Opinie Rozbitek!

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 26 stycznia 2023.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. gosiagosia60

gosiagosia60 Chodząca legenda forum

no i tu może być problem u mnie,bo jasiek jeden,z drzewa nie chce zleźć..:pnic to,każdy orze,jak może-mi 4 x na dobę dłuższy badyl nie pasował...8)

2. wyrwijchwasta

wyrwijchwasta Forumowy żółtodziób

Ogromne rozczarowanie.
    Jeszcze parę dni temu rozmawiałam z mężem (też farmer) o tym jak fajnie poprawiło się na farmie w kwestii eventów.
    Wróciłam we wrześniu po wielu latach przerwy. Porzuciłam wtedy grę, bo za eventy trzeba było płacić spore pieniądze. Od września robiłam wszystkie, poświęcając jedynie czas, i troszkę złotówek na comiesięczny kombajn. Tym razem pomimo zaangażowania (dwie nocne pobudki na zbiory), zebranych roślin eventowych w wystarczających ilościach, zbiorów kornegi na SN, nie zdobędę pnącza.
    Mam poczucie straconego czasu i no cóż, powrotu niesympatycznej polityki:
    "trzy stówki za event albo siej paproć".
    Mam nadzieję, że niebawem frajda z gry do mnie powróci.

Pragnę też obiema łapkami podpisać się pod odezwą przedmówcy.
    W mojej opinii losowe nagrody nie są w porządku.

Precz z losowymi nagrodami w ewentach!!

Zresztą nie dotyczy to tylko skrzynek i pisze to gracz, który pomimo wykorzystania wielu szans i wykonania eventu znacznie przed czasem nie wyrzucił ani jednego pokera. (A znam zasady bo straciłam na grze w kości wiele urlopowych nocy).

Ps.
    Z poprzednich uzbierałam kilka piccolo i mam gorąca prośbę, czy ktoś może mi wysłać sówkę na temat ich otwierania, szukałam na forum informacji o opryskiwaczach i mam kilka pytań.
    Z góry dziękuję.
    Z farmerskim pozdrowieniem :)
    wyrwijchwasta

3. klonek68

klonek68 Generał forum

Roślinki chyba zdołam wysiać i zebrać ale wypadajki to inna historia...nie bardzo zależna ode mnie ..;) zobaczymy... !!!precz z losowością nagród !!!

4. MiszkaM

MiszkaM Wielki mistrz forum

Z ostatnio wystawionych Piccolo: 4 parasolki, 1x dyniowy, 1x zabawa w wodzie. Stan kamizelek 89/900 ;((.

5. oset53

oset53 Chodząca legenda forum

Wysiałam jako pierwszego terror-badyla bambus, jednak musiałam siać warzywa na wylotki bo była bieda
    pomimo regularnego korzystania z pnącza dającego większe szanse na nie.
    Poprosiłam farmerów o pomoc z wylotkami - którą otrzymałam i nadal otrzymuję - dzięki wielkie:inlove:.
    Z różą wiatrów poszła szybko bo tym razem - o cudzie- koło się zlitowało 2x 100% raz +1 na 6h.
    Jednak już na wspomnienie warzyw robi mi się byle jak:wuerg:. Piccolo zdobędę ale dużym
    nakładem wszelkiego farmowego dobra- SN, SNZ, dopalacze do szybszego wzrostu warzyw...
    No właśnie, jako nagroda końcowa "kot w worku" i tak się człowiek łudzi że może ze skrynki
    dostanie Dyniowy prezent- żeby było łatwiej robić te eventy i nie tylko - choć szczerze
    mówiąc straciłam już nawet i na to nadzieję bo o drzewku florenowym już dawno przestałam
    marzyć, jak widać "nie dla psa kiełbasa..." To drewko zdobyłam robiąc event-b. trudny jak dla mnie.

I ja podpisuję się obiema łapkami- i nie tylko- pod tekstem farmerów

Precz z losowymi nagrodami w eventach!!!

Ta wszechobecna losowość jest po prostu nie do zniesienia.

Ostatnie edytowanie: 31 stycznia 2023
  6. Aisha1969

Aisha1969 Generał forum

do pikolaka 8260 badyla i 460 kamizelek może się uda :) ale to tylko jeszcze 47h eventu a koło jak zaklęte :(

7. Mikkaja19

Mikkaja19 Koneser forum

Moje koło w ogóle nie działa:oops: Popsuło się na amen. Idzie wolno a piccolo coraz bardziej się oddala. W sumie to i tak mi się trafia z niego ciągle kijek pogo, więc przynajmniej nie będzie rozczarowania xD:cry:

8. majka47

majka47 Komisarz forum

Wszyscy naezekają na obecny ewent,ja natomiast mam inne zdanie,Zaczęłam od rośliny dłużej rosnącej iwypadajek nazbierałam bez problemu.Trochę zużyłam Sn,ale zwykle przy każdym ewencie go używam,Na krócej rosnące rośliny Sn nie używam,zamiast tego na noc sieję warzywa z maską Tiki i jestem na finiszu,a wypadajek mam ponad stan.Uważam,że ten ewent jest spoko.Pozdrawiam! Losowości też nie lubię,bo jestem przeważnie zawiedziona.

9. ola88888

ola88888 Baron forum

Mi juz brakuje tylko 3 kamizelki do pnacza. Dziekuje wszystkim co mi wysylali tyle kamizelek :)
    Dalej nie ide. No moze posieje nowa roslinke i cos dostane jeszcze.

10. .dorotka01.

.dorotka01. Cesarz forum

mi się udało skończyć czego i wam życzę trzymam kciuki za was

11. [andy74]

[andy74] Zaawansowany

Jeszcze 332 kamizelki, wspięga z maską i alchemią chyba pomoże skończyć event. Ogromne podziękowania dla graczy, którzy mnie wsparli maskami - w szczególności dla grazaw6. Powodzenia wszystkim walczącym dalej.

12. AladdinSane

AladdinSane Fanatyk forum

pnącze jest dopiero dzisiaj rano a to najważniejsze
    drugiej części nawet nie zaczynam - bez 1-sek. "wypadajek" nie dojadę do Piccolo.
    za późno się zabrałem
    z samej eventowej nie uzbieram - za mało czasu zostało
    w perspektywie "kumpel niedźwiedź" więc nie dołączy do "kumpli" w pasku
    trochę drzewek szkoda

13. -troll-

-troll- Chodząca legenda forum

Moim zdaniem eventy są coraz gorzej przygotowane, niepotrzebnie "udziwniane", nastawione na wyciąganie kasy. Jest ich za dużo, event powinien być wydarzeniem, a nie codziennością. Nagrody przeważnie słabe, najczęściej lądujące na pasku wśród setek innych. Ilości siania jak i wypadajek momentami wzięte z sufitu. Do tego dochodzi masa błędów w grze. Losowość nagród to katastrofa. Liczy się tylko kasa ... Pozdrawiam.

14. kaska860

kaska860 Wszystkowiedząca wyrocznia

Mogłabyś podpowiedzieć, które to pnącza ? :)
    Lepiej użyć pnącz w odpowiednim czasie, niż wylewać hektolitry SN.
    Zmieszczę się wypadajkami, bo wspięgę siałam, a teraz słabo u mnie z krótką eventówką, ale na to jest akurat wiele sposobów aby podgonić.

15. pbkl

pbkl Generał forum

Ja czekam jeszcze na 54 kamizelki, aby dostac pnacze, Jest jeszcze 1 dzien, wiec uda sie napewno. Dostaje codzinnie od darczyncow max ilosci-dziekuje za wspomaganie, inaczej by sie nie udalo :)

Nawet nie probowalabym drugiej czesci, bo widzac ilosci wylotek przestalam chciec zakonczenia eventu w calosci.
    Picolak to losowosc, na ogol malo wazne "cos".

Eventy coraz bardziej nastawione na "koszyczki", kupowanie potrzebnych "wylotek" albo zuzycie duzej ilosci dobra ze stodoly.
    Eventy powinny byc wydarzeniami a sa codziennoscia i stad taka ich jakosc.

Od dawna wybieram ktory event zaczne, ktory skoncze itd. Czasami daje sie poniesc, ale na ogol i tak okazuje sie, ze bylo to niepotrzebne.

16. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

11 zbirów;) do końca.
    Do rana muszę zebrać 7 razów.:oops::p;)
    xD:cry:xD

Dam radę, ale tylko dla tego, że jednak wstałem w nocy zebrać.
    I raz zbierałem w nocy bambus.
    Bez tego nie miałem szans na piesze wysianie badyli.
    Co do wylotek - nie wiem.
    Nie chciałem ryzykować i bambus zbierałem z 30 JC.
    Dało taki zapas, że róże zbieram na sucho - 20-25 szt ze zbioru.
    Bambus powinien dawać dwukrotność tego - ok. 45 szt ze zbioru.
    Czyli z bambusa 12 x 45 = 540, z róży 23 x 22 = 506, + 180 na start, + 120 od sąsiadów.
    ~ 1.350 wylotek - mało.o_O
    Wygląda na to, że na pieszo brakłoby mi ok. 400 wylotek.:(

Traktuję ten ewent jako sprawdzian, czy da się jeszcze zrobić całość na pieszo.
    Jak widać - nie bardzo.:(
    Dlatego nie ma co się szarpać przy następnych, jeśli nagroda będzie losowa.

Czas pokaże, wszystko zależy od marchewki.8)

17. kea275

kea275 Generał forum

Do końca pozostało mi jeszcze 5 zbiorów bambusa i 300 wypadajek. Bambus styknie , a kamizelki ? czasu mało.
    Jeszcze dziś i jutro. Sąsiedzi bardzo pomocni i bardzo im za to dziękuję.

18. skaliwa

skaliwa Fanatyk forum

Rzadko tu piszę, tylko wtedy, gdy mnie coś wnerwi i teraz jest ten moment. Eventy są coraz gorsze, udziwnione na siłę, ilości roślin i wypadajek też brane z sufitu. Mam dostęp do gry 24/24 a i tak są eventy które nie kończę, np ten z pudełkami i ten obecny. O ile na farmie można sobie jakoś poradzić, to na Bahamie już trudniej. Losowość wszechobecna : na kole , w nagrodach, w wypadajkach zniechęca do gry. Mam trzy farmy.... na dwóch wypadajki jako tako, ale mogłyby lepiej lecieć, a na jednej dramat i to od początku eventu, lecą jak krew z nosa. Wiem, ze nie skończę, bo mimo korzystania z wszystkich udogodnień nie jestem w stanie wpłynąć na ilość wypadajek. Taka nauka.... nie robić eventów na Bahamie, szkoda nerwów.
    Precz z losowością w nagrodach!!!!!

19. dantic3

dantic3 Chodząca legenda forum

jeszcze 7 tys róży 161 kamizelek koło dało +1 moze troche sie podgoni ale musze wychlapac zielone -.- czy warto :p

Precz z losowymi nagrodami w eventach!!!

20. gosiagosia60

gosiagosia60 Chodząca legenda forum

Tak mam:[​IMG] Na polu wspięga,powinna dać resztę-jak nie ,to najpóźniej jutro rano skończę.
    A wtedy z przyjemnością wyciągnę z picolaka Kijek,żeby się nim porządnie w głowę puknąć...:p

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.