Opinie Sportowe lato 2016

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Salsa, 11 sierpnia 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. jola0909g

jola0909g Nadzorca forum

w evencie z bobrami potrzeba było ponad 74 mld teraz 9,6mld by zrobić zadanie globalne-problemów nie powinno być...raczej...
    40 tyś graczy -to za dużo czy ok okaże się do max niedzieli...już wtedy zdecydowana większość graczy podstawową część będzie miała za sobą...jeśli jeszcze globala nie skończymy to...znów bp przesadziło...

ps i to będzie jeden z niewielu eventów hodowlanych na potrzeby którego nie zużyję SP- jak dla mnie ok:)
    do globalnego najwcześniej w poniedziałek zajrzę i jak będzie bida to coś tam dorzucę wcześniej z pewnością nie:p-uważam że nie ma takiej potrzeby...na chyba że się mylę:)

Ostatnie edytowanie: 11 sierpnia 2016
  2. hp25

hp25 Forum Pro

Nawet tak nie żartuj. Jeżeli okazałoby się, że nie zrobi tego eventu 40 tys. osób (kont), to oznaczałoby że ta gra już jest prawdziwym trupem.

3. pdobrzynska

pdobrzynska Komandor forum

Mam poustawiane na polach "poprawiacze" (tak je nazywam) ilości PD i TPD.
    Mam w sumie: 6 sów - +10%; 4 wrony - +5%; 2 smoki - +20%; 2 nocne mary - +10% (chyba, albo +20%); 2 smoki - +20%;awaria światła (item z dożynek); gniazdo dzięcioła; kocia banda i kasztanowy cesarz - sorki, ale nie pamiętam już dokładnie ile dają "+"-sów. Do tego zjadam codziennie dżem wielkanocny i wieniec wiosenny.
    Jak widzisz można uzyskać troszkę więcej niż nominał itemu.
    A przy okazji to jestem facetem i mam na imię Marian - widać to w sygnie.

4. AnnDżelina

AnnDżelina Chodząca legenda forum

bp zawsze prawie przesadza ostatnimi czasy i prowadzi nas krętymi ścieżkami na manowce

ale My - gracze - zawsze wychodzimy na prostą i wyjdziemy- a oni niekoniecznie ;)

globala zrobimy - no kto jak nie My :)

Oni nie daliby rady xD

5. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Jaki fajny myk - jeśli ktoś postanowi nie robić indywidualnego, ale liczy (na tzw krzywy ryj) na fanty z globala, to i tak będzie mieć szare pnącze.
    Warto o tym pamiętać ;)

6. foczunia84

foczunia84 Cesarz forum

A czy można się spodziewać bb?Mam nadzieję,że tradycyjnie będzie.

7. pdobrzynska

Niestety w tym momencie nie masz racji. Jest wyraźnie napisane, że jeżeli gracz będzie miał np. 3-ci poziom eventu zrobiony, a global będzie zrobiony cały, to nie uzyska on pnącza.
    No chyba że ja źle rozumiem OO.
    Tzn. że nie będzie miał wogóle pnącza.

8. 122qwazi

122qwazi Fanatyk forum

To i ja dorzucę do globalnego ile się uda. Hodowlanych misji w spółdzielni nie robię, to do pnącza honorowo się dorzucę. :)
    Podstawowy można powiedzieć , że już mam zrobiony, tylko psy muszę pomalować.
    Pnącze szare- to tak jakby brak pnącza. szare pnącze po evencie znika.

9. foczunia84

foczunia84 Cesarz forum

Na 4 poziomie indywidualnego jest item Prawy Sierpowy,więc jeśli nie zrobi się tej części,to nawet przy uzyskaniu pnącza z globalnego,nie będzie ono kompletne,czyli aktywne.

10. pdobrzynska

To właśnie miałem na myśli.

11. gosiekd

gosiekd Młodszy ekspert

2 400 000 000 globala dzielone na 240 000 od każdego kończącego podstawę daje 10 000 graczy. No tyle to chyba się znajdzie aktywnych graczy? Masz rację, jola0909g, bobry udało się zrobić to i teraz damy radę. Do wspólnego wora się dorzucę :)

12. zzizzie

Aha, fakt - przeoczyłam :)
    Ale jeśli ja przeoczyłam, to podejrzewam, że duuużo innych ludzi też to przeoczy - a później będzie masowy lament i oburzenie, mniam xD

13. polnygryzoń

polnygryzoń Hrabia forum

Jest już OO w tej sprawie - będzie od piątku od 18,00

14. foczunia84

foczunia84 Cesarz forum

Dziękuję.Ja ciągle mam na głównej stronie wcześniejsze ogłoszenie o evencie.A tu już się dwa kolejne pojawiły.

15. zzizzie

Powieszone przed tym eventowym, to się schowały ;)

A o co chodzi z tą wyprzedażą itemów z okazji braku okazji...?
    Oświecicie mnie, co to za itemy i czy potrzebne...?

EDIT: a właściwie to jednak powieszone później, ale schowane. Jakoś dziwnie to ustawiono, chyba pierwszy raz tak...?

16. Pepa2016

Pepa2016 Mistrz forum

Jest BB, więc powalczę :) Najmniej akurat gęsi mam, więc kolorowymi muszę nadrabiać. Za to krów i ryb jeszcze na małą wrzutkę globalną starczy.

Czy global jest liczony krajowo, czy zrzucają się na niego wszyscy gracze Farmeramy z całego świata?

17. foczunia84

foczunia84 Cesarz forum

Właśnie,event o 10,wyprzedaż o 10.30,bb o 11.
    A itemki,to sztuka dla sztuki :) Konkretniej - sztuka dla zarobku.

18. chrumcia91

chrumcia91 Chodząca legenda forum

Już się bałam że jakieś konkretne klony będą potrzebne a tu cokolwiek-bardzo mnie to cieszy :) jutro oddam co mi będzie pasowało, moze coś pokoloruję a resztę sprzedam na targu. Do globala coś tam lekko dorzuce może ;)
    piesów, krów i ryb mam juz ponad 440 a gęsi 280, zastanawiam sie czy kolorowac cos w oazach czy zostawic SP na bardziej wymagajacy event....:p zobacze jak bedzie z czasem :p
    podoba mi sie ze w koncu jakies bonusy są na pnaczach-nawet jesli sa co tydzien :)

19. blazers

blazers Wszystkowiedząca wyrocznia

Nie lubię globali , wolę grać indywidualnie.
    Nie przepadam za tekstami w stylu : należy , nie należy , brać udział , nie brać , wrzucać , nie wrzucać , trzeba , mus , obowiązek , koniecznie , za mało , żeruje , wszyscy itd. , no tak już mam.
    Informację co , ile i czy w ogóle zostawię dla siebie.8)
    Nie jestem też fanem paska globalnego , zwyczajnie mam dobrą pamięć.
    Dobrze , że nie zrobili itemów petard ;).
    Osobne wyrazy współczucia dla fanów siania , tym razem nie zabawicie się przepysznie xD:cry:xD.

Bry jak zawsze.

20. aisunell

aisunell Młodszy ekspert

Dziekuje Marianie.No to jestem w domu.Nigdy nie interesowalem sie tymi dopalaczami,a jak widac jest ich multum.W tym wypadku istotnie moze byc ok milionka.Ja chyba tez jestem facetem bo mam na imie Daniel.No to w temacie NA TARG,trzeba zarabiac milionki.:)