SMOD_Atena

Temat na forum 'Kto jest kim - ekipa' rozpoczęty przez użytkownika SMOD_Atena, 19 listopada 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Monia Ty to szczęściara jesteś, w dzisiejszych czasach ciężko o pracę, którą się kocha, tak że jak taką masz to cała reszta jest na drugim planie :) A widuję od czasu do czasu efekty Twojej pracy tam gdzie czasami je opublikujesz i powiem Ci, widać, że lubisz to co robisz ;)

monia1125 lubi to.
  2. monia1125

monia1125 Hrabia forum

Dziękuję Ewa za miłe słowa.. :)
    Kilka osób stwierdziło żebym bloga założyła o tym i owym :p
    Jak na razie jestem na etapie wahania się ;)

3. SMOD_Atena

A nie ma za co ;)
    A co do bloga to jak tylko masz czas i ochotę to zakładaj, z tego co zauważyłam tematów Ci nie zabraknie :music:

Uciekam spać bo rano trzeba wstać :sleepy:

Spokojnej nocy i miłych snów :)

4. monia1125

monia1125 Hrabia forum

No właśnie z czasem u mnie średnio, a do bloga to chyba systematycznym trzeba być.
    Ale wszystko po kolei :p
    Na emeryturze czas będzie, podobno ;)

Tobie też kolorowych, odpoczywaj! :)

5. SMOD_Atena

Nigdy nie prowadziłam żadnego bloga ale czasami się na jakiś natknę i z tego co zauważyłam to jednak czasu trochę na to trzeba mieć ;) A na emeryturze Monia to się babcie wnukami zajmują i wtedy też czasu na nic innego nie ma, ale Tobie do tego chyba jeszcze daleko:D ;)

Miłego, niedzielnego popołudnia :)

6. monia1125

monia1125 Hrabia forum

Do wnuków to wiesz lata świetlne.. xD
    Jak na razie praca pochłania mi sporo czasu, tzn przygotowanie do pracy.. :p

7. SMOD_Atena

Monia mam dla Ciebie plan xD:p

plan.png

8. monia1125

monia1125 Hrabia forum

Nie pasuje..
    Pracę zaczynam przeważnie o 12:00, kończę o 22:00.

Szukałam czegoś co mogłoby zobrazować mój stan w pracy, ale znalazłam tylko coś niezwiązanego z tematem:
    Chociaż jak przyjdzie zbyt wiele dzieci i każde chce mnie na wyłączność to mniej więcej mam taką minę xD:pxD

MOD_Zgredek* lubi to.
  9. SMOD_Atena

Słodziak, ale wygląda tak jak by się bał :eek:

A do wielu dzieci jednocześnie to trzeba mieć wiele sił, zdrowia i cierpliwości, no i faktycznie trzeba kochać taką pracę ;)

10. monia1125

monia1125 Hrabia forum

No zwłaszcza jak dopada cię 70 dzieci na raz xD
    Ja też tak wyglądam - strach w oczach, gdy rodzic jakiegoś dzieciaka i mówi: "wie pani ja wychowuje dziecko bezstresowo":cry:
    Odpowiadam tak: "Ok, albo dziecko będzie prze przestrzegało moich zasad, albo musi tutaj pani/pan cały czas z dzieckiem być" -.-
    Po półgodzinnym pobycie rodzic zawsze mówi "to jednak niech Brajanek przestrzega tych zasad" 8)

11. SMOD_Atena

O rety 70 dzieci jednocześnie? :eek: ale Tobie energii nie brakuje to dasz radę ;)

Hmmm a to bezstresowe wychowanie...żeby tak tylko jeszcze wszyscy rodzice wiedzieli z czym to się je bo jak czasami słucham jak postępują z dziećmi albo widzę efekty takiego wychowania to chętnie bym takich rodziców do jakiegoś poradnika skierowała :p

12. monia1125

monia1125 Hrabia forum

Zdarza się 70 jednocześnie, jest to jeden ze skrajniejszych przypadków, na szczęście. Zazwyczaj (czyli w sezonie) jest od 10 do 20 dzieciaków. ;) Chyba, że trafi się "ciekawa" wiosna. Wtedy zdarzają się grupy 50-90 osobowe.
    Daję radę tylko dlatego, że lubię to co robię :p
    Co do zachowań rodziców - niestety ale jakieś 10% z tych których spotykam, to zastanawiam się po co im w ogóle dzieci. -.-
    Jednak zdecydowana większość to naprawdę fajni, myślący, odpowiedzialni ludzie. :)

Co do "wychowania bezstresowego" kiedyś usłyszałam, że takie wychowanie "to dopiero stres dla dziecka, bo niech sobie pani wyobrazi, że dziecko jest pozostawione samo sobie, samo musi poradzić sobie z decyzjami, wyborami, całym światem. Rodzice chroniąc takie dziecko przed stresami obciążają go całkowitą odpowiedzialnością za wszystko, pozbawiając jednocześnie zasad i konsekwencji własnych wyborów". Na szczęście coraz więcej rodziców woli postępować inaczej (wybierają inny model wychowania). Bo jak to ktoś powiedział: "Wychowywanie to najbardziej bezinteresowna i najtrudniejsza forma miłości."

Rozmowy dotyczące wychowania, opieki nad dziećmi same w sobie są trudne, a co dopiero dotyczące spraw takich jak sposoby i metody wychowawcze.
    Najgorzej jest wtedy, gdy ktoś kto nie ma żadnej wiedzy lub doświadczenia w pracy z dziećmi, lub ktoś kto nie ma swoich dzieci, lub ma takie malutkie, kilkumiesięczne; i taki ktoś zacznie dawać rady jak radzić sobie z dziećmi lub wystawia instrukcję jak dobrze wychować dziecko..
    Albo skrajność kolejna -> rodzic ciągle jest jak cień dziecka i np.: wyrywa mu wszystko z rąk bo "Brajanku ja ci to wytnę bo ty robisz to krzywo", lub jak 11-latkowi matka mówi "Brajanku a może chce ci się siusiu, ja ci to posklejam bo ty taki zmęczony jesteś" lub gdy rodzice robią coś zamiast dziecka na konkurs, do szkoły - bo było zadane, lub jak starają się za wszelką cenę ustrzec dzieciaka przed doświadczeniem porażki, bo przecież porażka to problem, a problemów lepiej nie mieć, lub każdą trudność ktoś za dziecko rozwiązuje (ciekawe kto będzie te trudności rozwiązywał za dorosłego Brajanka..) - i taki rodzic też twierdzi, że wie wszystko najlepiej..

Głęboki temat, jak studnia i to bez dna. Ja ciągle się uczę, wiedzę i doświadczenie zdobywam 8)

13. SMOD_Atena

Niestety rodzice są różni i choć pewnie wszystkim zależy na dobru dziecka to czasami skutek jest odwrotny :(

A Ty się ucz, ucz, na przyszłość jak znalazł ;)

Monia a Ty to tak w ogóle kiedyś sypiasz?

Podglądałam zza krzaka Twoją rozmowę ze Zgredkiem i powiem Ci, że moim, skromnym zdaniem to ta fabryka elfów to coś dla Ciebie, tam też jest mnóstwo dzieci xD no i już sobie Ciebie wyobrażam w tym zielono-czerwonym kubraczku :D:p

Miłej nocy :)

monia1125 i MOD_Zgredek* lubią to.
  14. monia1125

monia1125 Hrabia forum

Spanie jest fajne, teraz mam więcej czasu nocami, bo siostrzeniec popołudniami męczy, a rano jest w przedszkolu..
    Więc na komp mam czas nocą.. :p
    Ale spoko, spoko, jeszcze z 2 tygodnie i mnie praca wezśsie na jakiś czas :p

Ja nie chce być elfem i nie chce więcej dzieci :cry: Ja chcę przystojnego elfa na własność, och co ja bym z nim robiła* :inlove::inlove::inlove:

*mam na myśli, że on by robił wszystko za mnie, żeby sobie ktoś czegoś nie dopowiedział..

15. SMOD_Atena

Monia Ty masz być elfką a elfem Zgredzio, ewentualnie niech ogarnie Ci jakiegoś z tej fabryki, widziałam że tam znajomości ma :p

Tylko nie mów tak od razu, że chcesz tego biednego elfa do pracy zapędzić bo żadnego chętnego nie znajdziesz :eek::p

MOD_Zgredek* lubi to.
  16. monia1125

monia1125 Hrabia forum

Ale wiesz Atena, po pracy czas na przyjemności.. xD
    Ja to się chyba na Zgredkową elfkę nie nadaje, nie lubię chodzić w rajstopach.. 8) xDxDxD

17. SMOD_Atena

Wiem, wiem tylko jak za dużo pracy to później może sił zabraknąć ;)

Ale marudzisz Monia, jedź do tych Katowic bo ja już na bajkę czekam xD:p

18. monia1125

monia1125 Hrabia forum

To żeby bajki pisać to do Katowic muszę jechać? :p
    Zróbcie konkurs na forum na "zwariowaną bajką świąteczną" :D

19. SMOD_Atena

No nie trzeba do Katowic, ale to przecież Ty elfa chciałaś a one tam właśnie urzędują, że o Zgredku nie wspomnę xD:p

A nad konkursem może pomyślimy :p

Miłej soboty :)

20. monia1125

monia1125 Hrabia forum

Eh, co racja to racja :p Niby nie trzeba, ale jednak można ;)

Tobie również życzę miłej soboty jak i całego weekendu!