Opinie Sezon na Halloween - nowa funkcja w grze

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 11 października 2019.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. orkiszowiec

orkiszowiec Baron forum

Po lekturze wątku w końcu się zdecydowałem wziąć udział na całego. Wcześniej nie byłem przekonany i puszczałem tylko owoce i rośliny. Obecnie mam 9 pułap i 45 pkt. do następnego. Ale jak ciągle będą chcieli ode mnie mrówek, to słabo to widzę...

2. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

a taka mala ciekawostka odnosnie sezonu....
    im bogatsza stodola danej rosliny,produktu etc tym zadania klientow sa wieksze....
    niemiecki user pisze,ze zawsze zadaja ok 10% danej rzeczy....przy czym sa wartosci graniczne..min dla roslin wynosi 120 czyli w przypadku posiadania w stodole 1200 i mniej....a maks jest 350 czyli gdy stan 3500 i wiecej...
    o wszystkim mozna tutaj poczytac....

http://de.bigpoint.com/farmerama/bo...r-halloween-saison.92534/page-22#post-4257698

3. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

czyli nici z jego teorii;):)
    podawal nawet dosc dokladne przyklady stan stodoly 2583 a zadanie 258..
    koles jest wiarygodny;)

4. majka47

majka47 Komisarz forum

Mam 34 nr targu,mogę sprzedać mrówki,właśnie postanowiłam trochę sprzedać.

5. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

Ma rację ten niemiecki gracz.
    Sprawdziłam teraz ile u mnie chcą i faktycznie jak mam więcej niż 3 tys. to chcą 350, a tam gdzie mniej to dokładnie 10% tego co mam. Tylko system nie bierze pod uwagę, że mam mało i żądają kilka razy (nawet u jednego kupca).

Podam tylko jeden przykład ale sprawdza się na kilku roślinach.

W dalszym ciągu nie robię zleceń, ale podliczam jaki jest dzienny koszt towarów po cenach targowych.

6. MYSZKA2005

MYSZKA2005 Weteran forum

ech, takie male te mrowki, a taki klopot z nimi wielki:(
    myslalam, ze dzisiaj dojde do 10, niestety nie udalo sie:( brakuje 100 pkt. wszystkie zlecenia zrobione tylko to z mrowka zostalo. ono jednak daje u mnie tylko 20 to i tak nie ratuje sytuacji.
    wg wyliczen Rysia na dzien dzisiejszy powinnam miec 10 , ale moze jeszcze uda sie nadrobic.
    mam taka nadzieje, bo w jak nie to ...... normalnie ..... kiszka:(

Ostatnie edytowanie: 21 października 2019
  7. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

No i mam poziom 7,4. Wszystkie zlecenia zrobione (wydatek o wartości +/- 1 mln SG jeszcze jest do zaakceptowania). Licencji nie kupowałem, ale liczę na ciekawe eventy.

Dobranoc

kalinamala lubi to.
  8. matthero

matthero Hrabia forum

gołębie, bociany, łabędzie, sowy, orły, króliki, śliwki, morwa, gruszki, pigwa, daktyle, migdały, czarny pas, grabie, maska płetwonurka, skrzydła na imprezy, sejfy, wilki, kozice, dziobaki, mrówki, świstaki, lisy, biedronki, bażanty, chomiki, szop pracze, dzisiaj odziwo tylko 6 młotków, masło orzechowe, bikini, totemy tiki, latające dywany, pióra papuzie, rośliny z bahamy, rośliny z farmy, zwierzęta z bahamy (podstawowe), to chyba tyle :) tak z grubsza...

u mnie na razie wygląda to tak:

9. BiałyTrabant

BiałyTrabant Fanatyk forum

Przepraszam, faktycznie jest kawa, kiedy mam wszystko zaznaczone ptaszkami, to nie zwracam uwagi, co oddaję. Jednak chwytaki zapamiętałem, podobnie jak matthero oddaję, 6 szt. mając w stodole 36 szt. nie wiem jak to się ma do % Jutro postaram się wstawić kilka screenów jak to wygląda na moim poziomie.

10. kaska860

kaska860 Wszystkowiedząca wyrocznia

Witajcie i ja jednak zaczęłam z opóźnieniem, bo przedwczoraj. Miałam tego w ogóle nie ruszać, ale tylko krowa nie zmienia zdania :p.
    Jestem jeszcze dalej w lesie, bo mam zaptaszkowaną pozycję 10. Te potencjalne mrówki na końcu kuszą. Mam nadzieje, że z takim opóźnieniem jeszcze dam radę odfajkować całość i zdobyć te mrówki czyli pewnie żółte kozy xD, no ale nie sztuka złapać króliczka, tylko gonić króliczka jak.
    Pytanko mam: czy żetony trzeba wydać teraz, bo inaczej przepadną ? Te nagrody za nie jakieś ekhm...

11. AnnDżelina

AnnDżelina Chodząca legenda forum

Teoria się zgadza.
    Co do zwierzaków to jednorazowo maks póki co u mnie wołają po 15 szt :oops:
    Ale jak mam poniżej 200 szt to jest np tak:
    Zabrali mi już klienci łabędzie-.- teraz mi codziennie zabierają bociany :p- za chwilę mi odlecą xD:cry:
    ale jest też tak że 2 klientów chce to samo jednego dnia i np:
    [​IMG] [​IMG]
    Orły też odlatują :cry:
    Co do hodowlanych to tu jeszcze zrozumiem: 1 a 2 z przodu ;)
    ale tu?
    czyli co? poniżej 20 szt - chce 1 szt?

Co do powtarzalności w roślinach to klienci uwielbiają: orzech laskowy, czerwoną kapustę, żagwin, turecką melisę, begonie i szparagi a inne biorą dodatkowo -.-
    W narzędziach 2 razy chcieli młot i nie dałam, póki co dali spokój :pna jak długo nie wiem xD:cry:
    O mrówkach to zapomnieć muszą- tu przeginają, bo jak nie mam wcale, to wołać nie powinni-.-
    ...
    Dzisiaj już jest po zleceniach, więc pozostanie ten poziom do jutra - punktów coraz więcej trzeba, a misja czy event, to jak kropla w morzu.

12. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Mają jeszcze szansę podwyższyć zapłaty punktowe za ewenty.:pxD

13. AnnDżelina

AnnDżelina Chodząca legenda forum

A gdzie to obiecywali?
    Mówisz że jest nadzieja?
    Weź ich pogoń, zanim mi pusta stodoła zostanie xD

14. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Ja zleceń na starych zasadach od dawna nie robiłam bo były nieopłacane, "po nowemu" zaczęłam robić tak z ciekawości cóż w tych skrzyniach znajdę i jak to się będzie rozwijać. Póki co jak mam w stodole to oddaję co tam sobie życzą i nawet nie patrzę czy warto bo bez przeliczania wiem, że jestem "do tyłu" :cry:;)
    A pułap mam podobny do Ciebie Aniu ;)

zl.png

Tak sobie postanowiłam robić wszystko w tym sezonie halloweenowym a później to nie wiem czy znowu tych zleceń nie będę omijać szerokim łukiem :p

15. bacowa70

Kalinamala potwierdzam ilości punktów u poszczególnych kupców, tylko u Świnianki mam 77, a u Ciebie 71.
    Gdyby zrobić wszystkie zlecenia to dziennie otrzymamy 785 pkt.

Sprawdziłam ile otrzymalibyśmy na targu SG za towar, który musimy oddać codziennie i tak:
    - Witek Łasik - 113 pkt. towar za 3.751.408
    - Bronek Pit - 108 pkt towar za 2.128.566
    - Bogusław Foka - 82 pkt. towar za 2.435.102
    - Brygida Turowska - 76 pkt. towar za 2.013.999
    - Justin Bober - 64 pkt. 2.340.197
    - Leszek Krowicki - 77 pkt - narzędzia
    - Anna Świnianka - 77 pkt - towar za 15.049.164
    - Kuba Barański - 50 pkt - towar za 5.345.200
    - Tygrys Łucjan - 71 pkt. towar za 3.334.520
    - Ara Croft - pkt 67 towar za 7.957.894
    Łącznie na targu otrzymalibyśmy dziennie za oddane towary 44.356.050 i teraz to trzeba przemnożyć przez 28, bo tyle dni trwa sezon.
    To jest liczone wg cen z mojego targu i zasobności mojej stodoły, u każdego może być inaczej, bo inne ilości mogą żądać, a i ceny mogą się różnić.
    Wiem, że kupujecie w czerwonym koszyku (rynek nasion) oraz sami hodujecie i wtedy nie wydajecie tych 44 mln. ale też ich nie zarabiacie.
    Warto zatem przemyśleć czy w ogóle oddawać towar, a jeżeli tak to któremu z kupców. :)

16. MYSZKA2005

MYSZKA2005 Weteran forum

u mnie po dzisiejszym evencie bedzie 12. wiecej juz dzisiaj nie wyciagne.
    teoria odnosnie roslin sie potwierdza i u mnie.
    co do pozostalych to owoce chyba jest max 40. zawsze tyle chca. co do produktow to to chyba w zaleznosci odpoziomu w sezonie zadaja. im wyzej to wiecej i nie wazne czy masz w stodoleczy nie.
    tak przynajmniej u mnie wygladala sytuacja z sejfami. nie mialam nic, a chcieli. cwaniaki jedne. ale gdzies te dobra od nas wyciagniete musza trzymac:):):)

17. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Ostatnio jakoś mnie nie słuchają .... i vice versa.:pxD

magdusia668 i pretorianka lubią to.
  18. nuka20

nuka20 Nadzorca forum

Możliwa do uzyskania ilość punktów sezonowych z kącika zleceń to 16000, więc te 785 nie może być stałą wartością na 28 dni, bo wtedy z kącika zleceń byłoby prawie 22000 punktów. Prawdopodobnie punkty sezonowe będą do "odebrania" w kąciku, dopóki się nie zdobędzie tych 16000. Pewnie z jakąś dzienną normą.... raczej nagle pod koniec miesiąca nie podskoczą do 200 za "okienko", dla tych którzy nie robili kącika od początku...Chociaż to byłoby bardzo w stylu tej nowości...im bardziej się starasz, tym mocniej jesteś w plecy.
    Teraz chociaż wiadomo po co jest "wstęp do sezonu" - aby wyczyścić stodołę do zera;)
    U mnie codziennie proszono o mrówki. Nie mam zagrody więc kupiłam - 900tys sztuka, udało mi się nawet upolować kilka(dziesiąt)za niecałe 600tys, więc teraz wołają ode mnie 2 mrówki8) Oj, chyba też po tej testowej przygodzie również podziękuję kącikowi. Wolę zostawić sobie te piksele, bo jeszcze nie będę mogła skorzystać z ciekawszej zabawy (albo kilku). Towar jak towar...ale 6 młotów dziennie...nie wiem czy w rok mi tyle młotów wpada...

19. bacowa70

Dlaczego zakładasz, że 785 pkt. nie może być wartością stałą?
    Może, bo:
    - ktoś nie chce zdobywać punktów z innych źródeł i robi tylko zlecenia,
    - ktoś w jednym dniu robi wybrane zlecenia i uzyskuje mniej niż 785 pkt., a w innym dniu robi całość,
    - a jeszcze inny przez cały czas wybiera sobie zlecenia, które mu odpowiadają i zawsze ma mniej niż 785 pkt., ale ma wybór zleceń.

20. kaska860

kaska860 Wszystkowiedząca wyrocznia

Mam nadzieję, że mrówek nie zawołają i u mnie, bo nie posiadam zagrody, a na targu szaro 8)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.