Opinie Sezon pomocników Mikołaja

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 18 grudnia 2024.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. gangrion

gangrion Stały bywalec

Dlaczego w bieżącym evencie " Czekając na Mikołaja ", który trwać będzie 3 tygodnie nie ma w nagrodach pkt. sezonowych ?

tereska1108 i grania. lubią to.
  2. Mobilis_A075

Mobilis_A075 Mistrz forum

Irytujący jest Bober. Chce dwa razy wronę mgielną. Hodowli wron nie mam odblokowanej, na targu 0 ofert. I jak tu zdobywać komplet PNS...
    Turowska kroi drogie zwierzęta, zazwyczaj powyżej 100 tyś SG, za nie daje jakieś 500-2000 pd

tereska1108, grania. oraz matthero lubią to.
  3. Kasandra

Kasandra Młodszy ekspert

I to jest bardzo dobre pytanie.
    W poradniku jest zaznaczone, że 9600 pkt sezonowych będzie można zdobyć podczas trwania akcji specjalnych, obecny event trwa do 8.01., zatem po jego zakończeniu do końca sezonu pozostanie tydzień z hakiem. Czyli ewentualnie zostanie jedno pełne wydarzenie w którym można byłoby dać w nagrodach pkt sezonu. Czy zatem BP zamierza upchnąć w tym jednym wydarzeniu w nagrodach prawie 10000 pkt?
    W poprzednim sezonie dyniowym, w akcjach specjalnych została zaplanowana taka sama ilość pkt do zdobycia, jednak możliwość ich zdobywania rozłożona została na 5 różnych eventów, i o ile się nie pomyliłam w rachunkach koniec końców maksymalnie można było wyciągnąć nawet więcej, bo aż 10070.
    Średnio mi się chce w takim razie wierzyć, że w tym sezonie wszystkie pkt zostały z góry zaplanowane do zdobycia w jednym evencie. Ale nie jestem graczem z wieloletnim stażem, więc może się mylę i zdarzały się już takie sezony.
    W każdym razie zaczęłam się obawiać, że jeśli nie będzie możliwości zdobycia tych punktów w eventach, to nie wyrobię się z osiągnięciem wszystkich progów, ponieważ zlecenia u klientów robię wybiórczo a brakujące pkt zawsze zdobywam w eventach.

4. Mobilis_A075

Mobilis_A075 Mistrz forum

Pewnie będzie wszystko w 1 evencie, który będzie piekielnie trudny >:(:mad:

Kasandra i grania. lubią to.
  5. grania.

grania. Baron forum

Sezon skończony, kłęk na wzgórzu pracuje, wyróżnienie sezonowe ulepszone - chociaż przez 2 tyg trochę podbije PD. Przez to, że w ewencie Czekając na Mikołaja nie było Punktów do sezonu, nie było też żetonów, więc trochę ich mało się uzbierało, robiąc tylko lewą stronę mam ich osiem, więc nie starcza nawet na rośliny +1, ja wykorzystuję je zawsze do +150% PD/TPD do ozdobnych i mając ich kilkanaście na koniec sezonu- dawało to przy jednym zbiorze niezłego kopa, ciekawe, czy teraz będzie ich (żetonów) ogólnie mniej, czy wszystkie upchną w następnym ewencie razem z PNS-ami.

6. Kasandra

Kasandra Młodszy ekspert

Ok, w planszówkach są do zakupu za PK 1364 PNS, maksymalnie można je kupić 5 razy, co daje razem 6820. Do wpisanych 9600 w poradniku nadal jeszcze sporo brakuje.
    Nie jest to fajne, kiedy w oparciu o udostępniony poradnik człowiek chce sobie coś zaplanować, a potem się okazuje, że podane informacje mijają się z tym co jest w grze faktycznie. Wiem, że może się tak zdarzyć, co nie zmienia faktu, że skoro jest udostępniona rozpiska to przecież mam prawo w oparciu o nią zaplanować sobie realizację wydarzenia, nawet na styk, a nie snuć domysły, czy będzie tak jak jest napisane czy nie.
    Z sezonem sobie poradzę, bo z góry założyłam, że w eventach nie będzie można zdobyć tyle punktów i zaplanowałam to tak, żeby nie musieć na nich polegać. Co nie zmienia faktu, że nie powinno tak być.

7. ~czarodziejka

~czarodziejka Wszystkowiedząca wyrocznia

To szczyt bezczelności zawsze punkty sezonowe były jako nagroda teraz muszę je kupić! Jak wezmę punkty to nie wezmę czegoś innego.

Ostatnie edytowanie: 10 stycznia 2025
  8. Kasandra

Kasandra Młodszy ekspert

Jeszcze jak te punkty są rozdzielone na kilka eventów, to jakoś to przejdzie, że w niektórych możesz dokupić, ale w innych masz po prostu w nagrodach. Ale tak? Nie dość, że dali mniej niż zapowiadali to jeszcze wszystkie upchnięte w jedno wydarzenie i tylko do kupienia w sklepiku. Żeby chociaż część punktów znajdowała się do zdobycia na planszy. Rzadko mnie coś w grze irytuje, bo nie chcę sobie czymś takim szargać nerwów. Nie lubię też snuć teorii spiskowych, ale kurcze jakoś tak dziwnym trafem taki wyśrubowany sezon akurat jak do zdobycia ostatnia pamiątka na pnącze. Niczego nie imputuję, myślę sobie tylko...głośno...i pisemnie;)

9. klonek68

klonek68 Generał forum

No i koniec....lekkie zamieszanie z ulepszeniem;) nie mogłem odnaleźć gdzie go postawić ale odnalazłem ,jest okxD

twardy81 lubi to.
  10. -mala159-

-mala159- Chodząca legenda forum

UWAGA:

kto kupił rząd IV za farmarki i wstawił wszystkie itemy --pamiatki !! to na tym pnączu jest też item z obecnego Sezonu!!!

Teraz do Was należy decyzja czy zostawić ten item na pnączu ....czy ..... wystawić go na pole aby przez te 7 dni dawał profity

11. twardy81

twardy81 Wielki mistrz forum

12. bogusiak80

bogusiak80 Wszystkowiedząca wyrocznia

Ja wstawiłam na pnącze i teraz muszę czekać,żeby go ściągnąć i odbierać 12SN.
    Szkoda nawet komentować posunięcia BP w kwestii itemu.

AngelGina i -mala159- lubią to.
  13. -mala159-

-mala159- Chodząca legenda forum

ja też tak mam ,dopiero jutro rano ściągnę,echhh

bogusiak80 i kraska32 lubią to.
  14. kaska860

kaska860 Cesarz forum

U mnie pamiątka stoi na polu i czeka na utratę bonusu.

Czy dobrze kojarzę, że wyróżnienie sezonowe w tym momencie straciło swój mega bonus ?
    Od następnego sezonu będzie nowe z nakładkami, co nie ?

15. Krokodylek75

Krokodylek75 Fanatyk forum

Jest zapowiedź nowego sezonu..... trwa już sprzedaż licencji xDxDxDxD

16. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

Dziękujemy za opinie. Temat zamykam i przenoszę do archiwum.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.