Rośliny jednosekundowe.

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika Alicjanastka, 9 grudnia 2020.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Alicjanastka

Alicjanastka Chodząca legenda forum

Mam pytanko. Jakie ulepszenia trzeba mieś w szklarni żeby krokus lub gryka były takimi roślinami ??? Nigdy za bardzo nie bawiłam się w ulepszanie :-(

2. dosias

dosias Generał forum

wypowiem się co do krokusa bo mam te ulepszenia, otóż w szklarni musisz miec w slotach miłość do nawozu ( zwiększa efektywność super nawozu o 9%) oraz miłość do sn ( zwiększa efektywność sper nawozu o 25%) ja mam jeszcze wczesne dojrzewanie ( skraca dojrzewanie o 4,4%), ale nie wiem czy ono tez jest potrzebne no i oczywiscie krestol i biała niewinność i sp masz krokusa 1 s

Alicjanastka lubi to.
  3. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Dla krokusa (bez kasztanka) wystarczą 2 ulepszenia 6 i 7:

krok.png

Uszlachetnienia muszą być aktywne w slotach, do tego trzeba użyć białą niewinność i kerststol.

Dla gryki można zdobyć jedno uszlachetnienie i jest to Miłość do SN, do tego musi być "kasztanek" lub inny rząd zwiększający efektywność super nawozu oraz powyższe produkty z dzielnicy.

Zerknij proszę do poradnika:

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?.

dosias dziękuję za pomoc.

4. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Podrzucam rozkminę.
    Żeby roślina rosła w 1s trzeba mieć 100% skrócenia czasu.
    Można to osiągnąć jedynie Super Nawozem, bo różne bonusy skracające się nie sumują - niestety.
    Np.:
    60% SN + 20% woda + 10% nawóz + 10% alchemik łącznie mają 100% ale każdy z nich działa na to co zostało po użyciu poprzedniego (procenty z procentów).
    Nie ma takich dopalaczy, żeby uzyskać 100% z samej wody czy nawozu (szkoda, może kiedyś będą), więc zostaje SN.
    Możliwości są takie:
    SN z runą - 60%
    kerststol - +5% do SN
    biała niewinność - +10% do SN
    Łącznie SN skraca produkcję o 75%
    Jak jest pnącze kasztanowe, to dochodzi 5% i mamy łącznie
    80% skrócenia czasu wzrostu.

Do krokusa kasztan nie potrzebny.
    Mamy więc 75% procent skrócenia, brakuje 25%.
    Można je uzyskać z ulepszeń krokusa w szklarni.
    Ulepszenia 6 i 7 licząc od lewej.
    6 - kombinacja miłość do nawozu - +9% efektywności SN
    7 - miłość do SN - +25% efektywności SN
    Razem +34% efektywności SN.
    Oznacza to, że 75% skrócenia wzrostu (SN + kerst + biała)
    zostaje zwiększone o 34% (szklarnia 9% + 25%)
    34% z 75% to jest
    75% x 0.34 = 25.5%
    I to jest to co brakuje do setki.
    75% SN z rzemiosłem + 25.5% ze szklarni da 100.5%
    Dlatego jest 1s.
    Przy takim dopale nie ma znaczenia na jakim polu jest roślina, czas i tak jest zredukowany do 0:00.
    Mówi się że to 1s, bo zanim serwer załapie, to trochę trwa.
    Dlatego sieje się wtedy krokusa na super polach i po zastosowaniu takiego dopału po 1s jest 1 wylotka z każdego super pola.
    Jak się ma kasztanka, to wystarczy w szklarni ulepszenie na 25% efektywności SN
    SN + kerst + biała + kasztan = 80%
    25% efektywności ze szklarni da brakujące 20%
    80% x 0.25 = 20%
    I też mamy 80% + 20% = 100% skrócenia czasu.
    Jest wiele roślin które można tak skrócić z kasztanem, bez kasztana jest tylko krokus.
    Przy czym aby uzyskać wylotkę z każdego pola należy wybierać rośliny o podstawowym czasie 15h+.
    Wtedy na super polach podstawowy czas wynosi 60h i to daje 100% wylotek.
    Generalnie są to rośliny od cebuli wzwyż.
    Obecnie jest w grze pnącze "Urodzinowe życzenie", które daje 5% do działania SN i może być używane zamiennie dla kasztanka, bądź dla posiadających kasztanka zamiennie dla kerststola - to daje wolny złoty slot.

Alicjanastka i nikolabln lubią to.
  5. SMOD_Atena

hlnrys dziękuję za pomoc.

Czy Autorka ma jeszcze jakieś pytanie?

6. Alicjanastka

Alicjanastka Chodząca legenda forum

Bardzo Wam dziewczyny dziękuję. Zabieram się za robotę. Można temat zamknąć. Miłego dnia życzę. hlnrys również dzięki :D

hlnrys lubi to.
  7. SMOD_Atena

Bardzo proszę, również miłego dnia życzę i temat zamykam.

Alicjanastka lubi to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.