Opinie Sezon lodowcowy

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 13 stycznia 2020.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. jagódka133

jagódka133 Fanatyk forum

to ja wam powiem :D cytat z poradnika:

Wstęp do sezonu
    W czasie wstępu do sezonu można zapoznać się z zawartością okna zbliżającego się wydarzenia (z nagrodami na poszczególnych pułapach punktowych, czy z ofertą sklepiku), można też kupić Pakiet licencji sezonowej, nie ma jednak możliwości zdobywania punktów nagród sezonowych.

Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę :D <patrz to co na fioletowo> ;) :p

2. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

3. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Ech te prerogatywy władzy 8)
    MOD to nawet może korespondencję cytować 8)xD

Ale to przecież przed każdym sezonem tak jest, że pakiecik można kupić wcześniej.
    Pewnie firma liczy na to, że każdy poogląda te dodatkowe nagrody, przeliczy zawartość portfela i sobie machnie prezent.
    Nic nowego.
    A że chodzi o kasę, to wiadomo od zawsze, przy okazji każdej promocji czy wyprzy.
    No cóż... bez kasy to ten okręt flagowy niedaleko popłynie ;)

4. BA_Rock

BA_Rock Board Administrator Team Farmerama PL

Wprowadzenie:
    Tym, którzy zdecydują się przeczytać ten tekst do końca, albo nawet jakiś jego fragment, chcę bardzo mocno zwrócić uwagę, na wszystkie użyte w nim określenia typu „mogło”, prawdopodobnie”, „być może” „powinno” i tym podobne. Są one szczególnie ważne dla zrozumienia tego co chcę napisać. Ba! Podejrzewam, że przydałyby się jeszcze w paru miejscach, w których ich nie ma, bo mi umknęły ;)

To o czym pisze, to głównie moje spostrzeżenia oparte na kilkuletniej obserwacji gry i nie chciałabym, żeby ktoś na tej podstawie wyciągał zbyt daleko idące wnioski.

To tak na wszelki wypadek, bo doświadczenie nauczyło mnie, że często pisząc jedno, dowiaduję się, że tak naprawdę napisałam coś zupełnie innego, na co w wielu wypadkach nawet bym nie wpadła :p

Wstęp… do Sezonu ;)
    Wsadzanie kijaszka w mrowisko, nigdy nie jest najlepszym pomysłem, a w tym lodowcowym mrowisku sezonowym kijaszków tkwi już całkiem sporo. Jednak i u mnie wala się jeden niepotrzebny, z którym nie wiem co mam zrobić, więc pozwólcie, że wbrew rozsądkowi, go tu jednak wsadzę… xD
    Jestem ciekawe ilu z Was zastanawiało się kiedyś jaki jest proces powstawania gry, nowych funkcji w grze, eventów itd.? Mnie to zawsze na swój sposób fascynowało. Niejednokrotnie zadaję sobie pytanie dlaczego twórcy gry coś wymyślili, albo czemu coś działa akurat w taki, a nie inny sposób. Oczywiście nigdy wprost odpowiedzi na takie pytania nie dostałam, ale śledząc ewolucję gry i szukając analogii do tego, jak powstają różne projekty, z którymi zdarzyło mi się zetknąć w zwykłym życiu, po latach mam swoje spostrzeżenia i obserwacje.
    Zapewne fakt, że w sumie kilka lat spędziłam w ekipie, pozwolił choćby przez dziurkę od klucza podejrzeć nieco więcej. Ale z dużym naciskiem na to „nieco”, bo tak naprawdę na każdym kroku staramy się Wam jak najwięcej tłumaczyć jak i co wygląda, wiec tak naprawdę jak ktoś dokładnie czyta forum, to może dysponować wiedzą zbliżoną do mojej (a jak jeszcze przy okazji nie ma równie zaawansowanej sklerozy co ja, to pewnie i większą:D).

Sezon na... Sezon
    Po co ten przydługi wstęp? Ano po to, żeby przechodząc do „sezonowego” meritum, wyjaśnić, że stworzenie takiej nowej funkcji w grze, to nie jest jakieś jednorazowa akcja tylko pewien proces. Proces, który się rozpoczął, trwa i najprawdopodobniej nikt jeszcze nie zna wszystkich szczegółów jego dalszego przebiegu, o zakończeniu nie wspominając.

Nie znam początku tego procesu, ale wyobrażałabym go sobie tak, że ktoś, gdzieś, przy jakiejś okazji, przypomniał sobie, że w grze funkcjonuje coś takiego jak zlecenia w domku farmerskim. Funkcja przez twórców gry od dawna nie ruszana, przez większość graczy od niemal równie dawna omijana (pamiętam jak weszły nowe, ulepszone zlecenia, to początkowo była jeszcze grupa osób, które je robiła, bo dawały sporo PD, jednak z czasem, ta grupa mocno topniała, aż w końcu zostały niedobitki).
    I tu podejrzewam mógł powstać dylemat: zostawić, zlikwidować czy może… zreformować.
    Najwyraźniej opcja reformatorska zwyciężyła i tak oto powstał zarys pomysłu zmiany zleceń i wprowadzenia nowej funkcji, która miała je uatrakcyjnić, a została ona nazwana Sezonem.
    Czy to oznacza, że w tym momencie twórcy gry stworzyli kompletne założenia do funkcji i jej planowanego rozwoju przez następne miesiące i lata? Jestem przekonana, że byłoby to niemożliwe. Stworzone zostały pewne fundamenty, na których ma to działać, jednak dalsza ewolucja sezonu to już efekt zderzenia ogólnych założeń jakie przyjęli sobie twórcy, z opiniami jakie na temat swojego pomysłu otrzymywali.

Sezon jako zupełnie nowa rzecz ewoluował od początku dość mocno. Już ta wersja, która weszła do gry jako Sezon Halloween była mocno ulepszona w stosunku do pierwotnych założeń. W tym przypadku odbyło się to na podstawie wstępnych opinii osób testujących. Jednak prawdziwa rewolucja zaczęła następować dzięki tym opiniom, które przekazywaliście na forach.

Początkowo nikt nie wiedział jak ma ewoluować trofeum sezonowo. To nie przypadek, że różne fora, różnie je opisały w swoich poradnikach. Item miał być w jakiś sposób progresywny, ale poza tym, że ma się zmieniać wizualnie, nie było żadnych informacji na temat tego, co będą dawały kolejne ulepszenia i ile ich będzie.
    Jestem niemal pewna, że sami twórcy jeszcze nie mieli tych założeń opracowanych. Zwyczajnie było na to za wcześnie, bo na tym etapie ważniejsze było dopracowanie całych ogólnych zasad na jakich ma działać Sezon. To Wasze opinie spowodowały, że dostrzegli, że ten element sezonu jest ważny i że coś trzeba zrobić, by go uatrakcyjnić. W ten sposób podczas Sezonu zimowego item zyskał dodatkowe atrybuty… na czas określony.

Czy już wtedy ktoś wiedział, że wraz z zakończeniem sezonu zimowego straci je bezpowrotnie? Nie wiem. Być może takie było założenie, że „sezonowość” sezonów ma także polegać na sezonowości itemu, ale równie dobrze mogło być nieco inaczej…
    Już wtedy w opiniach jakie były przekazywane, pojawiały się oczekiwania, że nikt nie chce kupować kota w worku i gracze powinni mieć z wyprzedzeniem podane jakie dalsze ulepszenia będzie dawał item. Prawdopodobnie ktoś mógł wówczas zdać sobie sprawę, że nie można planować ulepszania takiego itemu w nieskończoność. Gdzieś musi być granica. I tak mógł powstać pomysł stworzenia nowego cyklu sezonów na nowy rok. Te dwa, które rozpoczęły się w ubiegłym roku, potraktowano jako coś w rodzaju testu i na nowy rok mamy nowy cykl, do którego nowy item jest już jakoś opisany. Czy taka decyzja była dobra? I tak i nie. Zależy jak na to spojrzeć.

Z jednej stront część graczy ominęła pierwszy sezon, bo nie bardzo było wiadomo o co chodzi. To rodziło niezadowolenie. Pojawiły się pomysły możliwości zakupu pierwszego ulepszenia, ale czy taka opcja byłaby sprawiedliwa? Jedni powiedzą, że tak, inni, że nie. W końcu wiele osób pozbyło się pokaźnych zapasów ze stodoły, a potem miałoby się okazać, że to samo można kupić za PLN czy inne Floreny? Żadne rozwiązanie nie byłoby dobre. Pod tym względem danie nowego itemu z wykazem przewidywanych bonusów jakie będzie można z niego uzyskać, było dobrym pomysłem, bo mamy nowy start, na coś co jest w jakiś sposób przewidywalne.

Z drugiej strony te niepełne informacje, najpierw co będzie dawał item, potem, że to co dawał było na bardzo ograniczony czas, sprawiają, że wielu z Was ma pretensję, że poniekąd kupiło przysłowiowego kota worku. Celowo używam słowa „poniekąd” bo jednak jakieś korzyści ten item dawał, a poradnik do drugiego sezonu dokładnie określał w jakim czasie te bonusy będą działać. To, że wiele osób mogło oczekiwać, że będą się one powtarzać w kolejnych sezonach, albo wręcz narastać wraz z kolejnymi zdobywanymi ulepszeniami, jest z jednej strony zrozumiałe, bo tak działają nasze wyobrażenia o tego typu bonusach, z drugiej trzeba pamiętać, że nigdzie nie było informacji, że nasze wyobrażenia będą mieć jakieś przełożenie na rzeczywistość.

W pełni rozumiem oczekiwania, aby informacje były bardziej precyzyjne i przedstawiały od razu wszystkie niezbędne dane, ale trzeba pamiętać o tym, o czym pisałam na początku. Tworzenie nowych rzeczy w grze, to nie jest jedno pstryknięcie palcami, na które powstaje gotowy produkt. To jest proces w ramach, którego ten powstający produkt powstaje i ewoluuje. Zakładanie złej woli twórców gry, którzy celowo nie dali pełnych informacji, niestety wynika z braku zrozumienia tego jak taka gra funkcjonuje. Z góry chce zaznaczyć, że to ostatnie stwierdzenie, to nie zarzut wobec kogokolwiek. Nikt, kto rejestruje się do gry nie musi na starcie takiej wiedzy posiadać. Ale warto obserwować grę i pod tym kątem, żeby taką wiedzę też zdobywać. To też jest proces, który trwa cały czas. Ja, mimo, że obserwuję grę od lat i staram się wyciągać wnioski, też cały czas się czegoś uczę i odkrywam nowe dla mnie rzeczy.

Co do „sezonowości” itemów sezonowych, to na pewno Wasze uwagi na ten temat zostaną przekazane twórcom gry. Czy postanowią w związku z tym wprowadzić jakieś zmiany, dodać jakieś atrybuty to itemów ze starych sezonów? Nie wiem i pewnie na odpowiedź trochę poczekamy, bo nie sądzę, żeby taka decyzja zapadła ot tak, w 5 minut. Choćby dlatego, że póki co wygląda na to, iż sezon to funkcja, która ma szansę na dłużej zagościć w grze. W takiej sytuacji wszystko co z nią związane powinno być, jak to lubią mawiać w BP, odpowiednio zbalansowane.

Zaś użyte przy opisie dalszych ulepszeń do itemu sezonowego określenie „przewidywane” uważam za jak najbardziej zasadne. Proces udoskonalania sezonu na podstawie opinii graczy (pamiętajcie, że pisząc o opiniach graczy mamy na myśli opinie ze wszystkich krajów, w których dostępna jest Farmerama) i obserwacji twórców gry, trwa i sądzę, że jeszcze długo trwać będzie. Założenia tworzone z nawet niemal rocznym wyprzedzeniem, są z góry obarczone ryzykiem konieczności wprowadzenia jakiś zmian, poprawek itp. Oczywiście w momencie kiedy zostały one podane do publicznej wiadomości, raczej nikt przy zdrowych zmysłach nie wpadnie na pomysł żeby je zmieniać co 5 minut i wg chwilowych zmian nastroju. Raczej będą się starali trzymać pierwotnych ustaleń. Ale jakiś zmian całkowicie wykluczyć nie można.
    Nie chcę, w tym momencie się cytować jakiś paragrafów, bo nie oto chodzi, ale z samych zapisów OWH, które każdy z nas akceptuje w momencie rejestracji do gry, wynika fakt, że gra ma prawo się zmieniać, a skoro gra to tym bardziej przyszłe założenia dotyczące jej funkcji.

W tym przypadku mówimy o sezonie, ale ta "procesowość" dotyczy całej gry i wszystkich jej funkcji. Warto o tym pamiętać, szczególnie, że opinie od graczy, mają w tym procesie swój istotny udział, choć nie zawsze efekt jest taki jakbyśmy oczekiwali. To jednak zwykle jest jakaś wypadkowa naszych oczekiwań i "balansu" twórców.

Po sezonie… przed sezonem…

A moje doświadczenia z sezonem? Pierwszy odpuściłam. Jako typ „chomika” (lubię mieć wszystkiego "duuuużo" w stodole, a pozbywanie się zapasów przyprawia mnie o dreszcze xD), nie miałam ochoty oddawać moich drogocennych plonów za bliżej nieokreślone „niewiadomoco”. W drugim sezonie już się dałam skusić, bo poza byciem „chomikiem” mam obsesje wbijania kolejnych poziomów, więc te 100% mimo, że w dzisiejszych czasach jest kroplą w morzu nie tylko potrzeb, ale i innych bonusów dających wielokrotnie więcej, jakoś tak kusząco na mnie łypało ;)
    Czy wiedziałam, że krótko się nim nacieszę? Nie wiedziałam, ale też jakoś nie obiecywałam sobie za dużo, bo zwróciłam uwagę na to, że bonusy się zmieniają i są przypisane na określony czas. Miałam nadzieję, że potem znowu jakieś się pojawią, ale skoro od początku był zmienne, liczyłam się z tym, że wcale nie muszą być już takie jaki będą mi odpowiadały.
    Kolejny sezon? Najbliższy raczej zrobię, choć ostatecznej decyzji jeszcze nie podjęłam. Ale potem też mam zamiar się zastanowić czy i jak długo warto to ciągnąć. Patrząc na kurczące się zapasy, natura chomika na pewno w którymś momencie powie zdecydowane „stop” -.-.

5. zzizzie

Rock, świetny tekst, chylę czoła :)
    Jedna sprawa tylko: że sezony będą się zaczynały od nowa z każdym kolejnym rokiem, to chyba kto jak kto ale firma wiedziała od początku.
    I w sumie o to chodzi wszystkim - że ani słowem się firma nie zająknęła o tym, że od stycznia 2020 już inny smakołyk będzie kusił.

6. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

no bo gdyby bylo inaczej to mozna wyciagnac wniosek,ze strategia i rozwoj gry jest pisana na kolanie....

7. zzizzie

Aż na takim kolanie to raczej niemożliwe.
    Przecież nawet nie byłoby czasu na symulacje, testy itd.
    Gra się czasem posypie, wiadomo (każda gra tak miewa), ale gdyby nie robiono tych symulacji i testów, okręg flagowy od dawna leżałby na dnie.
    Więc w strategię pisaną tak zupełnie od nowa na kolanie to ja nie wierzę (choćby to nawet było jakieś wyjątkowo solidne, rozłożyste i stabilne kolano).

8. MaDzo

MaDzo Cesarz forum

Swego czasu zaczęto usuwać z gry Mikser w SPA,komiks,ozdoby z galerii handlowej /nie pamiętam dokładnie ale chyba chodziło o ogrodzenia za FL/ a nawet ograniczono ilość wiadomości.Miało to służyć eliminacji mało używanych przez graczy funkcji co miało być łatwiejsze i pomocne w przepisywaniu gry.
    Mozna było sie spodziewać,ze z tego względu również zostanie wyeliminowany Kącik zleceń.Nie cieszył sie wśród graczy popularnością i u wielu leżał odłogiem od lat
    Tymczasem nie pozbyto się go jako dodatkowego obciążenia tylko zmieniono nazwę i rozbudowano.
    Płotki przeszkadzały a Kącik zleceń nie?
    I kolejny aspekt.Z powodów technicznych padło Renzo
    No to ja nie rozumie i już się gubię w tych,dla mnie,sprzecznych komunikatach BP.

9. -norbijas-

Zuzka wiem o tym...;)
    dlatego niektore argumenty przedstawione przez Rockowa nie trafiaja do mnie....

10. zzizzie

Ja postu Rock nie potraktowałam jako obrony firmy przed atakami graczy, dla mnie ten post jest subiektywnym spojrzeniem na sprawę - pewnie dlatego nie szukałam kontrargumentów.

11. -norbijas-

odebralem podobnie;)

talarek1961, olgs3 oraz zzizzie lubią to.
  12. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

Ja jednak odebrałam post Rock jako obronę BP, a przynajmniej próbę wytłumaczenia nam mechanizmu posunięć BP. I ja tego nie kupuję.
    W innych przypadkach niż "Sezon . . ." daje się jasno napisać co my dajemy od siebie i co za to otrzymamy. A z tymi sezonami od początku są niejasności, tak jakby BP testowało nas na ile jesteśmy gotowi się zgodzić.
    Jak pierwszy sezon wypadł słabo to w drugim już większe "marchewki" wyciągnięto. I jestem przekonana, że tak będzie w sezonach w 2020 roku. Jeżeli zaakceptujemy to co jest w tabelce, to tak zostanie, a jak będziemy mieć zastrzeżenia i zignorujemy kolejne sezony, to tabelka w części szarej się zmieni na naszą korzyść. I dlatego użyto określenia "przewidywane", bo zawsze można wprowadzić zmiany, nie wyjaśniając dlaczego te zmiany są wprowadzane.

13. kasik778

kasik778 Ekspert forum

Bardzo dobry podgląd, ja skorzystam na pewno

no i szacun za tabelę, trochę się trzeba napracować, aby takową zrobić:)

14. MOD_Zgredek*

MOD_Zgredek* Chodząca legenda forum

Widziałem pierwszą zapowiedź sezonu jeszcze na długo zanim w ogóle pojawiła się jakaś wzmianka na forum. Tak, jak pisze Gosia, została ona skrytykowana tak bardzo, że BP zdecydował się na gruntowną przebudowę i ponowne testy. Gdy pierwszy sezon pojawił się publicznie w grze, okazało się, że koszt oddanych towarów jest gigantyczny. Zostały wprowadzone kolejne zmiany - zmniejszone wymagania klientów oraz pojawił się dodatkowy klient, którego można zdobyć za runy oraz zwiększona ilość punktów w eventach. Gracze protestowali przeciwko temu, że nie znają kolejnych etapów rozbudowy trofeum, więc teraz, gdy sezon trochę okrzepł, BP postanowił zacząć nowy rok z nowym trofeum. Kwestia jego jakości... Z pewnością poruszymy tę kwestię w raporcie, ale na to jaki będzie odzew, nie mamy wpływu.

Tłumaczenie pewnych zjawisk to jeszcze nie obrona :)
    Zresztą nawet z tym tłumaczeniem to też nie do końca, bo sporo w tym poście własnych spostrzeżeń.
    Co do marchewek: to tak ta gra ewoluuje od lat. Coraz więcej SG, coraz więcej PD, poziomów, bonusów i wszystkiego innego... Owszem, tu trudno nie odnieść wrażenia, że miały podziałać ponad standardowo. Ale tak bywa z nowymi funkcjami. Przewidywania przewidywaniami, a rzeczywistość swoje. Czy sezony są testowane na żywym organizmie? W pewnym sensie tak. Zapewne wpierw są dokonywane jakieś obliczenia i symulacje. Są też rozgrywane scenariusze testowe, zbierane opinie. Ale nie zawsze to, co się sprawdza w izolowanym środowisku, działa poprawnie w rzeczywistych warunkach. Nie wszystko da się przewidzieć.

Płoty: Ich specyfika była taka, że nie zajmowały miejsca, a jednak zajmowały :)
    Nie były zwykłymi itemami, ale układały się między nimi. Podczas przepisywania gry wymagałyby dodatkowej warstwy na łąkach. Przypuszczam, że nakład zasobów na jej stworzenie lub utrzymanie był nieadekwatny do korzyści i mniejszym złem było pozbycie się ich.
    Mikser: Działał inaczej niż pozostałe warsztaty rzemieślnicze, więc również wymagał rozbudowania funkcjonalności "produkcja rzemieślnicza". A każda nadmierna rozbudowa funkcjonalności to koszty i potencjalna mina.
    Komiks: O ile pamiętam, również wiązał się ze zleceniami, więc wyleciał w ramach upraszczania istniejących funkcjonalności.
    Sam kącik: Właściwie mógł też wylecieć, ale to by było całkowite pozbycie się dużej funkcjonalności. Prawdopodobnie dlatego BP postanowił go ratować i stosunkowo niewielkim nakładem pracy dodać sezony.
    Renzo: Nie wiem, jakie problemy zaczął sprawiać, ale widocznie okazały się na tyle duże, że zdecydowano się go wstrzymać. Jeżeli popatrzeć na Farmeramę jak na program (którym de facto jest za obrazkami), to jest to duży i stary program, który ciągle jest aktualizowany. Nieporównywanie częściej niż na przykład taki Windows 10, który jest znacznie młodszy i dostaje aktualizacje raz na kwartał. Na przestrzeni lat różni managerowie mieli różne wizje jego tworzenia i zatrudniali wielu różnych programistów. Również sama technologia się zmieniała. Niby od początku to jest flash, ale przez te 10 lat również sam flash się zmieniał. Zmieniały się też przeglądarki i sposób ich działania. Jako użytkownicy nie widzimy tego całego tła, ale to to tło właśnie odpowiada za takie działanie gry a nie inne. Być może ktoś kiedyś napisał jakąś funkcję, która zazębia się z inną. Być może wtedy to nie przeszkadzało, a zaczęło powodować problemy dopiero po iluś aktualizacjach, gdy pojawiła się inna rzecz i został spełniony jakiś warunek. Rozsupłanie tego może nie być teraz takie proste.

15. jagódka133

jagódka133 Fanatyk forum

dzięki przyda się na 100% :) miał być kajecik ale moje dzieciaki zabierają wszystko na czym się da rysować, a o długopisach nie wspomnę. Także zaoszczędzę sporo czasu zamiast szukać po domu długopisu, kredki czy ołówka xD

16. Sookie

Sookie Chodząca legenda forum

Poczytałam posty .I te "za" i te "przeciw" i te"jeszcze nie wiem" Jedyny,który mnie zainteresował to ten z obliczeniami Rysia.I takie jest moje zdanie na temat tej dyskusji.
    A sezon będę sobie robić bo tak mi się podoba.
    Rzekłam:)

17. antonina-farmerska

antonina-farmerska Chodząca legenda forum

Rysiu jak mógłbyś jeszcze ujawnić tajemnice jak się dostać do tej strony to byłabym wielce zobowiązanaxDstrona śpi

MaDzo, Miśkowo, olgs3 i dalsza osoba lubią to.
  18. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Wiem, właśnie przetrawiam od nich pocztę.

MaDzo, antonina-farmerska oraz olgs3 lubią to.
  19. oset53

oset53 Chodząca legenda forum

Mnie ten "kącik zleceń" a obecne sezony nigdy się nie podobały i jak na razie nie podoba.
    Zawsze był "żarłoczny" i tak pozostało, z tego tytułu nie robiłam i nie mam zamiaru brać
    w tym udziału. Oczywiście mrowisko na końcu kusi ale nie na tyle żeby pustoszyć i tak
    niezbyt zasobną moją stodołę. Od początku nie leżała mi produkcja zwierząt, warsztaciki/długi czas produkcji/
    oraz oaza miłości/pożerająca mnóstwo zwierząt/ a misje od początku "leżą odłogiem" z prostego powodu.
    Gram prawie za darmo, kupuję kombajn/na cały miesiąc/ i sporadycznie jakiś pakiecik.
    To nie wystarcza na pełne korzystanie z możliwości w grze. No cóż, musi tak pozostać
    bo nie mam wolnych środków na inwestycje - i to bez względu na moje chęci.
    Będę bawiła się na własny sposób i możliwości do puki się jakoś da i przynosić będzie chwile radości.
    Takie jest moje prywatne zdanie na temat sezonów i nie tylko.

20. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

Sezonów nie robię
    czy kiedyś będę ? Hm raczej nie
    od zawsze kącik zleceń dla mnie był za drogi w stosunku do otrzymywanych nagród

podziwiałam i podziwiam graczy którzy z uporem maniaka ;)xD wykonywali zadania i jeszcze namawiali innych

obecnie aby uatrakcyjnić kącik zleceń i zachęcić graczy do korzystania z tej wyjątkowo drogiej funkcji ( nie wiem a może nawet o wiele tańszej od misji wszelakich w których to w ogóle dziadowskie są nagrody :p)

dodali sezon
    a w nich do zdobycia nagrody

czyli mamy nagrody
    za realizację kącika zleceń
    za realizację sezonu
    i dla wytrwałych dodatkowo bonusy

czyli 3 x nagrody ( może nawet więcej x ) lepsze gorsze ale są
    i to od nas zależy czy akceptujemy te nagrody i bierzemy udział czy odpuszczamy jak za dawnych czasów kącik zleceń (i sezony)

dodać warto że i tak mamy udogodnienia i ułatwienia w uzyskaniu punktów sezonowych i nie trzeba kurczowo trzymać się tylko drogiego kącika zleceń

a że nagroda sezonowa
    no cóż [​IMG]
    wiadomo sezon to coś co trwa jakiś czas
    coś co sprzyja daje lepsze profity określony czas
    i w tym też nagrody

i tego od początku się trzymałam
    jest sezon jest nagroda
    koniec sezonu koniec nagrody ( nie bić [​IMG])

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.