Opinie Serce Mórz

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Marion, 22 sierpnia 2023.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. dora4370

dora4370 Moguł forum

I po ewencie :)
    Najlepszy wynik zdobyłam w odpowiednim momencie :)

2. dana7317

dana7317 Forum Pro

Pnącze mam ale cóż z tego :cry: jak do pelikana jeszcze morze stworów...
    stanęłam na 25 kroku i jakoś gorzej teraz idzie to wszystko łączyć .Najlepszy wynik 105190 raz się zdarzył teraz ledwo po trzydzieści pare się udaje..
    Kiepścizna ale walczę ... one tam na mnie czekają głodne i samotne ... siewnik do czerwoności rozgrzeje, kombajn zatrę , gumiaki zedrę a dojdę do moich pelikanków bo obiecałam sobie i tym co stoją na farmie że będą miały towarzystwo:p

3. asienka26

asienka26 Komandor forum

gdyby ewent trwal jeszcze tak z miesiac to pelikanki moje bylyby narazie jedne beda

4. Sonea12345

Sonea12345 Forumowy żółtodziób

Mam pytanie dotyczące przedmiotu Ławica. Piszę że można go postawić na wybiegu, ale nie mogę tego zrobić. Czy tylko ja mam z tym problem, czy występuje jeszcze u kogoś?

5. oset53

oset53 Wszystkowiedząca wyrocznia

U mnie też się nie da go postawić na Wybiegu dla zwierząt domowych i nie wiem dlaczego.
    w poradniku pisze że można a w rzeczywistości niestety nie.

6. dantic3

dantic3 Chodząca legenda forum

witam
    byle do pnącza jeszcze 7 ruchów :)moze sie uda :p jak zwykle na piechotkę

7. bogusiania

bogusiania Komisarz forum

33 gry rozegrane, pnącze zdobyte wczoraj w nocy, ale nie można było napisać przez burzę. Coś drgnęło w pkt, aktualnie ranking 56280, ale to chyba szczyt możliwości i umiejętności, o krabowym skarbie nawet nie śmiem marzyć. Do pelikanów, a tym bardziej skrzynki Piccolo na bank nie dojdę. Nie szkodzi, bo mam 2 gniazda dla pelikanów i jutro dojdzie 3 z pracy sezonowej. Jakby gra była jeszcze ze 2 tygodnie, pewnie bym doszła do skrzynki, na pocieszenie kolejne 4 są już w pasku. Gram do końca, zawsze jakąś nagrodę z prawej strony uda się skubnąć :)

Ostatnie edytowanie: 27 sierpnia 2023
  8. Kafelowy

Kafelowy Naśladowca mistrzów

Witam w niedzielne przedpołudnie. Przede mną 20 gierek po 8 tur czyli 160 plansz do rozegrania. Czeka mnie dziś oczopląs bo mimo że podoba mi się ta mechanika , to jest ona zbyt czasochłonna i obciążająca oczy. Od wczoraj próbuje się zmusić by zdobyć pnącze ,ale trudno mi sie zmotywować. Nie cierpię tak męczących ewentów. Trzymajcie kciuki by udało mi się dobrnąć do końca. Miłej niedzieli.

9. abask

abask Komandor forum

I znów nie daję się grać. Nie można przejść z pola na pole.... Wsio do kitu.

10. CHUDYJUREK

CHUDYJUREK Nadzorca forum

25/31 jak wieczorem nie skończę to rano na pewno pnącze moje

11. dora4370

dora4370 Moguł forum

To prawda , w poradniku pisze że można go ustawić na wybiegu a w rzeczywistości jest to nie możliwe . Musiałam go postawić na innej łące .

12. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Wyjaśnienie znajduje się w dziale Pomocy:

13. [andy74]

[andy74] Młodszy ekspert

No i koniec nastał. Byłby wczoraj ale impreza i dziś nie bardzo się chciało rano zrywać.

14. rysio

rysio Generał forum

koncze ten nierowny pojedynek z losowoscia ktory zawsze przegrywam
    35 gier = 714970 pkt zdobytych ze srednia 20428 pkt
    maks 49000 rowne
    zeby zrobic cala prawa strone potrzebowalbym jeszcze z 2 tygodnie wiec trzeba umiec powiedziec pas

15. marynia53

marynia53 Cesarz forum

ja chciałam "podziękować" informatykom, że się ulitowali od 25 gry i dali sensowne tablice do układania. Wystarczyło zmienić jedną rybkę a ranking podskoczył do 18 tysięcy. Oczywiście prawa strona smętnie wygląda. Losowość zależy od BP i informatyków.:cry:xD>:(.
    Pnącze jest.

16. nikolabln

nikolabln Chodząca legenda forum

Pnącze rano odpalone i lewa strona zaliczona i na tym ewent skończyłam.Gratulacje dla tych co pokończyli i powodzenia dla walczących.

17. MiszkaM

MiszkaM Ekspert forum

37 gier rozegranych, rośliny pod dostatkiem , koło było nad wyraz łaskawe (2x100%) ale wypadajek jak na lekarstwo. Nie nastawiam się na Piccolo ale jeszcze powalczę. Na noc rośnie krokus, zobaczymy ile wyleci.

18. Kafelowy

Kafelowy Naśladowca mistrzów

Na dzisiaj koniec.o_O :oops::sleepy:Jeszcze 8 gierek do pnącza. Jak wy to robicie, że już co niektórzy skończyli? Bardzo dużo czasu zajmuje mi analiza planszy nim zacznę łączyć morskie stwory. Może macie jakiś łatwiejszy sposób, aby dobrnąć do pnącza? Miłej nocy.;)

19. bogusiania

bogusiania Komisarz forum

Najpierw rozsiewam na dużych polach pierwsze 10 roślinek z wszystkimi ulepszeniami + 1 raz 2 dyniowe. Przed drugim siewem kręcę imprezowe na kole,a nuż widelec wypadnie jakiś + do zbiorów - przeważnie "kochają" mnie kupony na kombajn, też przydatne. Drugi raz sieję na dużych polach, średnich i małych ze wszystkimi ulepszeniami, jakie jeszcze mam ze skrzynek z pnącza i ze Skleporamy za farmarki w czerwonym koszyczku. Jak mam, daję do slotu bonusy do stodoły. Trzeci siew już można siać na wszystkich małych polach, pilnuję godzin zbiorów, na noc sieję jeszcze roślinki eventowe, dopiero na drugą noc długorosnące na wypadajki. Zazwyczaj warzywa lub inne rośliny z 2 wspomaganiami z alchemika - rosną o 4%+ 6% = 10% szybciej, a na kwiaty i zboża jest po 1 przyspieszaczu tylko na 4%, więc bardziej się opłaca siać warzywa lub inne rośliny. Mam też bardzo cenne i niezastąpione, zdobyte w G&T 2 JC. Podczas kolejnych dni sprawdzam co wieczór stan rośliny eventowej i wypadajek - w zależności od tego, czego jest mniej, to sieję na noc albo roślinę eventową, albo długorosnące. Ułatwiają pracę i w miarę bezstresową grę na bieżąco prowadzone sterty notatek - co, ile, czego jest i ile czego jeszcze brak. Na wypadajki jest jeszcze pnącze oraz rośliny 1 sek. ze szklarni, ale wytłumaczenie oraz również dobrze objaśniony sposób łączenia niesfornych morskich stworzeń to domena niezawodnego hlnrysia. :) Na następny event zostawiam prezent od Franka za codzienne zalogowanie oraz żetony sezonowe ze sklepu sezonowego - będzie +2 do roślin. To tak w skrócie, choć wyszło dużo. Odnośnie eventu - 38 gier rozegranych, z prawej strony 23 krok. A z sezonu kolejne, 3 gniazdo dla pelikanów zdobyte, ze skrzyni neonowych zagród II - urocza klatka dla papug :)

Ostatnie edytowanie: 28 sierpnia 2023
  20. -troll-

-troll- Chodząca legenda forum

Pnącze mam i wystarczy ..:)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.