Rodzicielskie pnącze

Discussion in 'Archiwum - pomoc' started by zazulec, May 8, 2015.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. zazulec

zazulec Książę forum

Gdzie mogę sprawdzić, jakie narzędzia otrzymałam z rodzicielskiego pnącza?

kotwbutach. likes this.
  2. Agata00755

Agata00755 Chodząca legenda forum

Powinien Ci się komunikat tam pojawić (przynajmniej zawsze wyskakiwał). Sprawdź w dzienniku zdarzeń na dole farmy czy coś się nie pokazuje.

MOD_Kleopatra and kotwbutach. like this.
  3. zazulec

zazulec Książę forum

No właśnie w momencie aktywacji pnącza nie pokazał się żaden komunikat. W dzienniku również sprawdziłam. Brak jakiejkolwiek informacji.

kotwbutach. likes this.
  4. Agata00755

Agata00755 Chodząca legenda forum

Hmm..a zobacz czy to przypadkiem nie trzeba samemu rozpakować (inwentarz--> itemy--> zakładka towar konsumpcyjny). Jak tam nie będzie to chyba zostanie Ci napisanie do pomocy technicznej i tam powinni Ci sprawdzić co było w tej skrzynce.

kotwbutach. likes this.
  5. zazulec

zazulec Książę forum

W towarze konsumpcyjnym też brak skrzyneczki. Jeśli chodzi o pomoc techniczną to na pewno sprawdzą co otrzymałam, ale ja wolałabym wiedzieć, jakie narzędzia dopisują mi się przy aktywacji pnącza. Być może jest gdzieś taka możliwość. Poczekam jeszcze na informację od innych użytkowników bądź Moda.

kotwbutach. likes this.
  6. zuzulec nic innego niż to co napisała Agata nie wymyślę jedynie to żebyś jeszcze raz sprawdził czy aby na pewno aktywowałeś pnącze. Czasami bywa tak że jest jakiś błąd i okazuje się się bonus pomimo kliknięcia się nie aktywuje i trzeba to zrobić jeszcze raz tym bardziej że nie pokazał Ci się żaden komunikat :)
    Jeżeli jednak jest tak jak piszesz i nadal nie masz skrzyneczki to napisz do Pomocy Technicznej tam sprawdzą Twoje konto i się wszystko wyjaśni :)

kotwbutach post usuwam, jeżeli masz inne pytanie niż tytuł wątku to załóż swój własny i zadaj pytanie :)

7. zazulec

zazulec Książę forum

Informacją z wiadomością, czy chcę aktywować pnącze pokazała się. Ale nie było żadnej informacji o uzyskanych narzędziach. Dlatego zadałam takie pytanie. Poczekam do jutra, w ustawieniach włączyłam powiadamianie o prezentach. Może to wyjaśni sprawę. Proszę zostawić temat otwarty do jutra. Napiszę jakie otrzymałam rezultaty. A może ktoś coś ustali wcześniej. Jeśli jutro nic się nie wyjaśni skontaktuję się z pomocą techniczną.

8. qubasko

qubasko Mieszkaniec forum

Może masz wyłączone wskazówki lub prezenty w okienku pop-up

9. zazulec

zazulec Książę forum

Właśnie włączyłam, dlatego poczekam do kolejnego zbioru i zobaczę, czy to coś pomoże.

10. Dobrze jeżeli masz takie życzenie to z zamknięciem wątku poczekamy do jutra :)

11. zazulec

zazulec Książę forum

Włączenie okienka z informacją nic nie daje. Pozostaje jedynie spisanie narzędzi przed uruchomieniem pnącza i sprawdzenie ich ponownie po uruchomieniu, lub codzienne pisanie do pomocy z prośbą o podanie jakie narzędzia wypadły z pnącza. Może warto byłoby zgłosić, aby przy uruchomieniu jednak taka informacja pojawiała się. Nic więcej chyba w tym temacie nie da się uzyskać. Proszę zatem o kłódeczkę. Pozdrawiam i miłego dnia.

Edit.
    Prezent dopisuje się jako towar konsumpcyjny w prezencie ze skrzynki. Teraz już kłódeczka na 100%

Last edited: May 9, 2015
  12. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

zazulec,sprawdziłam właśnie przed chwilą,żeby się upewnić i zebrałam po raz trzeci z rzędu Rodzicielskiego i jak widać na poniższym obrazku,zebrany bonus w postaci 5 narzędzi ze skrzynki trafia do Inwentarza/Dekoracje(ikona wazonika)/Towar konsumpcyjny.Po kliknięciu przycisku "Użyj" powinno otworzyć się okienko pop-up z informacją,jakie narzędzia znajdowały się w skrzynce i zostały dopisane do konta :

Zanim napiszesz do PT,sprawdź proszę jeszcze raz tę zakładkę.Pozdrawiam również i życzę miłego dnia,a temat na życzenie zamykam.

Thread Status:
Not open for further replies.