Opinie Skarb króla piratów

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Czerwona, 8 maja 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. -rybka24-

-rybka24- Chodząca legenda forum

A mnie jeszcze żadna zagadkowa zagroda się nie trafiła :)
    Ot, losowość

gretag, kacper_07 oraz aankaa_66 lubią to.
  2. konradowiec

konradowiec Młodszy ekspert

Moje szczęśliwe polexD to drugie pole w drugim rzędzie od góry/po prawej/xD trzeci raz skarb trafiony za pierwszym razemxDxDxD....po otwarciu skrzyń wyskoczył "basen dla krabów' xD

gretag lubi to.
  3. CHUDYJUREK

CHUDYJUREK Ambasador forum

dobra szczęśliwa lub pechowa 13-ka za mną :)

gretag, 0olimpia0 oraz aneczkaandzia lubią to.
  4. duzy6666

duzy6666 Generał forum

20 gierek za mną jeszcze 5 i odpalę pnączexD misja ukończona ;)jak u większości bez ostatniego zadania wolę ukręcić 2 pochodnie więcej i zdobyć kilka skrzyneczek niż 4 zagrodę z homarami;)

leloszek373, gretag oraz Odilia lubią to.
  5. aneczkaandzia

aneczkaandzia Czeladnik forum

u mnie tez 13, i stopuje bo brak wypadajek :(:(

CHUDYJUREK i gretag lubią to.
  6. ania1713

ania1713 Chodząca legenda forum

Jeszcze 6 gierek go pnącza. Eventówki mam na tyle że spokojnie zdążę, więc teraz się zastanawiam czy zgarniać też aukararię (mam 2), aukararię wyniosłą (mam 4) i homary (mam 1 czy 2) czy może dalej bawić się w skarbowe skrzyneczki?
    Proszę o rady :) Bo nijak nie mogę się zdecydować :p

7. abc2016

abc2016 Chodząca legenda forum

u mnie za 15 minut ostatnia gra i będzie pnącze, ale sieję i gram dalej, na noc pandy a w dzień eventówka, można postawić drzewka i pewnie na wodospadach postawie 12godzinne, ale siać będę bo nagrody są całkiem niezłe, wprawdzie liczba zdobytych skrzynek zależy od losowego czynnika, ale trochę od logiki też

8. annanan1

annanan1 Okazjonalny autor

Jak sadzicie roślinki by uzbierać taka ilość? Na małych polach czy na super? Czym je "odżywiacie"? Ja nie mogę nigdy zdobyć takiej ilościby ukoczyć ewent :/

gretag lubi to.
  9. abc2016

abc2016 Chodząca legenda forum

na malych polach i zawsze z CMJ (chutnej marchwiowo-jablkowy), z wodą i jak mam to z nawozem, jest troszkę szybciej z nawozem, gdybym dostała z koła bonus np. plus 200 do stodoły, to bym odzalowala SN i posialabym na super polach

10. Widełki3

Widełki3 Wielki mistrz forum

Wiesz, za pasem g&t myślę że drzewa mogą się przydać na wymianę, a wcale drogie w misji nie są.

leloszek373, gretag oraz ania1713 lubią to.
  11. aisunel

aisunel Generał forum

Skrzynki;)

bogusiania, gretag oraz ania1713 lubią to.
  12. Bilonge

Bilonge Wszystkowiedząca wyrocznia

Witam
    Znalazłem jak dotąd 19 skarbów. Rośliny mam jeszcze na dwie wyprawy ale nie nazbierało się chrustu wieczorem i kolejna wyprawa została przesunięta w czasie. Być może za niecałe 3 godziny wuruszę szukać 20 skarbu. Zielone kropelki kuszą ale mówię nie :) Sporo czasu do końca więc na spokonie nazbieram drewna. Szczerze powiedziawszy to nie spodziewałem się takich i tylu nagród. No i kolejny argument żeby nie kupować sadzonek ani stajennych. Wystarczy chwilkę zaczekać i same wpadną.

13. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

o_O
    U mnie bardzo różnie z trafieniami w skarb, kilka razy za 1 czy 2 razem była skrzynia ale było też tak, że prawie całą planszę przekopałam.
    Czy powinnam wnioskować, że brak mi logicznego myślenia. :oops:

14. ania1713

Pisałam wcześniej tutaj. Tym sposobem w najgorszym wypadku dostaniesz 4 skrzynie, ale zwykle jest to 6 skrzyń. U mnie 120 skrzyń na 19 gierek. Powodzenia!

15. -mala159-

-mala159- Chodząca legenda forum

witam

event robie sobie po mału na jednym polu :),w sumie 19 pochodni zrobionych

pierwszy z 8 skrzynek,drugi z 18 ;)

16. bacowa70

Dziękuję:)
    radzę sobie nieźle, dostałam 8 potencjalnych nosorożców i 2 rudziki oraz 14 TS (drzewka), a tej drobnicy nawet nie zapisuję, bo i po co.
    Tylko akurat w ta gierka polega przede wszystkim na losowości. Jak zaczniesz kopać w prawym górnym rogu, a skarb jest w lewym dolnym, to trochę kopania jest i żadna logika tu nie pomoże. Oczywiście kopanie pól po kolei nie ma sensu ale "skakanie" co kilka pól i tak zmniejsza szansę na otrzymanie większej ilości skrzynek.

17. ania1713

Zgodnie z zasadą środka zaczynam od "środka". Wtedy maksymalnie 5 ruchów (właśnie ze względu na losowość) i mam skarb znaleziony. Zwykle jednak jest to wcześniej niż 5 ruchów. Ja zawsze zaczynam od miejsca z czachą :D

Ale jak ze wszystkim: każdy robi jak chce ;)

18. Bilonge

Bilonge Wszystkowiedząca wyrocznia

Jakim cudem? Albo bonus z koła albo kropelki. Ja sieję wszędzie i mam 19.

19. -mala159-

-mala159- Chodząca legenda forum

heheheheh,tak tak masz racje wpadł 2 x bonusik na kole,raz na 24h a raz na 6h :)

20. bacowa70

Miałam 2 pochodnie i szukałam skarbu Twoim sposobem - za pierwszym razem trafiłam za 5 ruchem czyli 4 skrzynki ale drugi raz było bingo w pierwszym ruchu - czyli losowość ponad wszystko:D

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.