Opinie Siła wyobraźni

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika TL_Mouse, 18 maja 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. AgentBond

AgentBond Mieszkaniec forum

robić ;)

2. ramona45

ramona45 Książę forum

To juz nas z Norbim i bacową ,draculikiem i kilkorgiem innych osób trochę ryzykantów jest :)
    xBabciaEwa zrób ile się da:)Ktoś wyliczył wczesniej ,ze jest to pnacze pod wzgledem opłacalnosci na 5 miejscu:p
    "Kto nie ryzykuje ten nie jedzie ";)

3. Peonia

Peonia Wyjątkowy talent

Dziękuje. Rozjasnilas mi w glowie. Wczoraj, gdy przegladalam poradnik nie umialam się zorientować czy super nawóz Zosi to nie jest to samo co turbo nawóz Zosi (ten pod drzewka). Czyli w czwartym zadaniu jest to na co jestem łasa, ale wymagało by pokombinowania trochę. 8) Bo akurat w tym mam mało zapasów. I do tego miejsca będę miala pluszaki z innych oaz. Więcej nie, bo ilości pluszakow w piątym są już stanowczo za wysokie. >:( Na razie nie robię. Zadecyduje "losowość" podczas BB. :) Jeśli będę robiła to tylko do czwartego włącznie i dalej pas. :) Ale decydują przeskoki podczas BB lub ich brak. >:(
    Wspolczuje, życzę szybkiego powrotu do zdrowia! Masz mądra córeczkę! :) Nie wiem, czy nie powinnas jednak leżeć w lozku?

toDzasta, kybek93 oraz Anetta41 lubią to.
  4. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Nie słodzę żadnych napojów. Mimo to świat wydaje mi się wystarczająco fajny, gdyby tak nie było, poszukałabym innych opcji.

Event jest do zrobienia - jasne.
    Nie jest paskudny - nie wymaga myślenia, co w moich oczach go dyskwalifikuje (ale rozumiem, że wiele osób preferuje te bezmyślne).
    To, co zrobię na zamówienie (skądinąd nie sąsiadki, ale to nieistotne), to nie będzie event - zgarnę wyłącznie itemy, bez pnącza i okolicznych super atrakcji w postaci jednej tajemniczej zagrody (na przykład). Przepraszam - kto bogatemu zabroni?

Jedyne, co tak naprawdę budzi mój sprzeciw, to formuła tego eventu, oparta wyłącznie na realnej kasie. Jeśli jest to zapowiedź ewolucji eventów w tej grze (a podejrzewam, że tak właśnie jest), to za jakiś czas - nie tak znowu długi - nawet dzisiejsi entuzjaści inwestycji w jednego TSa zaczną się zastanawiać nad sensem dalszego inwestowania coraz to większych kwot w "zaliczenie" kolejnego eventu.
    I tylko o to mi chodzi.

A tak poza tym:
    Widzę, że ruszył już festiwal screenów. Ja i mój photoshop moglibyśmy się przyczynić... ale nie uczynimy tego.
    A bez photoshopa ewentualne screeny kosztowałyby za drogo 8)

5. *ewa*

*ewa* Chodząca legenda forum

dzięki:*
    haha.............nigdy wczasie choroby nie leżałam w łóżku....................
    ja zrobię ile dam radę,itemy odpuszczam,będę na nie polować w czasie GT..............

Peonia, ross2 oraz Frytka2012 lubią to.
  6. betty10

betty10 Zaawansowany

evencik skonczony pnacze odpalone :D

7. blazers

blazers Wszystkowiedząca wyrocznia

Zawsze i wszędzie szanować będę Farmerów dzięki którym bawię się 6 rok przy niewielkim nakładzie finansowym :).
    Jedna uwaga , oddzielajmy uczciwie ziarno od plew (rolniczo wyszło).
    Teraz lecą plewy i to mój ostatni post w tym wątku , powodzenia.

8. -MarekW-

-MarekW- Cesarz forum

Event skierowany do kolekcjonerów itemów.
    Ta grupa będzie starała się zdobyć kolejne egzemplarze do kolekcji, bez względu na koszt. Tę niepodważalną prawdę producent postanowił wykorzystać. Tego manewru nie można nawet nazwać sprytnym, ponieważ oczywistym jest, że gra powinna przynosić dochody. Tym razem źródło finansowania, postanowiono znaleźć w tej grupie docelowej.
    Czy wysokie, albo kosztowne wymagania, mogą być podstawą do rozżalenia ?
    Pewnie mogą, ale nie wiem, czy powinny.
    Nigdzie nie jest napisane, że ukończenie eventu jest wymogiem niezbędnym do kontynuacji gry, nigdzie nie doczytałem, że jego ukończenie lub częściowe wykonanie warunkuje dalszy udział w zabawie - pozostawiono wybór graczom.
    To jest propozycja, którą można przyjąć lub odrzucić.
    Jeżeli ambicja i nieodparta chęć wykonania eventu nakazuje nam go zrobić, to trzeba stanąć na głowie i zrobić ... ale można również event całkowicie zignorować, tak jak wiele innych propozycji, które nam nie odpowiadają - np. "Zamki z piasku".
    Do nas należy wybór.

Ktoś, kto uważa, że ten event nie wymaga myślenia ... moim zdaniem myśli bardzo powierzchownie i mija się z prawdą.
    Bo najtrudniejsze jest właśnie podjęcie tej decyzji - dotykać tego, czy obejść wokół ... jest sens zaspokojenia ambicji, czy nie znajdę do tego uzasadnienia ... chcę go zrobić dla zasady, czy może mam do tego konkretny stymulant, wyrażony w konkretnych liczbach ?
    Trzeba się nad tym zastanowić troszkę ... i trzeba znaleźć w sobie tę umiejętność rezygnacji, popartą przemyślaną motywacją.

U mnie sprawa jest prosta - BB jest podstawową formą finansowania farmy. Dlatego ten, który niebawem się rozpocznie, również będzie źródłem pozyskania kolejnych zwierzaków na targ. Niejako przy tej okazji, mam nadzieję zdobyć wszystko co niezbędne dla odpalenia pnacza. Oczywiście, najkrótszą z możliwych dróg.

9. Frytka2012

Frytka2012 Komandor forum

czekalam do tej pory i sie doczekalam, :),
    ze stajennego, z ewentu dostalam czerwone pandy, pierwsze, bedzie mozna misje rozpoczac;) warto bylo czekac;)
    Dobrej nocki zycze;)

10. kasiag33

kasiag33 Moguł forum

Wrzucam wymagane zwierzaki do misji a poźniej biorę się za osły, krowy i pszczoły. Z TS wyszły tygrysy :).

11. kawocz

kawocz Czeladnik forum

Odpadam:-( 560 sp po odliczeniu wygranych 500sp to jednak gruba przesada. Siać mogę do upadłego ale mój realny portfel mięknie:-(

ross2 i Anetta41 lubią to.
  12. mahartka

mahartka Baron forum

event wczoraj zaczęty i zakończony :) celem było zdobycie niespodzianki na wyspę - i z niej wykluły się mrówkojady :)
    a teraz jak będzie BB to co nie co sobie poklonuję :)

13. MaDzo

MaDzo Cesarz forum

Oj,lepiej żeby to życzenie sie nie spełniło8).Wyobrazisz sobie podwójna ilość durnowatych pomysłów i finansowe dojenie x 2:cry::p
    Ja dalej jadę na SP od Królowej wiec robię pnącze i itemy.Resztę chomikuje na następny event
    BP coraz bardziej pazerne,coraz bardziej łakome.Dobrze będzie jak to sie skończy co najwyżej kilkoma wizytami w toalecie a nie tak jak skończył pewien smok.Wtedy to już tylko trociny zostaną8)

14. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

kasiag33 zmniejsz proszę ilość wierszy w podpisie sygnatury ponieważ :

2.1. Nick, sygnatura, awatar

Sygnatura - dozwolona jest sygnatura graficzna o maksymalnych wymiarach 500 x 200 pikseli oraz podpis zawierający maksymalnie 2 wiersze (czcionką o wymiarach max. 3)

15. dziadunio

dziadunio Forumowy żółtodziób

....no i kogoś pluszak walnął w głowę..... "zastaw się i postaw się"...

ross2 lubi to.
  16. Frytka2012

Frytka2012 Komandor forum

Witam ranne duszki;)
    mogliby zamienic tego "Franka", jako wypadajke z warsztatow na przykladxD,
    bo na dodatek moja czerwona panda tylko s.paszy wola, nie chce zwyklej jesc, :D, a na skladzie coraz mniej:sleepy:
    Pozdrawiam, milego dzionka;)

17. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Ech.
    Nie skomentuję sensu tego fragmentu oraz pobudek, z jakich został zamieszczony, za to uściślę swoją wypowiedź:

Zupełnie niezależnie od tego, jak wielkiego wysiłku intelektualnego wymaga podjęcie decyzji o robieniu/nierobieniu tego eventu, z chwilą podjęcia decyzji na "tak" można sobie radykalnie wyłączyć myślenie.
    I tylko o to mi chodziło, kiedy pisałam, że event tego myślenia nie wymaga.
    Wydawało mi się, że powinno to być jasne dla wszystkich 8)

18. *ewa*

*ewa* Chodząca legenda forum

witam:D
    zwierzaczki czekają,część miałam swoich,część kupiłam i na to co zaplanowałam mam,teraz tylko w czasie BB poklonuję coś na pluszaki.................
    ciężko będzie z sp.,ale się postaram:)
    kupować sp za realną gotówkę nie będę.................

19. xBabciaEwa

xBabciaEwa Chodząca legenda forum

Dzień dobry , oazy załadowane na maxa , teraz trzeba poczekać do 18 i trzymać kciuki , aby fajne przeskoki były .
    Zmykam z farmy w real i wszystkim miłego piątku życzę .

20. Anuszki

Anuszki Półbóstwo forum

Ja to się zastanawiam, po co te przepychanki słowne? Każdy niech robi jak uważa za słuszne!!! Kto chce kupować koszyczki niech kupuje, kto nie chce niech nie kupuje. Osobiście nie kupuję, szkoda kasy!!! Zgadzam się z niektórymi, że event jest zrobiony pod realną kasę.
    Nie cierpię eventów z kolorowaniem zwierząt, ale o tym pisałam nie raz, co do przeskoków to żal 8)
    Zdobyłam TZ na wyspę i wyszły tygrysy, wolałabym czerwoną pandę lub mrówkojada ale cóż :(
    Trochę zwierzyny wrzuciłam do domku miłości, zbiorę po 22:00
    Tyle w temacie ;)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.