SKORPIONKI na START

Temat na forum 'Kluby użytkowników' rozpoczęty przez użytkownika talarek1961, 25 sierpnia 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Zła_Kobieta

Zła_Kobieta Chodząca legenda forum

To może ogłaszaj się w dynamicznym?
    Tam więcej ludzie jednak zagląda aktualnie :)

2. aqua_nibiu_aniqa

aqua_nibiu_aniqa Okazjonalny autor

Witajcie !
    Basiu,dzieci już dawno zdrowe .Co do szerszenia to już śladu nie ma ,pomogła cebula :) Basiu co do spotkania to bardzo chętnie ,tylko niech ta pogoda się unormuje ,bo już zgłupieć idzie :/ A co po za tym hmm wczoraj starszy synek zgubił 1 ząbka i nie płakał ,tylko śmiał się i chwalił dziurą w buzi :) Robię dalej swoje obrazki i na tym co teraz robię kończę z moją pasją to będzie mój ostatni obrazek .
    Mało kiedy tu jestem , i na farmie też więc nie piszczcie sówek . Częściej jestem na fb .
    Życzę wam spokojnego dnia i słoneczka na co dzień i do zaś

3. kapkel

kapkel Aktywny autor

Witajcie kochane skorpionki :)
    Aż miło mi się na serduchu zrobiło jak tu zaglądnęłam i przeczytałam te wszystkie Wasze odpowiedzi. :)

Cieszę się ogromnie że u Was wszystko w najlepszym porządku. :)

U mnie zapanował spokój, dzieciaki rok szkolny zakończyły i mają wakacje. :)
    Teraz się zastanawiam czy znajdę jeszcze gdzieś nad morzem jakiś wolny domek żeby dzieciakom trochę frajdy sprawić i na tydzień wyjechać tak trochę odpocząć. :)

Kochani co do G&T to w najbliższej edycji mogę się podzielić tylko zagrodami dla: jeży, kotów, bobrów xxl i myszy. Więc jeśli ktoś jest chętny to proszę się przypomnieć w trakcie eventu. :)

Co do wykręconych rzeczy na kole za imprezówki to też się pochwalę, że udało mi się wykręcić kwiatoładowarkę (cud :) ), i teraz brakuje mi już tylko wesołego łubinu i będę miała pnącze uruchomione. :)

Pozdrawiam Was wszystkich cieplutko i słonecznie choć u mnie za oknem deszczowo.

Trzymajcie się wesoło i radośnie. :)

Do Miłego. :)

4. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

a ja miałem magię stracha na wróble:p I gdzie skorpionki?? Na wakacjach??

Ostatnie edytowanie: 5 lipca 2015
  5. Zła_Kobieta

Cześć :)

Dawno mnie tu nie było. Znaczy się byłam, ale czytałam zza krzaczka i jakoś weny do pisania zabrakło, albo siły.

U mnie z nowinek, to zaręczyny córci. :) Wynika z tego, że dopadnie mnie los teściowej :cry:xDxD
    Dobrze, że dzieciaki mają w łebkach poukładane i ślub planują po zakończeniu studiów pierwszego stopnia i to pod warunkiem, że będą mieli pracę :)
    Sesję egzaminacyjną też mamy za sobą. Córka i jej luby pozdawali wszystko w pierwszym terminie :)
    Stres był w domu, bo Młoda uparła się, że dostanie stypendium naukowe i wszystko wskazuje na to, że się udało :)

Niedługo jadę sobie do Szczyrku. Wypoczynek będzie marny, ponieważ będę tam gotowała dla 20 osób, ale przynajmniej klimat i otoczenie zmienię :)

Z ostatniego eventu mam nadmiar itemków na jedno pole, więć jakby ktoś ze stałych bywalców jadowitego wątku potrzebował, to piszcie.
    Może pozwolą kiedyś przesyłać :music:
    Chociaż zakładam, że najpierw zrobią wyprzedaż za realną kasę tych itemów 8)

Gorące pozdrowienia i buziaki
    ZK

6. krasnoludek10

Ostatniego czyli o rybkachxD??

7. Zła_Kobieta

Cześć dziewczyny :)

Jak tam? Ruszyłyście gąski, czy czekacie na weekend?
    Znowu nowa fabryczka. Już miejsca brakuje na stawianie kolejnych. :p
    Pomimo deszczu udało nam się dzisiaj grilla uskutecznić i teraz cała dymem pachnę. Na szczęście lubię ten zapach :)

8. krasnoludek10

A chłopcy:p? Trochę skubnąłem wczoraj gęsi;) Przepraszam za swe zachowanie w niektórych wątkach:oops:

9. Zła_Kobieta

Gąski wykonane. Są nawet dwie potrzebne do wybudowania różowej zagrody, tylko przywieszki muszę uzbierać :)

Znowu nowy tydzień nadchodzi i znowu w biegu.
    Gotowanie, praca, gotowanie, pakowanie, gotowanie, wyjazd :p

10. talarek1961

talarek1961 Półbóstwo forum

Witajcie,witajcie:)
    Teraz ja poczytałam sobie zaległości i jest mi miło,że dobijemy wkrótce do 10str.;)
    Aneczko zagladaj gdy tylko masz chwilke bo ja na FB nie siedze a tutaj choc z opóźnieniem ale zawsze Was poczytam z radością.
    dlaczego piszesz,że to ostatnia praca bedzie?-czyzby cos ze zdrówkiem nie tak:(-to byłoby szkoda strasznie bo oko nimi nacieszyć mogliśmy tutaj.Zdrówka Tobie i gratki synusiowi ząbeczka i odwagi;).
    Kapkelku-gratki kwiatoładowarki-na nia tez długo trafic nie mogłamxDale teraz jeszcze 1 mi nadal brak -kiedyś moze trafię;)
    Domki nad morzem z pewnoscia jakies trafisz by odpocząć z dziecmi-czego Wam życzę.
    Moja córa znalazła 2 dni temu w agroturystyce z konikami -całkiem fajne lokum za przyzwoita cenę i jadą jutro na noc.
    Druga za 2 tyg. leci do siostrzenicy do Hiszpani z wnusiem moim skarbem i już mi smutnawo;)
    Madziu gaski już na pnaczu ale ja ani SP tyle nie miałam ani tez szczęścia w BB-toteż 2 ostatnie sztuki musiałam słono kupić by pnacze uruchomić-ale kasa do odrobienia a szare pnacza mnie wnerwiająxD
    I tobie życzę udanego wypoczynku bez wzgledu na gotowanie:)
    Też kiedyś jeździłam z mamą gotować na kolonie -ale dla 200 dzieci:D
    Krasnalku to podusia będzie ze zdrowego pierzaxD
    Pozdrawiam Was cieplutko choc u mnie deszczowo i nieco chłodniej po upałach.

Ostatnie edytowanie: 13 lipca 2015
    Zła_Kobieta lubi to.
  11. aqua_nibiu_aniqa

Witajcie ,ja tylko na chwilkę ,zobaczyć co nowego u Skorpionów :) Madziu ,gratuluję mądrej córki i przyszłego zięcia :)

Basiu,specjalnie dla Ciebie wstawiam moje dwie ostatnie prace ,póki co wyprane leżą sobie w szufladzie i czekają na ramki :) W tych zajączkach zakochałam się w 2013 roku i ta miłość trwa do tej pory ,tyle ,że już nie jako wzór na kartce a zrobiony i na dniach powieszony .Co do autka to w dwa dni zrobiłam je na prośbę synka (tego starszego ) . Teraz poszukuje jednego wzoru by komuś coś w prezencie zrobić .

ps .mam prośbę a raczej pytanie czy macie na zbyciu :
    Kasztanowego Farmera,Kocham Szwajcarię i pachnące drzewka ? Jeśli tak to proszę podzielcie się nimi ,ale nie na tą nazwę tylko na mikolajka58 i jakbyście miały na zbyciu itemy 1x1 (inne drzewka czy zagrody też mogą być ) .Z gory dziekuję

Ostatnie edytowanie: 28 lipca 2015
  12. daruciaa

daruciaa Forum Pro

To ja wszak młody skorpion dołączę do grupy, a co mi tam :p. Jestem Daria, jak to mówi moja macocha: "niedobra bo jadem kąsa":D
    postanowiłam sie ujawnić..chyba po jakiś 4 latach gry na farmie, jak to się mówi lepiej późno niż później

Zła_Kobieta lubi to.
  13. Zła_Kobieta

To ja sobie pozwolę w imieniu naszego małego jadowitego zgromadzenia koleżankę przywitać :)
    Czuj się, jak u siebie, rozgość się wygodnie i pisuj od czasu do czasu :)
    Jak sama widzisz, nie jesteśmy zbyt aktywne (zatruwanie życia innym w realu pochłania masę czasu ;)), ale jak coś napiszemy, to konkretnie :)

Aniu - niestety, Twoją prośbę dopiero teraz przeczytałam, ale jeśli aktualna, to będę ją miała na uwadze podczas następnego G&T :)

Byłam w górach, w moim ukochanym Szczyrku. Wróciłam chora i zmęczona gotowaniem dla 20 osób, ale też zadowolona.
    Kocham góry i Szczyrk i na starość chyba się tam wyprowadzę :)

14. krasnoludek10

A wiesz, nie trudno je oskubać jak w nocy śpią i uspokaja się je co chwilę, że urosną im piękniejsze piórkaxD A kury - o fuj :p My jemy jajka z ich narządu wydalniczego (może je czyszczą xD) - wiedzieliście :eek: ?? Mnie suchość wzięła o 6 rano bo nic nie piłem przed snem i się rozkryłem xD

15. Zła_Kobieta

Witajcie wakacyjne Skorpionki :)

Nareszcie fala upałów za nami. Po dwóch deszczowych dniach znowu piękna pogoda, ale już znośne temperatury :)
    Neonowe zwierzaki już zdobyte, pnącze również. Teraz zastanawiam się, czy te neonki wystawiać, bo jakoś mi się nie podobają.
    Pewnie ekonomia weźmie w końcu górę nad moim poczuciem estetyki i w końcu je z paska wyciągnę na światło dzienne.

Aniu, nadal zaglądam z podziwem do Twoich zajączków, takie są śliczne :D

aqua_nibiu_aniqa lubi to.
  16. aqua_nibiu_aniqa

Witajcie :) Znalazłam chwilkę to pomyślałam ,że WAS odwiedzę :)
    Madziu ,prośba o rzeczy na gt jak najbardziej aktualne .....
    Co do pogody to po niedzielnej nawałnicy jest czym oddychać ,pogoda może do pływania nie najlepsza ,ale za to dzieci zaczęły jeździć na konikach .Młodszy polubił to za pierwszym razem ,nawet chętnie wykonywał polecenia pani która go prowadziła ,starszy się bał i nie usiadł .Ale za 2gim razem został ciut zmuszony by usiąść na konika ,i jak siadł tak nie chciał zejść .Ledwo się budzi i pierwsze słowo "jedziemy na koniki?" . Za kilka dni zacznie się zerówka i zastanawiam się jak to będzie .....

Madziu,co do zajączków to ciesze się,że się podobają .Wiszą u mnie w sypialni nad drzwiami i każdy się nimi zachwyca .Tak więc od tylu lat nadal zakochana jestem w nich :)
    A tu coś nowego co wczoraj zakończyłam :) Miałam kończyć przygodę z xxx ale znowu trafił się wzorek ,który chwycił mnie za serce i czekam na dostawę muliny :)

17. Zła_Kobieta

Dobry wieczór Jadowite :)

Aniu, nie porzucaj przygody z XXX. Ja to zrobiłam i bardzo żałuję. Mam nadzieję kiedyś do tego wrócić, bo dużo przyjemności mi sprawiały te dłubanki :)
    Nawet już wiem, jaki wzór zrobię jako pierwszy :)

Tegoroczny sierpień nie jest dla mnie łaskawy.
    Siedzę sobie ze złamanym palcem u nogi i wkurzam się na ograniczenia ruchowe, które i tak nie do końca przestrzegam.
    Ale tak to jest jak się na bosaka chodzi i próbuje ściany przestawiać :music:
    Jak tak sobie pomyślę, to chyba przestanę lubić sierpień, albo w ogóle miesiące wakacyjne 8)

W oczekiwaniu na wrzesień pozdrawiam sierpniowo :)

18. kapkel

kapkel Aktywny autor

Witajcie moje kochane skorpionki. :)

Już kilka razy się zabierałam za to żeby coś w tym wątku naskrobać ale zawsze coś mi przeszkodziło.

U mnie ostatnio trochę się pozmieniało, bo w II połowie wakacji straciłam pracę i nadal jej szukam. :(
    Jednego jestem pewna nie chcę juz dojeżdżać do pracy i siedzieć tam prawie cały dzień.

No ale oprócz tych drobnych minusów są też plusy mam teraz znacznie więcej czasu dla moich dzieciaków. :)
    A że właśnie nam się rozpoczął rok szkolny to mam co robić. :)

Widzę, że nasza Ania nadal cudnie wyszywa. Oj, kobieto jaki Ty masz talent aż do pozazdroszczenia.

Magda nie przestawaj lubić wakacyjnych miesięcy i nie martw się za rok będzie lepiej. :)
    A tak na marginesie to jak tam Twój palec?

Bardzo gorąco Was wszystkich pozdrawiami myślę że niedługo znów tu zaglądnę.
    Trzymajcie się cieplutko. :)

P.S.
    A co tam fajnego u całej reszty słychać? Jak tam po wakacjach?

Zła_Kobieta lubi to.
  19. talarek1961

talarek1961 Półbóstwo forum

Witam moje drogie Skorpionki i nasza kol.Darie szczególnie cieplutko.
    Jak zwykle z opóźnieniem ale poczytałam i skrobnę kilka słówek;)
    Aniu-też sie w nich zakochałam-takie słodziaki,fajniście,że nadal coś skubniesz bo oczy nacieszymy.
    Już po kochanych,słonecznych wakacjach-dzieci wróciły szczęśliwe,wypoczęte i zadowolone - i dla babci też sie juz skończyły-do szkoły czasxD
    Wnusio 1-kl.zadowolony jak na razie i chetnie chodzi,rano wstaje sam i odprowadzam go na autobus na 8.30,odbieram o 13.30 a co 2-gi Piątek godz.później bo ma basen.
    Z wodą oswojony i na domowym basenie i po Hiszpanii-toteż basen uwielbia:)
    Poza tym cóz-zdrowie w miarę dobre,domowych obowiązków przybywa bo 1 córa po pracy najczęściej na budowie(w okolicy Krakowa stawiaja domek-już dach kryją),2-ga podobnie tyle,że remontuja mieszkanie w bloku i tam spedza wiele czasu na sprzątanku oraz wyjazdach za umeblowaniem itp.
    Syn jeden od rana do wieczora najczęściej w pracy,drugi już zaczął szkołe to też mało w domu a jak już ma wolne to drzwi sie nie zamykaja bo ciągle koleż. i koledzy u niego:)

I dlatego czasu mało i choc niemal codziennie zaglądam na farme to na pisanie go brak:(
    Teraz przy boberkach bywam częściej toteż postanowiłam zajrzeć i pozdrowić Was serdecznie:inlove:
    A w realu czekam na grzybki bo po upalnym lecie jeszcze ich u nas nie ma:(
    Całuski dla Was wszystkich,ide po boberki bo troszke brak do zad. z pnączem a ceny na targu jak z kosmosu:mad:

20. Zła_Kobieta

Cześć Skorpionki :)

Dobrnęłam szczęśliwie do końca tygodnia.
    Teraz weekend trzeba dobrze rozplanować i przeżyć.
    Powoli zaczynam odczuwać brak wakacji, urlopu. Nie wiem, jak dociągnę do następnego lata, ale mam postanowienie, że będę twarda i się nie dam.
    Na szczęście mąż i córka mnie wspierają i w wolne dni do lenistwa namawiają :)

Event z bobrami był łatwy.
    Obecny za to jest co najmniej... dziwny.
    Z pól leci bardzo mało płatków w porównaniu z pomponami z drzew.
    Potem durne czekanie na smoka czy jakąś tam dziewoje z dwoma talarami.

Pozdrawiam i udanego weekendy życzę :)