Opinie Serce Mórz II

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 19 czerwca 2024.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. bogusiak80

bogusiak80 Fanatyk forum

Chciałam spróbować zagrać ale nie mam kaczek.Ta gra to katastrofa.Ile dni minie zanim naprawią?Czas eventu ucieka,może ktoś z "Góry" napisze co BP zamierza z tym zrobić?Chcę korzystać z Polskiego Forum , nie z Niemieckiego odnoszę wrażenie,że pora wieczorna jest po to aby wpaść i usunąć niewygodne posty a cały dzień Farmerzy produkują się na Farmie i Forum tylko po co?

2. oset53

oset53 Wszystkowiedząca wyrocznia

U mnie też te kaczuszki przy 5-tej gierce już się nie pojawiły:oops::cry:
    normalnie BP zagrało sobie z nami paskudnie8) to jest po prostu świństwo
    że oficjalnie nie informuje się graczy o takich zmianach. A może to taka mała
    zemsta na graczach którzy za mało inwestują w grę, no niestety nie stać mnie
    na to bo jestem emerytkom lat 70+ z niewielką emeryturą. Czas takich wyeliminować?
    Nie brałabym się za robienie eventu gdybym wiedziała o tej zmianie i bez tego
    nie osiągałam jakichś spektakularnych wyników a teraz to po prostu dramat.

Ostatnie edytowanie: 21 czerwca 2024
  3. bogusiak80

bogusiak80 Fanatyk forum

Z rozpiski eventów na dzisiaj zniknęło" Serce mórz"czy to zakończenie tego niewydarzonego eventu czy czyjeś zaniedbanie? Bo można kupić zagrody, kasa zawsze miła dla BP.Nie ma gry nie ma zakupów.Niech ktoś to wszystko ogarnie a jak nie potrafi to zmieni pracę.Ludzie-gracze to nie plebs utrzymujący tych partaczy.

4. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Wszyscy tak mamy z tymi kaczkami :( okazuje się jednak, że taki był plan i zgodnie z założeniami eventu nie na każdej planszy pojawią się tęczowe kaczki.
    Szczerze mówiąc jak nie ma tych kaczek to wydaje mi się, że tych innych stworków w jednym kolorze jest więcej i pewnie na jedno wyjdzie, albo mnie się tak wydaje bo akurat tej mechaniki nie lubię, oczy mnie bolą od tego wypatrywania jak połączyć w jak największą pętlę i kiepsko mi to idzie :oops:

5. Kgysta

Kgysta Mieszkaniec forum

Mozna sie bylo tego spodziewac ze skoro dali w nagrodach drzewa z nazowem to wymysla cos zeby jak najbardziej utrudnic, farmerowi zawsze wiatr w oczy..ale ze nie wspomna o tym w faq to juz brak honoru:sleepy::(

6. oset53

oset53 Wszystkowiedząca wyrocznia

Na pewno innych stworków jest więcej bo przecież czymś trzeba zastąpić te tęczowe kaczuchy to jasne jak słońce,
    jednak niekoniecznie na plus bo o wiele gorzej/trudniej/ zatacza się te "kółka" ze stworkami.
    Moim skromnym zdaniem taka informacja powinna być podana do ogólnych wiadomości w poradniku a nie cichcem przemycane zmiany. To nie w porządku.

7. ~czarodziejka

~czarodziejka Cesarz forum

Te klocki tak się układają, że nic nie mogę ułożyć jeszcze zmniejszyli ilość ruchów >:(

8. bogusiak80

bogusiak80 Fanatyk forum

Prawda jest taka ,że eventy pędzą z prędkością światła,są nie dopracowane robione na kolanie,że jakoś to będzie.Pod płaszczykiem sugestii Graczy poprawia się event i dopasowuje kalkulacje jak na nim zarobić.To,że nie skończymy nie jest ważne,liczy się,że nagroda zachęca do grania i kusi .Nie musimy być skromni bo to My napędzamy tą grę i mamy prawo wymagać aby liczono się z Naszym zdaniem a nie traktowano jako maszynkę do zarabiania pieniędzy.To jest świństwo zmieniać zasady kiedy event ruszy,to jest niedopuszczalne.Czuję się oszukana i poniżona przez BP i rezygnuję z tej nierównej walki.

9. -mala159-

-mala159- Chodząca legenda forum

witam

miałam 2 przynety,w obu układankach były kaczki 8),za 38 razem wreszcie zdobyłam xl i mój rekord to:

śmieszne ale chyba dali mi wygrać albo rano lepiej myslałam,hmmm
    Teraz pytanie czy grać dalej czy ....8)8)

10. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

No i co?
    Znaczy że wszystko OK i przechodzimy nad tym do porządku dziennego?
    Nie ważne że BP nie informując o takiej zmianie jest po prostu oszustem i wyłudzaczem?
    Napisz co o tym sądzisz?
    Ale nie pod szyldem 'mod', tylko farmowym nickiem.
    Noż kuźwa, BP pluje nam w pysk, a Wy udajecie że wszystko jest OK.
    Jeden gracz łapie ładne punkty z kaczkami na każdej planszy, drugi ma tę pomoc co plansz kilka.
    No jest dosłownie super.

Czy pojawi się w FAQ dokładny opis obecnej mechaniki występowania dżokerów/kaczek?
    Czy będzie jak zwykle: pod dywanik?

11. SMOD_Atena

hlnrys wszystkie informacje jakie otrzymaliśmy do przekazania Graczom w poradniku zostały tam zamieszczone.
    I tak jak jest napisane w dziale FAQ:

"Poradniki mają jedynie charakter pomocniczy. Różnice między informacjami zawartymi w poradniku a stanem aktualnie obowiązującym w grze nie są podstawą do ubiegania się o rekompensatę."

A jako Gracz myślę, że jednak wszyscy mają taką samą ilość plansz z kaczkami i bez.

krasnoludek10 lubi to.
  12. bogusiak80

bogusiak80 Fanatyk forum

Sadzę,że Sami przyzwyczailiśmy ich do pogrywania z Nami.Kończymy eventy przed czasem,kupujemy kombajn,Premium i czasem koszyki .Wprowadzają nowe zwierzęta i od razu Misje każdy chce mieć wszystko i tak się to toczy.Machina ruszyła znaleźli słaby punkt graczy i wykorzystują to w bezczelny sposób.Moim zdaniem czas zakończyć ten Chocholi taniec ,zacząć kończyć eventy w wyznaczonym czasie a nawet nie.Nie kupować wszystkiego co podsuwają a przede wszystkim zastanowić się dobrze nad zakupem czegokolwiek.Zamknąć grę i przemyśleć.To jest działanie podprogowe nie będziesz miał/a nie zdobędziesz nie ukończysz.Czas zacząć być asertywnym w stosunku do BP.Przegięli po całej linii,czas to przerwać.

13. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

Trochę dziwne to tłumaczenie BP odnośnie kaczek.
    Przed chwilą zrobiłam screena na mojej farmie i kaczki są - na każdej planszy.

Chyba, że u mnie nie zdążyli jeszcze pomajstrować.

14. MaksM

MaksM Czeladnik forum

Wczoraj na zmianę miałem parę plansz z kaczkami, parę bez kaczek i tak w koło.
    Braki kaczuszek powodują, że średnia drastycznie mi spada.
    Na razie po rozegranych 15 grach moja średnia to 67,5 tyś punktów.

15. Marianka2011

Marianka2011 Stary wyjadacz

a moja średnia to 1000

hapsak89, krasnoludek10 oraz bogusiania lubią to.
  16. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

To chyba nie czytasz forum.
    Jedni mieli na każdej (mają skończoną główna linię 25 gier), inni co kilka plansz.
    Ja nie mówię, że to wasza wina, tylko że to BP nie dało takich informacji w FAQ.
    Informacji o ważnej zmianie w mechanice występowania dżokerów.
    Ale po przytoczeniu czerwonego tekstu, widzę że uważasz to za w porządku.
    Jeden czerwony tekst załatwia sprawę.

Tym sposobem BP może dowolnie nas walić w rogi.
    Smutne i żałosne.

Zgaduję, że żadna informacja o tej istotnej zmianie, w FAQ się nie pojawi?

17. mjanakiewicz

mjanakiewicz Aktywny autor

U mnie wczoraj rozegrane 9 gier, dzisiaj 5.
    Dzisiaj wszystkie 5 z kaczkami, wczoraj większość bez kaczek (pierwsze dwie na pewno miały).
    Efekt - średnia raptem 53,5 tyś punktów.

Czyli te nie pojawiające się kaczuszki, to zamierzony efekt BP, o którym zapomniano poinformować graczy w FAQ??

18. SMOD_Atena

Tak myślałam, ale skoro jedni mieli na każdej z 25. planszy to tak wszyscy powinni mieć, być może te plansze bez kaczek są w losowej kolejności przy większej ilości minigier, nie mam pojęcia, może i tutaj jest ta "słynna" losowość, a u siebie na 15 minigier szczerze mówiąc nie zwróciłam uwagi na ilu z nich tych kaczek nie było a na pewno było ich kilka.

Jak wiesz w odpowiedzi otrzymaliśmy to co przekazaliśmy w tym wątku i w dziale Pomocy jako odpowiedź na zapytanie, nie jako informację do umieszczenia w poradniku, tak że raczej już nic w tym temacie nie otrzymamy.

Tak zamierzony i widocznie Producent gry uznał, że taka informacja nie jest konieczna.

19. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

:cry::oops::cry:
    Jednak i u mnie pomajstrowali - na 30 gier pierwsza plansza bez kaczek.

20. McSnake

McSnake Czeladnik forum

Mnie to śmierdzi tym, że ktoś swój błąd (bug) próbuje nam teraz sprzedać jako zaplanowane działanie (feature).
    Wczoraj było z kaczkami różnie, tak pół na pół bym rzekł.
    Dziś o dziwo 5/5 z kaczkami.

Zazdroszczę szczęścia "kaczuszkowego"!!!
    :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.