Rzędy Pnącza na odwrót?

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika LusiaSZ, 9 stycznia 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. LusiaSZ

LusiaSZ Okazjonalny autor

Skończyłam część eventu z "+" , mam neonowe zagrody i itemy oraz po dostarczeniu 80 serduszek podświetlił mi się rząd pnącza, jednak nie ten ,który powinien zgodnie z poradnikiem FAQ, tzn. "Neonowe zagrody I". U mnie podświetlony jest rząd "Neonowe zagrody II" ,czyli ten do kupienia w sklepiku za serduszka. Oczywiście itemów z głównego zadania postawić na nim nie mogę.
    Czyżbyśmy byli zmuszeni zrobić cały event, nazbierać kolejne 160 serduszek a co za tym idzie -zużyć wszystkie zapasy SP ( a może kupić za realną gotówkę),żeby mieć drugi rząd Pnącza i na nim poustawiać odpowiednio itemy?
    Wydaje mi się,że to jest powód poprzednich skarg na niemożliwość ustawienia itemów na pnączu. Proszę o sprawdzenie problemu .
    Pozdrawiam

2. MOD_Kirito

MOD_Kirito Guest

@LusiaSZ

Witaj,
    Na początku warto zaznaczyć, że nikt nikogo nie zmusza aby brać udział w evencie.

w obecnym evencie możemy zdobyć 2 rodzaje pnącza:

- Pierwsze odblokujesz w finałowym zadaniu obecnego eventu (za kłódki miłości);

- drugie możesz zakupić w sklepie neonowym(który jest widoczny z lewej strony planszy eventowej) również za kłódki miłości

Zatem trzeba klonować w oazach bo tylko tam zdobędziemy kłódki miłości (nie da się ich zakupić ani wysłać jako prezent).

Czy mogę w czymś jeszcze pomóc ?

3. kevin

kevin Forum Pro

rząd jest szary dopóki nie postawisz itemów nie idzie na jednym spróbuj na drugim ,skoro odblokowałes za 80 serc musi byc właściwy;) znaczy ten na który mas itemy z 1 zadania

4. LusiaSZ

Wybacz Modzie, ale chyba nie zadałeś sobie zbyt wiele trudu aby wyjaśnić sprawę, powtórzyłeś tylko informację z FAQ.
    Piszesz też ,że nikt nikogo nie zmusza do brania udziału w evencie. Nie zabrzmiało to miło , bo tak trochę w stylu "nikt nie zmusza nikogo do grania i jak się komuś nie podoba ,to może nie grać". Gram już od kilku lat i jak dotychczas podobało mi się skoro gram do tej pory. I jeśli mam jakiś problem, to proszę o pomoc.
    Z powodu niedużej ilości SP chciałam zrobić tylko główną część zadania, a wygląda na to,że muszę kupić jeszcze jeden rząd w sklepiku za serduszka,żeby postawić na nim itemy z głównego zadania.

eldena lubi to.
  5. marysia543

marysia543 Okazjonalny autor

witam skonczylam ewent i oddalam 160 serduszek ale rzad chmur na ktorym sa kury , kroliki i kozy mi nie funkcjonuje czy to jakis blad?

6. haft61

haft61 Fanatyk forum

też tak chciałam zrobc na początku, ale niestety człowiek musi pięć razy przeczytać aż zrozumie
    wystarczyło odblokowac pnącze za 80 serduszek
    potem nazbierać 180 serduszek i kupić w sklepiku drugie pnacze i intemki
    potrzeba do tego 260 serduszek co za tym idzie 520 sp i na tym mozna zakończyć jak chcesz dodatkowe intemy to możesz jeszce dodać 80 serduszek do pierwszego zadania ( tam intemy są podwójne)
    mam nadzieje że wytłumaczyłam przejrzyście

7. MOD_Kirito

MOD_Kirito Guest

Odpowiedziałem tylko na twoje pytanie, odpowiedzią faktycznie są informacje jakie wszyscy znamy z poradnika :). Jednak zamieszczone tam informacje odpowiadają na twoje pytanie.

Nikt nie jest wstanie odpowiedzieć co kierowało programistami, który planowali ten evnet.

Czy mogę jeszcze w czymś pomóc ?

Witaj,

Zapoznaj się proszę z informacjami jakie podałem w drugim poście. Z twojej wypowiedzi wnioskuje że mówisz o drugim rzędzie który trzeba zakupić w sklepiku za "serca" które otrzymujemy w oazie miłości

8. haft61

haft61 Fanatyk forum

z głownego zadnia na drugim rzedzie intemów nie postawisz bo to inne intemy, musisz kupić i pnącze i intemy za 180 serduszek

9. kevin

kevin Forum Pro

Lusia u mnie było wszystko Ok wczoraj po odblokowaniu za 80 serc postawiłem ten z krowa owca i kaczką dziś w sklepie neonowym wykupiłem to za 30 serc + te dodatkowe itemy (kura ,królik i koza ) i też działa

ten do kury masz w sklepie neonowym -po lewej na dole na planszy eventowej kosztuje 30 serc + itemy 150

10. marysia543

witaj Kirito czyli jak rozumiem dalej musze klonowac zeby miec kolejne 160 serduszek? no to chyba cos nie w porzadku

11. LusiaSZ

Masz rację, sprawdziłam i faktycznie po postawieniu itemów na "szarym" rzędzie "Neonowe zagrody I" , ten podświetlił się i uaktywnił.
    Wygląda więc ,że nie muszę już zbierać serduszek na drugi rząd, a właściwie na drugi komplet itemów, bo rząd II jakoś sam się uaktywnił. Dziękuję Ci za podpowiedź, problem się rozwiązał i trochę SP zaoszczędzę ;)

12. MOD_Kirito

MOD_Kirito Guest

Dziękuje wszystkim graczom za pomoc.

Ciesze się że wszystko się wyjaśniło.

Czy mogę w czymś jeszcze pomóc ?

13. kevin

kevin Forum Pro

180 jeśli już ,ale wcale nie musisz go robic , jedno pnacze masz z dwoma kompletami itemów ,chcesz możesz kupic drugie ,mogłas odpuscić sobie drugi taki sam komplet itemów ,a zrobic drugie pnacze

14. marysia543

dzieki Kevin ale juz doszlam do tego co i jak

15. Gregor011977

Gregor011977 Forumowy żółtodziób

No to jeszcze ja poproszę o wyjaśnienie.Zrobiłem całe zadanie i uruchomiłem Neonowe zagrody I,
    a później klonowałem dalej i za serduszka(160) z neonowego sklepu kupiłem drugie pnącze Neonowe zagrody II i itemy (kura, królik i koza) - przynajmniej tak myślałem.
    Tymczasem nie mogę uruchomić pnącza nr.II, a w pasku nie mam kury, królika i kozy, tylko drugi raz kaczkę, krowę i owcę ??? :-(((

16. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Graczom dziękuję za pomoc.

Gregor011977, za 160 serduszek kupiłeś rząd I + drugi zestaw itemów ( neonową kaczkę, owcę i krowę ), II rząd chmur + itemy to koszt 180 serduszek :

A skoro dla Autorki tematu wszystko już jest jasne, to temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.