Skrzaty

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika leloch88, 16 stycznia 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. leloch88

leloch88 Wyjątkowy talent

Który skrzat skraca czas dojrzewania drzew? Jak trzeba go użyć?

2. SMOD_Wadera*

SMOD_Wadera* Guest

leloch88, tutaj masz, proszę, poradnik dotyczący Alchemika: ..::klik::..
    Ta tabelka powinna odpowiedzieć na Twoje pytanie: ..::klik::..
    A przydatne mogą okazać się te zestawienia: ..::klik::..

Czy po zapoznaniu się z podanymi poradnikami/tabelami masz jeszcze jakieś pytania? :)

3. leloch88

Czy pod "innymi" kryją się np. drzewa? I kiedy skrzat zaczyna działać? Po zebraniu czy po postawieniu? Postawiłam 2x skrzat mandagorowy na leśnej polanie i nie widzę żeby skrócił się czas wzrostu drzew :-(

4. SMOD_Wadera*

SMOD_Wadera* Guest

leloch88, jak czytamy w tabelce którą wyżej podałam skrzaty działają na uprawy - czyli wszystko co siejemy na polach. Mamy gatunki upraw takie jak: zboża, warzywa, kwiaty, inne. Czyli skrzaty na drzewa nie działają. :)

Jeżeli chodzi o działanie i stawianie skrzatów, to ten poradnik: ..::klik::.. informuje nas że:
    "Aby bonus był naliczany to ogród musimy ustawić na planszy (Farma Główna, Dzika Łąka, Leśna Polana, Bahamarama):

Ogród zajmuje cztery małe pola.

PAMIĘTAJMY:
    - ustawianie ogrodu - zależne jest od poziomu jaki posiadamy w Alchemii. Jeśli mamy I poziom to możemy ustawić po jednym ogrodzie na polach, II poziom po dwa ogrody, III poziom po trzy ogrody itd.,
    - można postawić kilka ogrodów tego samego rodzaju na jednej polanie, a przypisany im bonus procentowy łączy się,
    - ogród daje nam bonus tam gdzie stoi
    "

5. leloch88

Łłłeeehhh szkoda, że na drzewa nie działają.... :oops: No trudno, moja strata. Dzięki za pomoc, można zamknąć ;)

6. SMOD_Wadera*

SMOD_Wadera* Guest

Cieszę się że mogłam pomóc :)
    Skoro można to zamykam ;)
    Dobrej nocy :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.