Reklamy

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika szeszele, 5 marca 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. szeszele

szeszele Naśladowca mistrzów

od 2 dni pojawiły się dziwne obrysówki bez reklam , jest krzyżyk którego usuwam , bo inaczej nie dam rady zalogować się , potem jest próba logowania i wyskakują reklamy firmy BB
    Zaznaczyć chciałam , że reklamy mam wyłączone

2. {Monia}

{Monia} Fanatyk forum

Te reklamy się pojawiają u graczy, którzy bardzo rzadko inwestują w grę prawdziwe pieniądze, np. nie kupują SP, SN, abonametów itp.

3. SMOD_Wadera*

SMOD_Wadera* Guest

szeszele, jest tak jak pisze {Monia}, sprawa reklam pojawiających się podczas logowania do gry była poruszana w tych wątkach: ..::klik::.. i >>klik<< proponuję abyś zajrzała do podanych wątków :)

Czy tutaj masz jeszcze jakieś pytania?

{Monia}, dziękuję za pomoc :)

4. szeszele

W tamtym wątku piszą o reklamach które muszą obejrzeć czy przeczytać u mnie jest tylko długa prostokątna pusta ramka z krzyżykiem do kasowania jak poziomo na górze gdzie nie da rady wpisac hasła i nicka i z lewej strony pionowo też podłużna ramka ,pusta A co chodzi o floreny to kupuję

5. SMOD_Wadera*

SMOD_Wadera* Guest

szeszele, a nie instalowałaś czegoś ostatnio na komputer? Może przy okazji zainstalowałaś jakieś dodatki które powodują pojawianie się reklam?
    Proponuję też abyś zapoznała się z poradnikiem: Gdy gra nie działa, może czyszczenie ciasteczek, ciasteczek flashowych, pamięci podręcznej oraz sprawdzenie AFP pomoże?

6. szeszele

Mod
    kompletnie nigdzie nie wchodzę , wszystko co pojawia się usuwam , nauczyłam się tylko ciasteczka , pamięć podręczną
    i rano wstałam no i co? zanim zobaczyłam ta ramkę, bo jest nawet niewidoczna żeby usunąć [ przed zalogowaniem do gry ]
    i tak cały czas się dzieje

7. SMOD_Wadera*

SMOD_Wadera* Guest

szeszele, spróbuj zmienić przeglądarkę, może wtedy problemy ustąpią? Zapytam jeszcze czy nie korzystałaś ostatnio z Cash for Action lub czy ostatnio nie reinstalowałaś Adobe Flash Playera? Czasem coś dodatkowo się ściągnie, można to przeoczyć. Piszesz o czyszczeniu ciasteczek, a ciasteczka flashowe też czyściłaś?
    Czy możesz wkleić tutaj screena ukazującego problem?
    Bardzo ciężko stwierdzić co się u Ciebie dzieje, stąd tyle pytań :)

8. elżbieta1 post usuwam ponieważ tutaj nie rozmawiamy o pidełkach, jeżeli masz inne pytanie niż tytuł wątku zadaj je zakładając swój wątek z pytaniem :)

9. szeszele

Miła Modko
    powiem tak ,że korzystam z fierfoxa, a zainstalowałam przeglądarkę Chrome i co powiem , cała strona reklam i nie da rady nawet się zalogować , a na fierfoxie po wielkich trudach jakoś zaloguję się , co usuwam reklamy i następne wskakują a mam reklamy wyłączone , więc na 100% farmerama musi coś zrobić z tymi reklamami bo gdziekolwiek się wchodzi nic nie ma takiego jak jakaś reklama

10. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

szeszele podczas instalowania przeglądarki chrome prawdopodobnie zainstalowało się jakieś oprogramowanie,które jest odpowiedzialne za wyskakujące reklamy lub też zmianę strony głównej.W takiej sytuacji najlepiej ściągnąć i zainstalować program,który pomoże nam pozbyć się niechcianego oprogramowania.Polecam AdwCleaner lub Advanced SystemCare.Te programy mają opcję skanowania naszego komputera oraz zainstalowanych przeglądarek i usuwają wszystkie niechciane śmieci.Po zakończeniu skanowania,potwierdzamy usunięcie znalezionych plików i uruchamiamy ponownie system,a później ponownie otwieramy przeglądarkę.

11. szeszele

Modko ale co mam zrobić jak uruchamiam nową przeglądarkę to wyskakuje mi Yacho i ciągle usuwam i ciągle się wpakuje mi to Yacho , zaraz spróbuje , nie zamykaj jeszcze wątku jak cos to bede pytać
    Acha czy te programy co podałas są legalne i bezpieczne , nie płatne ?
    Mod coś takiego mi wskoczyło do pobierania pliku i nie ma to jak usunąć , zgłupiałam. Podaj swój numer telefonu komórkowego, aby otrzymać kod PIN do pobierania pliku

Ostatnie edytowanie: 6 marca 2015
  12. SMOD_Atena

Yahoo to wyszukiwarka,która instaluje się jako domyślna prawdopodobnie z Chrome(pewna na 100 % z czym się zainstalowała nie jestem).W każdym bądź razie teraz ze Startu należy wejść w panel sterowania/dodaj -usuń programy i odinstalować Yahoo,później przywrócić domyślne ustawienia przeglądarki,w przypadku Firefox tutaj znajdziesz instrukcje : https://support.mozilla.org/pl/kb/przywracanie-domyslnych-ustawien-firefoksa-latwe-r
    Warto też na górnej belce zajrzeć do zakładki Narzędzia/Dodatki/Rozszerzenia i tam zerknąć czy nie ma jakichś niepotrzebnych rozszerzeń,jeśli są-to wyłącz/usuń.
    A na przyszłość dobra rada-podczas instalacji przeglądarki czy każdego innego programu,np..Adobe Reader,należy zwrócić szczególną uwagę na to co jest napisane i zaznaczone w oknie instalacyjnym.

13. szeszele

Mod właśnie tam odinstalowałam to Yacho i nie ma w programach nie mam zielonego pojęcia z kąd wskakuje mi ona , natomiast w narzedziach , dodatkach , rozszerzeniach , wpisałam fierfoxa
    Powiem Ci szczerze że nigdy nie instalowałam niczego sama bo nie mam pojęcia co klikać , laptop był zrobiony przez informatyka , przez 1,5 roku było ok z grą ,a le ostatnimi czasy zaczęło coś się sypać , mimo aktualizacji i czyszczeniu ciastek .
    dzwonię do informatyka i nie ma rady innej , jak nie grać w tą grę bo strasznie zaśmieca się ,nie wiadomo i kiedy na coś się kliknie wyskakującego i potem są problemu , jak ktoś sobie nie umie poradzić [tak jak ja ] Ja wstrzymam sie do jutra może on mi ten program ze skanowaniem zrobi , Ja nie podejmę się bo namieszam
    Także nie zamykaj wątku co??

14. SMOD_Atena

Gry się nie instaluje,tak że tutaj gra nie ma z tym nic wspólnego.Sama wcześniej wspomniałaś,że zainstalowałaś przeglądarkę Chrome,a ona zapewne instaluje się łącznie ze swoją domyślną wyszukiwarką jaką jest Yahoo.Podczas instalacji na pewno jest opcja żeby odznaczyć instalację lub odrzucić Yahoo jako domyślną wyszukiwarkę,ale na to właśnie trzeba zwrócić uwagę,tak jak wcześniej wspomniałam.
    Jeśli zostawiasz problem do jutra dla informatyka,to myślę,że ten temat nie będzie już potrzebny,ponieważ nie sądzę że będziemy tutaj mieli coś do dodania po wizycie fachowca.
    Ale jak sobie życzysz zostawiam temat otwarty,proszę nie zapomnij jutro dać znać czy problem rozwiązany czy też będziesz miała jeszcze jakieś pytanie ?A tymczasem miłej nocy życzę.

15. szeszele

Tak Modko dam znać , obiecał ze przyjedzie
    No ale wiesz jak to z fachowcami ?

16. SMOD_Atena

szeszele,prosiłam abyś dała znać,ale pewnie zapomniałaś.Trochę czasu już minęło i skoro nie zgłaszasz kolejnych pytań,to domyślam się,że fachowiec sobie poradził,problemy wyeliminował,więc miłej gry życzę i temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.