Sledzenie

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika Michkaro7171, 8 września 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Michkaro7171

Michkaro7171 Młodszy ekspert

Mam info jesteś obserwowany przez troje graczy o co to chodzi

Ja chciał bym wiedzieć dokładnie o co chodzi z tym gracz taki taki
    a to taki śledzi cię o co chodzi z tym śledzeniem chciał bym po prostu
    wiedzieć coś więcej o tym śledzeniu.

Ostatnie edytowanie: 9 września 2014
  2. BA_Chris

BA_Chris Guest

Znaczy to, że gracze Ci obserwują Twoje posty na forum, muszą Cię więc lubić. ;)

3. ZJEMciKAPCIE1

ZJEMciKAPCIE1 Czeladnik forum

albo sa wścibscy i chca Cię śledzić -.-

4. BA_Chris

BA_Chris Guest

5. -kangoo-

-kangoo- Baron forum

Albo Michkaro pisze same ciekawe rzeczy. To go śledzą.

draculik34 lubi to.
  6. Angel

Angel Książę forum

Ja to bym normalnie postarała się o bodyguarda tłum. ochroniarza. :pxD

draculik34 i kabokazekana lubią to.
  7. BA_Chris

BA_Chris Guest

Czy Autor ma jeszcze jakieś pytania? ;)

8. Michkaro7171

Michkaro7171 Młodszy ekspert

Ma o co chodzi z tym śledzeniem

Ja chciał bym wiedzieć dokładnie o co chodzi z tym gracz taki taki
    a to taki śledzi cię o co chodzi z tym śledzeniem chciał bym po prostu
    wiedzieć coś więcej o tym śledzeniu.

9. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

To nic groźnego - chyba na poprzednim forum też to było i w ogóle ta opcja jest dostępna standardowo na większości forów, jakie znam.
    "Śledzenie" to niezbyt fortunny, ale powszechnie stosowany odpowiednik angielskiego "follow".
    Chodzi tylko o to, że osoby, które cię "śledzą", dostają powiadomienia o twoich nowych postach na forum - nic więcej :)
    Więc nie ma się czym denerwować, to jest po prostu takie ułatwienie, żeby nie trzeba było ganiać po całym forum w poszukiwaniu postów osoby, która naszym zdaniem np. ciekawie pisze :)
    Nie przejmuj się tak :)

10. Sekme

Sekme Generał forum

Nie do końca. Na naszym forum to niestety tak nie działa. Tzn. z moich obserwacji wynika, że to nie jest tak...

U nas, gdy się kogoś śledzi, to nie ma się nic poza tym, że ta osoba jest u Ciebie na liście śledzonych. Nie dostaje się żadnych powiadomień ani nic z tych rzeczy.

Wyjątkiem jest sytuacja, gdy śledzicie się nawzajem czyli Ty jego, a on Ciebie. Wtedy u każdego z Was na podstronie "Twój kanał RSS" widać działalność drugiej osoby - np. nowe posty, lajki itp. Stale używam tej opcji - to jest bardzo wygodne (jeśli tylko śledzona osoba nie jest "gadułą") :)

Więc podsumowując:
    Informacja, że ktoś Cię śledzi nie znaczy dosłownie nic, dopóki Ty też nie zaczniesz śledzić tej osoby :)

P.S. Swoja droga, nie rozumiem, dlaczego tego nie wyjaśnił żaden z modów i się dyskusja rozlazła... To są bardzo proste sprawy...

Ostatnie edytowanie: 9 września 2014
    stokrotka76 lubi to.
  11. zzizzie

Nie miałam pojęcia, że ta funkcja została tutaj tak okaleczona. A wiesz może, dlaczego...?
    W takim razie przepraszam Autora wątku za wprowadzenie w błąd.
    Powtórzę tylko, że to naprawdę nic groźnego, passów do konta bankowego nikt w ten sposób nie przechwyci xD

12. Sekme

Sekme Generał forum

Szczerze mówiąc nie mam pojęcia, dlaczego ją tak "zboczyli"...
    Na początku wcale nie działała (pytałam tu o to), potem zaczęła działać tylko dla wzajemnych śledzeń.
    IMHO bez sensu, ale czy to pierwszy raz? ;)

Prośba do modów:
    Zapytajcie, proszę, adminów forum, dlaczego funkcje "Śledzenie" i "Twój kanał RSS" działają tylko dla wzajemnie się śledzących użytkowników forum?

13. MOD_Dragon

MOD_Dragon Guest

Wg informacji, które otrzymałem:
    Na nowym forum stale są wprowadzane poprawki, jeśli okazuje się, że coś nie działa jak należy.
    Przykładem są te śledzenia. "Problemu wieku dziecięcego" nie da się wyeliminować, więc z biegiem czasu wszystko powinno wrócić do stanu. jaki sobie byśmy życzyli.

Odnośnie postu Sekme:
    Prośba do modów:
    Zapytajcie, proszę, adminów forum, dlaczego funkcje "Śledzenie" i "Twój kanał RSS" działają tylko dla wzajemnie się śledzących użytkowników forum?

Zapytanie przesłałem.

14. Sekme

Sekme Generał forum

Dzięki, Dragonie.
    Może po takim pingnięciu uruchomią też tę funkcję :)

15. MOD_Dragon

MOD_Dragon Guest

Proszę uprzejmie :)

Mam nadzieję, że szybko dostaniemy odpowiedź.

16. zzizzie

Wiem, wiem, wątek nie jest dyskusyjny więc proszę o wykopanie tego posta na out.

Ale pozwolę sobie tylko przypomnieć, że XenForo działa od 2010, pierwsza w pełni stabilna wersja od 2011... wszystko z branży IT starzeje się w ciągu kilku miesięcy, a XenForo nadal w wieku dziecięcym...? Dziwne bardzo 8)

17. MOD_Dragon

MOD_Dragon Guest

Nie wiem jak to jest z tym xenforo, jeśli chodzi o zakładanie na jego bazie nowego forum.
    Podejrzewam, że trzeba jego opcje i to co oferuje "dostroić" do potrzeb naszego forum, aby działało jak należy.
    Pewnie tam gdzie już fora istnieją od dłuższego czasu, dawno się z tym uporali.

Zapytanie od Sekme poszło, więc może w odpowiedzi dowiemy się czegoś konkretnego.
    PS. Wiek dziecięcy odnosi się do naszego forum, nie całego xenforo.

18. FarmaBeatki37

FarmaBeatki37 Komisarz forum

A gdzie włącza się tę opcję "Śledź"?

19. MOD_Dragon

MOD_Dragon Guest

Najprościej klikając w nick obok avatara, otworzy się okienko, a tam klikasz na "śledź".

20. ZJEMciKAPCIE1

ZJEMciKAPCIE1 Czeladnik forum

a mozna zablokowac sledzenie???

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.