Opinie Słodka gorączka II

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 19 lutego 2025.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. MiszkaM

MiszkaM Wielki mistrz forum

Koło dało + 200%, więc nadganiam z SN. Dyniowych mi na taki event szkoda. 6 słupków cukierkowych gotowych. Na wylotki nie narzekam.

Ostatnie edytowanie: 23 lutego 2025
  2. IZABELA2504

IZABELA2504 Zaawansowany

Pomyliły mi się klawisze w kombajnie, więc dzięki przypadkowym dyniowym roślina już jest xD Teraz zostaje pomęczyć wypadajki, chociaż marnie to idzie...

3. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

U mnie z 8 JC niewiele więcej - 30.
    Ale jedna próba nic nie mówi.
    Mam JC na drzewie, może też jakieś pnącze działa albo item.

4. dana7317

dana7317 Analityk forum

powiedzcie czy warto zbierać na drugi komplet itemów? bo pnącze zdobyte badyl wysiany do końca ale mnie się już nie chce :sleepy:
    ,,papierocuksy'' lecą marnie mimo 12 jaśków z róży na noc wypadło coś około 30 z dwóch pól

5. rysio

rysio Półbóstwo forum

roslina w komplecie, syrop w komplecie.
    teraz szarlat z SN na 2 lakach, zobaczymy co wypadnie, dam znac

6. bogusiak80

bogusiak80 Wszystkowiedząca wyrocznia

Tragedia z tymi papierkami.>:(Posiałam na noc szarłat zawsze dobrze się spisuje ,tym razem słabo.:sleepy: Przy 13 JC wystarczyło mi na zrobienie 4 cukierków i 34 szt zostało łącznie z tymi od sąsiadów.Na następne 2 brakuje mi 126.Magiczne drzewa w ilości 20 szt za 20h dadzą papierki i znowu muszę siać na te przeklęte wypadalce:cry: coś długo rosnącego.Potem trzeba szybko szykować pola pod warsztaty.Inne miałam plany.Po jakie licho wzięłam się za robienie eventu do końca:mad: Teraz nie mam już wyjścia.Papierek nie będzie mną rządził;):p

7. bogusiania

bogusiania Weteran forum

Za 3,5 h będzie gotowe pnącze, też zamierzam robić event do końca. 1 raz tylko siałam na noc coś długorosnącego, zobaczę, ile tych papierków jeszcze brakuje. Na stanie 604 papierki i 235 syropu owocowego. A o jakich warsztatach wspominasz już kolejny raz ?
    Już policzyłam, ok. 300 papierków, czyli znowu trzeba posiać na noc coś długorosnącego :)

8. bogusiak80

Jutro od 10-22 szybkie produkowanie w warsztacikach.

9. hlnrys

Wróć, to był syrop.
    Papierków dało 20.

Teraz zrobiłem jeszcze jeden test z 8 JC.
    Z ewentówki na głównej dało 15 papierków, na dzikiej 18 papierków.:oops:
    Tak że...
    Więcej testów nie robię.:p;)

10. bogusiak80

A u mnie zawsze jest na odwrót ,więcej daje główna.Z Farmą nie ma nic stałego u każdego jest inaczej.Kiedy wydaje Ci się,że już doszedłeś z nią do porozumienia to wywinie Ci numer jak mnie dzisiaj z papierkami.

11. klonek68

klonek68 Generał forum

Masakra z tymi papierkami ,słabo lecą;) żeby w realu były tak wyzbierane to by pięknie było;)

12. marynia53

marynia53 Cesarz forum

pnącze dynda, czekam do rana na papierki bo na stanie tylko 39. Czy uda się do końca nie wiem.

13. MOD_DaMa

MOD_DaMa Forum Moderator Team Farmerama PL

Event przeszedł u mnie do historii, oj tanio nie było.

Wychlapałam sporo SN, koło kiepsko współpracowało :( teraz hurmaczek:D

Powodzenia tym, którzy jeszcze walczą:)

14. rysio

rysio Półbóstwo forum

zgodnie z obietnica: 2 pola po 176 pol 1x1 + 8JC na kazdym szarlatu dalo 123 papierkow
    jak czytalem inni dostali 200 z mniejsza iloscia JC, wiec cos jest nie tak

15. hlnrys

Dostali więcej, ale z większego obszaru.
    Dlaczego tylko po 176 pól?
    Na całości to jest ok 50 pól mniej (12.5%).
    Przejrzałem wszystkie raporty wypadajkowe i odrzucając te w których mowa o JC i dopalaczach znalazłem tylko dwa z szarłatem, które uznałem za stosowne do porównania:
    Tu 152 papierki.

Tu z jednej łąki 75, czyli 150 z dwóch.

Ty masz 123.
    Gdybyś siał na wszystkich poletkach (404) , a nie tylko na 352, to powinno dać ok. 140 papierków.
    Wychodzi różnica ok. 10 papierków.
    I wg mnie jest to dopuszczalna różnica.
    Raporty są z pojedynczych zbiorów.
    Założę się, że gdyby były one z przynajmniej 5 zbiorów, to uśrednione wyniki różniłyby się kilkoma sztukami.

I jeszcze jedno:
    JC nie zwiększają ilości wypadajek na sztywno.
    20 JC (100%) nie gwarantuje podwójnego zbioru, daje tylko taką szansę.

16. bogusiania

bogusiania Weteran forum

Pnącze zdobyte, już pracuje. 12 piramid zaliczonych, jeszcze tylko 4 miodowe cukierki do końca piramid 13 i 14. Do skończenia eventu brak 3300 miodowego kwiatu = 3 zbiory i 280 papierków. Na noc posiana turecka melisa. Z pierwszego zbioru z 2 pól szarłatu + 4 JC + 2 gałązki pnącza + 3 itemy + 9 MD wypadło 249 papierków i 393 syropy. Średnia na 1 pole to 125 papierków i 197 syropu. Podczas gry przeciętnie z 1 pola wypada 20 kilka papierków i 30 kilka syropu. Jak nie zapomnę, to sprawdzę 1 zbiór szarłatu bez JC i dopalaczy:)

Ostatnie edytowanie: 24 lutego 2025
  17. CHUDYJUREK

CHUDYJUREK Ambasador forum

podgonił bym jak bym wykręcił bonu...a tak...cos kapie

18. klonek68

klonek68 Generał forum

No wreszcie koniec ;)dla mnie ten event bardzo nużący przez leniwie lecące wypadalce;) Wystawiłem 3x Piccolo i wypadły 3x Bukiet kwiatów xD to mi przybędzie sporo kuponów 1 godzinnych;)

Ostatnie edytowanie: 23 lutego 2025
  19. bogusiak80

Skończyłam a właściwie wymęczyłam ten event.:)Wydaje mi się,że w sklepie sezonowym była kiedyś możliwość zakupu pojedynczych wypadajek.:eek: Teraz są tylko koszyki .Czy są bardziej opłacalne? Wydaje mi się,że nie ale to jest biznes BP.
    Wystawiłam moje Piccolo a z nich otrzymałam:
    Inwazja robali x 2,Kijek pogox2,Genialny x2,Święto świateł x 3, Kosiarz trawy x 2xD z tego ostatniego najbardziej się cieszę.

20. hapsak89

hapsak89 Hrabia forum

Pnącze powieszone, ojj lekko nie było. Wpadalce są wyjątkowo uparte w tym evencie, ale jeszcze trochę eventówki mi brakuje do całości, potem na pola wjeżdża płaskurka i śnieżna róża. Tylko szczerze mówiąc tak się zaczynam zastanawiać czy chce mi się dalej z tym boksować, i syropy i papierki na prawdę słabo lecą. Chociaż z drugiej strony jak już nasieję brakujące ilości zielska, to w zasadzie reszta zrobi się sama, albo i nie jak nie wypadnie to co powinno :p Generalnie już na luzie, będzie co będziexD

Bardziej "przeraża" mnie myśl, że muszę zrobić przemeblowanie i krytyczne porządki na wybiegu:cry: Nie mam bladego pojęcia jak podejść do tematu:cry: Nigdy tam nie sprzątałam xD:cry: Tylko od lat dorzucam co się da wcisnąć, opcjonalnie były jakieś podmianki na coś nowego, ale mam tam niesamowity bajzel . Bardzo powolutku i z ogromną niechęcią dojrzewam do myśli przeorganizowania tego miejsca :wuerg:xD

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.