reklamy na forum

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika *ewa*, 26 października 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. *ewa*

*ewa* Chodząca legenda forum

już mnie szlag trafia:mad::mad::mad:
    do niedawna wyskakiwały tylko na farmie i to jedynie zaraz po zalogowaniu,teraz wyskakują na forum co chwilę:mad::mad::mad:
    co mam z tym zrobić??????????????????

2. carlain21

carlain21 Chodząca legenda forum

U mnie na forum pokazują się reklamy: pasek z kilkoma ofertami na dole, a czasem też i u góry forum:)
    Nie wiem czemu tak jest,trzeba klikać po kilka razy nie raz,by to wyłączyć,ale i tak pokazują się dość często:)

3. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Adblock... ;)

EDIT: adblocka trzeba wyłączać przed wejściem do kina ;)
    Zresztą po namyśle - chyba musicie odinstalować coś, co się samo podstępnie zainstalowało np przy aktualizacji AFP. To jest takie draństwo, które wyświetla nieskończoną ilość reklam.
    Gdzieś już o tym było na forum - może ktoś będzie pamiętał, gdzie :)

Ostatnie edytowanie: 26 października 2014
  4. carlain21

A co to znaczy?
    Proszę wyjaśnij:)

5. zzizzie

Adblocka można znaleźć pytając wujaszka googla - blokuje wyskakujące okienka reklamowe (ale niestety koliduje z kinem).
    Z tym, że jak napisałam wyżej, na takie ciągle otwierające się reklamy sam adblock nie wystarczy, trzeba odinstalować to, co wam na kompa wlazło.
    Nie pamiętam, jak się te paskudztwa nazywają (a jest ich sporo) - ale można wspomnianego wujka zapytać o wyskakujące okienka reklamowe ;)

6. *ewa*

Adblocka włączyłam kiedyś właśnie z powodu kina,ale dotąd reklamy pojawiały się tylko na farmie,nie na forum...................
    a z tym co na kompa wlazło nie wiem co zrobić,spróbuję spytać wspomnianego wujka,ale może ktoś pomoże:oops:
    carlain pocieszyłaś mnie,że masz to samo.......................

7. zzizzie

Jakiś czas temu były już pytania o te programy do wciskania reklam - bodajże przy okazji masowej aktualizacji AFP. Kiedyś miałam takie paskudztwo na kompie, skądś tam mi się przyplątało... nie powiem, długo szukałam sposobu, żeby się tego pozbyć.
    Teoretycznie powinno pomóc przywrócenie systemu do punktu sprzed pojawienia się tego czegoś - ale to już taka wyższa szkoła jazdy, sama niechętnie to robię.

8. *ewa*

znalazłam,wypróbowałam,zniknęły,tylko czy skutecznie....................
    przywracanie systemu to nie dla mnie..........
    u mnie tylko córa to umie..................

9. carlain21

Już się w sumie przyzwyczaiłam i zamykam to klikając na Zamknij i nie ma na jakiś czas:)
    Wcześniej nie było tych reklam,więc skąd się to mogło przyplątać?

10. zzizzie

Uff, to dobrze, że zniknęły :)
    Jeśli wrócą, powtórz ten manewr ;)
    Przywracanie systemu jest w sumie proste, poproś córę, żeby ci to pokazała - na szczęście komp sam się broni przed niezbyt wprawnym użytkownikiem, więc nic tam nie można nakręcić ;)

Może coś aktualizowałaś albo instalowałaś...?
    Takie draństwo jest często podczepione pod instalację i trzeba bardzo uważać, żeby odhaczyć super ofertę dodatkowego programu ;)

11. carlain21

Nic nie aktualizowałm ani nie instalowałam:)

12. zzizzie

W takim razie spróbuj z tym Adblockiem, ja mam go włączonego dla strony forum i zero reklam (ku rozpaczy reklamodawców niewątpliwie ;)).

13. *ewa*

u mnie pojawiają się co kilka min.i dlatego są tak denerwujące:mad:

14. carlain21

A jak włączyć go dla strony forum?

Dużo z tym pracy jest?

15. zzizzie

Pracy malutko - adblock występuje w różnych wersjach dla różnych przeglądarek, wpisz w gugla np "adblock dla firefox" / "... chrome" itd, wujaszek sam ci to znajdzie, a na stronie adblocka bez trudu zainstalujesz - to jest nakładka do przeglądarki i na szczęście przeglądarka sama dba o poprawność instalacji. Później pojawia ci się gdzieś na pasku u góry strony ikona adblocka - i tam można go włączyć (albo wyłączyć dla miejsc, gdzie nie chcesz blokowania reklam - np farma i niedziałające kino).

16. *ewa*

mam tego adblocka,,wyłączyłam go dla kina,ale nie pamiętam gdzie go mam w operze:oops:

17. carlain21

Znalazłam.
    Pojawiło mi się okienko z adblockiem i opis po angielsku,są tam opinie itp. i inne rodzaje adblocków.
    Nic nie piszę,gdzie to zainstalować.
    Kliknęłam na napis Za darmo,zaczęło się sprawdzanie i później okienko z pytaniem Dodać Adblocka.
    Co mam zrobić?

18. zzizzie

Jeśli masz włączonego wszędzie poza kinem, to powinien działać - nie znam się za bardzo na operze, ale gdzieś musi być podgląd pluginów (wtyczek), tam można sprawdzić.
    Znowu wujaszka spytaj: "opera wtyczki", wujaszek powinien znaleźć info ;)

Dodać :)
    A później pozwolić przeglądarce robić z tym, co zechce :)
    O ile dobrze pamiętam, cała ta zabawa jest w sumie intuicyjna :)

19. eewunia67

eewunia67 Ambasador forum

20. zzizzie

Może pomóc - ale jeśli ktoś ma jakieś specjalne potrzebne ustawienia, to znikną... i będzie kłopot z ich przywróceniem ;)
    Wtedy to już tylko powrót do punktu przywracania systemu może pomóc ;)
    Zresztą adblocka trzeba mieć tak czy tak - jak go wyłączę na moim ulubionym portalu informacyjnym, to się dopiero zaczyna zabawa z reklamami, nie wytrzymałabym tego na co dzień ;)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.