roślinki eventowe

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika Dagulka_1608, 4 grudnia 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Dagulka_1608

Dagulka_1608 Mistrz forum

ma pytanko czy lepiej roślinki eventowe siać na małych polach czy na super polach z dodatkami? tzn w którym przypadku będzie ich więcej? tak żeby szybciej robić eventy bądź zrobić je do końca,gdyż zawsze mam problem z roślinkami, brakuje mi ich aby kończyć eventy :eek:

2. monia1125

monia1125 Hrabia forum

Ja robię na małych polach i zjadam CJM lub Dżem z dyni, zawsze używam wody.
    Edit:
    Jak robiłam na dużych czy na super polach zawsze brakło mi czasu i roślinek..

3. MOD_Orka

MOD_Orka Guest

monia1125 .... dziękuję za pomoc:)

Dagulka_1608 .... wszystko zależy od tego gdzie masz zamiar siać tzn. na ilu łąkach i ile pól postawisz.

Ogólnie: mając chmj i czas na systematyczne zbiory, lepiej jest siać na małych polach. Z każdego pola mamy 3 roślinki na czysto do stodoły.Jeżeli masz mało czasu na zbiory i zasiewy, wtedy korzystne jest użycie super pól. Z każdego super pola mamy 14 roślinek na czysto i pamiętaj, że na zasiew na super polu potrzebujemy 3 nasionka.
    Tutaj Nieoficjalny Poradnik Farmeramy masz podane najczęstsze czasy roślinek eventowych. Możesz sobie porównać na jakich polach, w zależności od czasu jakim dysponujesz, będzie korzystniej Ci siać.

Ostatnio edytowane przez moderatora: 4 grudnia 2014
  4. Dagulka_1608

ok, dzieki bardzo za pomoc :)

5. chrumcia91

chrumcia91 Chodząca legenda forum

ja tez robilam wszystkie na duzych z cmj z woda i mi brakowalo czasu.... raz ostatnio mi sie udalo zrobic na duzych ale z nocnym wstawaniem i raz musialam uzyc SN na wszystkie pola zeby sie wyrobic ale to jest bez sensu.
    teraz pierwszy raz zrobilam na malych i....event sie zaczal we wtorek a dzis jest czwartek. przed chwila zebralam i mam dosc roslinki :) robilam na 3 polanach, zabraklo mi tylko kilkadziesiat sztuk, ale to odpuszczam diamentowa w 1 zadanku, albo dosieje pozniej.
    od dzis eventy robie tylko i wylacznie na malych polach :)

6. Dagulka_1608

ja własnie po przeczytaniu komentarzy przerzuciłam się na małe pola i sieje na całej głównej i całej leśnej i na połowie polany, wyszło mi ok 300 małych pól, ale sieje tylko z wodą, nawozu mi brakuje, SN troche szkoda używać za każdym razem, a dodaków nie mam i na razie mam zrobione do 4 ale tylko srebrne gwiazdki, bo zależy mi na serowni, a tak to nie wiem czy zdąże zrobić cały event :eek:

7. Dagulka_1608

ale dzięki za odp i za rady :)

8. Również dziękuję i zamykam :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.