Opinie Sportowe lato 2016

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Salsa, 11 sierpnia 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Megan

Megan Komandor forum

Jest takie powiedzenie...ziarnko do ziarnka:)

Kiedyś były gałązki pnącza po 2400 PD (są do tej pory) i też je zbieramy, więc każde dodatkowe PD czy TPD powinno cieszyć.

2. *Gosza

*Gosza Naśladowca mistrzów

Nie przepadam za eventami hodowlanymi, bo jakoś nie mam szczęścia w oazie miłości :) ale po przejrzeniu zapasów w stodole będę klonować gęsi (wtedy wystarczy 312 gęsi przy założeniu, że będę oddawać tylko gęsi białoczelne). Oczywiście czekam z niecierpliwością na BB. Powodzenia wszystkim :)

toDzasta, panoramaogrodnicza oraz tosia lubią to.
  3. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

Dlatego napisałam, że wyciągnęli, ponieważ ja zrobiłam te misje myśląc naiwnie, że wiertarki będą jednak wypadać. I ode mnie wyciągnęli (nie na siłę ale jednak).
    Sama przyznasz, że ostatnio cokolwiek jest wprowadzane do gry, to pożera spore ilości SP lub SN.

4. polnygryzoń

polnygryzoń Hrabia forum

No niestety muszę przyznać Ci rację co do pnącza, być może moja wypowiedź była zbyt powierzchowna.

5. pdobrzynska

pdobrzynska Komandor forum

xDxDxDxDxD
    Jestem w tej samej sytuacji. Też zrobiłem te misje sądząc, że jednak wiertarki zaczną wypadać. Na dziś stan wiertarek u mnie to - "0".;)xDxD
    Niemniej jednak miło mi, że nie tylko ja zostałem zrobiony w bambuko.

6. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Wyciągnęli podstępem ;)
    Z tym się zgadzam oczywiście.

A co do zużycia SP / SN, to cóż - na czymś jednak właściciel gry musi zarabiać.
    Inaczej okręt flagowy zatonie szybciej, niż jest to planowane, a wszystkim - jak znam życie - będzie żal.
    Ale... tutaj to nawet SP nie trzeba przecież.
    Można kupić / wyhodować zwykłe zwierzaki (no, ewentualnie parę gęsi pokolorować, bo dużo ich trzeba).
    Warto czytać zgadulę... myślę, że pilni czytelnicy od dawna uzupełniają zapasy.
    A niedobory SG to już w ogóle żaden problem - zarabianie tej konkretnej waluty jest banalnie proste.

Więc zawiadamiam, że bez chwili wahania wydam jakąś (niestety skromną) część moich sianogroszowych zasobów, żeby choć trochę dorzucić do globala w ramach solidarności z farmerami.

7. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

Zgadza się :), że ilość PD będzie się powiększała i dla pnącza robię wszystkie eventy ale akurat to pnącze nie jest wg mnie warte oddawania aż tak dużej ilości zwierząt.
    Nie zmienia to jednak faktu, że w evencie uczestniczę i do globala też dorzucę, bo mam jeszcze sporo w stodole.:)

8. xBabciaEwa

xBabciaEwa Chodząca legenda forum

Dzień dobry !
    Robimy kochani , robimy , każdy wrzuci co będzie mógł i jakoś pójdzie .
    Ja oczywiście robię i do globala też będe wrzucać . :)

9. Daisy44

Daisy44 Półbóstwo forum

A ja chyba jednak tym razem odpuszczam. :p SP mało, a nie kupię:p No może coś tam częściowo ruszę, ale wątpię. :sleepy:
    Ale może coś zarobię 8):D:music:

10. PitchforkOfDoom

PitchforkOfDoom Wielki mistrz forum

za pierwszym magazynem ode mnie też wyciągnęli, a wiertarek jak nie ma tak nie ma8) kolejne magazyny, już się nie dałam podejśc. Poza tym ostatnio dużo SP jest potrzeba do eventów hodowlanych, dobrze że ten można zrobic zapasami ze stodoły:D Co prawda ostatnio też nam stodoły czyszczą, ciekawe jaki jest plano_O

11. rysio

rysio Półbóstwo forum

Event ladny ale nie dla mnie. Nagrody sa coraz lichsze, a kolejne galezie pnacza daja swoje bonusy teraz co 5 dni za chwile beda 2 tygodnie, potem miesiac i jak tak dalej pojdzie 1 x w roku. Dziekuje posteje, innym robiocym powodzenia ale beze mnie

Anetta41 lubi to.
  12. florentyna

florentyna Analityk forum

indywidualne liczą się w globalnym, więc każdy kto go robi się dorzuca, ale to nie wystarczy podejrzewam

13. pdobrzynska

pdobrzynska Komandor forum

Jak sobie przypomnę wcześniejsze eventy, to pod względem "kosztowności pnącza" ten bym zaliczył do średnich pod względem oddawanych towarów.
    W moim przypadku to obecne pnącze da mi 46.000 co 5 dni - czyli nie jest takie znów "tragiczne".
    Są gorsze jeżeli chodzi o "dochody" z pnącza.

14. ross2

ross2 Komandor forum

Witajcie :D
    Juz sie ciesze na kolejny evencik:D:D:Dtym razem jestem przygotowana w 200% do niego dzieki ZZ :music::inlove::music:ale musze cos pokolorowac bo jak to tak : hodowlany i bez uzywania oazy ma minac :D:music::Dwiec gaski pogegaja sobie troszke i moze cos lepszego wpadnie :ppnacze i tak zbieram kilka razy dziennie wiec nawet nie patrze co daje -samo haslo "pnacze" i odzew "robie":D

15. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

No fakt, nagrody coraz lichsze.
    Z każdym eventem gorzej, prawda...?
    A ten ostatni to oczywiście wyjątek potwierdzający regułę 8)

Bo ja wiem, te 50 sztuk SP to jak dla mnie nie jest "licha" nagroda za oddanie jakichś zwierzaków ze stodoły.
    Ale oczywiście, jak powszechnie wiadomo, każdy ma własną hierarchię wartości.

16. Frytka2012

Frytka2012 Komandor forum

Witam poludniowe duszki;),
    ewent spokojnie mozna robic, jak kazdy gracz cos dolozy do globalu dostaniemy pnacze;),
    oj cos mi sie wydaje ze rybki nam dadza s.pasze, a w skrzynkach xxl znajdziemy wreszcie wyczekiwane wiertarkixD,
    tez robilam poprzednie misje w calosci, i dostalam wiertarek az " 0 ", xD, moze tym razem cos wpadnie;)

17. AnnDżelina

AnnDżelina Chodząca legenda forum

plan może być bez planu aby był
    a zapasy ze stodoły - no litości co event to narzekanie że czemu znowu nic nie chcą ze stodoły a dają do siania milionowe ilości na kilku metrach kwadratowych xD- no to bach
    mówią i mają - i niech ze stodoły dają :)

widzę że z targu zwierz hurtowo wywożony i już braki widać więc event przed startem wielu już wykonało ;)
    miejmy nadzieję że hasła typu: nigdy więcej globala - wielu zapomniało

Ja?- jak zrobię indywidualny to do globalnego zajrzę nawet z ostatnią krową - może mnie inne nie stratują

a czy drgnie? - pewnie od razu nie xD

co do pnączy i eventów i siania - ostatni siałam i siałam i guzik zdziałałam- pnącza nie ma- nie pierwszy nie ostatni ale przynajmniej próbowałam

18. aisunell

aisunell Młodszy ekspert

pdobrzynska napisał:
    Popatrz trochę inaczej na itemy, bo w ten sposób (patrząc tylko na poszczególne wartości itemów), to "zagonisz" się w kozi róg. Przecież nie ma aż tyle powierzchnie, żeby ustawić wszystkie zdobyte itemy.
    Co do zbierania 2x dziennie, to też tak zbieram i mam po ok. 1 mln PD i TPD oraz z pnącza ok. 0,5 mln PD i TPD.
    Jestem bardzo zadowolony, że istnieje pnącze, bo "psim swędem" mam po ok. 0,5 mln codziennie dopisywane do konta. I patrzę pod tym względem zawsze na możliwość zdobycia następnego rzędu na pnączu.
    Ciekawostka wielka nastapila u Ciebie.Gdybys tylko tak skrotowo mnie "tepemu" objasnila jak uzyskujesz po 1mln.TP i TPD dziennie bylbym niezmiernie wdzieczny.??????.A w temacie sporo bedzie mozna zarobic na zwierzaczkach,no i 50 SP-szalenstwo.:)

19. tosia

tosia Nadzorca forum

a mi się podoba:D nawet bardzo mimo, że nie jestem hodowcą i zwierzaków mam malutko:) ale od kilku dni jakiś zapasik jest w stodole a resztę sobie dohoduję ale i pokoloruję a nóż coś fajnego wskoczy i zrobi się czerwień lub róż albo na targ:D:D

nagrody mi się podobają, zawsze do przodu:) pnącze mi odpowiada, do globala się dorzucę:)poza tym można odsapnąć od siania a pohodować zwierzaki zakurzone w pasku:D:D

20. Alairë

Alairë Generał forum

Jak ja się cieszę, że w końcu jakaś odmiana od monotonii płodozmianu :D.
    Na spokojnie do zrobienia dla każdego chętnego gracza ze średnim stażem.
    Nagrody - no cóż... Chyba nie ma sensu za bardzo analizować tematu, tylko brać co dają.
    Wyboru nie ma, a zawsze mogłoby być gorzej ;).
    Coraz częściej jakość nagród czy to w misjach, czy eventach oscyluje wokół dolnych partii poziomu wód gruntowych -.-, więc nic tu na to nie poradzimy.
    Ten trend utrzymuje się niestety już od kilku miesięcy.
    Zakładając, że sknerusy jednak choć w małym stopniu zechcą przyczynić się do części globalnej /kolor czerwony/, to cień szansy na ukończenie całości jest.
    Nadzieja umiera ostatnia :D.
    Dla mnie oczywiste jest, że jeśli chcę mieć pnącze, to dorzucam się do wspólnej puli.