Opinie Serowe lądowanie na Marsie - misje 24 godz.

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Czerwona, 10 sierpnia 2022.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. ***kacper***

***kacper*** Baron forum

Drzewek XXL nie sadzi się na wypadajki, mało wyleci - zawsze. Trzeba rosnące 20h i dłużej , ale zwykle lepsze są roślinki jakie masz najdłużej rosnące - chociaż u mnie najlepsza bywa hortensja. Do tego bonusy np. z gałęzi Pnącza. Dzisiaj "tylko " 188 wypadajek, liczyłam na 202, ale dozbiera się do jutra.

2. GreenHills

GreenHills Hrabia forum

Też mi się wydaje,że da radę. Tylko na pierwszy rzut oka wygladało bardzo słabo ;) No nic,zobaczymy ;) Nie ukrywam,że wolałabym dzisiaj skonczyć pierwszy krok,a na wieczór posiać znowu horensje pod wypadajki na jutro.

3. pepe2013

pepe2013 Baron forum

Należy pamiętać, że to są misje 24h, a nie kilkudniowe... zebranie przy zasianiu roślin na ok. 20h - czyli zaledwie dwa zbiory, pierwszy zaraz po g. 14:00 i kolejny przed końcem 24h misji - 235szt. wypadajek jest niemożliwe. Więc siłą rzeczy, trzeba z musu kupić koszyk, żeby zaliczyć misję. Jeżeli na tym to polega to ja dziękuję i nie robię tego.

4. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

pepe2013 ja myślę, że w BP już to tak obliczyli żeby 2 zbiory z długorosnących i jeden czy dwa pomiędzy jakiejś krócej rosnącej, dało się uzbierać. W razie większych problemów można też poświęcić trochę SN, który wpada nam np. z różnego rodzaju skrzyń czy z koła.

5. dajm2

dajm2 Okazjonalny autor

Z szarłatu 173 wypadajki i nie mogę wejść do zadań w spółdzielni

Ostatnie edytowanie: 11 sierpnia 2022
  6. gosiunia007

gosiunia007 Stary wyjadacz

Z płaskurki 150. Myślę, że nieźle :p

7. GreenHills

GreenHills Hrabia forum

Dokłądnie tak. Nieco SN można poświęcić. Dodatkowo trzeba pamietać o podsypaniu drzewek TNZ.

8. aleksandra

aleksandra Cesarz forum

jutro nie ma wypadajek,,,,chyba:p

9. -mala159-

-mala159- Chodząca legenda forum

no to koniec eventu ;),od jutra hamaczek :D

10. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

Dzień dobry:)
    Naklejki Mietkę nie zraziły, tak z hamaka zejść musiałam i ... cebulę na te ,,banie,, - znaczy chełmy - sieję , bo z drzew mi tylko 74 sztuki wyleciało - no ale było prawie pół łąki XXL-ek , więc to i tak sporo :p
    Ten jutrzejszy ,,grzdyl,, chce tylko arbuza , a wypadajki dopiero trzeciemu potrzebne, bo podobno jakąś serową rakietę będzie z nich klekocił :music:ciekawam czy taką rakietą do Marsa doleci xD Któryś tam z kolejnych znowu chce kapusty - Mietka gada że to na wypadek gdyby im gazu do tych rakiet brakło - bigosu sobie nagotują i ...będą mieli tyle gazu, że na orbicie Marsa znajdą się od razu xD:cry:

11. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

Niekoniecznie trzeba posiać coś na 20 h
    zależy od czasu na event ale

cebula uszlachetniona z alchemikiem rośnie ok 9 godzin
    uszlachetniony szpinak ok 8 godzin

nawet daje radę róża uszlachetniona a z alchemikiem rośnie ok 6 godzin
    a to są całkiem dobre rośliny na wylotki

nie robię
    jednak

ale zebrałam no dla testów heheh xD
    z drzew 20 h =95 sztuk wylotek

jak na moją farmę to strasznie dużo xD
    Albo parzybrodę :pxD też pycha
    bigos zostawmy na zimowe loty ;)xD

Powodzenia w lądowaniu :D

12. aleksandra

aleksandra Cesarz forum

24 hełmy z wiązówkixD,,,,z 8 cytrynami:p

13. nikolabln

nikolabln Chodząca legenda forum

100% z Szarłatu brakuje mi jeszcze 29szt myślę ze brakująca kapusta załatwi sprawę

14. ewanta

ewanta Komandor forum

z szarłatu wypadło około 170

15. babydelfi

babydelfi Ambasador forum

do końca brakuje 89 hełmów, hmmm może się uda, zostało sporo czasu

16. Krokodylek75

Krokodylek75 Fanatyk forum

Nigdy nie wystawiam drzew na wypadajki. U mnie to totalna porażka. Nie wystawiam nawet ogrodów, mimo że tam można wsadzić 8 drzew na 4 polach. Wypadajki tylko z roślin - u mnie szarłat jako najdłużej rosnący. Sprawdza się zawsze. A koszyki? Bez sensu jest ich kupowanie przy tak prostym evencie.

17. GreenHills

GreenHills Hrabia forum

To tylko pokazuje, jak czasami nie ogarniam :D :D :D Zapętliłam się na liczeniu,przegapiłam inne rzeczy :D

18. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

Ale na tą parzybrodę ziemniaków nie będą mieć, bo na skwarki to ostatecznie może być konina, albo ta... salamandrzyna ? :music:nie wiem jak się takie mięsko nazywa :p Co zaś do zimowych lotów to może lepiej niech oni tam na Marsie już zostaną i nie wracają - a przynajmniej nie tak prędko.
    A dla kogo - tych myszonów , czy dla mnie ? Bo ja może i na pnączu wyląduję, ale gałązki nie uaktywnię - od jutra wieczór do niedzielnego popołudnia będę bez dostępu do farmy :oops: i zabraknie itemów - no chyba że w przyszłości na G&T uda się znaleźć.

19. pbkl

pbkl Półbóstwo forum

U mnie totalna porazka z wypadajkami. Moglam dopiero pozbierac rosliny i dostalam az TRZY :)

No to hamaczek bez zalu :)

20. nikolabln

nikolabln Chodząca legenda forum

Misja skończona ze skrzynek florenowych całe 9 szt Fl wypadło.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.