Opinie Sportowe lato 2016

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Salsa, 11 sierpnia 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Właśnie też mam zamiar lekko pofilantropić (śliczne słowo, nie...? przed chwilą je wymyśliłam xD).
    Podczytywałam zgadulę i mogłam równie dobrze wystawić jakieś zagrody albo przynajmniej wcześniej zrobić zakupy - ale co tam, mnie na SG nie zależy, a hodowcy się ucieszą.
    Więc kupię jutro i wszyscy będą zadowoleni ;)
    Co do rybki z pnącza to ja się nie znam, nie mam pnącza xD

Wiem, wiem - to tak przy okazji napisałam, odpowiedź nie była właściwie do ciebie, tylko taka ogólna refleksja, więc wybacz :)
    I też uważam, że robienie z oddawania towaru do globalu jakiegoś moralnego obowiązku to tyleż przesada, co (hmm, nie wiem, czy to słowo się prześlizgnie przez cenzurę) głupota.

2. xBabciaEwa

xBabciaEwa Chodząca legenda forum

Kurza twarz ! 'poszłam do stodoły policzyłam zwierzaki , wszystko gra , tylko tych gąsek coś za mało mam .
    Jakiś lis pewnie mi podkradł , bo piór pełno było , o żesz i co teraz , chciałam tanim kosztem , a tu masz .
    Biednemu to zawsze wiatr w oczy , albo w stodole wieje . Trza sp odżalować , do domku uciechy wrzucić , niech mają trochę przyjemności przed wrzucaniem do wora ,
    a co tam . :)

3. NASTKA.BURAN

NASTKA.BURAN Generał forum

hejka wszystkim..jesienne..a fuj! lato w pełni! dawać słonko..lato jest i jeszcze będzie prawie 2 miesiące...nie straszyć mnie jesienią....trza gorącą kieckę wdziać i odstraszyć to zimno.
    No tak to jest, że jak się rzadko farmę odwiedza i widzi tylko pół zdania czytanego*...po załadowaniu oazy poleciałam na Bahę,żeby tam też wrzucić do maksaxDxDxD
    Nie napisze ile mam SP, bo niektórzy zmieniby kolor na zielony...uzbierało się, ściubiło od karnawału ma sposobny czas...I jest!...
    a wiertarek niet.
    idę się rozebrać ciut...Fu! przebrać.
    Pozdro dla farmerskiej braci

* zdradzę Wam ,ze od pewnego zdarzenia /paskudnego/ w moim życiu widzę...tylko pół zadnia/ z lewej/ i strasznie śmiesznie czytam..o ile można to tak nazwać. Zanim uskładam litery z prawej w wyraz to...już nie pamiętam o co chodziło na początku...
    widzę tylko pól kartki- to tak najkrócej..ehhhhh.:cry:

Ostatnie edytowanie: 11 sierpnia 2016
  4. PitchforkOfDoom

PitchforkOfDoom Wielki mistrz forum

ale może ma interesujący telewizor, mój taki nudny jest więc się w niego nie wpatruję, nie mówiąc już o włączaniuxDxD
    wolę pohandlowac na farmie, patrzec jaki ruch na gąskach, pieskach , bo event jestxDxDxD

5. zzizzie

Fakt, mój wyłączony telewizor też taki dość nudny jest... a włączony bywa tylko wtedy, jak pies kreskówki ogląda 8)xD
    A co do tracenia czasu przy kompie, to nie mogę wyliczyć, ile też rzeczy robię/oglądam/czytam jednocześnie (bo tu nie wolno takich nazw zamieszczać, a bana to ja wolę dostać za coś solidniejszego od jakiegoś tam Netflixa... ups) - no w każdym razie wyjątkowo miło się traci ten czas przy kompie (jak się ma nudny wyłączony telewizor rzecz jasna).

Niczym nie handluję, bo nie mam zwierzaków... czekam na duuużą grupę pełnych nadziei hodowców i jutro ich uszczęśliwię robiąc spore zakupy.

6. chrumcia91

chrumcia91 Chodząca legenda forum

pasza dla gąsek na targu się kończy więc póki co siedza głodne :p
    pokoloruje je chyba jutro trochę, do misji stałej może też coś sie zrobi przy okazji no i chyba kukułki pokoloruję bo misje stare jeszcze czekają :p
    a reszte to zwykłymi zwierzami załatwię :)

7. Farmani15

Farmani15 Weteran forum

Pisz sowę a galaretkę otrzymasz ile tylko chcesz-xD
    Nad eventem zastanawiam się czy go robić -nagrody....... może i ok ale ile trzeba oddać-nie wiem nadal ???????????????????

8. gretag

gretag Chodząca legenda forum

Dzień dobry.
    Nie lubię eventów hodowlanych ale coś robić trzeba.... poczekam jutro do 18-ej na BB i wrzucę trochę zwierzaków..jak będzie lipa z oaz to oddam zwykłe do zadań..
    ....oczywiście do globala również wrzucę zwierzaki.....

9. Frytka2012

Frytka2012 Komandor forum

Pasza sie szybko robi w mlynie, i gaski tez szybko rosna, poddaj im doniczke, beda jeszcze szybciej rosly, i uzbierasz na ewent i na BB, i kasa Ci w kieszeni zostanie, bo na targu drozyzna;), a z wlasnego podworka zawsze ladniejszexD

10. azikowo

azikowo Fanatyk forum

wystaw 3 łaki w gąskach i trochę tego nazbierasz:) tylko warunkiem jest posiadanie własnej paszy, bo u mnie po prawie 3 000 SG, a gęś 6 000:)

11. Sekme

Sekme Generał forum

Dzień dobry :)

Miałam się nie odzywać, bo czasu mam tyle, co na lekarstwo, ale bardzo mnie niepokoi atmosfera, która już zaczyna się rozwijać w tym wątku.

Coś mi się zdaje, że wielu z Was zapomniało, jak bardzo nieprzyjemnie było w wątku eventowym podczas ostatniego globala. Jak wiele widzieliśmy smutnych emotikonek z łezką i jak wiele osób pisało, że jest im smutno/przykro/itp., ponieważ wrzuciły tylko ileś tam, co na tle "rekinów" tej gry było mniej niż zero. Jak bardzo wtedy się nakręcała atmosfera, gdy po screenach zaawansowanych graczy z kosmicznymi ilościami (nie mam nikomu nic za złe i nic z tych rzeczy, na pewno mieli dobre intencje, tylko niechcący spowodowali niezamierzone skutki) gracze mniej zaawansowani zaczynali wrzucać ponad swoje możliwości, czuć się smutni, bo tyle nie mają. A społeczność gloryfikowała i oklaskiwała tych zaawansowanych, wywierając jeszcze większą presję na tych mniej zaawansowanych. Zasady działania grupy i tłumu są banalnie proste i prymitywne. Wtedy widzieliśmy to naocznie. A przecież nie na tym polega ta gra i sens eventu.

Celem każdego globala, który próbuje osiągnąć BP, jest maksymalne wyczyszczenie naszych stodół. Koniec. Kropka. Nie ma to nic wspólnego z dobrą zabawą ani z żadnym "pospolitym ruszeniem" w jakimś szczytnym celu.

Na szczęście każdy gracz ma wolną wolę i może wrzucić tyle, ile uzna za konieczne. Może też nic nie wrzucić, o ile nie będzie chciał. Nie mamy prawa potępiać i w jakikolwiek sposób oceniać decyzji żadnego gracza. Dlatego uważam, że pisanie o krzywym ryju, sępowaniu, żerowaniu i tak dalej, co już zaczęło się i dość mocno się rozwija skrzydła w tym wątku, jest WYSOCE NIESPRAWIEDLIWE wobec tych osób, które z im znanego powodu nie zdecydują się na uczestnictwo w globalu. BP nie dało możliwości rezygnacji z nagród globalnych, więc nie mamy prawa w brzydki sposób mówić o ludziach, którzy może nie chcą tych nagród globalnych, ale nie mają możliwości, by z nich zrezygnować i być fair wobec uczestników globala. Musimy szanować decyzję każdego gracza.

A teraz w kwestii tego konkretnego eventu.

Odnoszę wrażenie, że w tym dzikim pędzie i zaślepieniu, a także w górnolotnych deklaracjach oraz przedwczesnym potępianiu tych, co myślą inaczej, wielu z Was kompletnie zapomniało spokojnie usiąść, przeczytać poradnik i pomyśleć (!). Niestety, ale tylko kilka osób zrozumiało prawdziwy sens tego eventu i globala.

A prawdziwym sensem eventu i globala nie jest ślepy owczy pęd, kto pierwszy wyczyści stodołę (od czyszczenia stodoły są Dożynki), sensem jest zmotywowanie jak największej liczby graczy, by ukończyli zadania indywidualne. To jest cel każdego gracza - zmotywować sąsiada do zakończenia zadań indywidualnych. W tym evencie właśnie na tym powinna polegać współpraca w grupie, dobra zabawa, duch towarzyskości i wszystkie inne piękne rzeczy, które są możliwe pomiędzy ludźmi.

Wystarczy, że 40 tyś. graczy zrobi zadania indywidualne (ufam, że dobrze policzono), a global zrobi się automatem i NIKT nie będzie musiał NIC dodatkowo wrzucać. Wymagania w zadaniach indywidualnych nie są wygórowane, większość graczy z łatwością wykona te zadania.

Opamiętajcie się. Dlaczego dajecie się BP ślepo prowadzić na manowce? Zachowujcie się rozsądnie. Przecież BP właśnie na to liczy, że powstanie silna presja społeczna pt. "ja wrzuciłem tyle, więc ty też musisz" i wyczyścimy stodoły, a potem kupimy "koszyczki" za realne pieniądze. Myślmy, zanim coś zrobimy! Jestem pewna, że jeszcze czeka nas sporo eventów, gdzie nie będzie wyjścia i trzeba będzie oddawać towary. Dożynki na nosie!

Moja strategia na ten event:
    1. Robię swoją część globala - zadania indywidualne.
    2. Czekam do ostatniego dnia eventu i wtedy zadecyduję, czy wrzucę coś więcej, czy nie.

Na pewno nie napiszę na forum, czy i ile wrzuciłam. Do czego namawiam wszystkich. Szczególnie tych starych graczy, którzy są przykładem dla innych i w ślady których wielu graczy idzie. Bądźmy odpowiedzialni. Niech event będzie radością także dla tych młodszych stażem.

Życzę wszystkim, aby tym razem w tym wątku najbardziej pożądaną informacją było "ilu moich sąsiadów już skończyło część indywidualną", a nie kto wrzucił więcej. Oklaskujmy każdego, kto skończył zadania indywidualne!

Każdy z nas dostał swój prywatny kawałek globala w postaci zadań indywidualnych.
    Po prostu zróbmy to! xD

Wystarczy zaledwie 40 tyś. graczy! xD

A właściwie tylko 39.999 - bo ja zamierzam wykonać swoją część zadania globalnego.

Powodzenia Kochani! :)

P.S.
    Jeśli nie znajdzie się 40 tyś. graczy i global nie zostanie wykonany, czyli nie dostaniemy nagród globalnych, to świat się nie zawali. Wręcz odwrotnie - będzie to wyraźny znak dla BP, że powinni iść po rozum do głowy, bo źle się dzieje w grze.

12. chris975

chris975 Fanatyk forum

Sekme nic dodać nic ująć :) większość nie doczyta poradnika i już wyzywa innych od chytrusów i skner.

To jest naprawdę TANI event - część indywidualna do zrobienia nawet dla początkujących graczy dlatego trzeba mobilizować sąsiadów, kurczaki żeby go zrobili a wtedy NIC nie trzeba będzie dokładać do globala :)

13. garfild9755

garfild9755 Stały bywalec

A ja podziele sie zwierzaczkami do globalnego:)

14. blazers

blazers Wszystkowiedząca wyrocznia

Sekme :inlove: , moja sąsiadka.xD
    Super , że nas "normalsów" jeszcze trochę tutaj jest;).
    Dobrze , że dokładnie przypomniałaś przebieg ostatniego globala.
    Może to ocuci co niektórych bardziej wyrywnych.
    Robić dla siebie kto ile ma możliwości i ochoty , a nawet jak nie złapiemy pnącza które daje co 4 tygi galaretkę i jakieś PD przeżyjemy.

Ręczni jadą z koksem.

15. zzizzie

Ja pisałam, więc odpowiem.
    Nieważne, że liczył się akurat kontekst.

To w końcu jaki jest cel BP w tym evencie...? Czyszczenie stodół czy umożliwienie każdemu zrobienia indywidualnej części eventu...?

I wreszcie:

Oczywiście zrobię indywidualną część eventu.
    Nie przyjdę się tym chwalić na forum, bo nie ma czym.
    Nie będę oczekiwała oklasków, bo niby za co...?
    Innych też nie zamierzam oklaskiwać, z tego samego powodu.

I wracając jeszcze do owego inkryminowanego krzywego ryja:
    Nie lubię skrajności.
    Nie lubię zarówno postawy "ja tam nic nie dam, niech się inni poświęcają", jak i wieszania na forum screenów pokazujących, jak to się zamożny gracz "poświęcił" (a tak naprawdę - jak bardzo jest zamożny).
    I tyle.

16. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

To już tylko 39 997 graczy po 240 000 SG, bo najprawdopodobniej zrobię tak jak Sekme;) Której bardzo dziękuję za jej złote rady przy okazji:) Czyli oddam zwykłe krowy, psy i ryby a gęś strażniczą, bo lubię zarabiać (zwykłe gęsi albo paszę dla nich sprzedać);) A może z gęsiami lepiej na odwrót? A na sprawdzaniu równowartości zwykłych zwierząt wydałem prawie 1 mln SGo_O A potem, w ostatni dzień eventu, ewentualnie dorzucę ile mogę:) Oczywiście trochę pokoloruję:p I albo pójdzie na targ, albo do eventu;) Według Was to dobra strategia, czy też nie? Zwłaszcza interesuję mnie opinia "ekspertów":)

EDIT: Sekme - wielki szacun za kawę na ławę:inlove:

Ostatnie edytowanie: 11 sierpnia 2016
  17. dotikampo

dotikampo Fanatyk forum

Myślę, że global jest osiągalny. Wymagania co do niego nie są kosmiczne. Generalnie nie lubię globali - a nie lubię ich po ostatniej imprezie, kiedy to... Moje stanowisko - nie chcesz, nie bawi cię, nie opłaca się, jest głupie - idź zajmij się czymś ciekawszym. Niektórym wydaje się, że fajne jest tylko to co im pasuje. Jak nie pasuje, to wszyscy którym pasuje są półgłówkami:wuerg:

18. Frytka2012

Frytka2012 Komandor forum

Nie martwmy sie za wczesnie:D,
    jak zwykle, jak sie poradnik pokazuje to tylko narzekania sie slyszy, a pozniej wiekszosc konczy ewenty:), tym razem tez tak zrobimy, wczesciej indywidualny, a pozniej podorzucamy do globalu, bez narzekan oczywiscie;), i pnacza zdobedziemy;)

19. Mariolka7214

Mariolka7214 Wszystkowiedząca wyrocznia

Sekme sąsiadko moja targowa :inlove:
    mądra z Ciebie kobieta...ale to wiesz :p
    39 998 mi wyszło, też zamierzam zrobić swoje i zobaczyć co sie zadzieje :p
    Powodzenia wszystkim :)

20. xBabciaEwa

xBabciaEwa Chodząca legenda forum

ja też , ja też zrobię swoje i poczekam na rozwój sytuacji , ale jeśli trzeba będzie to będę dokładać oczywiście .
    Semke - wielki szacunek !!:inlove: