Reklamy c.d

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika szeszele, 9 marca 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. szeszele

szeszele Naśladowca mistrzów

Droga Modko
    Nie zapomniałam o napisaniu
    powiem Ci że niby zrobił i nie było reklam ale jak on sobie poszedł i wyłączyłam laptopa , to w ogóle do gry nie mogłam wejść , teraz weszłam tylko na forum i chcę sama próbować ale nie mam już pojęcia od czego zacząć , najlepiej byłoby od nowa cały laptop wyczyścić a to już trudna sprawa bo są domownicy i każdy ma coś zapisane na tym laptopie
    Na razie sama będę coś robić z tego co mi podałaś i będę podpytywać albo nowy kupić i własny mieć
    Przepraszam i dzięki za cierpliwe oczekiwanie

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

No właśnie widzę,że jednak się trochę pospieszyłam,ale jak informatyk był,komputer Ci wysprzątał,to wszystko powinno działać bez zarzutu.
    A co do zapisanych danych na komputerze-filmów,muzyki czy innych dokumentów wszystkich domowników,to takie rzeczy powinni wszyscy zapisywać w swoich folderach na oddzielnej partycji ,np... "D" i wtedy partycję "C" tę z systemem operacyjnym można spokojnie formatować i nic z partycji "D" nie zniknie,ale to musi zrobić ktoś kto się zna na rzeczy ;)
    Czy mam rozumieć,że masz jeszcze jakieś pytanie?Bo w powyższym Twoim poście nie widzę żadnego pytania i nie wiem,czy w czymś mogę jeszcze Ci jakoś pomóc?

3. szeszele

Tak , powinno być dobrze
    mówi co zrobił i powinno działać no ale ja nie kumam ich języka co gadają /hi hi
    wykasował Yacho, na mozili jestem , ale dziś znów wyskoczyło to Yacho. Po prostu nie mam sił i jestem bezradna
    Fachowcowi pokazać chciałam co mógłby zrobić to nie chciał on po swojemu robił , ech -zła jestem do bólu
    Powiedz mi tak loguje się na swoim profilu i gdy wyczyszczę u siebie to domowników nie skasują się dokumenty i inne rzeczy?

4. SMOD_Atena

Takie czyszczenia ciasteczek,cookies,flashowych czy pamięć przeglądarki to standardowe czynności jakie co jakiś czas należy wykonać aby gra działała poprawnie i nie jest to trudne,ani nie usuwa dokumentów innych użytkowników komputera,szczególnie kiedy zastosujesz się do wskazówek z tego poradnika :>>>Gdy gra nie działa - poradnik<<<
    Nie obrażając informatyka,to coś kiepsko usunął Ci tą Yahoo,skoro ona nadal jest.
    W poprzednim temacie wklejałam Ci link do poradnika na temat przywracania domyślnych ustawień przeglądarki Mozilla Firefox : https://support.mozilla.org/pl/kb/przywracanie-domyslnych-ustawien-firefoksa-latwe-r <<<z tym też powinnaś sobie poradzić.
    W domyślnych ustawieniach wyszukiwarką są google.
    Jednak jeśli chodzi o reinstalację systemu operacyjnego,czy formatowanie partycji systemowej do czysta,to już zadanie dla osoby,która trochę się na tym zna i wie co i jak.

5. szeszele

Wiesz Mod , masz w 100%rację z tym informatykiem , on w mieście kasy naprawia i laptopy , dzwoniłam do niego i mówiłam że nie działa po włączeniu i Yacho mam z powrotem i te reklamy i więcej , powiedział że znajdzie czas to zadzwoni kiedy przyjdzie

,znając życie to wiesz ....
    Trochę ochłonę i sama dalej będę próbować w/g wskazówek Twoich Możesz tu zamknąć niech nie zaśmieca się
    Jak coś to nowy założę z konkretnymi zapytaniami
    dzięki Ci bardzo za cierpliwość
    do usłyszenia

6. SMOD_Atena

Bardzo proszę,żałuję że nie da się zajrzeć tak na odległość do Twojego komputera,po to żeby usunąć Ci te niechciane programy i reklamy rzecz jasna.No ale nie da się niestety zrobić tego zdalnie.Mam nadzieję,że sobie poradzisz,a w razie pytań,zapraszam do otwarcia nowego tematu,a tutaj wedle życzenia-zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.