SMS 2

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika Zapominajka, 18 lutego 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Zapominajka

Zapominajka Okazjonalny autor

Witam,
    autorka nie straciła zainteresowania swoim tematem, tylko pracuje i nie może siedzieć ciągle na forum, dlatego nie zamykajcie tematów od razu - nie zawsze zdążę odpowiedzieć tego samego dnia.
    Interweniowałam u Mobilitek już 3 razy i dalej nie ma odpowiedzi.
    Co w takiej sytuacji? Dwa tygodnie to już chyba przesada, żeby nawet na meila nie odpisać.
    Pozdrawiam :)

2. {Monia}

{Monia} Fanatyk forum

Ja jestem w tej samej sytuacji. Wysłałam smsa bodajże tego samego dnia co ty, Mobiltek się na nas wypiął i NIC nie odpisuje. Rozumiem, że Modzi są od moderowania forum ale jeśli partner biznesowy nas olewa to BP powinno w tej sprawie interweniować?

3. litkajestem

litkajestem Moguł forum

nie chce za bardzo mieszac, ale dla mnie juz bylby powod do zmiany operatora, nawet przy umowie, mozna reklamowac i podzekowac za wspolprace, ale to ja:)

4. BA_Chris

BA_Chris Guest

W takiej sytuacji możecie jeszcze kontaktować się z operatorem, bądź też próbować skontaktować się z Działem Płatności za pomocą Formularza Płatności. Zapraszam do zapoznania się z poradnikiem dotyczącym płatności sms -->>płatności telefoniczne, jak również z Warunkami korzystania z serwisu płatności sms. :) Tam wszystko na temat płatności sms jest opisane. :)

5. Zapominajka

Operator dostał dyspozycję odnośnie tych smsow, to Dział płatności twierdzi, że nie doszły. Już używałam formularza, oni umywają ręce, bo to wina operatora i żeby im jakieś pisma słać, które są droższe od smsów razem wziętych.
    Mobilitek zlał mnie 3 razy, dział płatności też się wypiął twierdząc, że coś źle wysłałam. Ślę smsy ju od 2 lat i nie było nigdy problemów.

6. BA_Chris

BA_Chris Guest

Nie mając potwierdzenia, że z danego numeru telefonu dokonana została jakaś płatność Dział Płatności nie może rozpatrzyć Twojego zgłoszenia. :) Radziłbym więc zastosować się do próśb ze strony Działu Płatności. :) Z pozycji forum nie jesteśmy jednak w stanie pomóc. ;) Czy masz jeszcze jakieś pytania? :)

7. {Monia}

{Monia} Fanatyk forum

Drogi Chrisie, my się zastosowałyśmy do tych rad, napisaliśmy reklamację na ten e-mail już nie jeden raz, mieli się odezwać i nic. Więc skoro Twoje rady nie skutkują to co my mamy robić? Trzy razy wysłałam reklamacje do Mobilteku i nic. Olewają Nas i tyle. Wina na pewno nie leży po stronie operatora sieci, bo taki problem mieli gracze i z Playa i z Plusa oraz z Orange jednocześnie.

Chcemy tylko uzyskać odpowiedź co my mamy robić skoro OPERATOR WASZYCH PŁATNOŚCI nas olewa mimo, że reklamację złożyliśmy? Uważam, że jeśli BP korzysta z ich usług, a graczom ta firma nie odpisuje, to sama firma powinna się pofatygować i nam pomóc, skoro zwykłym szaraczkom nawet odpowiedzi na reklamację nie chcą przysłać.

8. BA_Chris

BA_Chris Guest

Moniu mylisz się, to nie BP korzysta z usług operatorów sieci komórkowych, tylko Ty korzystasz z usług operatora za pomocą którego wysyłasz wiadomości tekstowe do takiego a takiego serwisu. Przykro mi bardzo, ale z pozycji forum nie jestem w stanie Ci bardziej pomóc, wierz mi jednak, że nawet w przypadku masowych awarii po stronie niektórych operatorów sieci komórkowych gracze w przeszłości po rzetelnym stosowaniu się do porad zawartych w poradnikach jak i Warunkach korzystania z serwisu płatności sms otrzymywali swoje zakupione floreny. :)

9. {Monia}

{Monia} Fanatyk forum

Jak ja mam im wysyłać jakieś pisma i ściągać bilingi za 10 zł to mi się nie opłaca.
    Może ja lepiej zakończę dyskusje na ten temat bo cena sms-a nie jest tego warta.

10. BA_Chris

BA_Chris Guest

Wybacz ale jeśli ktoś by do Ciebie do sklepu przyszedł i powiedział, że zakupił wczoraj w Twoim sklepie jak Ciebie nie było to i tamto i nie przedstawił żadnego dowodu, potwierdzenia, to Moniu co byś zrobiła? Jeśli wydaje Ci się, że Twoje zgłoszenie w Dziale Płatności bez potwierdzenia, dowodu na to, że z takiego a takiego numeru telefonu na taki a taki numer został przesłany sms, to przykro mi ale jesteś w błędzie i nie dziw się, że Dział Płatności nie jest w stanie Twojego zgłoszenia rozpatrzyć. Do zgłoszenia należy zawsze załączyć plik, który będzie w stanie udowodnić daną płatność. Zachęcam do zapoznania się także z poradnikiem Formularz płatności. :)

11. talvi

talvi Czeladnik forum

Niestety nie wszyscy otrzymali swoje floreny, jak pisze SMOD_Chris. Ja już jakiś czas temu również sms wysłałam, florenów nie zobaczyłam, kasa z konta poszła, Mobiltek milczał jak zaklęty, pomoc z działu płatności żadna.

12. BA_Chris

BA_Chris Guest

A czy dołączyłaś biling ze swojego konta?

13. Zapominajka

No widzicie, a ja dałam im poniekąd taki dokument to się wykręcili, że to jest złe i oni chcą inny. Wymyślają byle tylko mnie zbyć. Dokument to dokument. inny kosztuje, a ja za ich błędy nie mam zamiaru więcej płacić.
    Skoro dział płatności nie potrafi nic zrobić, odzewu od mobiliteka brak, forum tez w niczym mi nie pomaga, należy przestać słać do nich smsy i tracić kasę.
    I nie musicie nam dawać tyle razy odnośników do formularzy płatności itp. bo jak już wspomniałam najpierw zapoznałam się z tymi inf., w momencie kiedy to nie pomogło zgłosiłam się do Was:)

14. BA_Chris

BA_Chris Guest

Autorko nie wiem jaki dokument przesłałaś do Działu Płatności, ale jeśli niewłaściwy i zostałaś poproszona o przesłanie właściwego, otrzymałaś odpowiednie wskazówki, to proszę zrób to o co zostałaś poproszona, a floreny uda się znacznie szybciej dopisać do Twojego konta, jestem pewien, że mniej czasu i niepotrzebnych nerwów na to zmarnujesz. :) Skoro zapoznałaś się ze wszystkimi poradnikami na temat płatności, to wiesz zapewne także, że na forum nie jesteśmy już bardziej w stanie Ci pomóc. Zapraszam do kontynuowania korespondencji z Mobilitek i Działem Płatności. ;)

15. Zapominajka

Hehe nie ma to ja pomóc :) w sumie w ogóle nic nie pomogliście, bo piszę chyba trzeci raz, że to się nie opłaca. Dlaczego znów mam za coś płacić skoro wina nie leży po mojej stronie? Nie dość, że kase za dwa SMSy zjedli to jeszcze mam brać płatne wyciągi ?:) Coś tu chyba się nie zgadza.
    Poza tym może tak tez być, że dział płatności wymaga nie wiadomo czego, niekoniecznie ja się mylę :) Dokument mieli nie do podrobienia, który kazał mi wysłać operator, więc czego jeszcze można żądać? :)
    A formularz nie jest wcale dobry, bo nie mogę nic więcej od siebie napisać, a mam tego sporo.

16. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Zapominajka, ale my tutaj odpowiadamy za forum,dzielimy się swoją wiedzą,podpowiadamy jeśli Gracze mają jakieś pytania odnośnie gry,ewentualnie kierujemy do pomocy technicznej jeśli Gracz ma jakieś problemy w grze a z pozycji forum nie ma możliwości ich rozwiązać,lub do pomocy technicznej zajmującej się płatnościami kiedy Gracz ma jakiś problem z płatnościami,a Gracze ze swej strony powinni zastosować się do wszystkich wskazówek przesłanych z pomocy i kontynuować korespondencję,to samo tyczy się operatora usługi sms .A jeśli chodzi o problem z formą płatności sms,to my tutaj nie mamy żadnych możliwości,możemy jedynie podpowiedzieć i pokierować do operatora odpowiedzialnego za tę usługę-Mobiltek i to właśnie robimy.Naprawdę pomimo najszczerszych chęci nic innego nie wymyślimy.
    A jeśli chodzi o reklamacje,to czy w jakimś sklepie czy u operatora Mobiltek są zapewne określone procedury i wymagane dokumenty przy rozpatrywaniu reklamacji,niestety musisz udowodnić,że taki i taki sms został z Twojego n-ru na odpowiedni numer wysłany i jeśli nie dostarczysz odpowiedniego dokumentu i nie spełnisz pozostałych wymagań,to obawiam się,że reklamacja nie zostanie rozpatrzona.
    Napisałaś,że Ci się nie opłaca płacić za biling?Rozumiem,ale w tej sytuacji nie będziesz własnie miała wymaganego do reklamacji dokumentu,to tak jak w sklepie paragonu niezbędnego do uznania jakiejkowiek reklamacji. Jednak z tego co wiem,to każdy operator sieci komórkowej czy to będzie Plus,Play czy Orange ma swoją stronę internetową,na której każdy klient indywidualny może zarejestrować swoje konto,zalogować się na nie i sprawdzić każdą operację wykonaną na swoim numerze,może również pobrać i wydrukować wszystkie dokonywane transakcje(połączenia,sms-y).Poza tym jest tam też pomoc online i każdy może z tego skorzystać,napisać lub zadzwonić do konsultanta i poprosić o wyjaśnienie danej sprawy.O ile się nie mylę to już kiedyś o tym wspomniałam.

17. olcia857

olcia857 Naśladowca mistrzów

A jeśli chodzi o reklamacje,to czy w jakimś sklepie czy u operatora Mobiltek są zapewne określone procedury i wymagane dokumenty przy rozpatrywaniu reklamacji,niestety musisz udowodnić,że taki i taki sms został z Twojego n-ru na odpowiedni numer wysłany i jeśli nie dostarczysz odpowiedniego dokumentu i nie spełnisz pozostałych wymagań,to obawiam się,że reklamacja nie zostanie rozpatrzona.
    Napisałaś,że Ci się nie opłaca płacić za biling?Rozumiem,ale w tej sytuacji nie będziesz własnie miała wymaganego do reklamacji dokumentu,to tak jak w sklepie paragonu niezbędnego do uznania jakiejkowiek reklamacji. Jednak z tego co wiem,to każdy operator sieci komórkowej czy to będzie Plus,Play czy Orange ma swoją stronę internetową,na której każdy klient indywidualny może zarejestrować swoje konto,zalogować się na nie i sprawdzić każdą operację wykonaną na swoim numerze,może również pobrać i wydrukować wszystkie dokonywane transakcje(połączenia,sms-y).Poza tym jest tam też pomoc online i każdy może z tego skorzystać,napisać lub zadzwonić do konsultanta i poprosić o wyjaśnienie danej sprawy.O ile się nie mylę to już kiedyś o tym wspomniałam.[/QUOTE]
    Argumentacja nie do końca trafiona, jak coś reklamuję to podstawą jest paragon, który sklep ma psi obowiązek bezpłatnie wydać!!! Tu jest pole do popisu dla BP, które ma większe przebicie niż my. To tak jak w banku, jak przyniesiesz milion to negocjujesz z bankiem korzystniejsze warunki. Jak przyniesiesz 1000 zł to możesz tylko zgodzić się na warunki. Teraz wiem, że moją jedyną inwestycją było 8 zł jak chciałam uruchomić przetwórnię. I na tym pozostanie. Trzymam kciuki za walczących!

18. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

olcia857,oczywiście paragon dla reklamacji w sklepie to podstawa,identycznie biling czy też inny dokument na wysłanie sms-a jest podstawą reklamacji dla operatora usługi sms jakim jest Mobiltek. Za wysyłanie sms-ów odpowiedzialny jest operator sieci komórkowej,za przekazanie tej formy płatności na konto BP jest Mobiltek i tylko z nimi należy wyjaśnić problemy z płatnościami,ponieważ tylko oni są w stanie wyjaśnić po czyjej stronie jest źródło problemu.W związku z powyższym potrzebny jest dokument na którym widoczna jest dana transakcja,w tym wypadku wysłanie sms-a i jeśli nieopłacalny jest płatny biling,to być może wystarczającym dowodem byłoby zdjęcie na którym widoczne będzie zrealizowane wysłanie sms-a,czy może zdjęcie raportu że taki sms został dostarczony,ale tylko operator może zdecydować jak ta forma reklamacji będzie wyglądała,dlatego też o takie sprawy należy zapytać właśnie operatora kontynuując korespondencję z nim,to jedyne wyjście.
    Wszystkie informacje na temat warunków korzystania z serwisu sms,są tutaj: >>>Warunki korzystania z serwisu płatności sms

Przypominam,że dział pytań technicznych nie jest działem dyskusyjnym.

Zapominajka,czy masz jeszcze jakieś pytanie?

19. Zapominajka

Hej, sorki, ze tak późno ale wiecie - praca.
    Nie pytań nie mam bo zrobiłam dokładnie to co napisaliście :) weszłam na koto on-line jak kazał operator, zrobiłam to co kazali,a przez formularz napisano mi, że dalej im za mało;) czyli szukanie aby tylko nie oddać florenów. Ale nie martwcie się po prostu więcej żadnych smsów nie wyśle i tyle :) skoro w takiej sprawie nikt nic poradzić nie może :)
    Ja wysłałam smsa , kase mi zabrali więc moje pole do popisu się kończy. Płacić ponownie nie będę, bo jedną usługę opłaciłam i nic w zamian nie dostałam:) Jednym słowem oszukano mnie tylko winnych jakoś dziwnie nagle brak :)
    W każdym bądź razie dziękuję za pomoc i pozdrawiam serdecznie :)

20. SMOD_Wadera*

SMOD_Wadera* Guest

W związku z brakiem pytań temat pozwolę sobie zamknąć, tutaj już nic nie poradzimy :)
    Życzę miłej gry :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.