Opinie Sękata Wierzba

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Czerwona, 10 października 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Frytka2012

Frytka2012 Komandor forum

Witam farmerskie duszki;),
    wracam z targu i juz spokojniej chociaz dalej drogo, :sleepy:
    orzesznik , 57 800, a wiaz 264 000, nie jet zle;), bedzie lepiej;),
    do konca jeszcze 4 i pol zadania, robie spokojnie, gdzie sie spieszyc, czasu jeszcze troszke zostalo;)
    Pozdrawiam i powodzenia w wypadajkach, ;)

2. Ewa2951

Ewa2951 Ambasador forum

Witam. Jakimś dziwnym trafem wykręciłam +100% do stodoły, także eventówka wysiana, natomiast wypadajki nie pozwalają mi na ukończenie eventu - jak widać na załączonym obrazku

Przy okazji muszę odszczekać to, co pisałam wcześniej o sprzedaży wiązu, bo na targu 25 nadal się sprzedajeo_O

3. MargolciowyRaj

MargolciowyRaj Zaawansowany

Ach ten wiąz! Będzie mi się śnił, tak jak kiedyś świece zapachowe... i lampy... i jeszcze wcześniej jedyny klucz jaki mi został do zdobycia pnącza z cjm. A ile przy tym fajnych znajomości naWIĄZałam... Bezcenne!

4. QQRYQ333

QQRYQ333 Hrabia forum

głowa do góry jeszcze 66 h a ty potrzebujesz tylko 280 szt. ustrojstwa

5. [P.Stasia]

[P.Stasia] Okazjonalny autor

Na noc postawione klony osikane, TZ
    Czesławowi trafiło się +1 ,więc z upojnej nocy z żoną nici :p
    Ja już sobie pójdę spać xDxD:cry::cry:xDxDxD

6. betty10

betty10 Zaawansowany

event pomalu sie robi :D wiazu i orzesznika sprzedane za 115 milionow :p:inlove::D:D

7. -rybka24-

-rybka24- Chodząca legenda forum

Nic jeszcze nie oddałam z głównego paska (boczne zrobione)
    Rośliny 13258, wypadajek 668.
    Nie wiem czy to dobre wyniki, ale wierzę, ze dotrę do pnącza :)

8. aankaa_66

aankaa_66 Nadzorca forum

U mnie wypadajek chyba mało bo tylko 549:sleepy:, może jakoś je dozbieram bo badyla już mam przeszło 14000. Anka głowa do góry!;)

9. Majeczka13

Majeczka13 Chodząca legenda forum

Za dwie godziny ostatni zbiór eventówki i spokojna niedziela :D. Pnącze będzie gotowe do odpalenia. Stawiam zagrody i uzupełniam braki zwierza. Powodzenia wszystkim życzę.

10. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

hlnrys zacytowałeś ostatnie zdanie z mojej wypowiedzi, którą zamieściłam w dziale pytań i do tego dopisujesz swoją odpowiedź niezupełnie odpowiednio do moich słów, bo jeśli chodzi o podany przez Ciebie przykład dużej różnicy w ilości wypadajek to odpowiedziałam tam:

O szklarni wspomniałam w kolejnym już poście, w zupełnie innym kontekście:

miwi45, -norbijas- oraz niebo016 lubią to.
  11. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

SMOD_Atena

To że lecą różnie to faktycznie wiemy, ale tu chodzi o 4 krotną różnicę.
    Tu jest ból.
    Ty w odpowiedzi piszesz o tym co pomaga na wypadajki (prezenty, szklarnia) a nie o to chodziło.
    Widzę, że się nie dogadamy.

Czy możesz w takim razie mnie poinformować kto mógłby udzielić odpowiedzi na pytanie:
    Dlaczego przy takich samych warunkach jest tak kolosalna różnica w ilości wypadajek?

12. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

hlnrys jednorazowa sytuacja nie jest odnośnikiem, jeśli chciałby porównać to przynajmniej na kilku kontach, na których Gracze posiadają te same "bonusy" dla wypadajek (runy, rzędy chmur, uszlachetnienia, itd...)trzeba by było sprawdzić konto Gracza po kilku kolejnych zbiorach czy rzeczywiście przy każdym jest tych przedmiotów zdecydowanie mniej niż u innych, którzy zbierają te same rośliny, np. Ty masz za każdym razem 40 a inny Gracz za każdym razem 5 czy 10, wtedy można by pokusić się o podejrzenie jakiegoś błędu na koncie ale jednego zbioru nie można porównywać, bo może się okazać, że Gracz, który miał akurat wtedy mniej to w końcowym efekcie może mieć taką samą lub większą ilość niż Gracz, który wcześniej miał więcej.
    Zasada jest od zawsze taka sama, ilość wypadających przedmiotów jest losowa i największe znaczenie ma podstawowy czas wzrostu roślin/drzew, itd...

13. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

Widzisz Rysiu w tej calej dyskusji o wypadaniu zapomina sie o najwazniejszej rzeczy....a mianowicie o tym,ze puchary oraz jas cytryna zwiekszaja tylko szanse a nie daja pewnosci....
    cytaty,,
    Każda misja ma 15 zadań. Możemy więc uzyskać 2 podstawy pucharów oraz po 14 ulepszeń. Łącznie możemy zwiększyć szanse na wypadanie przedmiotów o 30%.
    John Cytryna - jest to jeden z Muzycznych Żółwi, który o 5% zwiększa szansę na wypadanie przedmiotów (narzędzia, wypadajki, składniki specjalne)
    wiec jesli jest mowa o szansie..to zalozmy taki wariant,ze masz 30% szanse na wypadniecie czyli dla 100 pol mozesz miec wypadajki pomiedzy 0 szt a 30 szt,,,,,

14. niebo016

niebo016 Generał forum

8)8)8)W tej chwili w Sękatej Wierzbie jestem tzn utknęłam na 11 zadaniu, mam 160 wypadajek. Na noc muszę wysiać bulwy- kasztany, aby zdążyć je uzbierać.8) 8)8)

15. Ewa2951

Ewa2951 Ambasador forum

nie no, załamana nie jestem;) z 202 małych pól goździków wyleciały mi przed chwilą 52 rożny. resztę pomalutku się uzbiera. powodzenia wszystkim!

16. hlnrys

-norbijas-

Nawet bez tych gadżetów, to mamy tylko jakiś % szansy na wypad z pola.
    Ale idąc tym tropem to nawet jak nic nie wypadnie z całej farmy, to i tak matematycznie zmieści się to w ramach losowości.
    I oczywiście wszystko będzie OK.
    Matmy nie oszukuje.

Ech...

Wymiękam, zakładam multi i zaczynam prowadzić statystyki.
    Tylko nie wiem ile danych muszę zebrać, żeby się nimi podeprzeć przy wątpliwościach.

Kończę ten nierówny bój.

17. -norbijas-

Dam ci przyklad,,,gola farma;) 128x motyle= 56 rozen,,,czyli prawie 50%
    edit..
    druga farma,,tez golizna,,3 pola cebuli..73 x rozen....

Ostatnie edytowanie: 13 października 2018
    oset53 i olgs3 lubią to.
  18. hlnrys

A jak mam to porównać?
    Motyle rosną 12h a cebula 15h.
    Poza tym 128 dużych to 512 małych co z brakującymi 76?
    Bo trzy pola cebuli to 588.
    Nawet jak dałeś cebulę na dużych to i tak jest różnica w czasie wzrostu.
    Warunki nie są takie same.
    Cebula rośnie dłużej, więc wypadów jest więcej.

olgs3 i -norbijas- lubią to.
  19. -norbijas-

Wiem,ze przyklad jest zly jesli chodzi o porownanie miedzy farmami..chcialem tylko pokazac jak wypadanie wyglada na golej farmie czyli tzw.pozycja wyjsciowa...;) a testy jesli chcesz robic to najlepiej siac te same rzeczy przez zalozmy pare dni na dwoch farmach..glowna oraz boczna;) ,

olgs3 lubi to.
  20. hlnrys

Z tymi testami to żartowałem.
    Jednej farmy mam nadto.
    Zakończmy na tym, zanim się okaże, że rozmowa o wypadajkach w ewencie opartym na nich w 50% (drugie 50% to wysianie rośliny),
    jest nie na temat.
    xD:cry:xD

Za godzinę podrzucę screen z raportem.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.