Sąsiedztwo

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika kasiuniia1, 1 grudnia 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. kasiuniia1

kasiuniia1 Forumowy żółtodziób

Cześć mam następujący problem.
    Wczoraj nie miałam jeszcze żadnego sąsiada. A dzisiaj wchodzę na konto i samo mi dodało kilku znajomych(bez żadnego mojego potwierdzania) Najdziwniejsze jest to, że na pasku tam gdzie są prezenty, wiadomość itd. nie ma ostatnich dwóch ikonek z usunięciem znajomości i odbieraniem PD. Pisałam do dwóch z nich wiadomości żadnej odpowiedzi mimo dostępności. Jak sama dodałam znajomych, albo ktoś mi wysłał to już są te dwie ostatnie ikony na pasku.
    Do farmy loguje się przez konto bigpoint

http://imageshack.com/a/img661/4678/JhdAFg.jpg tu jest screen opisanej sytuacji.

2. GoskaK

GoskaK Ekspert forum

A może dostałaś się do Szkoły Farmerów i dopisało ci Kurczaki i Mentora.
    Pozdrawiam

3. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

4. BA_Chris

BA_Chris Guest

Autorze czy po zapoznaniu się z poradnikami masz jeszcze jakieś pytania? :)

5. kasiuniia1

No własnie nie zapisywałam się do szkoły farmerów

Problem jest dalej.. a grałam kiedyś wcześniej na innym koncie i nie było takiego problemu

Teraz zerknełam i faktycznie jestem zapisana tylko że nie wysyłałam żadnego zgłoszenia cóż może ktoś mi się włamał na konto.

Posty na forum łączymy poprzez opcję edytuj.
    Proszę zapoznać się z poradnikiem --->KLIK
    Tutaj można poćwiczyć --->Wątek do ćwiczeń

SMOD_Chris

Ostatnio edytowane przez moderatora: 1 grudnia 2014
  6. Sekme

Sekme Generał forum

Widziałam, że nie zapisywałaś się do szkoły, ale sprawdź w domku, czy mimo wszystko nie jesteś w szkole.
    Jeśli jesteś, to przycisk "opuść szkołę" (czy jakoś tak) powinien załatwić temat.

Jeśli masz takie podejrzenia, to natychmiast zmień hasło.

7. BA_Chris

BA_Chris Guest

Jeśli nie podawałaś nikomu swoich danych dostępowych, to możesz być spokojna. :)Jesteś pewna, że przez przypadek nie wcisnęłaś czegoś w Szkole Farmerów? :)

8. kasiuniia1

no właśnie nie bo nawet osoba wyżej napisała, że "nie widziała żebym sie zapisywała" Opuszczę szkołe i na wszelki wypadek zmienie hasło. Dziękuję za pomoc.

9. BA_Chris

BA_Chris Guest

Proszę bardzo, hasło zawsze warto zmienić na jakieś mocniejsze, nie zaszkodzi. :) Czy masz może jeszcze jakieś pytania? :)

10. Sekme

Sekme Generał forum

Kasiu,
    napisałam, że "Widziałam, że nie zapisywałaś się do szkoły..." ponieważ wcześniej sama napisałaś:"No własnie nie zapisywałam się do szkoły farmerów" tzn. bazowałam wyłącznie na tym, co sama napisałaś w tym wątku - nie mam żadnej wiedzy, co robiłaś lub nie na swoim koncie.

Natomiast, Szkoła farmerów jako taka jest bardzo, bardzo dobrym "wynalazkiem" i naprawdę warto współpracować ze swoim mentorem - można z tego mieć sporą pomoc i wiele korzyści (powiem na ucho, że każdy mentor marzy o codziennym prezencie z serduszkami ;))
    Zapraszam Cię do wątku o Szkole, gdzie zawsze uzyskasz pomoc na ten temat:

https://board-pl.farmerama.com/index.php?threads/szkoła-farmerów.12056/
    A tu masz cały poradnik, który wyjaśnia, jak działa Szkoła:
    https://board-pl.farmerama.com/index.php?threads/szkoła-farmerów.10489/

Co zaś dotyczy Twojego podejrzenia, że ktoś obcy otrzymał dostęp do Twojego konta, to po prostu natychmiast zmień hasło - najlepiej na jakieś trudniejsze czyli takie, w którym będą duże i małe litery, jakieś cyfry, znaki specjalne (kropki przecinki, myślniki itp., które masz na klawiaturze) tylko sama nie zapomnij, co wpisujesz ;)
    Poza tym warto mieć potwierdzony email w grze - tu jest dokładna instrukcja, jak to się robi:

https://board-pl.farmerama.com/index.php?threads/potwierdzenie-adresu-e-mail.10476/

Gdybyś miała jakieś pytania, śmiało pytaj - na tym forum jest mnóstwo ludzi, którzy Ci pomogą i poprowadzą :)

P.S.
    Chris, sorry... ale grasz nie od dziś... jesteś modem... widać, że gracz nie jest obeznany... IMHO Twoim, jako moda, obowiązkiem jest dbać o to, by gracz otrzymał właściwą odpowiedź i (uwaga!) pozostał w grze ;) Linki do poradników macie mieć w małym palcu, a nie tylko dyżurną odpowiedź ;) <== Nic osobistego. Czysty biznes ;) Wasz, jako przedstawicieli BP, biznes ;)

Dobranoc :)

gosiagosia60 lubi to.
  11. MOD_November

MOD_November Nadzorca forum

Hmmm... właśnie przyszło mi do głowy bardzo mgliście zapamiętane ogłoszenie jeszcze za czasów starego forum - otóż po jednej z aktualizacji miała zostać wprowadzona pewna droga na skróty - gracz po ukończeniu pełnego tutoriala miał zostać automatycznie zapisany do szkoły farmerów jako "kurczak" (dotyczyło to kont założonych już po aktualizacji).

Przed chwilą zalogowałam się na swoje testowe konto zakładane jakieś pół roku temu, na 150% nie zgłaszałam się na nim do szkoły farmerów i tadammm - konto zostało automatycznie wprowadzone do systemu. Postaram się jeszcze o to dopytać, ponieważ starego forum już nie ma i nie ma niestety możliwości podrzucenia odpowiedniego linka :)

Sekme lubi to.
  12. kasiuniia1

Dobrze wiedzieć, przydatna informacja :)

13. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

kasiuniia1 czy masz może jeszcze jakieś pytania w tym temacie?

14. kasiuniia1

Nie mam, dziękuje za pomoc.

15. Również dziękuje i zamykam :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.