Opinie Sezon lodowcowy

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 13 stycznia 2020.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. gosiagosia60

gosiagosia60 Chodząca legenda forum

Nie wiem...Ja tez kupuję rosliny ale z koszyka.Czasami coś na targu kupię,jak tanie..Dalej nie wiem czemu tyle wydałaś...:(

2. MOD_Zgredek*

MOD_Zgredek* Chodząca legenda forum

Myślę, że to mogło iść na zwierzęta + produkty + kolorowańce
    Ja wyniośle ignoruję wszystkich darmozjadów, którzy mają takie wygórowane wymagania i bez żadnych zakupów mam 32 poziom. Do końca jeszcze 12 dni, więc powinienem dać radę.

3. aleksandra

aleksandra Cesarz forum

kupuję tylko z koszyczka,buu,u mnie pewnie drożej,,a będzie jeszcze gorzej,,już za chwilę,,wszystkie zagrody z leśnej polany zdjęłam,ech

jeszcze nie doszło do kupowania produktów,,ło matko jak dojdzie,,to klapa

Twoje posty połączyłam, ponieważ na forum nie piszemy swoich postów jeden pod drugim. Jeśli chcesz coś dopisać, to korzystaj proszę z opcji "Edytuj"przy poprzednim swoim poście.
    Proszę zapoznać się z poradnikiem --->Edycja posta oraz Łączenie postów
    Tutaj można poćwiczyć --->Wątek do ćwiczeń
    MOD_Zła

Ostatnio edytowane przez moderatora: 2 lutego 2020
  4. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

O, widzę że dałam tam 200 za dużo a tu 200 za mało :p ale na szczęście te przyszłe rachunki się zgadzają 8)
    to teraz na spokojnie sobie obliczę jakie od jutra zestawy darmozjadom mam oddawać - może owocków cokolwiek przyoszczędzę :music:
    Rysiu dzięki :)
    a skoro tu mowa o kosztach to też wspomnę, że na sezon nie wydałam jeszcze ani sianogrosza - wyspowe roślinki na bieżąco dosiewam - najwięcej ananasa i dziś trzciny cukrowej musiałam , bo mi klijenci wyżarli niemal do ostatniej . Farmowe z tych wyższych poziomów jak mam to daję, a jak za mało to omijam zlecenie - ze zwierząt tylko hodowlanych z I-go poziomu kilka oddałam zaś produktów ani sztuki .

Ostatnie edytowanie: 2 lutego 2020
  5. BA_Czerwona

BA_Czerwona Board Administrator Team Farmerama PL

Ja się nie mam czym pochwalić - na sezon wydaję dziennie tyle, co przybywa z pnącz i innych tego typu bieżących źródeł. Nie jestem pasjonatką zbierania SG, bo nowej kiecki za to nie kupię, targ odwiedzam jak muszę, więc nie żałuję i nie liczę, ale sianogroszy na pewno kosztowało mnie to sporo. Poza tym ile by wydać/nie wydać na te zlecenia to i tak koszt jest zbliżony - w stodole też ubywa, czy czas na zasiew zabiera. Mam wiele takich roślinek, głównie 1,5-3 godzinnych, których mi przez zlecenia brakuje.

6. Wrzosowisko3

Wrzosowisko3 Naśladowca mistrzów

Jestem na 37 poziomie, gram bez premium, z bieżącego ewentu wykorzystałem już wszystkie punty, nie kupiłem punktów za floreny, kupiłem punkty za farmarki, robię wszystkie zlecenia (prawie - nie mam kostery) - bo stodoła pęka w szwach (rośliny do 100 poziomu mam przynajmniej po 30 tys., podstawowych zwierzaków do kolorowania min. 1000, pozostałych od 100-1000, owoców drzew min.2000) - oddaje bo uruchomił mi się mieciu na mrowisko.
    Jeszcze cztery dni ze zleceń i będzie mrowisko:inlove:

7. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

i tego sie trzymaj sasiad;):)

8. milencia_em

milencia_em Fanatyk forum

U mnie obecnie 32 poziom i oby do ulepszenia - mrowisko juz mam, ale jak zgarne 2 to tez sie nic nie stanie :p Robie codziennie zlecenia, nie kupilam punktow za floreny ani farmarki, nie mam premium, robilam tylko event urodzinowy, wiec mysle, ze wynik jak na prawie same licencje jest dobry :)

9. aleksandra

aleksandra Cesarz forum

podziwiam i gratuluję,,ja biedna farmerka,,teraz wiem jak biedna moja faremka,,ale pcham do przodu,ale coraz trudniej,,ech:(

10. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

Chyba deklarowałam w tym wątku, że nie oddam zdziercom ani okruszka więcej niż oddać muszę, aby osiągnąć cel. Celem jest zgarnięcie nagród z 39 pułapu i obecnie jestem tutaj:
    sezon.png
    Punkty mam tylko z eventów i od klientów. Policzyłam na początku, że zlecenia muszą mi dać 704 PNS dziennie i tego się trzymam, wybierając codziennie te najmniej bolesne. Skleporama wciąż zostaje w rezerwie i nie wiem, czy z niej skorzystam... Farmarek też mi szkodaxD

11. BiałyTrabant

BiałyTrabant Fanatyk forum

Nie było mnie na farmie kilka dni, a chciałbym zdobyć ulepszenie, czy mam jeszcze szanse ?
    Wiem, że jest kalkulator, ale ja nie mam do niego głowy, więc gdyby ktoś mógłby mi pomóc, to byłbym wdzięczny. Robię wszystkie zlecenia, wykupiłem w skleporamie 500 punktów i liczę na punkty z przyszłych eventów.
    Z góry bardzo dziękuję.

12. BA_Marion

Na oko masz w tej chwili 7.800 PNS (7.340 z 21 pułapu i ok. 400 do kolejnego).
    Żeby zdobyć ulepszenie musisz ich mieć 32.020, brakuje jakieś 24.200 PNS.
    Nie wiem, czy zgarnąłeś już wszystkie punkty z bieżącego eventu z Alicją, jeśli tak, to z przyszłych eventów można mieć 4.000 PNS i 2.500 z wyprzedaży. Brakuje 17.700, dzieląc to przez 11 (ilość dni) = 1.610 - tyle musisz otrzymywać dziennie ze zleceń i z planszy. Ze zleceń można zgarnąć max 1.235 PNS dziennie + plansza 85 = 1.320. Wg mnie braknie Ci czasu... Chyba, że wciąż masz coś do zdobycia w trwającym wydarzeniu.

13. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Za mało danych.
    Ile masz pkt do 22, ile z Alicji, jak często zbierasz licencje i czy kupisz tygodniowe pakiety.
    Zakładając jak Marion - 400 pkt do 22, zbierając licencje z zegarkiem, plus pkt z pakietów i z Alicji, to szanse są.
    Nawet masz zapas, ale jak piszę wyżej - za mało danych podajesz.

14. BiałyTrabant

Niestety, ale bieżący event skończyłem w całości, jednak będę jechał dalej, może będą jakieś niespodzianki. Zapomniałem podziękować, miłego dnia.

Ostatnie edytowanie: 3 lutego 2020
  15. Krokodylek75

Krokodylek75 Fanatyk forum

Będę wdzięczny za szczegółowsze wyjaśnienie tych "4.000 PNS z przyszłych eventów". Sezon kończy się 14 lutego o 14ej. Wprawdzie 13 lutego zaczyna się Event walentynkowy, ale z dat widać, że zahaczy o sezon minimalnie. Czyli, że te tysiaki PNS będą do zdobycia przy hodowli rekinów? Byłoby pięknie, ale..... wątpię ;)

Wrzosowisko3 i olgs3 lubią to.
  16. BiałyTrabant

W tej chwili jest 483/810, Alicja skończona a następnych eventów nie odpuszczę, wycisnę z nich wszystko. Licencje mogę zbierać z zegarkiem, nawet na szyi a pakiety będę kupował.

17. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

To chyba wynika z tabeli w poradniku do sezonu - napisali tam, że z eventów można w sumie dostać 13.240 punktów, prawdopodobnie jeszcze te cztery tysie zostały do zgarnięcia;)

18. BA_Marion

Na starcie Sezonu lodowcowego było zapowiedziane (Poradnik), że z akcji specjalnych (eventów) będzie do zdobycia 13.240 PNS. Odliczając "Alicję" (i wcześniejsze wydarzenia) powinniśmy mieć jeszcze możliwość zdobycia w ten sposób 4.000 PNS. Może będzie to w ramach eventu z hodowlą rekinów, może BP podsunie inną możliwość (punkty były np. do zdobycia w kalendarzu świątecznym), ale być powinno, bo tak zostało oficjalnie podane na starcie sezonu.

19. Krokodylek75

Krokodylek75 Fanatyk forum

A już miałem nadzieję na uchylenie rąbka tajemnicy o hodowlanym ;):) , a tu nic z tego. Dziękuję za odpowiedź i..... czekam na PNS w dowolnej konfiguracji i dowolnym miejscu xD

20. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Jak Alicję masz skończoną, to na ulepszenie nie masz szans, chyba żeby BP dorzuciło jakieś punkty, oprócz tych zapowiadanych - w co wątpię.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.