Sezon i Kombajn

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika Paulineczka2, 10 lipca 2023.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Paulineczka2

Paulineczka2 Czeladnik forum

Cześć,
    mam dwa pytania. Jedno odnośnie sezonu a drugie eventu kombajn za pół ceny.
    1. Czy posiadają podstawowych zleceniobiorców ( tylko tych z farmy bez premium i z runy plus jednego z baharamy) wykonam krok 39?
    2. Co jaki czas pojawia się event kombajn za pół ceny? Wyliczyłam że na 31dni (744 godziny) potrzebuje kupić 16 razy ten kombajn czyli za 112 florenów. Więc muszę kupić
    pakiet za 20zł tak? Dobrze to policzyłam?

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Cześć.
    To zależy czy codziennie robisz wszystkie zlecenia u dostępnych klientów ?. W poradniku jest zestawienie, u jakich klientów i ile punktów sezonowych można zdobyć:

Poza tymi ze zleceń, punkty nagród sezonowych można kupić w SklepoRamie, w Galerii handlowej i zdobyć w eventach.

Nie ma reguły na pojawianie się minieventu Kombajn za pół ceny ale średnio jest raz w miesiącu, ostatni był np. w dniach:

Poniedziałek, 12.06.2023, godz. 10:00 - Wtorek, 13.06.2023, godz. 11:00

Podczas minieventu za 7 florenów otrzymasz kombajn na 48 godz., jeśli chcesz mieć na cały miesiąc to tak, musisz kupić 16 x za 112 florenów, to będzie aktywny przez 768 godz. czyli 32 dni.
    Nie wiem jakie są u Ciebie pakiety florenów, to już sama możesz zobaczyć, jaki będzie odpowiedni aby wystarczyło na zakup kombajnu.
    Nie wiem też czy wiesz, ale pojawia się też z reguły raz w miesiącu taki minievet Sezonowi pomocnicy, podczas którego za zakup pakietu pomocników zapłacimy o 33% mniej, tj 40 zł zamiast 60 zł. Pakiet czyli wszyscy pomocnicy na miesiąc za 40 zł, to jednak jest wg mnie bardziej opłacalne.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

3. Paulineczka2

Paulineczka2 Czeladnik forum

Właśnie koszt kombajnu za połowe ceny u mnie wychodzi 20zł miesięcznie dlatego wolę tą opcje niż wszyscy pomocnicy ponieważ zbieram tylko drzewa i przedmioty ozdobne. Nie mam praktycznie fabryk czy zagród ani również nie sieje. Dzięki za odpowiedź z tego co policzyłam powinnam dostać nagrody z 39 kroku. Dzięki jeszcze raz i pozdrawiam.

4. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Bardzo proszę, również pozdrawiam i temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.