych zwierzakach....bo kolejne pnącze coś tam dające. Oczywiście większość z Was, z Nas z przyzwyczajenia.....uzależnienia...zrobi go tak dla zabawy...ale chciałoby się by nagrody zmusiły nas z wyższymi poziomami do megaaktywności a tych z niższymi do megawysiłku, by dostać od BP coś dla każdej z tych grup megaatrakcyjnych nagród uzależnionych od poziomu i zaangażowania czasowego. Mam wrażenie...i wyrażę pewnie tutaj opinię większości z Was, Nas.........., że to kolejny event bez większych emocji, historii......tak, aby był...aby wszyscy...liczni i nieliczni mieli wrażenie, że na farmie coś nieustannie się dzieje.
    Należę do tych graczy, którym starczy na 60 tys. zwykłych zwierzaków...coś tam oddamy do globala, bo współodpowiedzialność farmiana jest naszym drugim ja....ale myślę...i chyba nie tylko ja...,że chcielibyśmy eventów nieschematycznych....atrakcyjnych, zabawnych, kreatywnych.....mam wrażenie, że gra staje się co raz bardziej stagnacyjna...wysiej.....wyklonuj........rafa poszła w niepamięć - to tak na marginesie.
    Oczywiście rozumiem...rozumiemy, że BP chce zarabiać.....ale pragniemy i chcielibyśmy powiązać ten cel BP z dobrą zabawą, za którą większość z Was...Nas, chętnie płaci....ale nuda, schematyczność i powtarzalność od jakiegoś czasu tych samych pomysłów BP bardzo mnie zniechęca.
    Oczywiście BB jest dla BP korzystne, wielu z Was..Nas zakupuje SP, by klonować na kolorowe zagrody lub , by sprzedawać korzystnie na targu....ale przecież mamy różne inne zasoby, które chcielibyśmy wykorzystać w eventach....tak!!!, tak!!! i oczywiście gracze z niższymi poziomami nie mogliby tego zrobić...ale właśnie ta gra to doświadczenie i czas oraz kolejne poziomy, dlatego argument o wyrównywaniu szans nie jest dla mnie do końca przekonywujący...
    Nie wiem czy wyrażam opinię większości...może tylko moją...ale aby ta gra nadal była atrakcyjna trzeba coś w niej zmienić..docenić także wiernych i oddanych graczy z wyższymi poziomami ( to zaangażuje tych z niższymi, by mieć większe przywileje)............jak sobie przypomnę ile czasu zabrało mi osiągniecie kolejnych poziomów...a dziś widzę z jaką łatwością idzie to młodym graczom...tak, tak - to cieszy, ale argument o wyrównywaniu szans jakoś mnie śmieszy w tym kontekście ...
    Może i piszę za siebie..dla siebie...może inni gracze myślą jak ja....ale nie wyrażają swoich przemyśleń tutaj na forum....ale chciałbym Was troszkę uaktywnić....może i nie w tym wątku, bo eventowy...ale próbujmy walczyć o standardy w grze, które nas wszystkich, niezależnie od poziomu będą motywowały do zaangażowania w grę.
    Eventowo napiszę tak...do zrobienia....dla mnie bez większego wysiłku..BB wykorzystam na rybki, bo nadal w miłośnikach zup tej części jeszcze nie zrobiłem, by zakończyć tę misję brakuje mi jednej migocącej flądry....na targu brak:p....i sg też brak, by ją zakupić, gdy tam się może kiedyś pojawi:oops:.
    Wszystkim życzę, by event poszedł gładko i przyniósł to czego oczekujecie.

15. kheme

kheme Analityk forum

Ciekawe kiedy BB :)

16. Sekme

Sekme Generał forum

Dzień dobry :)

Bacowa,
    widzisz, mnie też "rusza", jak czytam coś z czym się nie zgadzam, a wczoraj zauważyłam, jak szybko i pewnie rozwija skrzydła wielce niesprawiedliwe podejście, które (i jego skutki) już widzieliśmy na tym forum.
    Celowo nie zacytowałam żadnej wypowiedzi, by uniknąć brnięcia w jednoosobowe dyskusje, po prostu fizycznie nie mam na to czasu.
    Nie zgadzam się z Twoją oceną mojej wypowiedzi i moich intencji, ale nie będę z nią dyskutować. To Twoje zdanie. Każdy ma prawo do własnego. Dziękuję, że go wypowiedziałaś.

Tak, tylko w każdym evencie oddajemy określoną liczbę czegoś, a nie zapełniamy worek bez dna ;)
    Jedynym sensownym eventem, który jest do prawdziwego czyszczenia stodół, są Dożynki, ale tam każdy wie, o co gra i jakie jest ryzyko. Wszystkie inne globale są korzystne tylko dla BP - nigdy dla graczy. W każdym globalu BP liczy właśnie na presję otoczenia i to pseudo "pospolite ruszenie", które zmuszą graczy do wyczyszczenia stodoły, w imię bliżej niewiadomo czego.

Natomiast ten konkretny event jest wyjątkowy - po raz pierwszy można z czystym sumieniem nic nie wrzucać do globala - wystarczy zrobić cześć indywidualną. To jest ta cegiełka, która nie pozwala przykleić graczowi na plecy brzydkiej etykietki, a zarazem nie daję nagród tym, którzy rzeczywiście chcieliby wjechać na podium na plecach innych.

Uważam, że BP dokładnie obejrzało statystyki i ta liczba 40 tyś. nie jest ot tak z sufitu.
    Każdy event jest skonstruowany tak, by gracz dyspozycyjny na trochę wyższym poziomie dał radę go zrobić bez żadnych kasztanków itp. ponadprogramowych wspomagaczy - sprawdzaliśmy to wielokrotnie, dlatego uważam, że ten global jest dokładnie przemyślany i policzony.

Poczekajmy z "pospolitym ruszeniem" do ostatniego dnia i zobaczymy, czy mamy w grze 40 tyś. aktywnych graczy. Natomiast jednoznacznie należy zachęcać innych do zrobienia części indywidualnej.

Miłego dnia :)

17. Mariolka7214

Mariolka7214 Wszystkowiedząca wyrocznia

Od wczoraj wisi
    https://board-pl.farmerama.com/inde...raz-wyprzedaż-super-paszy-super-oferta.37686/

Chyba sie już wypaliliśmy. Tak po prawdzie, wątpię czy są w stanie zrobić cokolwiek, żeby wszystkim pasowało, to niewykonalne (pomijając królową małpę, która hojna bardzo była, to chyba pasowało, z naciskiem na chyba).
    Jak trudny i kupa siania, wymagający wkładu tak naprawdę mnóstwa czasu- źle, bo sianie 8)
    Jak siania nie ma, to pasza i zwierzaki i źle, bo młodzi...a gracze z niższych poziomów, przy odrobinie zaangażowania i pomyślunku, tez są w stanie wiele zdziałać. To naprawdę taka filozofia obstawić farmę zagrodami każdego gatunku?
    Ale nieee8) będą płacze że dużo i na targu drogo8)
    I jakos trudno mi sobie przypomnieć prośby podczas gt " przyjme pomarańczowe zagrody", a na takie właśnie okazje byłoby jak znalazł. Pamiętam za to mnóstwo różowych8)
    O ile u mnie w stodole w wiekszości zwierza zacnie, nadal stoi cała łąka gęsi, coby nie zabrakło;)

18. igraszka

igraszka Koneser forum

Rozczarowana jestem okrutnie8) Czytając o globalu, pomyślałam ,ze na dziki ? krzywy ? ryj (jak tam z tym ryjem było w poprzednich postach ?) bez kiwnięcia palcem wzbogacę swoją farmę o wirtualne kosztowności . A tu co ? Nico ,znowu zakasać rękawy trzeba.

tosia lubi to.
  19. Iskierka95

Iskierka95 Książę forum

Witam ,ewent robię,jak każdy, i nie oceniam go pod względem mojej przydatności bo ja akurat mam,młodemu graczowi przyda się bardzo,w co nie wątpię,co do postów wyżej,pamiętam jak zaczęłam grać i na ewent się czekało z ,,wypiekami" i pomagało się bez krzyczenia ile to ja dałem,pamiętam wierszyki układane na ewenty ,na które się czekało jak na ewenty, i w pewnym momencie ewentów zrobiło się mnóstwo,jeden goni drugi,wszystko się kisi w pasku i dziś wyścig kto szybciej,kto więcej, kto ile ma i tylko pytanie po co????????????????:(

20. _Tomek94_

_Tomek94_ Młodszy ekspert

W temacie - to myślę , że z tym globalem damy radę , jeśli wszyscy się zepniemy :)
    Event chyba będę robić i myślę , że dam radę , bo ... jestem na urlopie , ale nie zagranicą , lecz na działce :)

Cytat i prywatne uwagi usunęłam.
    BA_Czerwona

Ostatnio edytowane przez moderatora: 12 sierpnia 2016
    visa77, krasnoludek10 oraz tosia lubią to.