Skracanie czasu zagród

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika ania1713, 17 stycznia 2022.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. ania1713

ania1713 Chodząca legenda forum

Cześć :)

W jaki sposób liczone jest pnącze dożynkowe świetlikowe święto II? Jak działa ono z rzemiosłem, opryskiwaczami innymi pnączami skracającymi czas zagród?

Czy w przypadku kolejnego eventu, gdzie będzie pnącze/item skracający czas zagród, po pojawieniu się poradnika a przed rozpoczęciem eventu ekipa jest w stanie odpowiedzieć na pytanie w jaki sposób liczy się bonus? Lub np. sprawdzić czasy dla danej kombinacji rzemiosłowo-itemowo-pnączowej, która będzie podana w zapytaniu?

2. BA_Czerwona

BA_Czerwona Chodząca legenda forum

Cześć, co dokładnie Cię interesuje jeśli chodzi o pnącze Dożynkowe? Podaj kombinację, a w wolnej chwili ją przetestuję.

ankagdw lubi to.
  3. ania1713

Zaraz wymyślę kombinacje.

A co z tym:
    ?
    Bo to w sumie raczej bardziej będzie interesować graczy. Ja mogę przed każdym tego typu eventem zalać Was kombinacjami, by dojść do sposobu liczenia, ale szkoda Waszej i mojej pracy. Zresztą w takim przypadkach zanim znajdzie się tę przysłowiową chwilę, to może już event się zacząć, a to jednak kluczowa kwestia: robić event czy go nie robić? Osobiście nie robiłabym dożynkowego eventu, jeśli liczy tak jak myślę, że liczy.

Może góra podać zasady obliczeń?

antonina-farmerska, ankagdw oraz hlnrys lubią to.
  4. BA_Czerwona

Zanim coś od nich dostaniemy to szybciej sami sprawdzimy ;) Postaramy się jak najszybciej, ale nie mogę Ci obiecać, że przetestujemy to od razu jak tylko pojawi się pytanie. Mogłabym pogdybać, ale nie chcę Was wprowadzać w błąd, a i myślenie dziś nie idzie mi najlepiej.

ankagdw lubi to.
  5. ania1713

Może ustalmy, że sprawdzamy rekiny zwykłe. Najdłużej dojrzewają to i różnice czasowe będą lepiej widoczne.

Kombinacje:
    1. świetlikowe + doniczka
    2. świetlikowe + doniczka + kulki
    3. świetlikowe + królowa
    4. świetlikowe + królowa + niańka
    5. świetlikowe + opryskiwacz
    6. świetlikowe + 2 opryskiwacze

doniczka = doniczka walentynkowa
    kulki = kulki serowe
    królowa = królowa karnawału 2

Takie sprawdzenie może zrobić każdy z Ekipy czy to musisz być Ty? Bo do tej pory to było równoznaczne: jeśli czasy, to Ty ;)

Honorat., ankagdw oraz -norbijas- lubią to.
  6. BA_Czerwona

Nie tylko ja, ale i nie cała ekipa ma konta testowe, więc nie każdy sobie może w dowolnej chwili włączyć/wyłączyć bonus. Idę posprawdzać.

Honorat., ankagdw oraz ania1713 lubią to.
  7. BA_Czerwona

Coś jeszcze przetestować?
    Czas podstawowy 22:00, z samym świetlikowym 16:30
    bonusy.png

8. chris975

chris975 Fanatyk forum

A mógłbym prosić jeszcze o przetestowanie kombinacji

-świetlikowe, 2xopryskiwacze, runa stajenny
    -świetlikowe, 2xopryskiwacze, runa stajenny, woda
    -świetlikowe, 4xopryskiwacz, runa stajenny, woda

Z góry dziękuję :)

9. ania1713

To teraz wszystko mi się zgadza :) dzięki

Zatem wg mnie powinno być tak, ale może ktoś z ekipy sprawdzić ;)

ad.1
    8 godz. 54 min 36 sek co zaokrągli gra do 8 godz. 55 min

ad. 2
    7:07:40 --> 7godz. 8 min

ad. 3
    2:22:33 --> 2godz. 23 min

10. BA_Czerwona

Wychodzi dokładnie tak, jak w Twoich wyliczeniach :)
    Daj znać czy coś jeszcze testujemy (ale dopiero wieczorem), czy zamykamy temat.

Honorat. i ania1713 lubią to.
  11. ania1713

Dzięki, ja już wszystko wiem :) Można zamykać

Przypominam innym czytającym, że tu ( https://mojafarma.000webhostapp.com/ ) są kalkulatory czasowe. Niestety kalkulator wyspowy dla zwierząt będę mogła zaktualizować o świetlikowe pnącze najwcześniej w czwartek - host ma jakiś problem i muszę wszystko z przeglądarki wyczyścić, a nie mogę tego zrobić (z sobie wiadomych powodów :p ) wcześniej niż czwartek ;)

Ostatnie edytowanie: 18 stycznia 2022
  12. BA_Czerwona

No to zamykamy. Jakby coś tam jeszcze było potrzebne to wiesz co robić ;) Miłego wieczoru :)

ania1713 lubi to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.