runa żywa legenda

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika bocianicha, 31 marca 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. bocianicha

bocianicha Forumowy żółtodziób

Mam ponad 300 gwiazdek , dlaczego nie mogę uruchomić tej runy?Podświetlona jest na zielono ale się nie uruchamia

2. Yaris_123

Yaris_123 Cesarz forum

A wszystko po drodze do tej runy masz odkryte? Bo jeśli coś na tej drodze jest nie odkryte to tej runy tez nie odkryjesz...

3. bocianicha

no nie ale z tego co wiem ta runa odkryta moze byc niezaleznie. swici sie na zielono

4. =kalina=

=kalina= Chodząca legenda forum

skoro jest podświetlona na zielono, to chyba jest odkryta??? Teraz trzeba zdeponować puchary...
    Jest szara, złocista czy ma zielone wypełnienie??? jeśli jest czesciowo wypełniona na zielono tzn, ze puchary są częściowo zdeponowane.

spójrz do poradnika

Kilka informacji o runie "Żywa legenda"

• Jak działa ta runa? - po odkryciu runy, by "włożyć" do niej puchar należy go usunąć z farmy (musi być w pasku) - następnie poprzez opcję "zdeponuj puchary" możemy włożyć posiadane przez ulepszenia.
      • Maksymalnie szanse można zwiększyć o 30% - każde włożone ulepszenie jednego z dwóch pucharów powoduje zwiększenie szans o 1%. UWAGA: na zdjęciu pokazana jest sytuacja po zdeponowaniu pucharów posiadających po 6 ulepszeń.Jeśli po włożeniu pucharu otrzymamy kolejne ulepszenia, można je dołożyć, co spowoduje zwiększenie szans na uzyskiwanie przedmiotów w czasie żniw z wyjątkiem ogrodu ozdobnego.
      • Odkrycie runy jest jednorazowe, później już tylko wrzucamy następne poziomy pucharów.
      • Gdy odkryjemy dowolny etap na dowolnym pucharze to nie ustawiamy pucharu na farmie, ponieważ jest przypisany na Drzewie Mądrości i działa na wszystkich obszarach.

5. bocianicha

w poradniku nie pisze ze trzeba odkryc wczesniejsze runy. Skoro mi sie swieci na zielon to rozumiem ze jest dostepna i gwiazdek dosc

czy moge prosic o pomoc moderatora ? Runa podświetlona na zielono, w niej napis niedostępna i 300 gwiazdek. Co jest nie tak bo z poradnika nic nie moge wyczytac

Posty połączyłam, w przyszłości by uniknąć pisania post pod postem używaj proszę opcji edytuj chcąc dopisać coś do zamieszczonego już posta.
    Proszę zapoznać się z poradnikiem --->KLIK
    Tutaj można poćwiczyć --->Wątek do ćwiczeń

MOD_Wadera*

Ostatnio edytowane przez moderatora: 31 marca 2015
  6. =kalina=

Pdzecież nie będzie napisane przy każdej runie, że trzeba odkryć wcześniejsze:D:D:D
    Taka jest zasada i już. Możesz napisać jaki kolor ma runa u Ciebie? bo nie wiem co oznacza w tym wypadku "podświetlona na zielono" :(
    Jeśli nie odkryłeś poprzednich to na pewno ma kolor szary i nie możesz jej odkryć bez odkrycia poprzednich.

[​IMG][​IMG][​IMG]

7. Sookie

Sookie Chodząca legenda forum

Napisała,że runa jest zielona...
    A puchary masz?

8. RudyFelek

RudyFelek Okazjonalny autor

A czy masz puchary w pasku, bo tylko z paska da się je zdeponować.

9. =kalina=

No właśnie, z jednej strony zielona, a z drugiej niedostępna? Coś się nie zgadza. Poza tym zrozumiałam, że poprzednie runy nie są odkryte?

A czy autorka tematu posiada w ogóle puchary???

Sookie lubi to.
  10. bocianicha

mam puchary i nie jestem daltonistka. Po raz kolejny pisze ze jest podswietlona na zielono

11. =kalina=

Czyli odkryta za 300 gwiazdek, tak? I wszystkie runy "po drodze" są odkryte? To jedyna droga, by była zielona :) Bo na początku pisałaś, że nie możesz jej uruchomić.
    Teraz zostaje Ci umieścić puchary w pasku i je zdeponować klikając w runę.

Sookie lubi to.
  12. Sookie

Sookie Chodząca legenda forum

Z tego co pamiętam to musiałam odkryć runy po drodze ,żeby dotrzeć i odkryć "Żywą legendę" Ale to było dawno
    Czy można Mod-ka jakiegoś poprosić,żeby wyjaśnił te kwestię?:)

13. bocianicha

wcześniejsze runy nie sa odkryte i oczywiście sa szare. O ile mi skromnie wiadomo to ta runa jest niezalezna,dostępnna nawet na niskich poziomach kiedy gwiazdek niedostatek.Puchary sa aktualnie w pasku

Sookie lubi to.
  14. =kalina=

Ja jestem niemal pewna, że trzeba odkryć runy po drodze :)
    Możesz wkleić screen swojego drzewa?
    W poradniku nie jest nic napisane, że ta runa jest niezależna, ale jeśli czegoś nie zauważyłam, to wklej mi ten fragment poradnika i z góry dziękuje :)

Sookie lubi to.
  15. bocianicha

no nic,nie doczekam się pomocy moderatora. Pewnie u nas tez wszystkich pozwalniali.Dzieki innym za pomoc. Daje sobie na razie spokój z tym g...super nawozem

16. =kalina=

[ciach]:)
    Masz to podświetlone na zielono, ale tylko OPIS runy, co nie zmienia faktu, że sama runa jesz szara :)
    Zwróć uwagę, że runy wielkopoziomowe też możesz kliknąć i będą podświetlone na zielono ich opisy np. kilka zwierząt hodowlanych, kilka poziomów ulepszeń zawodów, czy runa z cudownym pnączem.

Post edytowałam, przypominam że zabronione jest korzystanie z konta innej osoby, zapoznaj się proszę z OWH, za takie praktyki konto może zostać zablokowane.

MOD_Wadera*

Ostatnio edytowane przez moderatora: 31 marca 2015
  17. Yaris_123

Yaris_123 Cesarz forum

Jeśli wszystko po drodze masz odkryte tak jak poniżej to runa powinna dać się odkryć:
    ale jeśli masz tak:[​IMG] to najpierw musisz odkryć wszystko po drodze w linii prostej do tej żywej legendy. Innej możliwości nie ma.
    A na zielono może Ci się podświetlać tylko to:

18. =kalina=

Dokładnie tak, jak napisałam wcześniej OPIS runy podświetla się na zielono, czyli tak jak w innych runach wielopoziomowych np ta z cudownym pnączem lub z ulepszeniami rzemiosła.
    Różnica jest z tymi, które odkrywa się raz np bahamę czy floreny. odkrywasz raz i już :)

19. Yaris_123

Yaris_123 Cesarz forum

No dokładnie to samo tylko obrazowo skoro:
    Pozdrawiam:)

Sookie lubi to.
  20. =kalina=

Mam nadzieję, że autor wątku, po tylu naszych próbach udowodnienia, że należy odkryć runy po drodze w końcu zrozumiał o co chodzi, skoro przestał się udzielać i kłócić o kolor zielony runy :)

Sookie lubi to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.