Opinie Serce Mórz II

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 19 czerwca 2024.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Cytat z poradnika:

2. michal01096

michal01096 Wyjątkowy talent

Jak ja nie cierpię tej mechaniki w mini grach... Ale event zmuszony jestem zrobić...

3. bogusiak80

bogusiak80 Fanatyk forum

Jak ja nie lubię tej mechaniki,ale nagrody mi odpowiadają.Mój plan jest taki ,że robię czarną robotę i sieję a potem oddaję zabawę osobie ,która uwielbia te układanki.Zaloguję się tylko i mogę uwolnić się od wysilania mózgownicy.Nie mam wyobraźni przestrzennej i nie dla mnie takie eventy.

4. dorro007

dorro007 Baron forum

A ja lubię takie eventy z serii: połącz jak najwięcej. Więc będę robić i się przy tym świetnie bawić. Baobab zawsze się przyda i zawsze znajdzie się dla niego miejsce na polanie. No i, wiadomo, żetony :) Robię z dziką radością :)

5. oset53

oset53 Wszystkowiedząca wyrocznia

Farma znowu wisi i nic się nie da zrobić, naprawdę mam tego dość.
    Już widzę ten nowy event oczyma wyobraźni, na pewno będzie bezproblemowy:cry:xD
    jeśli w ogóle wystartuje i to nie wiadomo kiedy. Jak na razie nie zapowiada się dobrze.

6. -mala159-

-mala159- Chodząca legenda forum

u mnie na razie jest wszystko ok,ale powiem szczerze ,że na kliencie to farma śmiga,hmmmm,jak to możliwe.

Odnosnie eventu:zacznę i zobaczę jak to bedzie wszystko szło,jak bedę miała słabe wyniki to poprostu bedzie hamaczek,nawet nie zrobię lewej strony :p,koło od biedy dało 100% to to wykorzystam,tylko czy w całości 8)8),czas pokaże 8)

7. Matisiek200

Matisiek200 Zaawansowany

Pierwsza gierka już za mną. Chyba w końcu rozumiem o co chodzi w tej mechanice :inlove:, co i tak nie zmienia faktu, że jej nie lubię bardzo. Powodzenia wszystkim i dobrej zabawy.

8. Marianka2011

Marianka2011 Stary wyjadacz

zgadzam się w 100 % ,pierwsza gierka i 1150 punktów .Nie mam pojęcia jak uzbierać 80 000

9. madziales

madziales Naśladowca mistrzów

Super, Gratulacje, podpowiedz jak to zrobiłeś, czy miałeś taki dobry układ łączenia?

Post edytowałam. oddzieliłam Twój wpis od cytatu.
    MOD_Zła

Ostatnio edytowane przez moderatora: 20 czerwca 2024
  10. Matisiek200

Matisiek200 Zaawansowany

Wszystko tak naprawdę zależy od szczęścia. Udało mi się dużo razy dookoła połączyć, gdyż przypasowały mi kolejne spadające kolorki. W drugiej grze już tak kolorowo nie było i tylko 20 tyś.

11. -mala159-

-mala159- Chodząca legenda forum

u mnie z darmowych udało się ułożyć-51640 a drugie 29020 :( :( ,jak ja nie nawidzę tego układania :cry::cry:

12. twardy81

twardy81 Naśladowca mistrzów

moja pierwsza gra 77460

13. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

Szarłat z pomocnikami dał 404 ciasteczek

raczej z wylotkiami nie będzie problemu
    teraz mozolne sianie

idę to drzewo reszta ile ugram
    nie umiem tej mechaniki :oops:

14. klonek68

klonek68 Hrabia forum

Dwie gierki i 104 tyś....rekord 52700;)

15. twardy81

twardy81 Naśladowca mistrzów

16. dora4370

dora4370 Moguł forum

U mnie tak to wygląda , uważam że na razie nie jest źle

17. bogusiania

bogusiania Komisarz forum

Z szarłatu - 409 rybnych ciasteczek. Mechanikę gry znam, trochę lubię - ale z punktami ciężko. 28 k. i 26 k. - nie jest rewelacyjne. Dojść do SWD z lewej strony - jest szansa, z prawej - zebrać wszystkie żetony kotwicy, powinno się udać, do końca - nie mam szans. Powodzenia w układaniu i łączeniu morskich stworzeń :)

18. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

A ja chciałem teraz zebrać hortensję a tu nagle komunikat "Zostałeś wylogowany":pxD:cry:xD No nic, ile zrobię, tyle zrobię. Trudno, rozsieję dopiero wieczorem/rano.

19. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Spróbowałem i ja.:)
    Najpierw na 4 bokach, żeby się 'ograć'.8)
    Słabo to szło, tak w okolicach 40k pkt.:(
    Na głównej poszło lepiej, ale to był fuks.
    Co prawda starałem się szczęściu pomóc, ale zawsze to fuks.

W pierwszej grze mogło nie być niebieskiej pętli, gdyby w przedostatnim ruchu spadły nie takie potworki.:oops:
    Za to w drugiej grze miałem na tyle fuksa, że niebieską pętle mogłem zamknąć w przedostatnim kroku i w ostatnim udało się zakreślić całkiem sporą fioletową.:D
    Zresztą zobaczcie sami::p

W obu grach wybrałem kolor niebieski (przypadek), jako ten do którego będę dostosowywał planszę.
    Wybór koloru trochę mi zabrał.:oops::p
    W grze pierwszej widać jak cofam zaznaczone różowe potworki.
    A to dlatego, że kosztem zaznaczenia jednego mniej w linii, mogłem złapać pętlę, co dało dodatkowe pkt.

Moje uwagi/porady:
    1. Najpierw należy wybrać kolor pod który się będzie zbierało (u mnie niebieski).
    Zależy to od tego jak na starcie się rozłożą.
    Należy pamiętać, że kaczorki/jokery, to też kolor.
    2. Wypracowywanie koloru należy zacząć od dołu i potem iść w górę.
    Nie podbierać środka, bo to w zasadzie nic nie daje.
    3. Nie ciągnąć na siłę do krawędzi.
    Jak gdzieś pętla nie będzie do niej dochodzić, to się nic nie stanie.
    Lepiej złapać ciut mniej punktów, niż wcale, jeśli zabraknie ruchów do zrobienia pętli.
    4. Jak jest niezły układ w przedostatnim ruchu, to dla kliku punktów nie warto próbować go powiększać.
    Lepiej pętlę zamknąć i w ruchu ostatnim spróbować coś sklecić z kolorków w bocznym pasku (II gra).

Chyba tyle.
    Strasznie długo to schodzi.
    Dwie gry - 9 min.
    Tu średnia ładna wyszła, ponad 60k pkt, ale czy tak zawsze będzie?
    Raczej nie i dalej nie wiem jaką średnią założyć, ale po tym co czytam chyba mogę tak:
    Czyli jeszcze 43 gry do SN XXL.:)
    Na razie jeszcze się wstrzymam z sianiem na dopalaczach.
    Poczekam na więcej wpisów z wynikami gier.
    Może to tylko na start tak dobrze poszło.

Zresztą jakby nie było, to wszystkie drzewka SN z tego ewentu muszę mieć i będę mieć.8)
    Czego i Wam życzę.:D

20. gosiagosia60

gosiagosia60 Chodząca legenda forum

:D zupełnie nie wiem co robić z tymi stworami ale drzewko kusi,więc sieję -mam 3 gry i 5020 pkt po prawej,więc nie patrzę na nią wcale...
    edit: już drugi raz mnie z gry wywaliło,czyli norma,jak są lepsze nagrody i więcej ludzi gra a serwery się gotują...

Ostatnie edytowanie: 20 czerwca 2024
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.