runa zwiększająca +1 rośliny w alpach

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika ~czarodziejka, 21 czerwca 2023.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. ~czarodziejka

~czarodziejka Wszystkowiedząca wyrocznia

Mam odkrytą runę +1 dla sąsiadujących roślin z grzybami. Posadzone od góry : różanecznik, niższe pola grzyby, nizsze różanecznik i tak na przemian . Pierwsze górne pole różanecznika daje mi 5 roślinek a moim zdaniem powinno dawać 6 bo niżej sąsiadują grzyby. Na pozostałych polach bonus jest doliczony. Czy tak powinno być ?
    edit: zebrałam różanecznik i posiałam znowu i teraz jest już 6 roślinek o_O czyli dolicza jak chce -.-

Można zamknąć.

Ostatnie edytowanie: 21 czerwca 2023
  2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Bonus działa prawidłowo moim zdaniem, ale najpierw trzeba posiać grzyby gdzieś na środkowych polach a później różanecznik, bo bonus nie zadziała wstecz czyli jak posiejesz w odwrotnej kolejności (najpierw różanecznik a później grzyby). Tak ja to przynajmniej rozumiem i tak też sieję (spróbuję następnym razem zrobić odwrotnie, bo nie jestem pewna czy dobrze myślę, ale tak byłoby logicznie), a w poradniku widzę tyle:

"Wpływ dotyczy roślin na sąsiednich bocznych poletkach (jak pokazują to strzałki) z tym, że bez względu na liczbę sąsiadujących poletek efekt jest otrzymywany jeden raz dla przyjmującej go grządki:

W momencie gdy dwie grządki różnych roślin znajdą się obok siebie, ich wzmocnienie ma zastosowanie do wszystkich poletek sąsiedniej grządki (bez względu na to ile poletek ze sobą sąsiaduje). Uzyskany efekt utrzymuje się aż do zbioru (usunięcia) rośliny która go przejęła."

Ostatnie edytowanie: 21 czerwca 2023
    bieganskag lubi to.
  3. SMOD_Atena

Dopytałam i jednak źle myślałam, nie ma znaczenia kolejność siania, można najpierw różanecznik i później borowiki, i bonus powinien działać tak jak to jest pokazane na powyższej grafice.

Możesz dodać zrzut ekranu jak jest u Ciebie?

4. SMOD_Atena

W takim razie zamykam i zapraszam ze zrzutem ekranu jak się sytuacja powtórzy.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.